nova beseda iz Slovenije
zlobe. Prišedši v dež in do ledene dobe je | zmlet | zamesen v črno-beli šniti. Med tujci sladostrastje | A |
od brezštevilnih tankovskih gosenic dobesedno | zmlet | v prah, vendar se za to nihče ni menil.Robniki | A |
mu je nabiralo morda v očeh, da bo čez kratko | zmlet | v sončni prah?Vse to bo skušal Buterna, stoje | A |
pa se vendarle najde pravi čas. Da nisi čisto | zmlet. | Ko se zopet najdeta trma in korajža. | A |
uporabnikov, mora biti ravno prav spražen in | zmlet. | Če je presuh, ga je mogoče popraviti z malo maščobe | D |
stekleničko za malčka: štiri litre mleka in | zmlet | riž.Čez tri ure bo že zahteval malico. | D |
Predolgo. Iz take mesoreznice lahko prideš samo | zmlet | ali pa kot ulit iz kevlarja. Sreda, 3. januarja | D |
Ta je pri nas kot recimo pršut na Primorskem. | Zmlet | je iz najboljših delov prašiča in slanine ter | D |
pretežno prodaja in uporablja v obliki paste ali | zmlet | v prah, ki ga je mogoče »oživiti« z vodo.Posušenemu | D |
paradižnikov in limonin sok, tabasco, sol in črn | zmlet | poper).Nekateri pijejo tekilo tudi s koko ali | D |
quarterpounder« vodilnega svetovnega proizvajalca | zmlet | iz najboljše govedine in brez trohice umetnih | D |
slednjič šel na pot." "/ Ko bo v gramóz razbit in | zmlet, | / pozabljen bo za širni svet.""/ A jaz ne bom | D |
alkoholna industrija, v povezavi torej poskuša | zmlet | in priti v sistem delovanja mladih ljudi?Je | G |
kot hudič močan mehiški čili (chili), ki se | zmlet | imenuje kajenski poper (cayenne pepper), spada | P |
sira (npr. zbrinc, grojer, ementaler), sveže | zmlet | poper, sveže nariban muškatni orešček. Priprava | P |
masa, 4 žlice moke, 3/4 l mleka, sol, sveže | zmlet | poper, sveže nariban muškatni orešček; poleg | P |
cimeta, 1/4 žličke mlete kumine, sol in sveže | zmlet | črni poper; za okras: 15 g masla in 25 g mandljevih | P |
dušenje (stegno), 3 žlice moke, sol in sveže | zmlet | črni poper, olivno olje, 200 g na kocke narezane | P |
žlič klasične polivke vinaigrette, sol in sveže | zmlet | črni poper, pest zdrobljenih in popraženih orehov | P |
dag masla, sol, rumenjak, sladkor v kockah, | zmlet | mak, kristalni sladkor. Priprava : Skuto dobro | P |
semena in ga drobno nasekljali, sol in sveže | zmlet | črni poper, 2 žlici drobno nasekljanega svežega | P |
: sol ene limone, olivno olje, sol in sveže | zmlet | črni poper, 3 stroke česna, olupljene in tanko | P |
vinskega kisa, 2 žlici suhega portovca, sol, sveže | zmlet | črni poper, 2 žlici crčme fraîche, 30 g suhih | P |
limoninega soka, 2 žlici čiste zelenjavne juhe, sveže | zmlet | črni poper, č rne olive za okras. Priprava | P |
limoninega soka, 2 žlici crčme fraîche, sol, grobo | zmlet | črni poper, 500 g puranjih zrezkov, 20 g masla | P |
Kadar je na primer potreben poper, je to sveže | zmlet | črn poper (če ni navedeno drugače), pa tudi | P |
drobno nasekljanega drobnjaka, sol in sveže | zmlet | črn poper. Za dišavno maslo vse dišavnice s | P |
sezamova semena), začimbe, mehiška čokolada (kakav, | zmlet | s sladkorjem in cimetom ter včasih tudi z oreški | P |
rdeče paprike, 1 ščepec kajenskega popra, sveže | zmlet | črni poper, šopka peteršilja. Bob damo v | P |
garnirate s poprom. Ta bo najboljši, če bo sveže | zmlet, | prav tako bosta origano in bazilika najboljša | P |
ki mu dodamo nitritno sol, stolčen oziroma | zmlet | črni poper in dehidriran česen.Pripravljen nadev | P |
retortne peči brez dimnika (Stampfer, 1715) | Zmlet | cinober, imenovan tudi vermilion (Foto: Marjan | P |
zadnje dlake prodajo po kosih. Zelo cenijo | zmlet | nosorogov rog, ki naj bi zbijal vročino in zdravil | P |
tega odpadka se uporabi v cementarni, kjer se | zmlet | v fin prah dodaja kot aditiv v nekatere vrste | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |