nova beseda iz Slovenije
kuhana smetana, ki se vlije v prepraženo ajdovo | moko. | Naredijo se kupčki, ki se iz sklede zvrnejo- | G |
rastlino lahko porabimo v celoti. Za jedilno | moko, | za živali, iz teh čudežnih zrn pa lahko pridobivamo | G |
izločila, dodamo glede na količino smetane koruzno | moko. | To premešamo in skupaj en čas pražimo. | G |
Tisto, kar zliješ v pekač. Tukaj imamo ajdovo | moko, | jajca, sol, ocvirke, mleko.Kaj dam najprej? | G |
poznam te vaše prekmurske hrane. To. Ajdovo | moko. | Koliko je dam? | G |
Mlinski kamni so tisti, ki dajejo najbolj zdravo | moko, | saj dobimo v moki tudi drobce kamnov, ki so | G |
volk se je odpravil v mlin mleti lešnike za | moko, | za božično potico, ki jo bo spekla koza Metka | G |
Navadna bela moka torej. In zakaj pa moramo | moko | najprej posipati po tej mizi?Zato, da se ne | G |
Da se ne prime. Zakaj pa ste posuli | moko, | sem vas že prej opazovala, zakaj ste jo posuli | G |
rastlina. Iz nje pridelujejo, iz gomoljev delajo | moko. | Nič kaj dosti prepovedana ni. Ja. | G |
Edini mlin je, ki vsaj malo dela. Kakšno | moko | pa največkrat meljete?Ajdovo moko. | G |
Kakšno moko pa največkrat meljete? Ajdovo | moko. | Tudi kakšno piro, rženo moko. | G |
Ajdovo moko. Tudi kakšno piro, rženo | moko. | V kam pa delate to moko? | G |
kakšno piro, rženo moko. V kam pa delate to | moko? | Jaz meljem predvsem za ljudi v okoliških vaseh | G |
zaželi domač kruh. Kakšna pa je razlika med | moko, | ki je pridobljena v parnem mlinu, in moko, ki | G |
med moko, ki je pridobljena v parnem mlinu, in | moko, | ki je zmleta s temi pravimi kamni?Razlika je | G |
pelje, najprej pada ven moka. To je komora za | moko. | Mi po domače rečemo pajtl. | G |
bom to narezano materino dušico vrgel kar v | moko | in potem boš ti vse to temeljito pregnetel. | G |
Narežem pa še to novo rastlino. Potem | moko | posolim. Pred tem lahko dodamo dodatke in potem | G |
Da. Kvas zlijemo v | moko, | ki je v posodi, in posodo splaknemo z vodo. | G |
posodo splaknemo z vodo. Potem to vodo nalijemo v | moko. | Dobro zgnetemo in premešamo. | G |
Pa še kaj? Taki, ki pridelujejo | moko. | Super, ampak tebi je najbrž ta najbolj všeč | G |
dobijo različne tipe moke. Če želijo dobiti belo | moko, | bo stopenj mletja kar nekaj, da luske popolnoma | G |
Razlika je v tem, da je kruh z dodano praženo | moko | velikega volumna z mehko puhasto sredico, ki | G |
zmiksaš časopisni papir s sladkorjem ali z | moko, | ne vem s čim, ampak midva uporabljava pač razne | G |
na dan v Postojno, pa to so nosili klobase, | moko, | ta hujši šverc je bil saharin, kava.S tem denarjem | G |
brezglutenskih pravil. Razlika med navadno | moko | in brezglutensko moko je velika. Brezglutenska | G |
Razlika med navadno moko in brezglutensko | moko | je velika. Brezglutenska moka nima glutena oz | G |
trgovino. Anja bo kupila kekse, testenine, | moko, | napolitanke, drobtine.Tudi Mateja si bo košarico | G |
brez pšenične moke. Uporabljamo brezglutensko | moko | in vsi v družini smo se navadili na to. Ostala | G |
kruh, potico in torto. Delo z brezglutensko | moko | se od dela z običajno moko precej razlikuje | G |
Delo z brezglutensko moko se od dela z običajno | moko | precej razlikuje, saj v brezglutenski moki ni | G |
najprej poparimo, potrebujemo še brezglutensko | moko, | orehe, margarino, sladkor, kvas, sol, jajce | G |
ga na prtičku, ki smo ga pomokali s "celjax" | moko. | Nahitro razvaljamo in premažemo z nadevom, ki | G |
preprostega razloga, ker proizvajalci, ki proizvajajo | moko, | koruzo meljejo na istem mlinu kot meljejo pšenico | G |
nikoli sigurni, da boste dobili v trgovini čisto | moko, | nepomešano. Kaj pa označbe? | G |
zaščito Unesca. Tu iz starih žitnih vrst meljejo | moko, | sestavino za pripravo tradicionalnega kruha | G |
mleko za ta malo ali za sadje ali pa kakšno | moko, | sladkor in potem dobesedno izpadem včasih kot | G |
mleko za ta malo ali za sadje ali pa kakšno | moko, | sladkor in potem dobesedno izpadem včasih kot | G |
vse pridelano zmeljem. Tako imaš lahko dobro | moko, | otrobe in polnozrnato moko, ki jo zmeljejo mlinski | G |
imaš lahko dobro moko, otrobe in polnozrnato | moko, | ki jo zmeljejo mlinski kamni.To je zelo dragoceno | G |
na dan v Postojno, pa to so nosili klobase, | moko, | ta hujši šverc je bil saharin, kava.S tem denarjem | G |
naturalne menjave? Mlada lepa deklina in potem z | moko | malo to skompenzirata?Je bilo. | G |
Čemu bi se trudili in iz trgovine tovorili | moko, | sladkor, olje, mineralno vodo, pivo, sokove | P |
rumenjake in sladkor. Dodate pretlačen kostanj, | moko | in lešnike ter mešate še toliko časa, da dobite | P |
Dodate zmehčano maslo in počasi stresate še | moko. | Na koncu primešate mlete mandlje in gnetete toliko | P |
snovi, ki jih mletje žit v bolj ali manj belo | moko | večinoma odstrani.Ovseni kosmiči so najbogatejši | P |
pravzaprav ni nobene tragedije, če namensko | moko | zamenjamo z navadno, prav tako ni konec sveta | P |
z roko: V hladni posodi zmešate | moko, | sladkor in sol.Dodate maslo, narezano na 1 centimete | P |
Ko dobite gladko maso, počasi stresate še | moko. | Ko se oblikujejo večje drobtine, prenehate dodajati | P |
oblikujejo večje drobtine, prenehate dodajati | moko | in nehate z mešanjem. Jabolka olupite in narežete | P |
tudi to, da imajo žitarice, ki jih zmeljejo v | moko, | tako znižano hranilno vrednost, da je enaka | P |
imamo radi vse, kar je rafinirano, pa naj gre za | moko, | sladkor ali sol. Človeški organizem pri procesu | P |
grobo zmeljete. Pretresete jih v posodo, dodate | moko | in sol ter koščke masla.Z dvema nožema režete | P |
okrogel pekač. Na mizi, ki jo rahlo potresete z | moko, | zvaljate kroga, ki sta malce večja od pekača | P |
na površini pojavijo pene. V posodo stresete | moko, | sol, meto, sesekljano čebulo in olivno olje | P |
jajca in maslo, nato pa počasi dodajate mandlje, | moko | in sol.Dobro pregnetete, oblikujete dva hlebca | P |
sladice, kjer mleti mandeljni zamenjajo navadno | moko. | Nemci uvozijo skoraj petino kalifornijskega pridelka | P |
nato naredite testo. Na delovni pult stresete | moko, | preostanek sladkorja, pecilni prašek, limonino | P |
vedeti, da nam dajo največ, če zrnje zmeljemo v | moko | šele tik pred pripravo.No, s tem je že več opravka | P |
zato ga del raje zamenjamo s svežo skuto. | Moko | in sol stresete na kup na delovni pult.Naredite | P |
cvetov so Grki. Velikokrat jih samo pomočijo v | moko | in spečejo v zelo razgretem olju. Čebula | P |
nastrgano lupino, olivno olje in vino. Dodate | moko | in sol.Dobro premešate. | P |
pirino, pšenično, ajdovo, ječmenovo in koruzno | moko | ter zdrobe.Ponujamo tudi ječmenovo in proseno | P |
krompir, ajdova moka, polnozrnato pšenično | moko | meljemo doma. Posebnost: jabolčni sok in kis | P |
ciganka in ribniška domača za seme ali za koruzno | moko) | . Posebnost: jagnjeta. | P |
leseno žlico zmešate ricotto in jajci. Dodate še | moko, | pecilni prašek, sol, cimet in sladkor.Še enkrat | P |
razkuhano rdeče zelje prelijemo s kisom, zgostimo z | moko | in mu primešamo še kislo smetano. Nad rdečim | P |
ki lahko povsem nadomestita rženo in pšenično | moko | pri pripravi kruha, palačink, sladic ... AJDA | P |
Priprava V veliko skledo stresete | moko, | pecilni prašek, tretjino sladkorja, kanček soli | P |
Približno 50 dkg moke in 2 jajci. Izdelava: | Moko | presejemo na desko in naredimo v sredini vdolbinico | P |
jajci in nato z vilicami stepamo in vmešavamo | moko, | tako da dobimo močniku podobno zmes.Stisnemo | P |
Priprava V posodo stresete | moko | in jajca.Medtem ko mesite, počasi dolivate vodo | P |
penasto dvigne, se lotimo testa. V posodo stresemo | moko | in sol, naredimo luknjo (lahko dodamo tudi jajce | P |
in tista, ki vsebujejo pšenico ali pšenično | moko. | Zato v primeru zelo neuravnotežene črevesne flore | P |
zdrave sladice Kako zamenjamo sladkor, belo | moko, | mleko, maslo, pecilni prašek ...Delavnico vodita | P |
poceni, vendar če izračunate, koliko plačate za | moko, | od katere vaše telo nima koristi in je le polnilo | P |
7. Prenehajte uživati belo | moko, | predelano sol, maščobe in olja, beli riž in | P |
izločanje inzulina in tiroksina. Če sojino | moko, | tofu ali sojino smetano dodate pecivom ali drugim | P |
ki ne prenašajo materinega mleka. - Sojino | moko | uporabljajo skupaj z navadno moko za izboljšanje | P |
- Sojino moko uporabljajo skupaj z navadno | moko | za izboljšanje hranilne vrednosti. - Sojo vsebuje | P |
začimbah (različni prelivi) za solate. - Koruzno | moko | skoraj vedno uporabljajo pri pripravi koruznih | P |
derivate, ker povečajo sprijemljivost. - Koruzno | moko | uporabljajo pri pripravi različnih krem ter | P |
- 2 pecilna praška. | Moko | presejete.Suhe sestavine temeljito premešate | P |
sladke, sojine ali ovsene), da se testo sprime. | Moko | presejete, zamesite testo in ga za najmanj dve | P |
vrsto izboljšav. Najprej poskrbite za svežo | moko. | V trgovinah, ki ponujajo zdrave izdelke, a tudi | P |
pšenične moke zamenjati z želodcu prijaznejšo | moko | (pirina, kamutova, riževa ...).Moka naj bo čimbolj | P |
zmanjšala spolni apetit. Saj ste slišali za "graham | moko" | ?Pol stoletja pozneje je neki drug zdravnik sledil | P |
), vsa predelana in rafinirana živila (belo | moko, | beli riž, prečiščeno sol, rafinirana olja . | P |
mleko, ribe, sadje, zelenjavo, riž, polnozrnato | moko, | karseda malo začimb in soli, ter za redno gibanje | P |
imenovane bele smrti, in sicer beli sladkor, belo | moko, | beli riž, čemur se ogiba tudi Vida, in belo | P |
Čokoladni fondant, jogurtov mousse z mandljevo | moko | v barvnem testu Hrana še bolj tekne, če v sebi | P |
nepredelanimi živili: s polnozrnato sveže zmleto | moko, | s polnozrnatim nepredelanim rižem in z neprečiščeno | P |
mastjo. - Čokolado zamenjujete z rožičevo | moko. | - Jajce kot vezivo v jedeh zamenjujete s čičerkino | P |
Jajce kot vezivo v jedeh zamenjujete s čičerkino | moko. | - Skuto zamenjujete z mehkim tofujem. | P |
v pecivih in sladicah zamenjujete s kokosovo | moko. | Pri kuhi je treba paziti tudi na to, da ne | P |
razmerju. Nekateri svetujejo tudi kremo za britje, | moko | ali sodo bikarbono.Nanesene snovi nato z nožičem | P |
sladkorje, zato z jedilnika črtajte tudi belo | moko | in peciva.V majhni meri uporabljajte polnozrnata | P |
zgoščevalna sredstva, ki nemalokrat vsebujejo pšenično | moko, | gluten pa vsebujejo tudi nekateri emulgatorji | P |
izogibajte v enaki meri kot tistim z dodano pšenično | moko) | ; - nekaterih instant kakavovih napitkih, bombonih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 378 478 578 678 778 878 978 1.078 1.178 1.278 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |