nova beseda iz Slovenije

riž (601-700)


snemali. Ali pa je vmes hodil gledat, kako raste      riž,      in spravljal v red mularijo.Novi album vsekakor  D
čapati, plantinec, krompir, testenine, žita in      riž.      Kaj se zgodi potem?   F
kri. Škrobni ogljikovi hidrati, kot krompir,      riž,      kruh, čapati, testenine in žita, počasi sproščajo  F
čapati, plantinec, krompir, testenine, žita in      riž.      test Preizkus, meritev. transplantirati Presaditi  F
ne more prebaviti. Obilo je vsebujejo rjav      riž,      polnozrnat kruh, zelenjava.Pomaga vzdrževati  F
primerni oziroma niso tako pomembni, kot na primer      riž,      banane, tobak, sviloprejka, lan -konoplja in  G
začneš nositi v šolo avokado ali doma pripravljen      riž,      ker ti kaj drugega res ne preostane." No, dijak  G
malce drugačno! A misliš, da nisem vedel, da je      riž      v vodi, samo moja voda je pod rižem!Poglej,  G
Moka, pšenica. Tako, moka, pšenica, krompir,      riž      in podobno, zelo pozitivno deluje na to, da  G
boljša kombinacija. Če je s Kitajci lahko je      riž,      z Avstrijci pa lahko krompir.Hvala lepa.   G
Tam nekje imam. Makarone ali      riž,      meni je vseeno.Kar boste rekli, bom naredila  G
Skoraj da frače.      Riž      in tiste puščice?Približno nekaj takega, malenkostno  G
je ta riža potekala. Poglejte, posebnost teh      riž      je bila, da so bile do zadnjega žeblja, do zadnjega  G
lahko pa smrtno nevarno. Poleg teh dveh vrst      riž      so bile pa še tretje vrste riž.To so pa bile  G
teh dveh vrst riž so bile pa še tretje vrste      riž.     To so pa bile že tako imenovane vodne riže.   G
jorkširski puding, je za Vietnamce pesnik Tan Da in-      riž.      Riž je njihova osnovna hrana.   G
puding, je za Vietnamce pesnik Tan Da in- riž.      Riž      je njihova osnovna hrana.Najdete ga povsod po  G
kislo omako in začinjenega s kančkom čilija.      Riž      je gonilna sila in duša naroda. Okusite ga tudi  G
duša naroda. Okusite ga tudi v dokumentarcu,      Riž-      zrno kulture, ki bo na sporedu v v petek popoldan  G
ima Vietnam več kot 85 milijonov prebivalcev.      Riž      je osnovna hrana vseh in zavzema kar 90 odstotkov  G
prevodu njihov pozdrav glasi: " Ste že jedli      riž?     " V nasprotju z azijskimi tigri, kjer gospodarska  G
bilo narobe. Joj, pravilen odgovor je C: rž in      riž.     Rž, riž.  G
Joj, pravilen odgovor je C: rž in riž. Rž,      riž.     No?   G
Veliko kupi. Čips,      riž      kupi. Ja, ja.   G
Križ ne, nekaj krajšega.      Riž?     Tako je, riž.   G
Riž? Tako je,      riž.     In kaj nastane iz riža, če ostane brez samoglasnika  G
prihajale pošiljke nafte, derivatov, južnega sadja,      riž,      kava, čaj in razne surovine.Sueški kanal so  G
Mateja lahko uživa, so sadje, zelenjava, koruza,      riž,      mleko, ajda, proso, ribe, jajca in meso. Primerjali  G
poslužujemo; sadje, zelenjava, meso, ribe.      Riž.      Kaj še?   G
kultura, ki za rast potrebuje veliko vlage?      Riž.     Odgovor je pravilen!   G
je pravilen! Denis, v Prekmurju pridelujete      riž?     Ne.   G
Kaj ste pa včasih jedli. Kakšen mlečen      riž?     Jaz mogoče vas bom tukaj malo presenetil, ampak  G
Testenine, mleko 3. 2. Tu ni lahkega mleka. Beli      riž,      najcenejši riž.Moka, bela moka spet.   G
Tu ni lahkega mleka. Beli riž, najcenejši      riž.     Moka, bela moka spet.   G
pred 15 leti so ljudje zraven hodili kupovati      riž      v Pliberk, danes ga kupujejo v Mercatorju.Zakaj  G
najbolj prepleta pri hrani. Iranci bolj želijo      riž      jesti kot krompir.Kot dosti ljudi je krompir  G
krompir. Kot dosti ljudi je krompir, mi jemo      riž,      pa naredimo iranske jedi.Jaz nosim, ko grem  G
Križ ne, nekaj krajšega.      Riž?     Tako je, riž.   G
Riž? Tako je,      riž.     In kaj nastane iz riža, če ostane brez samoglasnika  G
gozdovih nabirati sadeže in je posejal pšenico in      riž.     Tisk je, ob pomoči parnega stroja, povzročil  P
radovedni verniki ter jim spoštljivo mečejo      riž      in rupije.Puščavniki, dostojanstveni v svoji  P
Pavle je pripravljal testenine, enolončnice,      riž,      makarone, paštete, ribice, sardele in ribe z  P
uživa še v kitajski in indijski kuhinji, rad ima      riž,      rake in ribe, predvsem pa zelenjavo. V domačem  P
starejšo sestro sva neskončno sovražili mlečni      riž.     Mlajšemu bratu ga ni bilo treba, pa čeprav je  P
odložim, so me presenetile jedi, kot so mlečni      riž,      pražene kruhove rezine, rižev narastek...Groza  P
recepte in presenečeno ugotovila, da je mlečni      riž      lahko še kaj drugega kot mleko, lepljiv riž  P
riž lahko še kaj drugega kot mleko, lepljiv      riž      in malinovec; da lahko rozine v riževem narastku  P
prisega izključno na italijansko kuhinjo. Mlečen      riž      (Oefs de dame Tartine) Potrebujete:   P
Priprava      Riž      stresete v vrelo vodo.Po 3 minutah odcedite  P
Solite. Po 15 minutah oziroma takrat, ko      riž      popije vso tekočino, naj bi bil riž kuhan.Če  P
takrat, ko riž popije vso tekočino, naj bi bil      riž      kuhan.Če je riž kuhan prej, kot je zmanjkalo  P
popije vso tekočino, naj bi bil riž kuhan. Če je      riž      kuhan prej, kot je zmanjkalo mleka, ga odlijete  P
kot je zmanjkalo mleka, ga odlijete, samo da      riž      ne postane lepljiv. V posodi stepete smetano  P
ki ste ji dodali sladkor in žlico mleka.      Riž      razporedite na krožnike in prekrijete s smetano  P
teletina, kunec ...), dušeno na žlički olja Kuhan      riž      ali ajdova kaša (ena velika žlica) Malo sveže  P
pa bo veliko boljše. Bel kruh, testenine in      riž      zamenjajte s polnozrnatimi različicami. TEKOČINA  P
pa učinkujejo hladilno. Grejejo tudi rjavi      riž,      koruza, proso in ajda. Zelenjava, ki greje,  P
prehrani, je odkrito podvomil v teorijo, da je beli      riž      slab."Seveda je rjavi riž boljši, toda uvrstiti  P
teorijo, da je beli riž slab. "Seveda je rjavi      riž      boljši, toda uvrstiti beli riž v predalček   P
Seveda je rjavi riž boljši, toda uvrstiti beli      riž      v predalček 'uporabljati redko', je naravnost  P
škroba, je premalo; enako velja za oluščeni      riž.      Kar zadeva krompir in riž, moramo vedeti, da  P
velja za oluščeni riž. Kar zadeva krompir in      riž,      moramo vedeti, da sta energetsko zmerno bogati  P
namesto približne ocene, živila, kot so špageti in      riž,      občasno raje stehtajte. 14.)  P
ogljikovimi hidrati, kot so bel kruh, krompir, bel      riž      in različne sladkarije, ni kaj prida zdrava  P
banane, grozdje, ječmen, fige, česen, pšenica,      riž,      koruza, fižol, limona, soja, leča, jajčevci  P
jagode, banane, ječmen, grozdje, olivno olje,      riž,      alge, čaj Za dobro prebavo: artičoke, fige  P
Pšenični kalčki 246 Beli kruh,      riž      30 Ovseni kosmiči 145   P
Moj idealni jedilnik bi bil: hot dog, mlečni      riž,      pica, hot dog, puding.Zdravo prehranjevanje  P
drugih dodatkov). Rižota je prava samo, če je      riž      skuhan al dente.To pomeni, da ga kuhamo minuto  P
uživamo hrano, ki ima čim manj ostankov, denimo      riž,      banane in krompir.Izogibamo se mastni in začinjeni  P
z vnetji in boleznimi. Gensko spremenjeni      riž      za diabetike Japonski znanstveniki so razvili  P
Japonski znanstveniki so razvili gensko spremenjeni      riž,      ki bi diabetike utegnil odrešiti vsakodnevne  P
uporabe injekcij inzulina. Gensko spremenjeni      riž      so razvili raziskovalci Nacionalnega inštituta  P
kot učinkovito zdravljenje za diabetes. Novi      riž      vsebuje visoke vrednosti hormona GLP-1, ki vpliva  P
vsakem obroku. Pričakujejo, da se bo novi      riž      na trgu pojavil čez dve, tri leta, zaradi omejitev  P
živil: - žitarice, kot so kruh, testenine,      riž      (predvsem polnozrnate), - sadje in zelenjava  P
ne delijo s takim navdušenjem. Tako nepoliran      riž      in različne žitne kaše pripravi pač samo zase  P
kruh, müsli, integralne testenine, neoluščen      riž,      krompir v kosih), počasneje dvigujejo raven  P
prosa so to še amarant, kamut, quinoja in seveda      riž.     Pira, prastara vrsta pšenice, vsebuje manj gliadina  P
se zmehča (približno po 4 minutah), dodate še      riž.     Pražite še minuto ali dve in dolijete vodo ali  P
pokrijete, zmanjšate ogenj in kuhate toliko časa, da      riž      popije vso tekočino.Primešate na manjše kocke  P
***************      Riž      Riž je poceni hrana, ki si jo lahko privošči  P
Riž      Riž      je poceni hrana, ki si jo lahko privošči vsakdo  P
zdravljenja bolezni in ohranjanja zdravja.      Riž      je odličen za prehrano otrok in bolnikov, a  P
prva stvar, ki jo bolniku dovolijo jesti, prav      riž,      najpogosteje skuhan v juhi ali mleku. Riž je  P
riž, najpogosteje skuhan v juhi ali mleku.      Riž      je obvezen sestavni del tekoče, kašaste in mehke  P
hranjenja s sondo navajajo na uživanje trdne hrane.      Riž      je torej nadvse prikladen za vse, ki potrebujejo  P
težave s požiranjem po obsevanju prsnega koša.      Riž      je tudi pomemben del neglutenske diete, saj  P
z večino drugih žitaric ne vsebuje glutena.      Riž      je primeren tudi za vse, ki so alergični na  P
pripravljene oziroma kemično obdelane hrane. Neslan      riž      bi morali pogosteje uživati srčni bolniki, ljudje  P
zmanjšati vnos natrija in povečati vnos kalija.      Riž      je primeren za dietno prehrano ledvičnih in  P
krepilen napitek za bolne in ostarele. Kuhan      riž      omili črevesni katar in lajša boleče odvajanje  P
tri dni in med katero jemo samo na vodi kuhan      riž.      Domovina riža () je Azija.  P
jed ni uveljavil. Na Pirenejski polotok je      riž      prišel z vdori Arabcev v 7. stoletju, v 10.  P
zanesli Turki. Po posejanih površinah v svetu se      riž      uvršča takoj za pšenico, po količini pridelanega  P
Za narode tropskih in subtropskih območij je      riž      osnovno živilo, zato ima tam enak pomen kot  P
in Kitajce je kosilo popolno le, če vsebuje      riž,      podobno, kot pri nas kruh. Japonska beseda   P
kruh. Japonska beseda golun pomeni tako kuhan      riž      kot obrok.Po legendi izhaja prvo riževo zrno  P
indijščini pomeni rižev otok. Okroglozrnati      riž      ima mehkejše zrno, zato je primernejši za juhe  P
mehkejše zrno, zato je primernejši za juhe, mlečni      riž      in narastke.Dolgozrnati riž je trši in zato  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  101 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA