nova beseda iz Slovenije
priporočljivi cikorija, radič, por, čebula, | česen, | artičoke in beluši.« 3. | P |
v kosu, sol, poper, češnjeve paradižnike in | česen. | Priprava : Sveža zelišča najprej operemo. | P |
drobno nariban svež parmezan in drobno sesekljan | česen. | Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso v ponev | P |
jajčevca, 20 dag mocarele, sol, poper, baziliko, | česen, | 2 večja paradižnika in balzamični kis. Priprava | P |
25 dag leče, olivno olje, por, lovorjev list, | česen, | žlico gorčice, limono, malo košarico mini paradižnika | P |
hitro prepražimo narezan por in drobno sesekljan | česen. | Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan in | P |
prepražimo rdečo čebulo in drobno sesekljan | česen. | Dodamo mleto kumino, mlet koriander in strt strok | P |
uživajmo presno kislo repo in zelje, čebulo in | česen, | črno redkev, hren, koromač in bučo. Odpornost | P |
Paradižnik operemo in narežemo na tanke rezine. | Česen | olupimo in pretlačimo.Oboje zmešamo s komarčkom | P |
zelenjave in sadja (paradižnik, melancani, paprika, | česen, | čebula), malo mesa, predvsem rib (maščobne kisline | P |
oljem zmeljemo v gladko gosto zmes. Čebulo in | česen | olupimo in drobno sesekljamo.Če uporabljamo | P |
enako krešo, in ju grobo sesekljamo. Čebulo, | česen | oziroma čemaž in krešo vmešamo v zmes, potem | P |
mladega krompirja, sol, poper, olivno olje, | česen, | rdečo mleto papriko, žličko mletega koriandra | P |
pelatov (ali cel paradižnik), majhno čebulo, | česen | in olivno olje. Priprava: Mladi krompir operemo | P |
mleto papriko, olivno olje, drobno sesekljan | česen, | mleti koriander in mleti piment. Mešanico začimb | P |
sesekljano čebulo ter olupljen in sesekljan | česen. | Dodamo paradižnikove pelate, premešamo in počasi | P |
damo v kozico olivno olje, drobno sesekljan | česen | in sesekljane kapre.Na hitro podušimo na majhnem | P |
rumeno prepražimo drobno sesekljano čebulo in | česen. | Dodamo laški kumin in koriander. | P |
ožmemo in drobno narežemo. Olupimo čebulo in | česen | in oboje drobno narežemo.V ponvici razpustimo | P |
katerem dve do tri minute pražimo čebulo in | česen. | Pazimo, da ne postaneta rjava. | P |
oprhamo, otresemo in osmukamo lističe. Olupimo | česen | in ga drobno sesekljamo.V kozici močno segrejemo | P |
minut pražimo in pri tem pridno mešamo. Dodamo | česen, | timijan in tudi že paradižnik.Začinma-1391 | P |
Naložimo jo na krožnike. Olupimo še | česen | in ga skupaj z nekaj iglicami svežega rožmarina | P |
Potrebujemo : 4 manjše rdeče paprike, olivno olje, | česen, | 50 dag paradižnikovih pelatov, lovorjev list | P |
hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo in | česen. | Dodamo na večje kocke narezano rdečo papriko | P |
svežih šampinjonov, 20 dag pora, olivno olje, | česen, | manjšo čebulo, 7 dag masla, 35 dag riža (za | P |
majoneze, 4 koščke sira zdenka, majhno čebulo, | česen, | peteršilj, sol, poper, feferone in 4 polnozrnate | P |
Dobro premešamo. Peteršilj operemo, čebulo in | česen | olupimo in vse skupaj drobno sesekljamo.Dodamo | P |
stročjega fižola, por, bučko, olje, sol, poper, | česen, | peteršilj, svež rožmarin, baziliko, med, kari | P |
olupimo in jo drobno sesekljamo. Prav tako | česen. | Na hitro jo prepražimo na olju, dodamo moko in | P |
hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo in | česen | ter prav tako dodamo stročnicam.Enolončnico | P |
morsko sol. Priprava: Olupimo in pretlačimo | česen. | Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico | P |
vilicami. Dodamo fižol, bučno olje in zmečkan | česen. | Ponudimo s polnovrednim kruhom za malico ali | P |
pa posujemo z bučnimi in sončničnimi semeni. | Česen | olupimo in pretlačimo skupaj z žličko rdeče | P |
bogate s svežim sadjem in zelenjavo. Bolje | česen | kot čokolada Najpomembneje pri vseh predprazničn | P |
dobrega razpoloženja je tudi, ne boste verjeli, | česen. | Med več kot dvesto koristnimi snovmi prednjačita | P |
koristnimi snovmi prednjačita fosfor in cink. | Česen | je bogat tudi s selenom, ki upočasni staranje | P |
notranjo za približno 5 cm. Paradižnik, čebulo in | česen | stresemo v multipraktik in sesekljamo (ali s | P |
ponvi segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in | česen | ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da govedina | P |
debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo | česen | in timijan, nato dodamo artičoke in vino.Dušimo | P |
dag bambusovih vršičkov, 0,5 l sladke smetane, | česen, | olivno olje in sol. Priprava : Mleko solimo | P |
rakove repke, bambusove vršičke in sesekljan | česen, | zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo z njoki | P |
ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan | česen, | in ko zadiši, še korenje, narezano na kocke | P |
dagenj, 10 dag topljivega sira, 2 paradižnika, | česen, | olivno olje, sol, poper, peteršilj, belo vino | P |
na hitro prepražimo, dodamo drobno sesekljan | česen, | peteršilj, malo belega vina in malo drobtin | P |
kari, sol, poper, tabasko, muškatni orešček, | česen, | drobnjak, olivno olje in timijan. Priprava | P |
čebulo, svežo baziliko, sol, poper, olivno olje, | česen, | različno pernato solato, 4 kroglice mocarele | P |
belo vino, poper, baziliko, origano, peteršilj, | česen, | 3 jajca, 5 dag gorgonzole, olivno olje, večjo | P |
smetane, limono, sol, poper, sladkor, 2 dag masla, | česen | in polnozrnati kruh. Priprava : Čebulo olupimo | P |
segrejemo in na njem rahlo prepražimo čebulo in | česen. | Zalijemo z jušno osnovo, sladko smetano, dodamo | P |
raztopimo in na hitro prepražimo drobno sesekljan | česen. | Kruh narežemo na tanke rezine in nato na drobne | P |
kruha, neoluščena sezamova semena, timijan, | česen, | manjšo čebulo, moko in muškatni orešček. Priprav | P |
njem zasteklenimo čebulo ter drobno sesekljan | česen. | 3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo čebulo | P |
oreški, lešniki), olje, sol, poper, baziliko in | česen. | Priprava : Papriki operemo, očistimo semena | P |
olja. Posolimo in popramo ter primešamo še | česen, | meto in origano.Rebrasto ponev ali ponev z debelim | P |
slovenskih plezalcev z odprave na vrh K7 Aleš | Česen, | Rok Blagus in Miha Hrastelj je sicer našla ostanke | P |
, poper, peteršilj, sol, kumino, timijan in | česen. | Priprava: Peteršiljeve korenine in krompir | P |
kari, sol, poper, 0,75 l zelenjavne osnove, | česen, | jedilni škrob in timijan. Priprava: Korenje | P |
olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo in | česen | drobno sesekljamo.V posodi segrejemo olje in | P |
sol, poper, peteršilj, kislo smetano, timijan, | česen, | 4 žlice moke in olivno olje. Priprava: Bučko | P |
20 dag riža, sol, poper, timijan, parmezan in | česen. | Priprava: Por očistimo in narežemo na kolobarje | P |
***** Matevž | Česen, | plesalec Med roboti nočem živeti | P |
roboti nočem živeti Triindvajsetletni Matevž | Česen | je eden najprodornejših mladih plesnih ustvarjalcev | P |
limono, limeto, dcl belega vina, sol, poper, | česen, | peteršilj, šopek jušne zelenjave, olivno olje | P |
žlice pinjol. Priprava: Za solato olupimo | česen, | ga stisnemo skozi stiskalnico in dobro zmešamo | P |
hrustavce narežemo kruh na en cm velike kocke. | Česen | olupimo in drobno sesekljamo.V ponvi segrejemo | P |
ponvi segrejemo olje. Dodamo krušne kocke, | česen | in pinjole ter jih med mešanjem na srednje močni | P |
olivnem olju posteklenimo narezano šalotko in | česen. | Naribamo krompir in špinačo, malo popražimo ter | P |
avokado, korenje, špinača, brokoli, čebula, | česen | ter žitarice) in omega-3 maščobne kisline (skuša | P |
Recept: špageti, olivno olje, grobo narezan | česen. | Razvada? | P |
majoneze, sol, poper, olivno olje, baziliko, | česen, | peteršilj in žličko gorčice. Priprava: Krompir | P |
rezance paprike in drobno sesekljano čebulo. | Česen | drobno sesekljamo in ga dodamo papriki.Prav | P |
Prehrana Ingver in | česen | preženeta prehlad Včasih zadostuje že prava | P |
zmanjšamo za dobro tretjino,« pravi Petar Papuga. » | Česen | in čebula močno dražita sluznico, vendar sta | P |
približno tri minute). Dodamo žajbelj in nasekljani | česen | in pečemo še tri minute.Prilijemo juho in vino | P |
posode in jo postavimo v ogreto pečico. Čebulo in | česen | olupimo, narežemo na kolobarje in tri minute | P |
moko, 1/2 dcl sladke smetane, rumenjak, limono, | česen | in olivno olje. Priprava: Piščanca operemo | P |
slanine steklasto zdušimo čebulo in stisnemo | česen. | Dodamo paradižnik, juho, lovor in zelišča. | P |
pustimo za okras, preostale na drobno sesekljamo. | Česen | olupimo, kapre odcedimo, sardele na hitro oplaknemo | P |
Vse grobo sesekljamo. Peteršilj, | česen, | kapre, inčune in kis zmeljemo s paličnim mešalnikom | P |
na večje kose oziroma kolobarje. Šalotko in | česen | olupimo in na drobno nasekljamo ter pet minut | P |
na suho obrišemo in liste grobo sesekljamo. | Česen | olupimo in prav tako grobo sesekljamo.Baziliko | P |
olupimo in prav tako grobo sesekljamo. Baziliko, | česen, | pinjole in pekorino damo v hitri sekljalnik | P |
slani vodi, jih odcedimo in postavimo na toplo. | Česen | olupimo in nasekljamo.Čili očistimo in ga narežemo | P |
minute pečemo kozice in kolobarje limet, dodamo | česen, | grah in čili ter pečemo še tri minute.Paradižnike | P |
Sir in opečeni kruh narežemo na kocke. | Česen | olupimo in drobno sesekljamo.Kruh, špinačo, | P |
sesekljamo. Kruh, špinačo, paradižnik, sir, | česen | in smetano zgnetemo ter zmes krepko posolimo | P |
ohladi, in ga z lupino narežemo na velike kose. | Česen | olupimo in narežemo (ne sekljamo).V nizki posodi | P |
sekljamo). V nizki posodi segrejemo olje, dodamo | česen, | feferon in krompir in na majhnem ognju pečemo | P |
praženje v voku. Stresemo jih v skledo, dodamo | česen, | sladkor in sojino omako ter premešamo.Na močnem | P |
in v njem popečemo zeleno in čebulo. Olupimo | česen | in stisnemo k čebuli.Prelijemo z ribjo in zelenjavno | P |
Feferona očistimo in ju narežemo na kolobarje. | Česen | olupimo in narežemo, paradižnike operemo, razpolovimo | P |
del narežemo na tanke kolobarje. Čebulo in | česen | olupimo in sesekljamo.Čili prerežemo po dolžini | P |
nekaj minut pražimo limonino travo, čebulo, | česen | in čili.Dodamo kozice in med mešanjem pražimo | P |
Zarebrnice naložimo v skledo. Olupimo čebulo in | česen | ter ju zrežemo na tanke rezine.Timijan operemo | P |
z malo soli in s tem natremo meso. Čebuli, | česen | in ingver olupimo, grobo zrežemo in v mešalniku | P |
živil, kot so denimo beluši, zelena, fižol, | česen | ali čebula, naj bi bilo po starem prepričanju | P |
izboljšavo okusa so zelo primerni majaron, limona, | česen, | čili, paprika in drugo.Zdravo je tudi uživanje | P |
V slani vodi ga kuhamo osem minut. Čebulo in | česen | nasekljamo, jajčevec narežemo na kolobarje. | P |
Papriko narežemo na kocke. Mleto mesto, čebulo in | česen | pražimo na olju.Dodamo timijan, peteršilj in | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |