nova beseda iz Slovenije

meso (6.419-6.518)


pravilno kombiniranje hrane in jaz rada kombiniram      meso      z zelenjavo in bogatimi in raznolikimi solatami  P
grižljaj bi morali prežvečiti vsaj 30-krat,      meso      (šunke so včasih nekoliko žilave) pa vsaj 40  P
za prismojene. Iz svoje prehrane so zmetali      meso      (vegetarijanci), mnogi pa vse, kar je živalskega  P
majhen izpljuval vse grižljaje, v katerih je bilo      meso.      7.   P
žlici krompirjevega pireja, začinjeno repo in      meso,      ki smo ga dobili iz klobase.Dodamo na drobno  P
Hranimo na toplem. Priprava raguja: kunčje      meso      ločimo od kosti.Narežemo ga na majhne kosce  P
majhne kosce in jih popražimo na oljčnem olju.      Meso      zalijemo z belim vinom, dodamo sesekljano zelenjavo  P
so srednje veliki sadeži, katerih pretlačeno      meso      pomešajte s skuto.Masko nanesite in pustite  P
»Fenomenalna kuharica je.      Meso      pripravi boljše od vsakega vsejeda.Sicer pa  P
paprika) Temelj vsake diete je zelenjava,      meso      ali močnati izdelki so zgolj dodatki! Forum  P
da začne rumeneti. Dodamo na kocke zrezano      meso      in pražimo tako dolgo, da se lepo zapečejo.  P
majaronom, žličko začimbnega posipa in ko je      meso      mehko, dodamo še dve žlici paradižnikovega kečapa  P
Bolj ko segedin pogrevamo, boljši je.      Meso      z grahom Potrebujemo 2 čebuli, 1 kg mešanega  P
na 3 žlicah olja. Ko začne rumeneti, dodamo      meso      in deset minut pražimo, nato dodamo nariban  P
kratko: Za tiste s skupino 0 je idealna hrana      meso,      perutnina in ribe, mleko sploh ne, zelo priporočljive  P
Osnova vsake resne diete je predvsem zelenjava,      meso,      jajca in ogljikovi hidrati so bolj začimba,  P
škodljivim snovem. Namesto mesa uživam pšenično      meso,      uporabljam ovseno, sojino, riževo mleko, sojine  P
dodamo na drobno zrezano ali zmleto piščančje      meso.     Solimo, popramo in dušimo dobrih deset minut  P
na vsaki strani vsaj pet minut, nato pečeno      meso      razrežemo na trakove.Vso solato, radič, zeleno  P
torej fantje postali seksualne igračke in zgolj »     meso«      v rokah ambicioznih mladih žensk, za katere  P
limonine lupinice (neškropljene). Priprava:      Meso      damo v lonec, prilijemo mesno juho ter dodamo  P
dodamo poprova zrna. Na šibkem ognju kuhamo      meso      2 uri in pol, juha pa naj pri tem komaj opazno  P
pečenjem postopoma prilivamo preostalo vino. Ko je      meso      pečeno, ga vzamemo iz pekača in shranimo na  P
živalskimi beljakovinami (mleko, jajca, sir, ribe in      meso)     . Od sadja vsebuje najučinkovitejše sestavine  P
ajdovimi žganci pa s puranom z domačimi mlinci, za      meso      iz tűnke pa so na letošnji prireditvi Dobrote  P
ne obremenjujeta otrok, ki jima ponudita tudi      meso,      še raje pa ribe.Družina se sproti odloča, kaj  P
sir Priprava: Na olju prepražimo čebulo in      meso.     Ko izpari voda, dodamo mleto papriko, sesekljan  P
le mleko in mlečni izdelki, jajca, prekajeno      meso      in podobne že znane jedi, ki so največkrat na  P
sesekljanega žajblja in majarona. Prelijemo      meso,      dobro premešamo in pustimo v hladilniku vsaj  P
ribe, morski sadeži ter puranje in piščančje      meso,      žita.Seveda pa že veste, da na vaš jedilnik  P
Nato je pomembno izbrati samo najkakovostnejše      meso      in iz njega odstraniti vso maščobo, tako da  P
masi pa je ne sme biti več kot 25 odstotkov.      Meso      nato osolijo in ga pustijo stati dva, tri dni  P
dimljenja. To je izjemno občutljiv postopek, saj se      meso      nikakor ne sme pregreti.Končno salame obesijo  P
1‐2 čilija V skledi dobro pregnetemo mleto      meso,      krušne drobtine, na drobno sesekljano čebulo  P
morda moteči črvi, ki z nami tekmujejo za sočno      meso      rdečih plodov.Pogled na gomazečega črvička kaj  P
krompir ali kaše in podobno, četrtino pa nemastno      meso.     To je osnovno pravilo.  P
mesa in ogljikovih hidratov hkrati. Ali samo      meso      ali pa samo testenine ali riž.Kosilo vedno končam  P
skupini, ki vsebuje mleko in mlečne izdelke,      meso,      ribe, stročnice, jajca, izbirajte čim bolj pusta  P
posneto mleko in lahke mlečne izdelke, pusto      meso      in zdravo pripravo na žaru. HOROSKOP 23 (  P
prehrano. In še nekaj o doslednosti regulative EU:      meso      divjih prašičev je prav tako dovoljeno za prehrano  P
kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti.      Meso      vzamemo iz ponve.Narežemo ga na pet kosov, razdelimo  P
Kunec oziroma domači zajec sodi med lahko      meso,      priporočljivo za bolnike in otroke, pa tudi  P
strok česna, 2 žlici drobtin, jajce in začimbe.      Meso      narežemo na kose in ga damo v lonec.Dodamo na  P
kunca, pol kg mlade čebule, olje in začimbe.      Meso      zrežemo na kose, solimo in z obeh strani opečemo  P
dodamo nekaj zrn celega popra in dušimo, da je      meso      skoraj mehko, medtem pa grobo zrežemo čebulo  P
, dcl suhega belega vina, olje in začimbe.      Meso      zrežemo na kose in opečemo na olju, nato ga  P
sesekljano čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo      meso,      po pol žlice paprike in gorčice, malo kumine  P
pokrita. Dušimo na zmerni temperaturi, ko je      meso      skoraj mehko, prilijemo še vino. Preveč energije  P
preden gredo v smeti. Svoje pse hrani sama,      meso      pa jim, kajpak, reže s srebrnim priborom.   P
kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti.      Meso      vzamemo iz ponve.Narežemo ga na pet kosov, razdelimo  P
Testenine in grah odcedimo na cedilu. Puranjo      meso      narežemo na tanke rezine.Popečemo jih v ponvi  P
kadar želimo prihraniti čas, nadomestimo puranje      meso      s kockicami ali tankimi rezinami šunke.Šunko  P
pečenega mesa in izdelkov ter premalo pečeno      meso      oz. mesni izdelki, ki so v sredini (npr. ob  P
rezati solate z istim nožem kot prej surovo      meso.      4.   P
Trenutno goji petintrideset prašičev, predvsem za      meso      in slanino.»V prihodnosti bo mesarstvo Kodila  P
jedilnika črtala mastne jedi in uvedla belo      meso,      ribe, veliko zelenjave in vode ter se začela  P
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava:      Meso      oplaknemo in popivnamo do suhega.Narežemo ga  P
segrejemo 2 žlici olja in na hitro popečemo      meso,      da porjavi.Potem mu primešamo curry.   P
Potem mu primešamo curry.      Meso      damo v skledo, primešamo sojino omako, pokrijemo  P
sesekljamo peteršilj. V ponev k zelenjavi damo      meso      s sojino omako vred. Premešamo, pregrejemo,  P
kot je opisano v prejšnjem receptu. Izluščimo      meso,      nekaj školjk pustimo celih. Na treh žlicah  P
malo vode od školjk, šilce konjaka in školjčno      meso.     Kuhamo pet minut, na koncu dodamo še cele školjke  P
ribarnici prosimo, da jih očistijo, pustili bodo le      meso      in ikre.Na globlji del školje damo meso, ga  P
le meso in ikre. Na globlji del školje damo      meso,      ga rahlo solimo in pokapamo z limoninim sokom  P
začimbe. Že prejšnji večer ali zjutraj piščančje      meso      solimo in namažemo z gorčico, spečemo in ohladimo  P
popramo in primešamo na drobno sesekljan koper.      Meso      zrežemo na tanke rezine, damo v posodice, na  P
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava:      Meso      oplaknemo in popivnamo do suhega.Narežemo ga  P
segrejemo 2 žlici olja in na hitro popečemo      meso,      da porjavi.Potem mu primešamo kari.  P
Potem mu primešamo kari.      Meso      damo v skledo, primešamo sojino omako, pokrijemo  P
sesekljamo peteršilj. V ponev k zelenjavi damo      meso      s sojino omako vred. Premešamo, pregrejemo,  P
skupaj, peclje pa sesekljamo. Zmleto puranje      meso      popražimo na petih žlicah olja skupaj z zmleto  P
zrecitirala nekaj receptov, kako je mogoče pečeno      meso      zamrzniti in uporabiti za druge jedi.In če se  P
vendar le del govejega mesa prodajo kot ekološko      meso,      in sicer pri Celjskih mesninah pod oznako »bio  P
pri Celjskih mesninah pod oznako »bio junčje«      meso      v trgovski mreži Tuš in deloma v Mercatorju  P
za ekološko, po posebni tehnologiji pridelano      meso,      pa v glavnem prodajajo ekološko goveje meso  P
meso, pa v glavnem prodajajo ekološko goveje      meso      z dela Pohorja.Vse drugo, večji del torej, pa  P
Priprava:      Meso      položimo na leseno desko s hrbtno stranjo navzdol  P
sredini in po vsej dolžini z nožem 1 cm globoko.      Meso      posolimo, popopramo, potresemo s kumino.V zarezo  P
tretjino debeline in prekuhali v slani vodi. V      meso      zataknemo še nageljnove žbice, notranjo stran  P
o katerih zadnje čase zares veliko pišemo:      meso,      jajca in druge beljakovine jemo izključno z  P
in začimbe. Na petih žlicah olja popražimo      meso,      dodamo sesekljano zelenjavo, sojino omako, sol  P
oljem in postavimo za en dan v hladilnik, da se      meso      uleže.Naslednji dan žar, ki smo ga prej dobro  P
premažemo s sončničnim oljem in nanj nato položimo      meso,      ki smo ga posolili in poprali z obeh strani  P
na žaru spečemo štiri jajca, jih naložimo čez      meso      in ponudimo skupaj s pečeno zelenjavo. Lignji  P
dodamo kruhu in jajcem na drobno mleto svinjsko      meso,      na drobno sesekljan česen in peteršilj in na  P
stresati v cvrtnik že pripravljena krompir in      meso,      oboje iz zamrzovalnikov v bližnji trgovini.  P
ki ima trdo lupino, pod njo pa rumeno oranžno      meso.     Koreniko lahko uporabljamo svežo, predvsem pa  P
penasto sredico ter uporabimo le svetlo zeleno      meso.     Narežemo jih na manjše koščke, rezine ali kocke  P
Oboje drobno sesekljamo.      Meso      narežemo na 1 cm velike kocke.V kozici segrejemo  P
ponvi na hitro prepražimo. Dodamo še ribje      meso,      zalijemo z malo ribje osnove, začinimo in podušimo  P
mesta, jedo večinoma zelenjavo, tudi travo in      meso      oziroma drobovino enkrat na mesec.Presenetljivo  P
so srednje veliki sadeži, katerih pretlačeno      meso      pomešajte s skuto.Masko nanesite in pustite  P
čebulo, dodamo na srednje velike kose narezano      meso      in vse skupaj pražimo.Ko je meso prepraženo  P
narezano meso in vse skupaj pražimo. Ko je      meso      prepraženo, dodamo začimbe, zalijemo s kostno  P
metan iz govejih vampov kazen božja, ker jemo      meso,      zato moramo takoj vsi postati vegetarijanci  P
živila, kar so večinoma sadje, zelenjava in pusto      meso.     Diete so si danes tako podobne, da je skoraj  P
Zmešamo jih z gorčico in s poprom.      Meso      namažemo z zeliščno pasto in ga v nepregornem  P
segrejemo žličko olja in v njem 6 minut pražimo      meso,      solimo in popramo ter ponudimo z zelenjavo.  P
Čebulo in zeleno nakockamo in popražimo na olju.      Meso      zmeljemo in zmešamo z beljakom, paradižnikom  P
Prigrizek: 10 mandljev Večerja:      meso      na žaru z gobjim pirejem Sestavine za 1 osebo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  5.819 5.919 6.019 6.119 6.219 6.319 6.419 6.519 6.619 6.719 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA