nova beseda iz Slovenije
snemali. Ali pa je vmes hodil gledat, kako raste | riž, | in spravljal v red mularijo.Novi album vsekakor | D |
čapati, plantinec, krompir, testenine, žita in | riž. | Kaj se zgodi potem? | F |
kri. Škrobni ogljikovi hidrati, kot krompir, | riž, | kruh, čapati, testenine in žita, počasi sproščajo | F |
čapati, plantinec, krompir, testenine, žita in | riž. | test Preizkus, meritev. transplantirati Presaditi | F |
ne more prebaviti. Obilo je vsebujejo rjav | riž, | polnozrnat kruh, zelenjava.Pomaga vzdrževati | F |
primerni oziroma niso tako pomembni, kot na primer | riž, | banane, tobak, sviloprejka, lan -konoplja in | G |
začneš nositi v šolo avokado ali doma pripravljen | riž, | ker ti kaj drugega res ne preostane." No, dijak | G |
malce drugačno! A misliš, da nisem vedel, da je | riž | v vodi, samo moja voda je pod rižem!Poglej, | G |
Moka, pšenica. Tako, moka, pšenica, krompir, | riž | in podobno, zelo pozitivno deluje na to, da | G |
boljša kombinacija. Če je s Kitajci lahko je | riž, | z Avstrijci pa lahko krompir.Hvala lepa. | G |
Tam nekje imam. Makarone ali | riž, | meni je vseeno.Kar boste rekli, bom naredila | G |
Skoraj da frače. | Riž | in tiste puščice?Približno nekaj takega, malenkostno | G |
je ta riža potekala. Poglejte, posebnost teh | riž | je bila, da so bile do zadnjega žeblja, do zadnjega | G |
lahko pa smrtno nevarno. Poleg teh dveh vrst | riž | so bile pa še tretje vrste riž.To so pa bile | G |
teh dveh vrst riž so bile pa še tretje vrste | riž. | To so pa bile že tako imenovane vodne riže. | G |
jorkširski puding, je za Vietnamce pesnik Tan Da in- | riž. | Riž je njihova osnovna hrana. | G |
puding, je za Vietnamce pesnik Tan Da in- riž. | Riž | je njihova osnovna hrana.Najdete ga povsod po | G |
kislo omako in začinjenega s kančkom čilija. | Riž | je gonilna sila in duša naroda. Okusite ga tudi | G |
duša naroda. Okusite ga tudi v dokumentarcu, | Riž- | zrno kulture, ki bo na sporedu v v petek popoldan | G |
ima Vietnam več kot 85 milijonov prebivalcev. | Riž | je osnovna hrana vseh in zavzema kar 90 odstotkov | G |
prevodu njihov pozdrav glasi: " Ste že jedli | riž? | " V nasprotju z azijskimi tigri, kjer gospodarska | G |
bilo narobe. Joj, pravilen odgovor je C: rž in | riž. | Rž, riž. | G |
Joj, pravilen odgovor je C: rž in riž. Rž, | riž. | No? | G |
Veliko kupi. Čips, | riž | kupi. Ja, ja. | G |
Križ ne, nekaj krajšega. | Riž? | Tako je, riž. | G |
Riž? Tako je, | riž. | In kaj nastane iz riža, če ostane brez samoglasnika | G |
prihajale pošiljke nafte, derivatov, južnega sadja, | riž, | kava, čaj in razne surovine.Sueški kanal so | G |
Mateja lahko uživa, so sadje, zelenjava, koruza, | riž, | mleko, ajda, proso, ribe, jajca in meso. Primerjali | G |
poslužujemo; sadje, zelenjava, meso, ribe. | Riž. | Kaj še? | G |
kultura, ki za rast potrebuje veliko vlage? | Riž. | Odgovor je pravilen! | G |
je pravilen! Denis, v Prekmurju pridelujete | riž? | Ne. | G |
Kaj ste pa včasih jedli. Kakšen mlečen | riž? | Jaz mogoče vas bom tukaj malo presenetil, ampak | G |
Testenine, mleko 3. 2. Tu ni lahkega mleka. Beli | riž, | najcenejši riž.Moka, bela moka spet. | G |
Tu ni lahkega mleka. Beli riž, najcenejši | riž. | Moka, bela moka spet. | G |
pred 15 leti so ljudje zraven hodili kupovati | riž | v Pliberk, danes ga kupujejo v Mercatorju.Zakaj | G |
najbolj prepleta pri hrani. Iranci bolj želijo | riž | jesti kot krompir.Kot dosti ljudi je krompir | G |
krompir. Kot dosti ljudi je krompir, mi jemo | riž, | pa naredimo iranske jedi.Jaz nosim, ko grem | G |
Križ ne, nekaj krajšega. | Riž? | Tako je, riž. | G |
Riž? Tako je, | riž. | In kaj nastane iz riža, če ostane brez samoglasnika | G |
gozdovih nabirati sadeže in je posejal pšenico in | riž. | Tisk je, ob pomoči parnega stroja, povzročil | P |
radovedni verniki ter jim spoštljivo mečejo | riž | in rupije.Puščavniki, dostojanstveni v svoji | P |
Pavle je pripravljal testenine, enolončnice, | riž, | makarone, paštete, ribice, sardele in ribe z | P |
uživa še v kitajski in indijski kuhinji, rad ima | riž, | rake in ribe, predvsem pa zelenjavo. V domačem | P |
starejšo sestro sva neskončno sovražili mlečni | riž. | Mlajšemu bratu ga ni bilo treba, pa čeprav je | P |
odložim, so me presenetile jedi, kot so mlečni | riž, | pražene kruhove rezine, rižev narastek...Groza | P |
recepte in presenečeno ugotovila, da je mlečni | riž | lahko še kaj drugega kot mleko, lepljiv riž | P |
riž lahko še kaj drugega kot mleko, lepljiv | riž | in malinovec; da lahko rozine v riževem narastku | P |
prisega izključno na italijansko kuhinjo. Mlečen | riž | (Oefs de dame Tartine) Potrebujete: | P |
Priprava | Riž | stresete v vrelo vodo.Po 3 minutah odcedite | P |
Solite. Po 15 minutah oziroma takrat, ko | riž | popije vso tekočino, naj bi bil riž kuhan.Če | P |
takrat, ko riž popije vso tekočino, naj bi bil | riž | kuhan.Če je riž kuhan prej, kot je zmanjkalo | P |
popije vso tekočino, naj bi bil riž kuhan. Če je | riž | kuhan prej, kot je zmanjkalo mleka, ga odlijete | P |
kot je zmanjkalo mleka, ga odlijete, samo da | riž | ne postane lepljiv. V posodi stepete smetano | P |
ki ste ji dodali sladkor in žlico mleka. | Riž | razporedite na krožnike in prekrijete s smetano | P |
teletina, kunec ...), dušeno na žlički olja Kuhan | riž | ali ajdova kaša (ena velika žlica) Malo sveže | P |
pa bo veliko boljše. Bel kruh, testenine in | riž | zamenjajte s polnozrnatimi različicami. TEKOČINA | P |
pa učinkujejo hladilno. Grejejo tudi rjavi | riž, | koruza, proso in ajda. Zelenjava, ki greje, | P |
prehrani, je odkrito podvomil v teorijo, da je beli | riž | slab."Seveda je rjavi riž boljši, toda uvrstiti | P |
teorijo, da je beli riž slab. "Seveda je rjavi | riž | boljši, toda uvrstiti beli riž v predalček | P |
Seveda je rjavi riž boljši, toda uvrstiti beli | riž | v predalček 'uporabljati redko', je naravnost | P |
škroba, je premalo; enako velja za oluščeni | riž. | Kar zadeva krompir in riž, moramo vedeti, da | P |
velja za oluščeni riž. Kar zadeva krompir in | riž, | moramo vedeti, da sta energetsko zmerno bogati | P |
namesto približne ocene, živila, kot so špageti in | riž, | občasno raje stehtajte. 14.) | P |
ogljikovimi hidrati, kot so bel kruh, krompir, bel | riž | in različne sladkarije, ni kaj prida zdrava | P |
banane, grozdje, ječmen, fige, česen, pšenica, | riž, | koruza, fižol, limona, soja, leča, jajčevci | P |
jagode, banane, ječmen, grozdje, olivno olje, | riž, | alge, čaj Za dobro prebavo: artičoke, fige | P |
Pšenični kalčki 246 Beli kruh, | riž | 30 Ovseni kosmiči 145 | P |
Moj idealni jedilnik bi bil: hot dog, mlečni | riž, | pica, hot dog, puding.Zdravo prehranjevanje | P |
drugih dodatkov). Rižota je prava samo, če je | riž | skuhan al dente.To pomeni, da ga kuhamo minuto | P |
uživamo hrano, ki ima čim manj ostankov, denimo | riž, | banane in krompir.Izogibamo se mastni in začinjeni | P |
z vnetji in boleznimi. Gensko spremenjeni | riž | za diabetike Japonski znanstveniki so razvili | P |
Japonski znanstveniki so razvili gensko spremenjeni | riž, | ki bi diabetike utegnil odrešiti vsakodnevne | P |
uporabe injekcij inzulina. Gensko spremenjeni | riž | so razvili raziskovalci Nacionalnega inštituta | P |
kot učinkovito zdravljenje za diabetes. Novi | riž | vsebuje visoke vrednosti hormona GLP-1, ki vpliva | P |
vsakem obroku. Pričakujejo, da se bo novi | riž | na trgu pojavil čez dve, tri leta, zaradi omejitev | P |
živil: - žitarice, kot so kruh, testenine, | riž | (predvsem polnozrnate), - sadje in zelenjava | P |
ne delijo s takim navdušenjem. Tako nepoliran | riž | in različne žitne kaše pripravi pač samo zase | P |
kruh, müsli, integralne testenine, neoluščen | riž, | krompir v kosih), počasneje dvigujejo raven | P |
prosa so to še amarant, kamut, quinoja in seveda | riž. | Pira, prastara vrsta pšenice, vsebuje manj gliadina | P |
se zmehča (približno po 4 minutah), dodate še | riž. | Pražite še minuto ali dve in dolijete vodo ali | P |
pokrijete, zmanjšate ogenj in kuhate toliko časa, da | riž | popije vso tekočino.Primešate na manjše kocke | P |
*************** | Riž | Riž je poceni hrana, ki si jo lahko privošči | P |
Riž | Riž | je poceni hrana, ki si jo lahko privošči vsakdo | P |
zdravljenja bolezni in ohranjanja zdravja. | Riž | je odličen za prehrano otrok in bolnikov, a | P |
prva stvar, ki jo bolniku dovolijo jesti, prav | riž, | najpogosteje skuhan v juhi ali mleku. Riž je | P |
riž, najpogosteje skuhan v juhi ali mleku. | Riž | je obvezen sestavni del tekoče, kašaste in mehke | P |
hranjenja s sondo navajajo na uživanje trdne hrane. | Riž | je torej nadvse prikladen za vse, ki potrebujejo | P |
težave s požiranjem po obsevanju prsnega koša. | Riž | je tudi pomemben del neglutenske diete, saj | P |
z večino drugih žitaric ne vsebuje glutena. | Riž | je primeren tudi za vse, ki so alergični na | P |
pripravljene oziroma kemično obdelane hrane. Neslan | riž | bi morali pogosteje uživati srčni bolniki, ljudje | P |
zmanjšati vnos natrija in povečati vnos kalija. | Riž | je primeren za dietno prehrano ledvičnih in | P |
krepilen napitek za bolne in ostarele. Kuhan | riž | omili črevesni katar in lajša boleče odvajanje | P |
tri dni in med katero jemo samo na vodi kuhan | riž. | Domovina riža () je Azija. | P |
jed ni uveljavil. Na Pirenejski polotok je | riž | prišel z vdori Arabcev v 7. stoletju, v 10. | P |
zanesli Turki. Po posejanih površinah v svetu se | riž | uvršča takoj za pšenico, po količini pridelanega | P |
Za narode tropskih in subtropskih območij je | riž | osnovno živilo, zato ima tam enak pomen kot | P |
in Kitajce je kosilo popolno le, če vsebuje | riž, | podobno, kot pri nas kruh. Japonska beseda | P |
kruh. Japonska beseda golun pomeni tako kuhan | riž | kot obrok.Po legendi izhaja prvo riževo zrno | P |
indijščini pomeni rižev otok. Okroglozrnati | riž | ima mehkejše zrno, zato je primernejši za juhe | P |
mehkejše zrno, zato je primernejši za juhe, mlečni | riž | in narastke.Dolgozrnati riž je trši in zato | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 101 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |