nova beseda iz Slovenije
pravilno kombiniranje hrane in jaz rada kombiniram | meso | z zelenjavo in bogatimi in raznolikimi solatami | P |
grižljaj bi morali prežvečiti vsaj 30-krat, | meso | (šunke so včasih nekoliko žilave) pa vsaj 40 | P |
za prismojene. Iz svoje prehrane so zmetali | meso | (vegetarijanci), mnogi pa vse, kar je živalskega | P |
majhen izpljuval vse grižljaje, v katerih je bilo | meso. | 7. | P |
žlici krompirjevega pireja, začinjeno repo in | meso, | ki smo ga dobili iz klobase.Dodamo na drobno | P |
Hranimo na toplem. Priprava raguja: kunčje | meso | ločimo od kosti.Narežemo ga na majhne kosce | P |
majhne kosce in jih popražimo na oljčnem olju. | Meso | zalijemo z belim vinom, dodamo sesekljano zelenjavo | P |
so srednje veliki sadeži, katerih pretlačeno | meso | pomešajte s skuto.Masko nanesite in pustite | P |
»Fenomenalna kuharica je. | Meso | pripravi boljše od vsakega vsejeda.Sicer pa | P |
paprika) Temelj vsake diete je zelenjava, | meso | ali močnati izdelki so zgolj dodatki! Forum | P |
da začne rumeneti. Dodamo na kocke zrezano | meso | in pražimo tako dolgo, da se lepo zapečejo. | P |
majaronom, žličko začimbnega posipa in ko je | meso | mehko, dodamo še dve žlici paradižnikovega kečapa | P |
Bolj ko segedin pogrevamo, boljši je. | Meso | z grahom Potrebujemo 2 čebuli, 1 kg mešanega | P |
na 3 žlicah olja. Ko začne rumeneti, dodamo | meso | in deset minut pražimo, nato dodamo nariban | P |
kratko: Za tiste s skupino 0 je idealna hrana | meso, | perutnina in ribe, mleko sploh ne, zelo priporočljive | P |
Osnova vsake resne diete je predvsem zelenjava, | meso, | jajca in ogljikovi hidrati so bolj začimba, | P |
škodljivim snovem. Namesto mesa uživam pšenično | meso, | uporabljam ovseno, sojino, riževo mleko, sojine | P |
dodamo na drobno zrezano ali zmleto piščančje | meso. | Solimo, popramo in dušimo dobrih deset minut | P |
na vsaki strani vsaj pet minut, nato pečeno | meso | razrežemo na trakove.Vso solato, radič, zeleno | P |
torej fantje postali seksualne igračke in zgolj » | meso« | v rokah ambicioznih mladih žensk, za katere | P |
limonine lupinice (neškropljene). Priprava: | Meso | damo v lonec, prilijemo mesno juho ter dodamo | P |
dodamo poprova zrna. Na šibkem ognju kuhamo | meso | 2 uri in pol, juha pa naj pri tem komaj opazno | P |
pečenjem postopoma prilivamo preostalo vino. Ko je | meso | pečeno, ga vzamemo iz pekača in shranimo na | P |
živalskimi beljakovinami (mleko, jajca, sir, ribe in | meso) | . Od sadja vsebuje najučinkovitejše sestavine | P |
ajdovimi žganci pa s puranom z domačimi mlinci, za | meso | iz tűnke pa so na letošnji prireditvi Dobrote | P |
ne obremenjujeta otrok, ki jima ponudita tudi | meso, | še raje pa ribe.Družina se sproti odloča, kaj | P |
sir Priprava: Na olju prepražimo čebulo in | meso. | Ko izpari voda, dodamo mleto papriko, sesekljan | P |
le mleko in mlečni izdelki, jajca, prekajeno | meso | in podobne že znane jedi, ki so največkrat na | P |
sesekljanega žajblja in majarona. Prelijemo | meso, | dobro premešamo in pustimo v hladilniku vsaj | P |
ribe, morski sadeži ter puranje in piščančje | meso, | žita.Seveda pa že veste, da na vaš jedilnik | P |
Nato je pomembno izbrati samo najkakovostnejše | meso | in iz njega odstraniti vso maščobo, tako da | P |
masi pa je ne sme biti več kot 25 odstotkov. | Meso | nato osolijo in ga pustijo stati dva, tri dni | P |
dimljenja. To je izjemno občutljiv postopek, saj se | meso | nikakor ne sme pregreti.Končno salame obesijo | P |
1‐2 čilija V skledi dobro pregnetemo mleto | meso, | krušne drobtine, na drobno sesekljano čebulo | P |
morda moteči črvi, ki z nami tekmujejo za sočno | meso | rdečih plodov.Pogled na gomazečega črvička kaj | P |
krompir ali kaše in podobno, četrtino pa nemastno | meso. | To je osnovno pravilo. | P |
mesa in ogljikovih hidratov hkrati. Ali samo | meso | ali pa samo testenine ali riž.Kosilo vedno končam | P |
skupini, ki vsebuje mleko in mlečne izdelke, | meso, | ribe, stročnice, jajca, izbirajte čim bolj pusta | P |
posneto mleko in lahke mlečne izdelke, pusto | meso | in zdravo pripravo na žaru. HOROSKOP 23 ( | P |
prehrano. In še nekaj o doslednosti regulative EU: | meso | divjih prašičev je prav tako dovoljeno za prehrano | P |
kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti. | Meso | vzamemo iz ponve.Narežemo ga na pet kosov, razdelimo | P |
Kunec oziroma domači zajec sodi med lahko | meso, | priporočljivo za bolnike in otroke, pa tudi | P |
strok česna, 2 žlici drobtin, jajce in začimbe. | Meso | narežemo na kose in ga damo v lonec.Dodamo na | P |
kunca, pol kg mlade čebule, olje in začimbe. | Meso | zrežemo na kose, solimo in z obeh strani opečemo | P |
dodamo nekaj zrn celega popra in dušimo, da je | meso | skoraj mehko, medtem pa grobo zrežemo čebulo | P |
, dcl suhega belega vina, olje in začimbe. | Meso | zrežemo na kose in opečemo na olju, nato ga | P |
sesekljano čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo | meso, | po pol žlice paprike in gorčice, malo kumine | P |
pokrita. Dušimo na zmerni temperaturi, ko je | meso | skoraj mehko, prilijemo še vino. Preveč energije | P |
preden gredo v smeti. Svoje pse hrani sama, | meso | pa jim, kajpak, reže s srebrnim priborom. | P |
kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti. | Meso | vzamemo iz ponve.Narežemo ga na pet kosov, razdelimo | P |
Testenine in grah odcedimo na cedilu. Puranjo | meso | narežemo na tanke rezine.Popečemo jih v ponvi | P |
kadar želimo prihraniti čas, nadomestimo puranje | meso | s kockicami ali tankimi rezinami šunke.Šunko | P |
pečenega mesa in izdelkov ter premalo pečeno | meso | oz. mesni izdelki, ki so v sredini (npr. ob | P |
rezati solate z istim nožem kot prej surovo | meso. | 4. | P |
Trenutno goji petintrideset prašičev, predvsem za | meso | in slanino.»V prihodnosti bo mesarstvo Kodila | P |
jedilnika črtala mastne jedi in uvedla belo | meso, | ribe, veliko zelenjave in vode ter se začela | P |
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava: | Meso | oplaknemo in popivnamo do suhega.Narežemo ga | P |
segrejemo 2 žlici olja in na hitro popečemo | meso, | da porjavi.Potem mu primešamo curry. | P |
Potem mu primešamo curry. | Meso | damo v skledo, primešamo sojino omako, pokrijemo | P |
sesekljamo peteršilj. V ponev k zelenjavi damo | meso | s sojino omako vred. Premešamo, pregrejemo, | P |
kot je opisano v prejšnjem receptu. Izluščimo | meso, | nekaj školjk pustimo celih. Na treh žlicah | P |
malo vode od školjk, šilce konjaka in školjčno | meso. | Kuhamo pet minut, na koncu dodamo še cele školjke | P |
ribarnici prosimo, da jih očistijo, pustili bodo le | meso | in ikre.Na globlji del školje damo meso, ga | P |
le meso in ikre. Na globlji del školje damo | meso, | ga rahlo solimo in pokapamo z limoninim sokom | P |
začimbe. Že prejšnji večer ali zjutraj piščančje | meso | solimo in namažemo z gorčico, spečemo in ohladimo | P |
popramo in primešamo na drobno sesekljan koper. | Meso | zrežemo na tanke rezine, damo v posodice, na | P |
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava: | Meso | oplaknemo in popivnamo do suhega.Narežemo ga | P |
segrejemo 2 žlici olja in na hitro popečemo | meso, | da porjavi.Potem mu primešamo kari. | P |
Potem mu primešamo kari. | Meso | damo v skledo, primešamo sojino omako, pokrijemo | P |
sesekljamo peteršilj. V ponev k zelenjavi damo | meso | s sojino omako vred. Premešamo, pregrejemo, | P |
skupaj, peclje pa sesekljamo. Zmleto puranje | meso | popražimo na petih žlicah olja skupaj z zmleto | P |
zrecitirala nekaj receptov, kako je mogoče pečeno | meso | zamrzniti in uporabiti za druge jedi.In če se | P |
vendar le del govejega mesa prodajo kot ekološko | meso, | in sicer pri Celjskih mesninah pod oznako »bio | P |
pri Celjskih mesninah pod oznako »bio junčje« | meso | v trgovski mreži Tuš in deloma v Mercatorju | P |
za ekološko, po posebni tehnologiji pridelano | meso, | pa v glavnem prodajajo ekološko goveje meso | P |
meso, pa v glavnem prodajajo ekološko goveje | meso | z dela Pohorja.Vse drugo, večji del torej, pa | P |
Priprava: | Meso | položimo na leseno desko s hrbtno stranjo navzdol | P |
sredini in po vsej dolžini z nožem 1 cm globoko. | Meso | posolimo, popopramo, potresemo s kumino.V zarezo | P |
tretjino debeline in prekuhali v slani vodi. V | meso | zataknemo še nageljnove žbice, notranjo stran | P |
o katerih zadnje čase zares veliko pišemo: | meso, | jajca in druge beljakovine jemo izključno z | P |
in začimbe. Na petih žlicah olja popražimo | meso, | dodamo sesekljano zelenjavo, sojino omako, sol | P |
oljem in postavimo za en dan v hladilnik, da se | meso | uleže.Naslednji dan žar, ki smo ga prej dobro | P |
premažemo s sončničnim oljem in nanj nato položimo | meso, | ki smo ga posolili in poprali z obeh strani | P |
na žaru spečemo štiri jajca, jih naložimo čez | meso | in ponudimo skupaj s pečeno zelenjavo. Lignji | P |
dodamo kruhu in jajcem na drobno mleto svinjsko | meso, | na drobno sesekljan česen in peteršilj in na | P |
stresati v cvrtnik že pripravljena krompir in | meso, | oboje iz zamrzovalnikov v bližnji trgovini. | P |
ki ima trdo lupino, pod njo pa rumeno oranžno | meso. | Koreniko lahko uporabljamo svežo, predvsem pa | P |
penasto sredico ter uporabimo le svetlo zeleno | meso. | Narežemo jih na manjše koščke, rezine ali kocke | P |
Oboje drobno sesekljamo. | Meso | narežemo na 1 cm velike kocke.V kozici segrejemo | P |
ponvi na hitro prepražimo. Dodamo še ribje | meso, | zalijemo z malo ribje osnove, začinimo in podušimo | P |
mesta, jedo večinoma zelenjavo, tudi travo in | meso | oziroma drobovino enkrat na mesec.Presenetljivo | P |
so srednje veliki sadeži, katerih pretlačeno | meso | pomešajte s skuto.Masko nanesite in pustite | P |
čebulo, dodamo na srednje velike kose narezano | meso | in vse skupaj pražimo.Ko je meso prepraženo | P |
narezano meso in vse skupaj pražimo. Ko je | meso | prepraženo, dodamo začimbe, zalijemo s kostno | P |
metan iz govejih vampov kazen božja, ker jemo | meso, | zato moramo takoj vsi postati vegetarijanci | P |
živila, kar so večinoma sadje, zelenjava in pusto | meso. | Diete so si danes tako podobne, da je skoraj | P |
Zmešamo jih z gorčico in s poprom. | Meso | namažemo z zeliščno pasto in ga v nepregornem | P |
segrejemo žličko olja in v njem 6 minut pražimo | meso, | solimo in popramo ter ponudimo z zelenjavo. | P |
Čebulo in zeleno nakockamo in popražimo na olju. | Meso | zmeljemo in zmešamo z beljakom, paradižnikom | P |
Prigrizek: 10 mandljev Večerja: | meso | na žaru z gobjim pirejem Sestavine za 1 osebo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 5.819 5.919 6.019 6.119 6.219 6.319 6.419 6.519 6.619 6.719 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |