nova beseda iz Slovenije
energetskega ravnovesja v telesu. Mag. Marjan | Česen | je razkril načrte Ministrstva za zdravje RS | P |
S česnom in lanom nad rak prostate? | Česen | in čebula lahko pomagata pri preprečevanju raka | P |
- izoflavoni (soja), - spojine aliuma ( | česen, | čebula), - inozitol heksafosfat (rastline, zlasti | P |
voku) segrejete olje. Na njem pražite ingver, | česen | in zeleno čebulo približno 1 minuto.Dodate piščančje | P |
njene najljubše začimbe origano, bazilika in | česen. | Prehrana se je zdaj, odkar so "na kmetih", spremeni | P |
raku: marelice, banane, grozdje, ječmen, fige, | česen, | pšenica, riž, koruza, fižol, limona, soja, leča | P |
ingver, ribez, jabolka, kostanj, soja, riba, | česen, | lubenica, oves, pomaranče, alge Za zniževanje | P |
zniževanje krvnega tlaka: artičoke, jabolka, ingver, | česen, | oreščki, jagode, banane, ječmen, grozdje, olivno | P |
posodici združite limonin sok, gorčico in sesekljan | česen. | Prelijete z olivnim oljem in primešate sončnična | P |
poparimo, narežemo, dodamo žlico olivnega olja, | česen | in sol. Tekočina: 1,5 l mlačne vode, zeliščni | P |
tudi uživanje živil, kot so čebula, riba in | česen, | ter močno začinjena hrana.Pogosto lahko vonj | P |
poskrbi za preprečevanje škode. Dr. mag. Marjan | Česen, | dr. stomatologije, sodelavec Ministrstva za | P |
RS, Ministrstvo za delo RS ali poslanci. Dr. | Česen | je poudaril tudi koristnost strokovnih srečanj | P |
in preden se popolnoma ohladi, ga olupite. | Česen | drobno sesekljate.V skledo daste krompir, česen | P |
Česen drobno sesekljate. V skledo daste krompir, | česen, | sol, olivno olje, smetano in poper ter z električnim | P |
pripravimo z beluši. Olivno olje, mlada čebula in | česen, | čisto na koncu pa največ 30 g sira (trentar | P |
plodov zabelimo z oljem (olivno, bučno), dodamo | česen, | čebulo, sol in čim manj kisa Večerja | P |
segrejete 3 žlice olivnega olje. Dodate špinačo in | česen. | Dušite. | P |
rukolo ter baziliko, olivno olje, kis, sesekljan | česen | in sol.Skuhate testenine. | P |
čas mešate. Ko čebula ostekleni, dodate strt | česen, | koruzo in sol. Mešate še približno 20 sekund | P |
Nabrane gobe očistimo, na olju pražimo čebulo in | česen, | dodamo narezane gobe in slabe pol ure dušimo | P |
tudi na račun etike in humanosti." Dr. Marjan | česen | Management javne zdravstvene službe | P |
tehnološko usposabljanje, Ljubljana, 2003 Marjan | Česen | je bil svetovalec generalnega direktorja Zavoda | P |
Kulinarika se močno opira na olivno olje, paradižnik, | česen | in zeli.Kamnita, rdečkasta ilovnata prst ob | P |
korenje, rdeča pesa, pastinak, por, čebula, | česen, | brokoli, sveže zelje, ohrovt, fižol, grah, bob | P |
peteršilj, grah, fižol, kumare, rdeča pesa, | česen, | čebula, blitva, bučke, zelje, repa, koleraba | P |
paprika, feferoni, stročji fižol, grah, čebula, | česen, | por, peteršilj, zelena, komarček, pastinak in | P |
Informacije: Kolesarski klub Izvir Vipava, Branko | Česen, | GSM (041) 330 542 8. vzpon z bicikli na Mirno | P |
Med protimikrobnimi orožji je izredno pomemben | česen, | ki spodbuja delovanje limfocitov T in makrofagov | P |
pikantne jedi in kurjo juho (redčijo sluz), | česen | in čebulo (protivirusno delovanje) ter med, | P |
skodelice olivnega olja, dodate limonino lupino, | česen | in timijan.Pečete minuto ali dve in odstavite | P |
juha (brokoli, čebula, tolčeno laneno seme, | česen) | Gobova rižota | P |
Med protimikrobnimi orožji je izredno pomemben | česen, | ki spodbuja delovanje limfocitov T in makrofagov | P |
pikantne jedi in kurjo juho (redčijo sluz), | česen | in čebulo (protivirusno delovanje) ter med, | P |
ekstra deviškem olju na hitro spražimo sesekljan | česen | in zdrobljen pekoč čili.(Pekoče čilije lahko | P |
olivnega olja, v katerem se je namakal strt | česen. | Potrebujete: | P |
ponev, v kateri smo na olivnem olju spražili | česen | in papriko.Pražimo še minuto ali dve in postrežemo | P |
Kuhanje s česnom | Česen | je čudovita začimba in še zdrava povrhu, kot | P |
so bile nadvse priljubljene "stiskalnice" za | česen, | zdaj pa jih uporabljajo vse manj.Česna se lotimo | P |
zato ga lahko mirno kar precej pojemo. Kadar | česen | pečemo, pazimo, da ga ne zažgemo.Poznavalci | P |
trdijo - naše izkušnje pa potrjujejo -, da moramo | česen | peči previdno, a hitro, ker se zlahka prismodi | P |
potrebi določati vsebnost natrija v krvi. Kako | česen | vpliva na visok krvni tlak? Česnu pripisujejo | P |
je vedeti, da je treba za dober učinek uvesti | česen | v prehrano dolgoročno, priporočena dnevna količina | P |
dnevna količina pa je od 1 do 3 stroke na dan. | Česen | tudi z dušenjem ne izgubi zdravilnih lastnosti | P |
Priprava Pečico segrejete na 220 C. | Česen | strete, paradižnik olupite, in sicer ga za minuto | P |
ohrovt in druge kapusnice. Seveda ne pozabimo na | česen | in čebulo ter se spomnimo še ingverja in zelišč | P |
Na olivnem olju, ki ste mu dodali sesekljan | česen, | jih pražite nekaj minut.Prelijete s čisto juho | P |
ujemajo z okusom brokolija, so bazilika, koper, | česen, | majaron, origano, pehtran in timijan.Odličen | P |
Zelenjavna enolončnica (brokoli, bučke, por, čebula, | česen) | z žličko ajdove kaše in žličko tolčenega lanenega | P |
oligofruktoze, kot so cikorija, radič, por, čebula, | česen, | artičoke in beluši. Pri izbiri prebiotikov pa | P |
naravni fungicidi pa so še origano, kumina, | česen, | ingver in cimet. Osnovne vrste probiotikov | P |
bolj priljubljen, saj je odličen nadomestek za | česen. | Sodobne raziskave so potrdile njegov vpliv na | P |
brokoli, cvetača, zelje žveplove spojine ~ | česen, | čebula, čemaž lutein in zeaksantin ~ koruza | P |
razgradnja. Če zaužijete meso, masno hrano, | česen, | čebulo ali morske sadeže ter pijete pivo, vino | P |
orešček, koriander ali ingver, krompirju pa koper, | česen | ali meto. 4. | P |
Živila, ki spodbujajo imunski sistem - | česen, | - brokoli, | P |
mu tudi standardni okusi (dišavnice, gorčica, | česen, | čemaž - vase bo sprejel vse, kar mu ponudite | P |
nastrgate tofu, dodate sol in začimbe (peteršilj, | česen, | poper ...). Ko ste z okusom zadovoljni, s tofujem | P |
Tudi iz surove pese učinkovito čisti kri. | Česen | je znan uničevalec bakterij, glivic in črevesnih | P |
3. Zdravilno naj bi delovala tudi | česen | in origano, ki ju je treba uživati s prehrano | P |
obliki grižljajev moči za vsakdanje življenje. | Česen | -Vsebuje nekatere snovi na osnovi žvepla, ki | P |
imunski sistem. Evropska raziskava z naslovom | Česen | in zdravje je potrdila, da redno uživanje česna | P |
pridihom sredozemske prehrane (ribe, oljčno olje, | česen, | čebula ...).Poleg tega jo bogatijo s hrano, ki | P |
Kaj uničuje kandido? - Svež | česen | in čemaž izganjata kandido. - Bakterija lactobacilu | P |
hladilno (lubenica, zeleni čaj ...), in živila jang ( | česen, | ocvrta hrana), ki v telesu sprožajo toploto | P |
zdravje kosti Zelenjava bele barve, kot sta | česen | in čebula, je varuh v vsakodnevnem boju proti | P |
lahko številni razlogi: nekatere vrste hrane ( | česen, | čebula ...), slaba ustna higiena, kajenje ali | P |
pretlačite z vilicami. Dodate limono in sesekljan | česen. | Na koncu vmešate še smetano. | P |
peteršilj | česen | limonin sok | P |
rezine. Prelijete jih z oljčnim oljem, dodate | česen, | peteršilj in limonin sok. Tej solati lahko po | P |
potrebujete 300 g riža, olivno olje, čebulo, | česen | ter 150 do 200 g klapavic, peteršilj, sol, poper | P |
čebulo, ji dodate paradižnik in drobno nasekljan | česen | ter solite.Vse skupaj nekaj časa dušite, dodate | P |
brstični ohrovt Svetlo zelena | česen, | čebula, hruške, endivija Zdravje v barvah hrane | P |
fermentirane mlečne izdelke. Jejte čebulo in | česen, | saj vsebujeta snovi, podobne antibiotikom.Začimbe | P |
po sladki pšenici. Pred kuhanjem zmečkajte | česen | Argentinski raziskovalci so prepričani, da je | P |
način za ohranjanje njegovih aktivnih snovi. | Česen | vsebuje snovi, ki pomagajo preprečevati nastajanje | P |
česna na zdravje ožilja, pa je testirala svež | česen. | Znanstveniki so ugotovili, da ima česen, ki | P |
svež česen. Znanstveniki so ugotovili, da ima | česen, | ki se je tri minute kuhal pri temperaturi približno | P |
200 C, enako vsebnost aktivnih snovi kot svež | česen. | Toda odkrili so tudi, da šestminutno kuhanje | P |
telesni vonj lahko vplivajo tudi prehrana, zlasti | česen, | ribe ter čebula. Noge | P |
aromatičnih sestavin z močno izraženimi okusi, kot so | česen, | čili, močne začimbe, močan kis in podobno.S | P |
mlečnokislinskih bakterij. Kandido odganjajo svež | česen, | čemaž in bakterija Lactobacilus acidophillus | P |
jogurt in smetano z manjšim deležem maščob. | Česen | na drobno sesekljajte.V lonec zlijete jogurt | P |
nastrgan parmezan ter drobno nasekljan peteršilj in | česen) | . Koliko je zares tehtal Pavarotti, ni vedel | P |
dober vir kroma in vitamina C. Podobno kot | česen | jo pogosto omenjajo v zvezi z ohranjanjem zdravja | P |
koristi, to pa so: pesa, brokoli, cvetača, kumare, | česen, | ohrovt, gobe maitake, sladek krompir in regrat | P |
količina. - Čebula: morda niste vedeli, toda tako | česen | kot čebula sta polna presenetljivih učinkovin | P |
sladka rdeča paprika, poper), pekoča in sladka ( | česen, | ocvrta hrana), v telesu pa sprožajo toploto | P |
delo. Limonadi lahko dodamo nasekljan (domač) | česen. | Okus sicer ni božanski, vendar se lahko s tem | P |
živili ostrega okusa, kot so redkvica, čebula, | česen, | koleraba, kunčje meso, poper, timijan in čemaž | P |
so: šentjanževka, grenivka, ginko, pa tudi | česen, | ginseng in baldrijan. V ljudski medicini je | P |
do neželenih (zlasti notranjih) krvavitev. | Česen | (Allium sativum) ima veliko koristnih učinkov | P |
pri srčnem popuščanju. Enako kot ginko in | česen | lahko ginseng povzroči interakcije z varfarinom | P |
Bučke zmešajte z limoninim sokom. | Česen | in olupljen ingver narežite na tenke rezine | P |
in zelišča, sadje in druge dodatke, kot sta | česen | in ingver.V 13. stoletju so na pariških ulicah | P |
pražite, dokler ne postanejo zlate barve. Dodajte | česen, | sol, poper in limonin sok.Omako hranite na toplem | P |
močnem ognju segrejte oljčno olje. Dodajte | česen | in ga kuhajte, dokler ne postekleni.Nato dodajte | P |
močnem ognju segrejte olje. Dodajte jajčevce, | česen, | papriko, sol in poper.Kuhajte še 10 minut in | P |
luknjico, ki je nastala v paradižniku, dajte | česen. | 3. | P |
močnem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo in | česen | ter pražite toliko časa, da čebula postekleni | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 101 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |