nova beseda iz Slovenije

moko (1.078-1.177)


enakomerno porazdelimo po namazanem in z ostro      moko      obsutem modelu, potresemo z izkoščičenimi češnjami  P
drobno nastrganim muškatnim oreščkom in preostalo      moko.     Omako zlijemo v posodo, v kateri smo kuhali zeleno  P
pirino, kamutovo, ovseno, koruzno in ajdovo      moko      ter tudi kruh iz njih lahko kupimo bodisi neposredno  P
nčničnega semena. Priprava: V večjo skledo stresemo      moko      in nanjo nadrobimo kvas in potresemo sol.Potem  P
časa, da se vse dobro poveže med sabo. Med      moko      dodamo pecilni prašek in kakav v prahu.Moko  P
moko dodamo pecilni prašek in kakav v prahu.      Moko      z dodatki presejemo na biskvitno maso in rahlo  P
damo beljake, jim primešamo sladkor v prahu,      moko      in malo zmehčano maslo, dobro zmešamo s šibo  P
masa zgosti in naraste, rahlo primešamo še med      moko      primešane mlete mandlje.Biskvit namažemo na  P
margarino, rumenjake in nazadnje še parmezan ter      moko      s pecilnim praškom.Pekač namažemo z oljem in  P
jajca, dodamo sol in pivo. Na koncu primešamo še      moko      in mlete lešnike.Kroglice pomakamo v pivsko  P
dodamo še ohlajene škampove repke, suhim pa      moko,      med katero smo primešali pecilni prašek, na  P
krvavice Potrebujemo (za štiri) : 80 dag krvavic,      moko,      jajca, drobtine in olje za cvrenje. Priprava  P
olje za cvrenje in sladkor v prahu. Priprava :      Moko      damo v posodo, v sredini naredimo vdolbino in  P
dobro zmešamo in nato testo po vrhu potresemo z      moko.     V drugi polovici mleka zmešamo maslo, sol, jajca  P
papriko. Priprava : Za testo gladko zmešamo      moko,      jedilni škrob in suhi kvas s približno 130 ml  P
V voku segrejemo olje.      Moko      za tempuro pomešamo s slabega 1/4 litra vode  P
soli. Priprava : Za testo stresemo v skledo      moko,      ji dodamo zmehčano maslo, kis, kislo smetano  P
Priprava : Za testo stresemo na delovno površino      moko,      potresemo s pecilnim praškom, ji dodamo na kocke  P
z vaniljo. S prsti razdrobimo margarino med      moko,      dodamo jajci in na hitro vgnetemo v testo.Pustimo  P
oboje bolj dušimo kot pražimo. Potresemo z      moko,      nato pa zalijemo z nekaj žlicami fižolovke.  P
peki lahko namesto jajc vedno uporabimo sojino      moko.     Kot vezivo je enakovredna jajcem (eno jajce lahko  P
čebulo, žličko soli, pol žličke popra, jajce in      moko      primešamo naribani masi.Solatne liste operemo  P
ščep soli penasto umešamo. Primešamo zdrob,      moko,      mak in skuto.Iz mase z dvema žličkama oblikujemo  P
damo maslo, ga razdrobimo med prsti, mu dodamo      moko      in toliko hladne vode, da dobimo mehko testo  P
električnim mešalnikom. Na koncu postopoma dodajamo      moko      in nenehno mešamo, da ne nastanejo grudice.  P
zavremo in takoj odstavimo. Zmešamo in presejemo      moko      in jedilni škrob ter mešanico naenkrat stresemo  P
ali dvema žličkama nadevamo na pomaščen in z      moko      potresen pekač.Prvih 15 minut pečemo pri 220  P
Dodamo kvas in premešamo. V posodo stresemo      moko,      naredimo jamico in vanjo zlijemo zmes, dodamo  P
toplem, da kvasec vzhaja. V skledo damo toplo      moko.      V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan  P
Pustimo, da vzhaja. V      moko      naredimo luknjico, vanjo stresemo vzhajani kvas  P
pokrijemo s prtičem. Po želji potresemo s sladkorno      moko.      Foto: Damjan Žibert   P
prinesli značilno pecivo s kokosom in riževo      moko,     « je razložila žena častnega konzula Indonezije  P
tekočine (vino, mleko, voda, sok). Priprava :      Moko      in maščobo zdrobimo v enakomerno zmes.Dodamo  P
tekoči med in druge sestavine. Nazadnje dodamo      moko,      pomešamo s kardamomom.Umesimo testo.  P
Najprej raztopimo čokolado v pari. Potem zmešamo      moko,      kakav, sol in pecilni prašek.Nato še maslo in  P
masi izmenično dodajamo med počasnim mešanjem      moko      s kakavom in mleko.Testo pokrijemo in ga postavimo  P
Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj.      Moko,      pecilni prašek in sol pomešamo.Maslo penasto  P
in čisto na koncu še počasi vmešamo izmenjaje      moko      in mleko.Mak in naribano limono pazljivo vmešamo  P
marmelade ali džema. Priprava: Zmešamo lešnike,      moko,      škrob, pecilni prašek in sladkor.Postrgamo stržen  P
kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan česen in      moko      ter dobro premešamo nad segretim štedilnikom  P
Za omako razpustimo surovo maslo in umešamo      moko.     Med nenehnim mešanjem po malem prilivamo mleko  P
dan prej, uporabite pa lahko tudi polnozrnato      moko.     Otrok bo tako v vsej svoji pozitivni energiji  P
pecilnega praška, za noževo konico soli, mast in      moko      za model. Priprava: Moko, sladkor in pecilni  P
konico soli, mast in moko za model. Priprava:      Moko,      sladkor in pecilni prašek zmešamo, prilijemo  P
sladkor, da dobimo trd sneg. Dodamo rumenjake in      moko.     Testo razdelimo na tri enake dele.  P
ki smo mu dodali vaniljo, rumenjake, sladkor,      moko      in po potrebi želatino.Za sirup zmešamo sladkor  P
sladkor, sladkor v prahu. Priprava: Umešamo      moko,      maščobo in sladkor.Dodamo rumenjaka, rdeče vino  P
Posebej v skodelici zmešamo pasto tahini, koruzno      moko,      sladko smetano in začimbe.Proti koncu kuhanja  P
stisnemo z vilicami (ki jih vsakokrat pomočimo v      moko)     .V velikem loncu zavremo veliko vode in jo solimo  P
srednji temperaturi raztopimo maslo, dodamo      moko      in mešamo, da se moka malo prepraži, ne sme  P
krpama. Za testo zmešamo 100 g moke, kokosovo      moko,      ingver in vaniljev sladkor.Potem umešamo jajce  P
Hkrati dobro segrejemo olje. Preostalo      moko      zmešamo z žlico sladkorja v prahu.V moki drugega  P
vaniljev sladkor. Postopoma primešamo riževo      moko,      koruzno moko, rum, pecilni prašek in ščepec  P
sladkor. Postopoma primešamo riževo moko, koruzno      moko,      rum, pecilni prašek in ščepec soli.Na koncu  P
sladkorja in žlico masti ali olja. Priprava: Ajdovo      moko      poparimo z vrelo vodo, da dobimo gosto maso  P
da vzhaja. Ohlajeni ajdovi moki dodamo belo      moko,      sol, vzhajani kvas in toliko vode (ne preveč  P
dag orehov in 10 dag črnih oliv. Priprava:      Moko      stresemo na desko, na sredini naredimo jamico  P
Priprava: Za ajdovo testo poparimo ajdovo      moko.     Vmalo mlačne vode razdrobimo kvas, moko in ščep  P
ajdovo moko. Vmalo mlačne vode razdrobimo kvas,      moko      in ščep sladkorja.Premešamo in pustimo, da vzhaja  P
pustimo, da vzhaja. Ko se ohladi, dodamo belo      moko,      sol, olje in pregnetemo.Pustimo, da vzhaja.  P
da vzhaja. Za belo testo v skledo stresemo      moko.     Posebej damo vzhajati kvas v malo mlačnega mleka  P
koruzno testo v skledo stresemo koruzno in belo      moko.     Malo posolimo.  P
sladkor ter dobro premešamo. V skledo stresemo      moko      in na sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo  P
Postopoma vmešamo jajca in mleko.      Moko,      zmlete mandlje, jedilni škrob, ščep soli in  P
muškatni orešček. Priprava: Za testo presejemo      moko,      maslo narežemo na kocke.Oboje z rumenjakom,  P
Priprava: Olje segrejemo in na njem prepražimo      moko,      da dobimo temno prežganje.Počasi prilivamo hladno  P
dodamo olje. V maso previdno vmešamo sneg in      moko      s presejanim pecilnim praškom.Pečico segrejemo  P
česen. Na hitro jo prepražimo na olju, dodamo      moko      in naredimo zlato rumeno prežganje. Na koncu  P
premešajte, da meso razpade na grudice. Primešajte      moko,      nato mleko in zelenjavno jušno osnovo.Pokrijte  P
nadev pripravite tako, da zmešate ovseno kašo in      moko      in vanj zdrobite maslo.Nadev z žlico položite  P
segrejemo na 180 stopinj Celzija. V posodo stresemo      moko,      sladkor v prahu, sol in mandlje ter dobro premešamo  P
Govedino narežemo na 2 cm velike kocke.      Moko      posolimo in popramo in v njej povaljamo meso  P
primešamo masleni masi. Posebej v skledo presejemo      moko,      pecilni prašek in kakav v prahu. Počasi izmenjaje  P
Model namastimo z margarino in potresemo z ostro      moko      ter vanj nadevamo čokoladno maso.Kolač pečemo  P
sezamova semena, timijan, česen, manjšo čebulo,      moko      in muškatni orešček. Priprava : Bučke operemo  P
pesta, 500 g testa za sveže jajčne testenine,      moko      za posipanje, pest svežih lističev bazilike  P
piškote, pecivo, potico, kar koli, kar vsebuje      moko,      in zmagoslavno postaviš na mizo, se bo našel  P
knjižico lahko vsak mesec dobijo kruh, sladkor,      moko,      prašek.Če sta v zakonu dva, dobiš dvojno.  P
sladkor, beljak in zvezdice za okras. Priprava:      Moko      stresemo na pomokano desko.Vanjo razdrobimo  P
Potem ti tisto, kar želiš, na primer riž,      moko      ali čaj, zavijejo v časopisni papir.Izbira mlečnih  P
sem v času, ko smo še hrano dobivali na bone,      moko      smo nosili v peko, ob štirih popoldne pa nam  P
navzkrižnosti med pelodi trav in žit ter različno      moko,      sojo in arašidi. Pelodi plevel so možno navzkrižno  P
korenje in nekaj minut pražimo. Potresemo z      moko      in zalijemo z zelenjavno osnovo, ki smo jo skuhali  P
ali zmleta v polnovredno ali presejano belo      moko.     Po vsebnosti beljakovin spada v sam vrh med žiti  P
v pečici pri 180 stopinj Celzija 30 minut.      Moko      zmešamo s ščepcem soli in mlekom v gladko maso  P
soka. Dobro ožete stresite v skledo, dodajte      moko,      ščepec soli in sveže mleti poper, zdrobljen  P
niso škropili). Priprava: V skledi zmešajte      moko,      jajca, izvleček vanilje po okusu in ščepec soli  P
v čokoladno maso. V posebni posodi zmešamo      moko      z mandlji in preostalo nasekljano čokolado,  P
Priprava: Meso solimo, popramo in potresemo z      moko.     Žlico olivnega olja in žlico surovega masla raztopimo  P
sol, poper, 4 dcl suhega belega vina, maslo,      moko,      1/2 dcl sladke smetane, rumenjak, limono, česen  P
skledi zmešajte jajca in smetano. Počasi dodajte      moko,      mleko, muškatni orešček in nazadnje sir.Zmes  P
zmehčano, dodamo klinčke, mehko potresemo z      moko      in mu prilijemo malo vina. A. S.   P
V srednje veliki kozici zmešamo sladkor in      moko.     Počasi vmešamo mleko.   P
potresemo pekač. Sveži sir, sladkor, skuto, kakav,      moko,      vaniljo, liker in sol zmešamo v mešalniku in  P
mleka, 3 rumenjake in 40 g sladkorja. Priprava:      Moko      damo v posodo, dolivamo mleko in mešamo z ročnim  P
znanost je paniranje. Potrebujemo jajca, ostro      moko      in drobtine belih žemelj.Meso lahko skozi vsako  P
zrezke po 160 g, sol, poper, 2 jajci, ostro      moko,      bele drobtine, maščobo za pečenje, 100 g brusnične  P
najprej sladkor in šele nato cela jajca. Vsujemo      moko      in kakav ter dobro premešamo.Suhe fige in čokolado  P
Zmleto kvinojo po svetu uporabljajo tudi kot      moko      za kruh, pecivo in testenine. S svežimi zelišči  P
soli in sladkorja ter maslom. Počasi dodajamo      moko      in s kuhalnico mešamo tako dolgo, da se izoblikuje  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  478 578 678 778 878 978 1.078 1.178 1.278 1.378 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA