nova beseda iz Slovenije

česen (901-1.000)


priporočljivi cikorija, radič, por, čebula,      česen,      artičoke in beluši.« 3.  P
v kosu, sol, poper, češnjeve paradižnike in      česen.      Priprava : Sveža zelišča najprej operemo.   P
drobno nariban svež parmezan in drobno sesekljan      česen.     Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso v ponev  P
jajčevca, 20 dag mocarele, sol, poper, baziliko,      česen,      2 večja paradižnika in balzamični kis. Priprava  P
25 dag leče, olivno olje, por, lovorjev list,      česen,      žlico gorčice, limono, malo košarico mini paradižnika  P
hitro prepražimo narezan por in drobno sesekljan      česen.     Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan in  P
prepražimo rdečo čebulo in drobno sesekljan      česen.     Dodamo mleto kumino, mlet koriander in strt strok  P
uživajmo presno kislo repo in zelje, čebulo in      česen,      črno redkev, hren, koromač in bučo. Odpornost  P
Paradižnik operemo in narežemo na tanke rezine.      Česen      olupimo in pretlačimo.Oboje zmešamo s komarčkom  P
zelenjave in sadja (paradižnik, melancani, paprika,      česen,      čebula), malo mesa, predvsem rib (maščobne kisline  P
oljem zmeljemo v gladko gosto zmes. Čebulo in      česen      olupimo in drobno sesekljamo.Če uporabljamo  P
enako krešo, in ju grobo sesekljamo. Čebulo,      česen      oziroma čemaž in krešo vmešamo v zmes, potem  P
mladega krompirja, sol, poper, olivno olje,      česen,      rdečo mleto papriko, žličko mletega koriandra  P
pelatov (ali cel paradižnik), majhno čebulo,      česen      in olivno olje. Priprava: Mladi krompir operemo  P
mleto papriko, olivno olje, drobno sesekljan      česen,      mleti koriander in mleti piment. Mešanico začimb  P
sesekljano čebulo ter olupljen in sesekljan      česen.     Dodamo paradižnikove pelate, premešamo in počasi  P
damo v kozico olivno olje, drobno sesekljan      česen      in sesekljane kapre.Na hitro podušimo na majhnem  P
rumeno prepražimo drobno sesekljano čebulo in      česen.     Dodamo laški kumin in koriander.  P
ožmemo in drobno narežemo. Olupimo čebulo in      česen      in oboje drobno narežemo.V ponvici razpustimo  P
katerem dve do tri minute pražimo čebulo in      česen.     Pazimo, da ne postaneta rjava.   P
oprhamo, otresemo in osmukamo lističe. Olupimo      česen      in ga drobno sesekljamo.V kozici močno segrejemo  P
minut pražimo in pri tem pridno mešamo. Dodamo      česen,      timijan in tudi že paradižnik.Začinma-1391   P
Naložimo jo na krožnike. Olupimo še      česen      in ga skupaj z nekaj iglicami svežega rožmarina  P
Potrebujemo : 4 manjše rdeče paprike, olivno olje,      česen,      50 dag paradižnikovih pelatov, lovorjev list  P
hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo in      česen.     Dodamo na večje kocke narezano rdečo papriko  P
svežih šampinjonov, 20 dag pora, olivno olje,      česen,      manjšo čebulo, 7 dag masla, 35 dag riža (za  P
majoneze, 4 koščke sira zdenka, majhno čebulo,      česen,      peteršilj, sol, poper, feferone in 4 polnozrnate  P
Dobro premešamo. Peteršilj operemo, čebulo in      česen      olupimo in vse skupaj drobno sesekljamo.Dodamo  P
stročjega fižola, por, bučko, olje, sol, poper,      česen,      peteršilj, svež rožmarin, baziliko, med, kari  P
olupimo in jo drobno sesekljamo. Prav tako      česen.     Na hitro jo prepražimo na olju, dodamo moko in  P
hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo in      česen      ter prav tako dodamo stročnicam.Enolončnico  P
morsko sol. Priprava: Olupimo in pretlačimo      česen.     Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico  P
vilicami. Dodamo fižol, bučno olje in zmečkan      česen.     Ponudimo s polnovrednim kruhom za malico ali  P
pa posujemo z bučnimi in sončničnimi semeni.      Česen      olupimo in pretlačimo skupaj z žličko rdeče  P
bogate s svežim sadjem in zelenjavo. Bolje      česen      kot čokolada Najpomembneje pri vseh predprazničn  P
dobrega razpoloženja je tudi, ne boste verjeli,      česen.     Med več kot dvesto koristnimi snovmi prednjačita  P
koristnimi snovmi prednjačita fosfor in cink.      Česen      je bogat tudi s selenom, ki upočasni staranje  P
notranjo za približno 5 cm. Paradižnik, čebulo in      česen      stresemo v multipraktik in sesekljamo (ali s  P
ponvi segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in      česen      ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da govedina  P
debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo      česen      in timijan, nato dodamo artičoke in vino.Dušimo  P
dag bambusovih vršičkov, 0,5 l sladke smetane,      česen,      olivno olje in sol. Priprava : Mleko solimo  P
rakove repke, bambusove vršičke in sesekljan      česen,      zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo z njoki  P
ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan      česen,      in ko zadiši, še korenje, narezano na kocke  P
dagenj, 10 dag topljivega sira, 2 paradižnika,      česen,      olivno olje, sol, poper, peteršilj, belo vino  P
na hitro prepražimo, dodamo drobno sesekljan      česen,      peteršilj, malo belega vina in malo drobtin  P
kari, sol, poper, tabasko, muškatni orešček,      česen,      drobnjak, olivno olje in timijan. Priprava  P
čebulo, svežo baziliko, sol, poper, olivno olje,      česen,      različno pernato solato, 4 kroglice mocarele  P
belo vino, poper, baziliko, origano, peteršilj,      česen,      3 jajca, 5 dag gorgonzole, olivno olje, večjo  P
smetane, limono, sol, poper, sladkor, 2 dag masla,      česen      in polnozrnati kruh. Priprava : Čebulo olupimo  P
segrejemo in na njem rahlo prepražimo čebulo in      česen.     Zalijemo z jušno osnovo, sladko smetano, dodamo  P
raztopimo in na hitro prepražimo drobno sesekljan      česen.     Kruh narežemo na tanke rezine in nato na drobne  P
kruha, neoluščena sezamova semena, timijan,      česen,      manjšo čebulo, moko in muškatni orešček. Priprav  P
njem zasteklenimo čebulo ter drobno sesekljan      česen.      3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo čebulo  P
oreški, lešniki), olje, sol, poper, baziliko in      česen.      Priprava : Papriki operemo, očistimo semena  P
olja. Posolimo in popramo ter primešamo še      česen,      meto in origano.Rebrasto ponev ali ponev z debelim  P
slovenskih plezalcev z odprave na vrh K7 Aleš      Česen,      Rok Blagus in Miha Hrastelj je sicer našla ostanke  P
, poper, peteršilj, sol, kumino, timijan in      česen.      Priprava: Peteršiljeve korenine in krompir  P
kari, sol, poper, 0,75 l zelenjavne osnove,      česen,      jedilni škrob in timijan. Priprava: Korenje  P
olupimo in narežemo na manjše kose. Čebulo in      česen      drobno sesekljamo.V posodi segrejemo olje in  P
sol, poper, peteršilj, kislo smetano, timijan,      česen,      4 žlice moke in olivno olje. Priprava: Bučko  P
20 dag riža, sol, poper, timijan, parmezan in      česen.      Priprava: Por očistimo in narežemo na kolobarje  P
***** Matevž      Česen,      plesalec Med roboti nočem živeti   P
roboti nočem živeti Triindvajsetletni Matevž      Česen      je eden najprodornejših mladih plesnih ustvarjalcev  P
limono, limeto, dcl belega vina, sol, poper,      česen,      peteršilj, šopek jušne zelenjave, olivno olje  P
žlice pinjol. Priprava: Za solato olupimo      česen,      ga stisnemo skozi stiskalnico in dobro zmešamo  P
hrustavce narežemo kruh na en cm velike kocke.      Česen      olupimo in drobno sesekljamo.V ponvi segrejemo  P
ponvi segrejemo olje. Dodamo krušne kocke,      česen      in pinjole ter jih med mešanjem na srednje močni  P
olivnem olju posteklenimo narezano šalotko in      česen.     Naribamo krompir in špinačo, malo popražimo ter  P
avokado, korenje, špinača, brokoli, čebula,      česen      ter žitarice) in omega-3 maščobne kisline (skuša  P
Recept: špageti, olivno olje, grobo narezan      česen.     Razvada?  P
majoneze, sol, poper, olivno olje, baziliko,      česen,      peteršilj in žličko gorčice. Priprava: Krompir  P
rezance paprike in drobno sesekljano čebulo.      Česen      drobno sesekljamo in ga dodamo papriki.Prav  P
Prehrana Ingver in      česen      preženeta prehlad Včasih zadostuje že prava  P
zmanjšamo za dobro tretjino,« pravi Petar Papuga. »     Česen      in čebula močno dražita sluznico, vendar sta  P
približno tri minute). Dodamo žajbelj in nasekljani      česen      in pečemo še tri minute.Prilijemo juho in vino  P
posode in jo postavimo v ogreto pečico. Čebulo in      česen      olupimo, narežemo na kolobarje in tri minute  P
moko, 1/2 dcl sladke smetane, rumenjak, limono,      česen      in olivno olje. Priprava: Piščanca operemo  P
slanine steklasto zdušimo čebulo in stisnemo      česen.     Dodamo paradižnik, juho, lovor in zelišča.  P
pustimo za okras, preostale na drobno sesekljamo.      Česen      olupimo, kapre odcedimo, sardele na hitro oplaknemo  P
Vse grobo sesekljamo. Peteršilj,      česen,      kapre, inčune in kis zmeljemo s paličnim mešalnikom  P
na večje kose oziroma kolobarje. Šalotko in      česen      olupimo in na drobno nasekljamo ter pet minut  P
na suho obrišemo in liste grobo sesekljamo.      Česen      olupimo in prav tako grobo sesekljamo.Baziliko  P
olupimo in prav tako grobo sesekljamo. Baziliko,      česen,      pinjole in pekorino damo v hitri sekljalnik  P
slani vodi, jih odcedimo in postavimo na toplo.      Česen      olupimo in nasekljamo.Čili očistimo in ga narežemo  P
minute pečemo kozice in kolobarje limet, dodamo      česen,      grah in čili ter pečemo še tri minute.Paradižnike  P
Sir in opečeni kruh narežemo na kocke.      Česen      olupimo in drobno sesekljamo.Kruh, špinačo,  P
sesekljamo. Kruh, špinačo, paradižnik, sir,      česen      in smetano zgnetemo ter zmes krepko posolimo  P
ohladi, in ga z lupino narežemo na velike kose.      Česen      olupimo in narežemo (ne sekljamo).V nizki posodi  P
sekljamo). V nizki posodi segrejemo olje, dodamo      česen,      feferon in krompir in na majhnem ognju pečemo  P
praženje v voku. Stresemo jih v skledo, dodamo      česen,      sladkor in sojino omako ter premešamo.Na močnem  P
in v njem popečemo zeleno in čebulo. Olupimo      česen      in stisnemo k čebuli.Prelijemo z ribjo in zelenjavno  P
Feferona očistimo in ju narežemo na kolobarje.      Česen      olupimo in narežemo, paradižnike operemo, razpolovimo  P
del narežemo na tanke kolobarje. Čebulo in      česen      olupimo in sesekljamo.Čili prerežemo po dolžini  P
nekaj minut pražimo limonino travo, čebulo,      česen      in čili.Dodamo kozice in med mešanjem pražimo  P
Zarebrnice naložimo v skledo. Olupimo čebulo in      česen      ter ju zrežemo na tanke rezine.Timijan operemo  P
z malo soli in s tem natremo meso. Čebuli,      česen      in ingver olupimo, grobo zrežemo in v mešalniku  P
živil, kot so denimo beluši, zelena, fižol,      česen      ali čebula, naj bi bilo po starem prepričanju  P
izboljšavo okusa so zelo primerni majaron, limona,      česen,      čili, paprika in drugo.Zdravo je tudi uživanje  P
V slani vodi ga kuhamo osem minut. Čebulo in      česen      nasekljamo, jajčevec narežemo na kolobarje.  P
Papriko narežemo na kocke. Mleto mesto, čebulo in      česen      pražimo na olju.Dodamo timijan, peteršilj in  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA