nova beseda iz Slovenije
tudi sicer prav olimpijsko poreklo. Kitajski | česen | ima poleg svoje radioaktivnosti krasno aromo | P |
drobnjak, sol in poper. Morda kumarice, koper, | česen | in šalotka.V pravem razmerju bo vsak doprinos | P |
navadna smetanova omaka. Na maslu zarumenimo | česen | in ga zalijmo s sladko smetano.Dodajmo sol in | P |
narežemo na lističe. Sesekljamo šalotko in stremo | česen. | V široki ponvi segrejemo olje, prepražimo šalotko | P |
široki ponvi segrejemo olje, prepražimo šalotko, | česen | in nalistane lisičke.Baziliko narežemo na ozke | P |
z leseno kuhalnico. Nato dodamo še čebulo in | česen. | Po potrebi dodamo še malo olja. | P |
vodo. Dodamo približno enako količino drobtin, | česen | in peteršilj.Ko zadiši, odstavimo in primešamo | P |
nutricionistke in astrologinje Stephanie Gailing. | ČESEN | Na priljubljeno začimbo, ki vsakdanje jedi | P |
močan zadah. A kaj zato, menijo mnogi, če je pa | česen | tako dober in povrhu utrjuje zdravje.O njegovih | P |
ožilja. Nič čudnega, da po raziskavah prav | česen | ‐ ta je po astroloških spoznanjih dober predstavnik | P |
bil bog vojne neizprosen s sovražniki, je tudi | česen | pravi bojevnik med zelišči, saj se drzno postavlja | P |
ki vsebujejo vse pomembne zdravilne rastline ( | česen, | čebulo, peteršilj, timijan itd.). Ko stlačimo | P |
lahko zmažete s pripomočki. Zrnasta čebula in | česen | sta prava odrešenika pri tovrstnih zagatah. | P |
Očistimo zelenjavo in jo narežemo. | Česen | stremo.Čilija prerežemo na dvoje, ju skrbno | P |
rezine narezano čebulo, dodamo grobo narezan | česen, | zmleti poper, sol, lovorove liste in vejico | P |
korenček, stebelno zeleno, list ohrovta, čebulo, | česen, | peteršilj in podobno) popražimo na maščobi, | P |
Na malo olja popražimo mezgo, dodamo strt | česen, | polovico sesekljanega peteršilja in odcejene | P |
drobtine ječmenovega kolača. Dodaj dragoceni por, | česen | in začimbe, ki si jih prej namočil v mleko. | P |
nasuli rožmarin, baziliko, origano, timijan, | česen | ali po domače kar provansalsko mešanico začimb | P |
prihodnost omake. Bazilika bo opus okusa razširila in | česen, | uporabili boste zrnastega, sušenega, bo dodal | P |
Recept s tržnice Olupiš, potem pa | česen, | peteršilj, saj veste, sigurno ste to že delali | P |
pa druge takoj na mrežo. Olupiš, potem pa | česen, | peteršilj, saj veste, sigurno ste to že delali | P |
Kilogram ali več paprik, oljčno olje, sol, | česen. | Osnovni recept je zelo preprost. | P |
timijanu osmukamo lističe in jih sesekljamo. | Česen | olupimo in stremo.Paradižnike blanširamo, olupimo | P |
portskega vina ali šerija. Olupimo čebulo in | česen | ter oboje narežemo na drobne kocke.Kis zmešamo | P |
Dodamo očiščeno in "nacvetkano" cvetačo ter | česen, | narezan na lističe.Začinimo s kumino, ki smo | P |
strok česna, žlico oljčnega olja, črn poper. | Česen | narežemo na tanke lističe in ga premešamo na | P |
ne sme biti vroča, uničili bi vse kakovosti, | česen | pa bi postal gumijast, rjav ali celo grenek | P |
Prva žoga bo tržaška. | Česen, | oljčno olje in peteršilj bodo lepo prevzeli | P |
kar v suho kozico strese nasekljano čebulo ali | česen | in počasi segreva, olje pa doda šele ko zadiši | P |
in mesom. Na masti so prepražili čebulo in | česen, | dodali na koščke narezan kozji sir in enako | P |
kakor samo čisto zlato. Tako tudi drobnjak, | česen, | čebulo, česnovko.Židje so samo zato tako žilavi | P |
Židje so samo zato tako žilavi, ker uživajo radi | česen. | In to že 4000 let. | P |
drugi posodi so na olju popražili sesekljana | česen | in šalotko pa malo šunke in piščančjih jeter | P |
sok, imajo moč, da izvlečejo bolezni ‐ Tako | česen, | čebula, česnovka, korček, surov krompir, jaščerica | P |
sok, imajo moč, da izvlečejo bolezni. Tako | česen, | čebula, česnovka, korček, surov krompir, jaščerica | P |
dodajte nastrgane orehe, oljčno olje, ingver, | česen, | pimet, po okusu sol in poper ter dobro premešajte | P |
maslu ali kokosovi masti prepražite čebulo, | česen | in na drobno narezane šampinjone, začinjene | P |
balzamični kis, na maslu prepraženo čebulo, | česen | in gobe, solite in poprate po okusu in sekljate | P |
strok česna, sol in sveže mlet beli poper. | Česen, | meto in peteršilj strite v možnarju ter stresite | P |
ognju pražite približno pet minut, dodate čili, | česen | in zdrobljena koriandrova semena, pražite še | P |
tolkač za krompir. Dodajte praženo čebulo, | česen | in čili, zmešajte, nato še drobno sesekljane | P |
uporabite bolj elementarne ojačevalce okusa: | česen, | peteršilj, poper, lovor, gobe, timijan, majaron | P |
oljem na zmernem ognju. Dodajte zdrobljen | česen, | bučke, narezane na kocke, in stročji fižol, | P |
narezati pred kuho. Gobe narežemo na rezine, | česen | zdrobimo, por pa nasekljamo na koščke.Vok segrejemo | P |
Pri tem ves čas mešamo. Nato dodamo zdrobljen | česen | in lističe mlade špinače ter pražimo še dve | P |
na hitro, do pol minute, popecite ingver in | česen, | nato pa dodajte preostale vrtnine in pecite | P |
zeli, ki odganjajo krilate žuželke, spadajo | česen, | sivka, rožmarin, timijan, poprova meta, zelena | P |
za pripravo polivke. Na drobno sesekljajte | česen | in zelene vejice peteršilja ‐ koliko katerega | P |
Zdaj se lotite omake. Baziliko, | česen | in parmezan stresite v sekljalnik, zalijte z | P |
na roke na drobno narežite baziliko, zdrobite | česen | in ju pomešajte z zgoraj naštetimi sestavinami | P |
masti prepražite na drobno sesekljano čebulo in | česen, | dodajte gobe in pražite od tri do pet minut | P |
manjše kose in jih položite na večji krožnik. | Česen | strite in ga v posodici zmešajte s sojino omako | P |
šampinjonov, 60 gramov trapista, peteršilj, | česen, | sol in poper. Krompirje olupite in date kuhati | P |
odstavite z ognja, sir narežite na kockice, | česen | in peteršilj pa na drobno sesekljajte.Vse zmešajte | P |
V ogreti vok vlijte olje, najprej dodajte | česen | in ingver, malo premešajte, nato dodajte brokoli | P |
tisto, kar gost tudi poje ‐ vse drugo je odveč.« | Česen, | oljčno olje in feferoni so njeni trije najljubši | P |
jedilne buče, korenje, paprika), ne pozabimo na | česen, | ki s spojino alicin deluje kot naravni antibiotik | P |
obrnejo vstran, na primer čokolada, maslo in | česen. | Solze ob kaseti | P |
skupina mladih slovenskih alpinistov s K7, Aleš | Česen, | Rok Blagus in Matej Hrastelj, pa je že prispela | P |
slovenskih alpinistov, članov odprave na K7 (Aleš | Česen) | , ki je od Mustagh Towerja oddaljen dva dni hoda | P |
snežni ozebnik. Njegov soplezalec, Kranjčan Tomo | Česen, | je noč prebil na višini 8000 metrov in se sam | P |
Istočasno se je tričlanska reševalna ekipa K7 (Aleš | Česen, | Rok Blagus in Miha Hrastelj) iz baznega tabora | P |
ni priplaval po juhi. Nika Kljun in Matevž | Česen, | plesalca in koreografa plesne šole Bolero, vam | P |
stremo. Pomešamo slanino, čebulo, peteršilj, | česen | in poper.V kozici segrejemo olje in na šibkem | P |
časa, da je prepečeno. Nato dodajte sesekljan | česen, | sol, poper, pekočo papriko, piment, namočene | P |
se je v povprečju podražil recimo za 130,3 in | česen | za 49,3 odstotka, nasploh se je lani hrana podražila | P |
nas podražil za neverjetnih 130,3 odstotka, | česen | za 49,3 in čebula za 25,9 odstotka.Poleg tega | P |
zelja + maslo za pekač. Priprava: Čebulo in | česen | olupimo ter na drobno sesekljamo.V globoki ponvi | P |
minut, da se nadrobi in zapeče. Dodamo čebulo in | česen | ter še nekoliko popražimo.Solimo, popramo, začinimo | P |
da se moka napne. Medtem olupimo čebulo in | česen. | Oboje na drobno sesekljamo. | P |
razgrejemo 2 žlici masla. Popražimo čebulo in | česen, | da posteklenita.Dodamo papriko in med mešanjem | P |
na ugriz. Na malo olja prepražimo čebulo in | česen, | da oboje postekleni, nato dodamo peteršilj in | P |
Na žlici olja prepražimo sesekljano čebulo in | česen, | da oboje postekleni.Dodamo na kocke zrezano | P |
slani vodi, zelo malo), dodamo majonezo in strt | česen | in prelijemo hladno cvetačo.Premešamo in damo | P |
minuti, da porumenijo. Nato dodamo še sesekljan | česen, | sesekljan peteršilj, solimo in popramo.Jajčevce | P |
naj imamo vedno na zalogi paradižnik, brokoli, | česen, | špinačo, laneno seme, sojo, rdeče grozdje (lahko | P |
zelenjave (korenje, por, brokoli, peteršilj, zeleno, | česen | in podobno), dodajte tudi paradižnikovo mezgo | P |
Dodamo 1 žlico olja. Na maščobo damo narezani | česen | in ga med mešanjem počasi pražimo, da bledo | P |
semena, da bledo zarumenijo. Dodamo prepraženi | česen. | Maslo s pinjolami in česnom prelijemo čez brstični | P |
olja popražimo sesekljano čebulo in sesekljan | česen. | Dodamo kislo zelje, ki smo ga prej umili pod | P |
prepražimo na drobno sesekljano čebulo in sesekljan | česen, | da nekoliko porumenita, in to primešamo k pretlačenemu | P |
allium ursinum). Nekateri mu pravijo tudi divji | česen. | Prav zaradi zanimivega česnovega vonja ga lahko | P |
pesto, kjer lahko hkrati nadomešča baziliko in | česen. | Odlično se ujema tudi z morskimi ali sladkovodnimi | P |
ki jih bodo navdihnili divji šparglji, divji | česen, | domača kozja skuta, solata, začimbe in veliko | P |
da je riba posuta z goro nasekljanega česna. | Česen | popolnoma zakrije odličen okus ribjega mesa | P |
sesekljamo. Špinači dodamo še na drobno sesekljan | česen | in jo nato zalijemo s sladko smetano ter kuhamo | P |
Dodamo na vžigalice narezan korenček, strt | česen, | kapre, nekaj brinovih jagod, ščepec majarona | P |
svež timijan + ekstra deviško oljčno olje + | česen | + sol + poper + brancinova »bottarga« (posušene | P |
Dodamo kumare, razpuščene ocvirke ali zaseko, | česen, | smetano, kumino in sol.Ponudimo toplo ali hladno | P |
jed, kuhamo tri minute, nato dodamo še strt | česen | in peteršilj ter kuhamo še dve minuti.Ponudimo | P |
regrat), ki smo ji že prej dodali sesekljan | česen | in jo primerno solili.Na tako solato naložimo | P |
mešanjem 2 minuti počasi pražimo sesekljane ingver, | česen | in čili.V ponev stresemo narezani papriki, ki | P |
zelenjava sta sestavni del njene prehrane. Matevž | Česen, | svetovni plesni prvak Brusi se v Londonu | P |
začel vračati vse, kar je vložil vanj. Matevž | Česen | ve, kaj je delo, in ve, kaj je zmaga: postal | P |
Pri dvaindvajsetih letih je torej Matevž | Česen | vložil vso energijo v izpopolnjevanje plesnega | P |
jo čutim v plesu.« Ja, s tekmovanji je Matevž | Česen | kljub vrhunskim rezultatom verjetno opravil | P |
mešanjem 2 minuti počasi pražimo sesekljane ingver, | česen | in čili.V ponev stresemo narezani papriki, ki | P |
koščki toplega kuhanega krompirja. Divji | česen | za domačo kuhinjo Vedno uporabni čemaž | P |
čemaževa čebulica, ki jo uporabljamo enako kot | česen. | Izbor receptov: KATJA KMET, foto: FOTOSPRING | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 274 374 474 574 674 774 874 974 1.074 1.174 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |