nova beseda iz Slovenije
čokoladah, ki so jim kot polnilo dodali pšenično | moko; | - kečapu, majonezi, večini sojinih omak, nekaterih | P |
margarine in tudi začimbah (curryju ponekod dodajajo | moko, | da bi ostal sipek); - ajdovi moki, ki lahko | P |
krompirčka ali čipsa proizvajalci dodajo pšenično | moko | ali pa je krompirček z njo kontaminiran.Pazljivost | P |
krompirjevih izdelkih, ki utegnejo vsebovati pšenično | moko | za ohranjanje svežega videza (na deklaraciji | P |
previdnost, da ne pride do stika s pšenično | moko | iz jedi, ki so jih predtem pripravljali za druge | P |
živila ponekod med pakiranjem posipajo s pšenično | moko, | da se ne bi zlepila (krompirjev čips, lešniki | P |
treba posebej navajati na deklaraciji. Pšenično | moko | zaradi ohranjanja sipkosti dodajajo celo mletemu | P |
nekateri žvečilni gumiji pa lahko vsebujejo ovseno | moko | ali pa so z njo posuti.Praviloma vsako industrijsko | P |
proizvodnim procesom prišlo v stik s pšenično | moko, | poleg tega proizvajalec tudi ni dolžan navajati | P |
mandlji in medom, z mlekom in kvasom, z ovseno | moko | in medom, s koruzno moko in medom ali rožmarinovim | P |
in kvasom, z ovseno moko in medom, s koruzno | moko | in medom ali rožmarinovim čajem. Hranilne negovaln | P |
lahko dodamo sadni pektin, agar agar, glino ali | moko, | da maska ne bo spolzela z obraza.Za normalno | P |
- 2 pecilna praška | Moko | presejete.Suhe sestavine temeljito premešate | P |
sladke, sojine ali ovsene), da se testo sprime. | Moko | presejete, zamesite testo in ga za najmanj dve | P |
pripravite brez sladila, za okus dodajte kokosovo | moko) | Popoldanska malica | P |
in bananinim prelivom (Mateja, str. 96; belo | moko | zamenjajte s polnozrnato sveže zmleto, da se | P |
in bananinim prelivom (Mateja, str. 96; belo | moko | zamenjajte s polnozrnato sveže zmleto moko, | P |
belo moko zamenjajte s polnozrnato sveže zmleto | moko, | da se palačinke ne bodo trgale, in dodajte nekaj | P |
vedno greh, vendar so grehi različno težki. Če | moko | zamenjamo z mletimi mandlji, če je sladilo nerafinirano | P |
lovorovih listov, namesto magične živali pa pšenico, | moko | ali sol.V ogenj je vrzite za en ščep - toliko | P |
v nadev. Obe vrsti fižola je možno zmleti v | moko. | V kitajski medicini ju zelo priporočajo ženskam | P |
vsebnosti škroba je iz kostanja mogoče izdelati | moko, | ki jo uporabljamo samostojno ali pa jo zmešano | P |
jo uporabljamo samostojno ali pa jo zmešano z | moko | iz drugih žitaric.Kostanjeva moka je primerna | P |
ogrejte na 180 stopinj Celzija. V posodo stresite | moko, | sladkor, jajce in creme fraiche ter temeljito | P |
3. Cvetačne cvetove posujte z | moko | in jih temeljito otresite.Vsak cvet potopite | P |
2. Čebulo in česen posujte s polnozrnato | moko | in žličko kosmičev kvasa. 3. | P |
1. V | moko | vmešajte kvas in sol.Dolivajte mlačno vodo, | P |
aprila naberemo smolo in jo zmešamo z rženo | moko. | S tem namažemo podplate. | P |
da v vosek ali olje dodamo prečiščene in v | moko | mlete zemeljske pigmente iz različnih kamnin | P |
bralcev ve, kje bi lahko dobila bio pridelano | moko? | Najraje bi imela moko demeter. | P |
dobila bio pridelano moko? Najraje bi imela | moko | demeter.Moj telefon: 041/352 799. | P |
odeti v vato, ki jih najdete v moki, so molji. | Moko, | polento, makarone, riž, fižol v zrnju damo v | P |
Biomoka "Biomoko" oziroma celo | moko | demeter lahko bralka dobi v ekološki trgovinici | P |
tinkturo za ožilje in uživati medeno-kostanjevo | moko | za čiščenje jeter. Rozika iz Šempetra | P |
kruha, ki je imela vdelano leseno korito za | moko. | V kotu hiše stoji originalna javorjeva miza | P |
prečkati zapreke. Za nasutje lahko uporabimo kameno | moko, | grobo žagovino, apneno moko.Plast snovi naj | P |
uporabimo kameno moko, grobo žagovino, apneno | moko. | Plast snovi naj bo debela za širino dlani, moramo | P |
navaden kruh, če je pretekoče, dodajte pirino | moko) | in ga dajte v pomaščen pekač.Pecite 45 minut | P |
Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. | Moko | lahko zamenjate s 50 dag navadne bele moke ali | P |
vzamemo enake količine sestavin, samo da belo | moko | zamenjamo s polnovredno pirino in beli sladkor | P |
1. V posodo s pripravljeno belo | moko | dodamo na sobni temperaturi razmehčano in "nakosano | P |
za kozarce, za vratci, kjer so nekoč hranili | moko, | olje in sladkor, pa je zdaj domovanje konjaka | P |
laneno olje (Lini oleum) in pridobivajo laneno | moko | (Lini seminis farina).Ponekod v ljudskem zdravilstvu | P |
ko je nervozen. Zdi se, kot da bi ga posuli z | moko. | Včasih se to dobro vidi na razstavah, kjer se | P |
naberemo aprila ali maja in pomešamo z rženo | moko. | Zvečer si zmasirajte podplate s šentjanževim | P |
položiti le najcenejšo čokolado, najcenejšo | moko, | najcenejše mleko? Ne, ne. | P |
in tako so na primer skladiščila vijake in | moko | skupaj, če je bilo po obojem enako pogosto povpraševanje | P |
zaupal, da so grelec potopili v vodo, nato pa v | moko, | da je bil videti obložen z vodnim kamnom.Tako | P |
da z maržami dražijo hrano. To ne velja le za | moko, | kruh oziroma pekovske izdelke, ampak tudi za | P |
malvazije, krompir ter pšenico, ki jo meljejo v | moko | in porabijo za domač kruh.Parkirate lahko v | P |
ohlajeno ročno vmešamo v prvo maso. Počasi dodamo | moko. | Zlijemo v modelčke, namazane z maslom, in pečemo | P |
desetih vroča voda prehitro teče skozi kavno | moko, | in kava bo plehka. Še nekaj o kavnem bontonu | P |
so trdili, da je človeštvo mlelo in ločevalo | moko | do bele stopnje le zato, da bi bila obstojnejša | P |
In končno: v srednjem veku so mlinarji mleli | moko | vse do bele brez otrobov, ker so te potrebovali | P |
so morali davek gosposki plačevati ne samo z | moko, | ampak tudi s prašiči. Skratka, pogrom proti | P |
timijanovo vejico hitro popražim. Vroče gobe, | moko | (tu gre za občutek) in nariban parmezan ali | P |
drugačna je kot tisti vampi v menzah, kjer kuhajo z | moko. | Slastno. | P |
kot pri sosedih. Če bi kupovali mleko, olje, | moko, | sladkor, kolo in navaden jogurt (vse blagovna | P |
statistiki, vlomilci ne brskajo po kuhinji, med | moko, | rižem in drugimi živili. Še bolj varne so v | P |
koruze, ki jih seje, trdinke, dajejo kakovostno | moko | in zdrob, prav tako so primerne za seme, hibridna | P |
inšpekcija. Vsako leto pride kakšna, pa ne po | moko! | Ampak me ne zafrkavajo, ker ne gre za prodajo | P |
Za belo barvo uporabljajo rižev prah, belo | moko | ali puder in ima močan simbolen pomen: ponazarja | P |
polnozrnatega kruha, pri peki ne morete pomagati samo z | moko, | prav tako ne z belim kruhom.Preden ga pobarvate | P |
in čebulo. V vroče, stopljeno maslo vmešajte | moko. | Ko bo malo popražena, dodajajte toplo mleko in | P |
surovo ali ga posušiš in tako dobiš kokosovo | moko. | S palmovimi listi pokrivajo strehe, tudi na luksuznih | P |
kuhane, posušene in zmlete celo dajo nekakšno | moko. | Še liste je mogoče puliti in iz njih v loncu | P |
prišla iz kakšnega gojišča, kjer jih hranijo z | moko | in ima meso potem mokast okus.Žal so jo malce | P |
umirjeno pekoča. In niso je kaj dosti zgoščali z | moko. | Poleg »"šniclbataljona"« so udarne jedi pri | P |
Kupila sem skuto in sirotko, pa sadje, domačo | moko | in zdrob, vsega po malem,« je bila obiskovalka | P |
Gržević pojasnjuje, da so iz njih delali celo | moko | za kruh, samostojno pa so jih jedli predvsem | P |
je bila deležna vsa družina, pa tudi živina, | moko | so zmleli iz več vrst žita, ponekod je veljalo | P |
ohlajajoči se peči) posušili in suhe zmleli v | moko. | Kot primes krušni moki ali celo njen nadomestek | P |
Ne. Bi si sposodili | moko | ali sol pri sosedi, če bi vam ju zmanjkalo? | P |
kondenzirano mleko, kitajski zeleni čaj, sladkor, riž, | moko, | vrečke s pralnim praškom znamke Kline, plinske | P |
dober recept za kvašeno testo: v posodo stresite | moko | in v sredini naredite jamico za kvasno mešanico | P |
sladkorja, glukoze. Ste že kdaj pri kuhi mešali | moko | (škrob) v vodi?Verjetno veste, da moka nekaj | P |
kritizira poleg rafiniranega olja in sladkorja tudi | moko, | mleko, sir in jogurt.Ljudje stare kamene dobe | P |
mleto rženo, ajdovo, pirino, pšenično in koruzno | moko, | ki jo zmeljejo tudi v tamkajšnjem lesenem mlinu | P |
cene za deset do 12 odstotkov), testenine in | moko | pa so po lanskih dveh podražitvah še enkrat | P |
mleka, sok ene limone in postopoma dodajamo | moko. | 1,5 l mleka zavremo v večji posodi, vanj vlijemo | P |
Tip AB je pravzaprav edini, ki dobro prenaša | moko, | posebno polnozrnato.Ne pozabite, da je notranjost | P |
jedilnika črtate najhujša morebitna krivca: pšenično | moko | in čokolado. Občutljiv stik med ramo in roko | P |
negibnega mesa, ki jim rečemo piščanci, na belo | moko, | na neznanske količine alkohola, ki ga na petkov | P |
nekaj oliv, origano, morsko sol. Priprava: | Moko | na hitro zamesimo s soljo, oljem in vodo v voljno | P |
dobro osolimo. Ko zavre, vsujemo vanjo ajdovo | moko. | V vodi je ne razmešamo, ampak pustimo v kepi | P |
in piškoti, saj večinoma vsebujejo pšenično | moko. | Mirno lahko jem krompir, ajdovo in proseno kašo | P |
tudi tja, kjer ga ne bi pričakovali. Denimo, z | moko | ali škrobom poprašijo krompirjev čips (tako | P |
razmešamo maslo in sladkor, nato pa dodamo jajca, | moko, | presejano skupaj s pecilnim praškom, začimbe | P |
ohladimo. Ohlajenemu krompirju dodamo sol, jajci in | moko. | Hitro zgnetemo testo, oblikujemo njoke in jih | P |
toplotno obdelane hrane. S prežganjem s praženo | moko, | z maščobami ali brez njih, zgostimo juhe in | P |
čebulo najprej svetlo prepražimo, nato dodamo | moko, | še malo prepražimo do zaželene barve in dodamo | P |
začimbe. Za temno prežganje pa najprej prepražimo | moko, | da zarumeni, nato dodamo čebulo, in ko zarumeni | P |
belo »prežganje«, ki ga pripravimo tako, da | moko | prepražimo oziroma samo premešamo z maščobo | P |
V primerjavi s temnim, rjavim prežganjem, ko | moko | dlje pražimo, je bešamel razmeroma zdrav dodatek | P |
praženih živil. Denimo, če praženi čebuli dodamo | moko | in mešanico samo dobro premešamo in takoj zalijemo | P |
Priprava: Sojino in pirino oziroma pšenično | moko | vsujemo v skledo, ju premešamo s prsti, potem | P |
v skledo, ju premešamo s prsti, potem pa na | moko | nadrobimo kvas in laneno seme.Dodamo sol in | P |
nežveplanih suhih sliv ali marelic. Priprava: | Moko | na hitro popražimo v suhi teflonski ponvi, potem | P |
Priprava : Na stopljenem maslu prepražimo | moko | le toliko, da zadiši (ne sme porjaveti).Zalijemo | P |
trd sneg ter ga premešamo rumenjakovi masi z | moko | in pecilnim praškom.Testo enakomerno porazdelimo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 478 578 678 778 878 978 1.078 1.178 1.278 1.378 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |