nova beseda iz Slovenije
narežemo na dva centimetra velike kose. Šalotko in | česen | olupimo ter grobo sesekljamo.Na segretem olju | P |
Na segretem olju pražimo papriko, šalotko in | česen | na srednji temperaturi štiri do pet minut.Zalijemo | P |
minuti opečemo. Po minuti dodamo rožmarin in | česen. | Nato damo meso v ogreto pečico na 180 stopinj | P |
v ultramodernih salonih, jemo en teden samo | česen | in pijemo ustekleničeno vodo in še bi lahko | P |
pustimo vreti približno tri minute. Olupimo | česen, | ga pretlačimo in z njim začinimo juho.Zabelimo | P |
Fižolovko shranimo. | Česen | olupimo in sesekljamo.Paradižnik operemo, olupimo | P |
operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. | Česen | na bučnem olju popražimo samo toliko, da postekleni | P |
Vse troje narežemo na kolobarje. | Česen | olupimo in grobo nasekljamo.Vso pripravljeno | P |
operemo bučke in jih tanko nalistamo. Olupimo | česen | in ga grobo nasekljamo.Operemo še zeleno in | P |
s sojino omako in jih položimo na krožnike. | Česen | olupimo in pretlačimo, peteršilj pa operemo | P |
ventilatorsko na 180 stopinj Celzija). Čebulo in | česen | olupimo ter drobno sesekljamo.Sir naribamo. | P |
V kozici segrejemo vino in dodamo čebulo ter | česen. | Prilijemo smetano in na srednje močni vročini | P |
Koper operemo, otresemo in listke sesekljamo. | Česen | olupimo in sesekljamo.Polovico kreše odstrižemo | P |
nariban parmezan za posip. Priprava : Čebulo in | česen | olupimo ter drobno sesekljamo.Bučko olupimo | P |
čebulo svetlo opražimo na maslu. Dodamo bučko, | česen | in mlado čebulo ter pražimo tri minute.Dodamo | P |
manjši gomolj zelene, peteršilj, majhno čebulo, | česen, | sol, poper, 5 dag hamburške slanine, 20 dag | P |
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo drobno sesekljan | česen | in na tanke rezance narezano hamburško slanino | P |
radič postane mehak. Nato dodamo še sesekljan | česen | in peteršilj.Ponudimo kot predjed ali prilogo | P |
V kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan | česen | in moko ter dobro premešamo nad segretim štedilnikom | P |
zdušen paradižnik. Sesekljamo tudi čemaž (ali | česen) | ter ga skupaj s pistacijami ali pinjolami potresemo | P |
na rezine in te na tanke pramene. Čebulo in | česen | olupimo ter drobno sesekljamo.Oljčno olje segrejemo | P |
Oljčno olje segrejemo v obloženi ponvi, čebulo in | česen | steklasto opražimo.Dodamo sesekljano meso in | P |
špagetov, žlico koriandrovega lista. Priprava: | Česen | olupimo in drobno sesekljamo.Ingver olupimo | P |
Priprava: Pripravimo kozarca. | Česen | olupimo.Origano operemo in do suhega otresemo | P |
skupaj z origanom zdevamo v kozarca. Preostali | česen | sesekljamo in pritisnemo na paradižnike.Prelijemo | P |
suhega otresemo in listke potrgamo s stebelc. | Česen | olupimo in grobo sesekljamo.Baziliko, česen | P |
Česen olupimo in grobo sesekljamo. Baziliko, | česen, | sol, poper, pinjole in obe vrsti sira gladko | P |
priporočljivi cikorija, radič, por, čebula, | česen, | artičoke in beluši.« 3. | P |
v kosu, sol, poper, češnjeve paradižnike in | česen. | Priprava : Sveža zelišča najprej operemo. | P |
drobno nariban svež parmezan in drobno sesekljan | česen. | Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso v ponev | P |
jajčevca, 20 dag mocarele, sol, poper, baziliko, | česen, | 2 večja paradižnika in balzamični kis. Priprava | P |
25 dag leče, olivno olje, por, lovorjev list, | česen, | žlico gorčice, limono, malo košarico mini paradižnika | P |
hitro prepražimo narezan por in drobno sesekljan | česen. | Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan in | P |
prepražimo rdečo čebulo in drobno sesekljan | česen. | Dodamo mleto kumino, mlet koriander in strt strok | P |
uživajmo presno kislo repo in zelje, čebulo in | česen, | črno redkev, hren, koromač in bučo. Odpornost | P |
Paradižnik operemo in narežemo na tanke rezine. | Česen | olupimo in pretlačimo.Oboje zmešamo s komarčkom | P |
zelenjave in sadja (paradižnik, melancani, paprika, | česen, | čebula), malo mesa, predvsem rib (maščobne kisline | P |
oljem zmeljemo v gladko gosto zmes. Čebulo in | česen | olupimo in drobno sesekljamo.Če uporabljamo | P |
enako krešo, in ju grobo sesekljamo. Čebulo, | česen | oziroma čemaž in krešo vmešamo v zmes, potem | P |
mladega krompirja, sol, poper, olivno olje, | česen, | rdečo mleto papriko, žličko mletega koriandra | P |
pelatov (ali cel paradižnik), majhno čebulo, | česen | in olivno olje. Priprava: Mladi krompir operemo | P |
mleto papriko, olivno olje, drobno sesekljan | česen, | mleti koriander in mleti piment. Mešanico začimb | P |
sesekljano čebulo ter olupljen in sesekljan | česen. | Dodamo paradižnikove pelate, premešamo in počasi | P |
damo v kozico olivno olje, drobno sesekljan | česen | in sesekljane kapre.Na hitro podušimo na majhnem | P |
rumeno prepražimo drobno sesekljano čebulo in | česen. | Dodamo laški kumin in koriander. | P |
ožmemo in drobno narežemo. Olupimo čebulo in | česen | in oboje drobno narežemo.V ponvici razpustimo | P |
katerem dve do tri minute pražimo čebulo in | česen. | Pazimo, da ne postaneta rjava. | P |
oprhamo, otresemo in osmukamo lističe. Olupimo | česen | in ga drobno sesekljamo.V kozici močno segrejemo | P |
minut pražimo in pri tem pridno mešamo. Dodamo | česen, | timijan in tudi že paradižnik.Začinkalida-1532 | P |
Naložimo jo na krožnike. Olupimo še | česen | in ga skupaj z nekaj iglicami svežega rožmarina | P |
Potrebujemo : 4 manjše rdeče paprike, olivno olje, | česen, | 50 dag paradižnikovih pelatov, lovorjev list | P |
hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo in | česen. | Dodamo na večje kocke narezano rdečo papriko | P |
svežih šampinjonov, 20 dag pora, olivno olje, | česen, | manjšo čebulo, 7 dag masla, 35 dag riža (za | P |
majoneze, 4 koščke sira zdenka, majhno čebulo, | česen, | peteršilj, sol, poper, feferone in 4 polnozrnate | P |
Dobro premešamo. Peteršilj operemo, čebulo in | česen | olupimo in vse skupaj drobno sesekljamo.Dodamo | P |
stročjega fižola, por, bučko, olje, sol, poper, | česen, | peteršilj, svež rožmarin, baziliko, med, kari | P |
olupimo in jo drobno sesekljamo. Prav tako | česen. | Na hitro jo prepražimo na olju, dodamo moko in | P |
hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo in | česen | ter prav tako dodamo stročnicam.Enolončnico | P |
morsko sol. Priprava: Olupimo in pretlačimo | česen. | Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico | P |
vilicami. Dodamo fižol, bučno olje in zmečkan | česen. | Ponudimo s polnovrednim kruhom za malico ali | P |
pa posujemo z bučnimi in sončničnimi semeni. | Česen | olupimo in pretlačimo skupaj z žličko rdeče | P |
bogate s svežim sadjem in zelenjavo. Bolje | česen | kot čokolada Najpomembneje pri vseh predprazničn | P |
dobrega razpoloženja je tudi, ne boste verjeli, | česen. | Med več kot dvesto koristnimi snovmi prednjačita | P |
koristnimi snovmi prednjačita fosfor in cink. | Česen | je bogat tudi s selenom, ki upočasni staranje | P |
notranjo za približno 5 cm. Paradižnik, čebulo in | česen | stresemo v multipraktik in sesekljamo (ali s | P |
ponvi segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in | česen | ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da govedina | P |
debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo | česen | in timijan, nato dodamo artičoke in vino.Dušimo | P |
dag bambusovih vršičkov, 0,5 l sladke smetane, | česen, | olivno olje in sol. Priprava : Mleko solimo | P |
rakove repke, bambusove vršičke in sesekljan | česen, | zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo z njoki | P |
ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan | česen, | in ko zadiši, še korenje, narezano na kocke | P |
dagenj, 10 dag topljivega sira, 2 paradižnika, | česen, | olivno olje, sol, poper, peteršilj, belo vino | P |
na hitro prepražimo, dodamo drobno sesekljan | česen, | peteršilj, malo belega vina in malo drobtin | P |
kari, sol, poper, tabasko, muškatni orešček, | česen, | drobnjak, olivno olje in timijan. Priprava | P |
čebulo, svežo baziliko, sol, poper, olivno olje, | česen, | različno pernato solato, 4 kroglice mocarele | P |
belo vino, poper, baziliko, origano, peteršilj, | česen, | 3 jajca, 5 dag gorgonzole, olivno olje, večjo | P |
smetane, limono, sol, poper, sladkor, 2 dag masla, | česen | in polnozrnati kruh. Priprava : Čebulo olupimo | P |
segrejemo in na njem rahlo prepražimo čebulo in | česen. | Zalijemo z jušno osnovo, sladko smetano, dodamo | P |
raztopimo in na hitro prepražimo drobno sesekljan | česen. | Kruh narežemo na tanke rezine in nato na drobne | P |
kruha, neoluščena sezamova semena, timijan, | česen, | manjšo čebulo, moko in muškatni orešček. Priprav | P |
njem zasteklenimo čebulo ter drobno sesekljan | česen. | 3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo čebulo | P |
oreški, lešniki), olje, sol, poper, baziliko in | česen. | Priprava : Papriki operemo, očistimo semena | P |
olja. Posolimo in popramo ter primešamo še | česen, | meto in origano.Rebrasto ponev ali ponev z debelim | P |
slovenskih plezalcev z odprave na vrh K7 Aleš | Česen, | Rok Blagus in Miha Hrastelj je sicer našla ostanke | P |
, poper, peteršilj, sol, kumino, timijan in | česen. | Priprava: Peteršiljeve korenine in krompir | P |
kari, sol, poper, 0,75 l zelenjavne osnove, | česen, | jedilni škrob in timijan. Priprava: Korenje | P |
olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo in | česen | drobno sesekljamo.V posodi segrejemo olje in | P |
sol, poper, peteršilj, kislo smetano, timijan, | česen, | 4 žlice moke in olivno olje. Priprava: Bučko | P |
20 dag riža, sol, poper, timijan, parmezan in | česen. | Priprava: Por očistimo in narežemo na kolobarje | P |
***** Matevž | Česen, | plesalec Med roboti nočem živeti | P |
roboti nočem živeti Triindvajsetletni Matevž | Česen | je eden najprodornejših mladih plesnih ustvarjalcev | P |
limono, limeto, dcl belega vina, sol, poper, | česen, | peteršilj, šopek jušne zelenjave, olivno olje | P |
žlice pinjol. Priprava: Za solato olupimo | česen, | ga stisnemo skozi stiskalnico in dobro zmešamo | P |
hrustavce narežemo kruh na en cm velike kocke. | Česen | olupimo in drobno sesekljamo.V ponvi segrejemo | P |
ponvi segrejemo olje. Dodamo krušne kocke, | česen | in pinjole ter jih med mešanjem na srednje močni | P |
olivnem olju posteklenimo narezano šalotko in | česen. | Naribamo krompir in špinačo, malo popražimo ter | P |
avokado, korenje, špinača, brokoli, čebula, | česen | ter žitarice) in omega-3 maščobne kisline (skuša | P |
Recept: špageti, olivno olje, grobo narezan | česen. | Razvada? | P |
majoneze, sol, poper, olivno olje, baziliko, | česen, | peteršilj in žličko gorčice. Priprava: Krompir | P |
rezance paprike in drobno sesekljano čebulo. | Česen | drobno sesekljamo in ga dodamo papriki.Prav | P |
Prehrana Ingver in | česen | preženeta prehlad Včasih zadostuje že prava | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 274 374 474 574 674 774 874 974 1.074 1.174 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |