nova beseda iz Slovenije

česen (874-973)


narežemo na dva centimetra velike kose. Šalotko in      česen      olupimo ter grobo sesekljamo.Na segretem olju  P
Na segretem olju pražimo papriko, šalotko in      česen      na srednji temperaturi štiri do pet minut.Zalijemo  P
minuti opečemo. Po minuti dodamo rožmarin in      česen.     Nato damo meso v ogreto pečico na 180 stopinj  P
v ultramodernih salonih, jemo en teden samo      česen      in pijemo ustekleničeno vodo in še bi lahko  P
pustimo vreti približno tri minute. Olupimo      česen,      ga pretlačimo in z njim začinimo juho.Zabelimo  P
Fižolovko shranimo.      Česen      olupimo in sesekljamo.Paradižnik operemo, olupimo  P
operemo, olupimo in narežemo na manjše kose.      Česen      na bučnem olju popražimo samo toliko, da postekleni  P
Vse troje narežemo na kolobarje.      Česen      olupimo in grobo nasekljamo.Vso pripravljeno  P
operemo bučke in jih tanko nalistamo. Olupimo      česen      in ga grobo nasekljamo.Operemo še zeleno in  P
s sojino omako in jih položimo na krožnike.      Česen      olupimo in pretlačimo, peteršilj pa operemo  P
ventilatorsko na 180 stopinj Celzija). Čebulo in      česen      olupimo ter drobno sesekljamo.Sir naribamo.  P
V kozici segrejemo vino in dodamo čebulo ter      česen.     Prilijemo smetano in na srednje močni vročini  P
Koper operemo, otresemo in listke sesekljamo.      Česen      olupimo in sesekljamo.Polovico kreše odstrižemo  P
nariban parmezan za posip. Priprava : Čebulo in      česen      olupimo ter drobno sesekljamo.Bučko olupimo  P
čebulo svetlo opražimo na maslu. Dodamo bučko,      česen      in mlado čebulo ter pražimo tri minute.Dodamo  P
manjši gomolj zelene, peteršilj, majhno čebulo,      česen,      sol, poper, 5 dag hamburške slanine, 20 dag  P
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo drobno sesekljan      česen      in na tanke rezance narezano hamburško slanino  P
radič postane mehak. Nato dodamo še sesekljan      česen      in peteršilj.Ponudimo kot predjed ali prilogo  P
V kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan      česen      in moko ter dobro premešamo nad segretim štedilnikom  P
zdušen paradižnik. Sesekljamo tudi čemaž (ali      česen)      ter ga skupaj s pistacijami ali pinjolami potresemo  P
na rezine in te na tanke pramene. Čebulo in      česen      olupimo ter drobno sesekljamo.Oljčno olje segrejemo  P
Oljčno olje segrejemo v obloženi ponvi, čebulo in      česen      steklasto opražimo.Dodamo sesekljano meso in  P
špagetov, žlico koriandrovega lista. Priprava:      Česen      olupimo in drobno sesekljamo.Ingver olupimo  P
Priprava: Pripravimo kozarca.      Česen      olupimo.Origano operemo in do suhega otresemo  P
skupaj z origanom zdevamo v kozarca. Preostali      česen      sesekljamo in pritisnemo na paradižnike.Prelijemo  P
suhega otresemo in listke potrgamo s stebelc.      Česen      olupimo in grobo sesekljamo.Baziliko, česen  P
Česen olupimo in grobo sesekljamo. Baziliko,      česen,      sol, poper, pinjole in obe vrsti sira gladko  P
priporočljivi cikorija, radič, por, čebula,      česen,      artičoke in beluši.« 3.  P
v kosu, sol, poper, češnjeve paradižnike in      česen.      Priprava : Sveža zelišča najprej operemo.   P
drobno nariban svež parmezan in drobno sesekljan      česen.     Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso v ponev  P
jajčevca, 20 dag mocarele, sol, poper, baziliko,      česen,      2 večja paradižnika in balzamični kis. Priprava  P
25 dag leče, olivno olje, por, lovorjev list,      česen,      žlico gorčice, limono, malo košarico mini paradižnika  P
hitro prepražimo narezan por in drobno sesekljan      česen.     Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan in  P
prepražimo rdečo čebulo in drobno sesekljan      česen.     Dodamo mleto kumino, mlet koriander in strt strok  P
uživajmo presno kislo repo in zelje, čebulo in      česen,      črno redkev, hren, koromač in bučo. Odpornost  P
Paradižnik operemo in narežemo na tanke rezine.      Česen      olupimo in pretlačimo.Oboje zmešamo s komarčkom  P
zelenjave in sadja (paradižnik, melancani, paprika,      česen,      čebula), malo mesa, predvsem rib (maščobne kisline  P
oljem zmeljemo v gladko gosto zmes. Čebulo in      česen      olupimo in drobno sesekljamo.Če uporabljamo  P
enako krešo, in ju grobo sesekljamo. Čebulo,      česen      oziroma čemaž in krešo vmešamo v zmes, potem  P
mladega krompirja, sol, poper, olivno olje,      česen,      rdečo mleto papriko, žličko mletega koriandra  P
pelatov (ali cel paradižnik), majhno čebulo,      česen      in olivno olje. Priprava: Mladi krompir operemo  P
mleto papriko, olivno olje, drobno sesekljan      česen,      mleti koriander in mleti piment. Mešanico začimb  P
sesekljano čebulo ter olupljen in sesekljan      česen.     Dodamo paradižnikove pelate, premešamo in počasi  P
damo v kozico olivno olje, drobno sesekljan      česen      in sesekljane kapre.Na hitro podušimo na majhnem  P
rumeno prepražimo drobno sesekljano čebulo in      česen.     Dodamo laški kumin in koriander.  P
ožmemo in drobno narežemo. Olupimo čebulo in      česen      in oboje drobno narežemo.V ponvici razpustimo  P
katerem dve do tri minute pražimo čebulo in      česen.     Pazimo, da ne postaneta rjava.   P
oprhamo, otresemo in osmukamo lističe. Olupimo      česen      in ga drobno sesekljamo.V kozici močno segrejemo  P
minut pražimo in pri tem pridno mešamo. Dodamo      česen,      timijan in tudi že paradižnik.Začinkalida-1532  P
Naložimo jo na krožnike. Olupimo še      česen      in ga skupaj z nekaj iglicami svežega rožmarina  P
Potrebujemo : 4 manjše rdeče paprike, olivno olje,      česen,      50 dag paradižnikovih pelatov, lovorjev list  P
hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo in      česen.     Dodamo na večje kocke narezano rdečo papriko  P
svežih šampinjonov, 20 dag pora, olivno olje,      česen,      manjšo čebulo, 7 dag masla, 35 dag riža (za  P
majoneze, 4 koščke sira zdenka, majhno čebulo,      česen,      peteršilj, sol, poper, feferone in 4 polnozrnate  P
Dobro premešamo. Peteršilj operemo, čebulo in      česen      olupimo in vse skupaj drobno sesekljamo.Dodamo  P
stročjega fižola, por, bučko, olje, sol, poper,      česen,      peteršilj, svež rožmarin, baziliko, med, kari  P
olupimo in jo drobno sesekljamo. Prav tako      česen.     Na hitro jo prepražimo na olju, dodamo moko in  P
hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo in      česen      ter prav tako dodamo stročnicam.Enolončnico  P
morsko sol. Priprava: Olupimo in pretlačimo      česen.     Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico  P
vilicami. Dodamo fižol, bučno olje in zmečkan      česen.     Ponudimo s polnovrednim kruhom za malico ali  P
pa posujemo z bučnimi in sončničnimi semeni.      Česen      olupimo in pretlačimo skupaj z žličko rdeče  P
bogate s svežim sadjem in zelenjavo. Bolje      česen      kot čokolada Najpomembneje pri vseh predprazničn  P
dobrega razpoloženja je tudi, ne boste verjeli,      česen.     Med več kot dvesto koristnimi snovmi prednjačita  P
koristnimi snovmi prednjačita fosfor in cink.      Česen      je bogat tudi s selenom, ki upočasni staranje  P
notranjo za približno 5 cm. Paradižnik, čebulo in      česen      stresemo v multipraktik in sesekljamo (ali s  P
ponvi segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in      česen      ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da govedina  P
debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo      česen      in timijan, nato dodamo artičoke in vino.Dušimo  P
dag bambusovih vršičkov, 0,5 l sladke smetane,      česen,      olivno olje in sol. Priprava : Mleko solimo  P
rakove repke, bambusove vršičke in sesekljan      česen,      zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo z njoki  P
ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan      česen,      in ko zadiši, še korenje, narezano na kocke  P
dagenj, 10 dag topljivega sira, 2 paradižnika,      česen,      olivno olje, sol, poper, peteršilj, belo vino  P
na hitro prepražimo, dodamo drobno sesekljan      česen,      peteršilj, malo belega vina in malo drobtin  P
kari, sol, poper, tabasko, muškatni orešček,      česen,      drobnjak, olivno olje in timijan. Priprava  P
čebulo, svežo baziliko, sol, poper, olivno olje,      česen,      različno pernato solato, 4 kroglice mocarele  P
belo vino, poper, baziliko, origano, peteršilj,      česen,      3 jajca, 5 dag gorgonzole, olivno olje, večjo  P
smetane, limono, sol, poper, sladkor, 2 dag masla,      česen      in polnozrnati kruh. Priprava : Čebulo olupimo  P
segrejemo in na njem rahlo prepražimo čebulo in      česen.     Zalijemo z jušno osnovo, sladko smetano, dodamo  P
raztopimo in na hitro prepražimo drobno sesekljan      česen.     Kruh narežemo na tanke rezine in nato na drobne  P
kruha, neoluščena sezamova semena, timijan,      česen,      manjšo čebulo, moko in muškatni orešček. Priprav  P
njem zasteklenimo čebulo ter drobno sesekljan      česen.      3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo čebulo  P
oreški, lešniki), olje, sol, poper, baziliko in      česen.      Priprava : Papriki operemo, očistimo semena  P
olja. Posolimo in popramo ter primešamo še      česen,      meto in origano.Rebrasto ponev ali ponev z debelim  P
slovenskih plezalcev z odprave na vrh K7 Aleš      Česen,      Rok Blagus in Miha Hrastelj je sicer našla ostanke  P
, poper, peteršilj, sol, kumino, timijan in      česen.      Priprava: Peteršiljeve korenine in krompir  P
kari, sol, poper, 0,75 l zelenjavne osnove,      česen,      jedilni škrob in timijan. Priprava: Korenje  P
olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo in      česen      drobno sesekljamo.V posodi segrejemo olje in  P
sol, poper, peteršilj, kislo smetano, timijan,      česen,      4 žlice moke in olivno olje. Priprava: Bučko  P
20 dag riža, sol, poper, timijan, parmezan in      česen.      Priprava: Por očistimo in narežemo na kolobarje  P
***** Matevž      Česen,      plesalec Med roboti nočem živeti   P
roboti nočem živeti Triindvajsetletni Matevž      Česen      je eden najprodornejših mladih plesnih ustvarjalcev  P
limono, limeto, dcl belega vina, sol, poper,      česen,      peteršilj, šopek jušne zelenjave, olivno olje  P
žlice pinjol. Priprava: Za solato olupimo      česen,      ga stisnemo skozi stiskalnico in dobro zmešamo  P
hrustavce narežemo kruh na en cm velike kocke.      Česen      olupimo in drobno sesekljamo.V ponvi segrejemo  P
ponvi segrejemo olje. Dodamo krušne kocke,      česen      in pinjole ter jih med mešanjem na srednje močni  P
olivnem olju posteklenimo narezano šalotko in      česen.     Naribamo krompir in špinačo, malo popražimo ter  P
avokado, korenje, špinača, brokoli, čebula,      česen      ter žitarice) in omega-3 maščobne kisline (skuša  P
Recept: špageti, olivno olje, grobo narezan      česen.     Razvada?  P
majoneze, sol, poper, olivno olje, baziliko,      česen,      peteršilj in žličko gorčice. Priprava: Krompir  P
rezance paprike in drobno sesekljano čebulo.      Česen      drobno sesekljamo in ga dodamo papriki.Prav  P
Prehrana Ingver in      česen      preženeta prehlad Včasih zadostuje že prava  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  274 374 474 574 674 774 874 974 1.074 1.174 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA