nova beseda iz Slovenije

moko (1.378-1.477)


počasi segrejemo maslo, da se razpusti. Dodamo      moko      in premešamo.Med mešanjem nekoliko prepražimo  P
* sol * poper. Priprava: V skledi pomešamo      moko,      zdrob in sol.Čemaževim listom odstranimo stebla  P
sol, po želji sladkor Ajdovo      moko      poparimo s slano vročo vodo.Premešamo in počakamo  P
da se malo ohladi, nato ji primešamo pšenično      moko      in vgnetemo gladko testo.To na pomokani deski  P
Priprava: Krhko testo:      Moko,      koščke mrzlega masla, sladkor in rumenjak gnetemo  P
vanj vtepemo 25 g sladkorja. V skledi pomešamo      moko,      mlete mandlje, jedilni škrob in pecilni prašek  P
nato dodamo naslednje jajce. Posebej zmešamo      moko      s pecilnim praškom.Masleni zmesi primešamo najprej  P
najprej polovico moke. Nato dodamo preostalo      moko      in na hitro premešamo s kuhalnico. Če namreč  P
l medu Ajdovo      moko      poparimo in dobro premešamo.Ohlajeni ajdovi  P
premešamo. Ohlajeni ajdovi moki dodamo pšenično      moko      in vzhajan kvas ter toplo mleko po potrebi.  P
umešamo s sladkorjem, nato dodamo mleko in sok ter      moko      in vaniljin sladkor.Stepamo, da dobimo gladko  P
namaščen pekač. Na dveh žlicah olja malo popražimo      moko      (ne sme zarumeneti), prilijemo mleko, solimo  P
pol kg kuhane špinače, 30 dag skute, 5 jajc,      moko,      lonček kisle smetane, olje in začimbe. Čebulo  P
na hitro rjavkasto opečemo. Dodamo maslo in      moko      ter med mešanjem vse skupaj na hitro prepražimo  P
12 vdolbinami za kolačke. V skledo presejemo      moko      in pecilni prašek.Primešamo sladkor, sol, vaniljin  P
mlekom in primešamo jajcema. Na hitro primešamo      moko      s sestavinami, nato pa še borovnice.Zmes damo  P
sol V večji kozici najprej prepražimo      moko,      da se osuši.Nato zabelimo z raztopljenim maslom  P
na hitro rjavkasto opečemo. Dodamo maslo in      moko      ter med mešanjem vse skupaj na hitro prepražimo  P
celulitu z jedilnika vsaj ta dan črtamo belo      moko,      beli sladkor, svinjsko mast oziroma druge maščobe  P
ta žita na ekološki način melje v polnovredno      moko      in nato peče kruh.A kako na naših policah prepoznamo  P
približno en evro, navadno, neekološko belo      moko      pa je na trgu mogoče dobiti po petindvajset  P
pekarni Krejan sami meljejo žita v polnovredno      moko.      6.  P
umešamo maslo, sladkor, vanilin, sol in jajci.      Moko      presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi  P
umešamo maslo, sladkor, vanilin, sol in jajci.      Moko      presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi  P
nato temu primešamo še čokolado v prahu in      moko.     Biskvit damo v okrogel model in pečemo v pečici  P
narezan krompir in solimo. Kuhanemu prisipamo      moko      in kupček prebodemo s kuhalnico. Lonec dobro  P
prodajo, nekaj pa ga predelajo v kašo, zdrob,      moko,      ekološke testenine.Na njivah sejejo tudi deteljne  P
mu počasi dodajamo sladkor. Posebej zmešamo      moko      in pecilni prašek ter v to rahlo vmešamo sneg  P
govejo juho razmastimo, da omak ne zgoščamo z      moko      ali, kar je še huje, s prežganjem, da smo varčni  P
pelati) * 375 g mocarele. Priprava: Zmešamo      moko,      naribani parmezan, kosmiče mrzlega masla in  P
narezan olupljen krompir. Na maščobi prepražimo      moko      in prežganje dodamo juhi ter kuhamo še 45 minut  P
toliko časa, da primerno naraste. Presejano      moko,      ki smo ji dodali kakav, narahlo in postopno  P
Nato narahlo in previdno vmešamo še presejano      moko,      da dobimo biskvitno testo.Vlijemo ga v namaščen  P
postopno primešamo jajca in nato še presejano      moko      ter zgnetemo testo.Razvaljamo ga na 2 milimetra  P
Zmes stepamo toliko časa, da primerno naraste.      Moko,      ki smo ji primešali kakav, postopoma presejemo  P
deciliter in pol vode ter sol. Priprava:      Moko      presejemo v skledo, naredimo vdolbinico in vanjo  P
ki jo prej raztopimo v žlici mleka. Nato še      moko      s pecilnim praškom in zatem vse druge sestavine  P
pustimo, da vzhaja. Vzhajani kvas dodamo moki (v      moko      prej primešamo sol) in z ročnim mešalnikom dobro  P
segrejemo olje in na njem prepražimo por. Dodamo      moko      in zarumenimo.Zalijemo z juho in 5 minut kuhamo  P
ubijemo v skledo, dodamo deciliter mleka in      moko      ter sol in stepemo.Testo razdelimo na štiri  P
večja jajčevca, 8 rezin gnjati, 8 črnih oliv,      moko,      2 jajci, malo mleka, drobtine, olje in začimbe  P
obliki kroga. Testo položimo v pekač, potresen z      moko,      in ga premažemo s segretimi ocvirki. Pečemo  P
maslo za pekač. Priprava: V skledo presejemo      moko,      dodamo zmehčano maslo, jajce, sladkor in sol  P
pustimo, da se krompir ohladi. Nato mu dodamo      moko,      zdrob, 1 žlico masla, rumenjak, sladkor in pol  P
česen in peteršilj ter premešamo. Potresemo z      moko      in premešamo. Zalijemo z juho.  P
margarino. Na belem prtu, ki ga pomokamo z ostro      moko,      raztegnemo testo v centimeter debelo ploščo  P
da se zmes kremasto speni. Na vrh presejemo      moko      in premešamo.Zmes damo v tortni model.   P
pa ga obložimo s papirjem za peko. Zmešamo      moko,      suhi kvas, sol in limonino lupinico, dodamo  P
modela s krogom, izrezanim iz papirja za peko).      Moko      damo v skledo.V skodelici razžvrkljamo rumenjak  P
namastimo model za pogače s premerom 30 cm.      Moko      pomešamo s soljo in stresemo v kupčku na delovno  P
jajci zmešamo v kremasto zmes. Na vrh presejemo      moko,      pomešano s pecilnim praškom. Premešamo, da dobimo  P
fraiche). Priprava: Na delovno površino stresemo      moko      v kupčku, dodamo sol, sladkor in koščke masla  P
Priprava vaniljine kreme: jajčni rumenjak in      moko      (ali jedilni škrob) zamešamo v en deciliter  P
žličko masla in zavremo. Posebej razdrobimo      moko      z jajcem, naredimo drobne forflce in jih zakuhamo  P
nageljnovih žbic in muškatnega oreščka; Priprava:      Moko      stresemo v kupčku na delovno površino.Na sredini  P
površini v krog. S testom obložimo pomaščen in z      moko      oprašen model za pite (premer 26 cm).Ob robu  P
V kuhinjskem strojčku (multipraktik) mešamo      moko      in jajca 3 minute oziroma toliko, da se sestavine  P
smo skuhali hruške, zamešamo v belo pšenično      moko      in oblikujemo drobne "forflce" (štrukeljce)  P
V kozici razpustimo maslo. Primešamo      moko      in jo med mešanjem svetlo prepražimo.Prilivamo  P
creme fraiche) * 3 jajca. Priprava: Pomešamo      moko,      vaniljin sladkor, sol in 2 žlici mrzle vode  P
Priprava: Iz vseh sestavin naredimo gladko zmes.      Moko      dodajamo postopno.Najbolje je, da jo v skledo  P
prav tako ne pretrda ali presuha. Zato moramo z      moko      delati previdno in je dodajamo le toliko, kolikor  P
prav tako ne pretrda ali presuha. Zato moramo z      moko      delati previdno in je dodajamo le toliko, kolikor  P
naribanega sira gauda. Priprava: V skledi pomešamo      moko,      suhi kvas, sladkor in 1 žličko soli.Prilijemo  P
Jajce razžvrkljajte in položite tofu najprej v      moko,      nato v razžvrkljano jajce in nazadnje v lešnike  P
Gladko razmešamo. Na vrh presejemo      moko,      dodamo sesekljane mandlje in sesekljano čokolado  P
in dušimo na maslu. Ko zarumeni, poprašimo z      moko,      premešamo in prilijemo juho.Solimo, popramo  P
korenčka, peteršiljevo korenino, svežo papriko,      moko,      jajce, olje in začimbe. Meso zrežemo na majhne  P
masla, na njem na hitro in svetlo prepražimo      moko.     Zalijemo jo z mlekom, začinimo s soljo in nastrganim  P
parmezana, olje in začimbe. Jogurt, jajca,      moko,      parmezan in sol po okusu zmešamo z električnim  P
kozici razpustimo 1,5 žlice masla. Primešamo      moko      in jo svetlo prepražimo.Med mešanjem prilijemo  P
dcl kisle smetane -Priprava: v skledi zmešamo      moko      s pecilnim praškom, sladkorjem in vaniljinim  P
pecilnega praška. -Priprava: s skledo damo      moko,      ki smo ji primešali pecilni prašek, sladkor  P
marmelada za namaz -Priprava: v skledo damo      moko,      sladkor in vaniljin sladkor ter to zmešamo.  P
beljak za premaz -Priprava: v skledo damo      moko,      pecilni prašek, sladkor, vaniljin sladkor in  P
+ orehova jedrca -Priprava: v posodo damo      moko,      ji primešamo nadrobljeno margarino, jajce, sladkor  P
sneg. Postopoma umešamo mlete orehe, kokosovo      moko,      rozine, kandirano sadje, koščke čokolade.Temu  P
primešamo še stopljeno margarino in na koncu      moko.     Testo naložimo na pekač, ki smo ga prej obložili  P
Potrebujemo še čokoladni obliv in kokosovo      moko.      -Čokoladni obliv: 2 žlici olja + 4 žlice margarin  P
metode niso delovale, sedaj pred lokale posuvajo      moko      in apno, bojda pa na narkomane prileti tudi  P
preiskovalce pripeljali do Mame Podpoštenjak. (z      moko      tipa 400 je skušala zagotoviti medijsko pozornost  P
cementarni Lafarge nameravajo sežigati kostno      moko     .Narobe!   P
Narobe! Sežigati nameravajo patološko kostno      moko     .Kostna moka je navaden, patološka kostna moka  P
nameravajo v cementarni sežigati patološko kostno      moko      in ne navadno kostno moko«.Izraz patološka mesno  P
sežigati patološko kostno moko in ne navadno kostno      moko«     .Izraz patološka mesno kostna moka ne obstaja  P
izsledke teh preverjanj. V članku sem kostno      moko,      ki vsebuje prione, to so patološke celične beljakovine  P
patološka kostna moka, v nasprotju s kostno      moko,      ki prionov ne vsebuje in sem jo imenoval navadna  P
čudež v Zasavju: z odpadnimi olji, plastiko,      moko      in maščobo s prioni, radioaktivnim pepelom,  P
podobno, kot je zaradi krmljenja krav s kostno      moko      izbruhnila epidemija BSE in nato še CJB.Kakorkoli  P
Bolek. (v epizodi lovci in trgovci s kostno      moko      press) El Baiuco je na dobri poti, da za  P
sešila tri mavhe, v katere bo zbirala špeh,      moko      in pšeno. Sicer kaj pripomni: »Rajma, rajma  P
bi nosile otroke, v drugih špeh, meso, maslo,      moko,      pšeno itd. Sodeč po redkih posnetkih, ki mi  P
»Nimamo svobode pri izbiri. Če hoče uvoznik      moko,      mora prej vzeti lubenice, mango ...Niti lubenic  P
ne moremo bojkotirati, saj so na seznamu pred      moko.     « V Gazi je v tekstilnih podjetjih zaposlenih  P
napolnjeni z glutenskim rižem, prepojenim s kokosovo      moko,      in nadevani z lokalno vrsto fižola, velika izbira  P
z zdravo prehrano ponuja konopljina semena,      moko      in hladno stisnjeno olje iz konopljinih semen  P
posodicami. V skledi smo zmešali konopljino      moko,      pecilni prašek in sol, v drugi posodi pa banane  P
stopljeno maslo. Bananini mešanici smo dodali      moko      in počasi mešali.S čajno žličko smo napolnili  P
palačinke ‐ razžvrkljana jajca smo zmešali z      moko,      drobno nasekljano mlado čebulo, drobnjakom in  P
pogledala v ogledalo, je mislila, da ima v laseh      moko.      Pa ni bila moka.  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  478 578 678 778 878 978 1.078 1.178 1.278 1.378



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA