nova beseda iz Slovenije
segrejemo in v njem dve minuti pražimo sardele, | česen | in feferon.Dodamo narezan paradižnik in dolijemo | P |
liste origana za okras. Priprava: Čebulo in | česen | olupimo ter drobno nasekljamo.Zeleno in korenček | P |
stresemo v skledo, prav tako nekoliko ohlajen riž. | Česen | olupimo in pretlačimo oziroma stisnemo. Stresemo | P |
koristna in tudi dobra. Uporabljajte čebulo, | česen, | pijte žitno kavo in si sladkajte hrano z inulinom | P |
hrano z inulinom ali oligofruktozo. Čebula in | česen | vsebujeta številne zdravilne snovi in sta tudi | P |
zdravniku. Odgovoril je, da na vrt, kjer ima posajen | česen. | In ni iz trte izvito, da je narava naša najboljša | P |
Srednjega vzhoda in južne Evrope proti Kitajski. | Česen | in čili, koriander, limonina trava, ribja polivka | P |
za dobro salamo narekuje le meso, sol, poper, | česen | in vodo, drugega si naši predniki niso mogli | P |
svinjski jezik, telečje ali goveje kosti, čebulo, | česen, | lovorjev list in poper v zrnju.Sestavine kuhamo | P |
Korenje tudi. Največji frajer je | česen. | A si moreš misliti, da se je k nam pripeljal | P |
kolerabe vsebuje še krompir, fižol, korenje, | česen, | drobne ocvirke.Kavro ali kavlo kuhajo na Notranjskem | P |
na poletni zmenek, boste iz preliva izpustili | česen. | Gremo packat. | P |
zmeljemo in odcedimo. Sesekljamo čebulo in | česen. | Olupimo mandlje in sadeže ter jih zrežemo na | P |
ter jih zrežemo na majhne koščke. Čebulo in | česen | popražimo na vročem maslu, dodamo zmleto meso | P |
Zlepa se ni dal. Ko je | česen | dobil rumenkast navdih, čebula pa nekoliko bolj | P |
limetin sok, poper, lovorov list in zdrobljen | česen. | Mariniramo najmanj štiri ure. | P |
olivno olje in nato na njem zlato rumeno opečemo | česen | ter ga vzamemo iz kozice, v katero stresemo | P |
skupaj s čebulo, narezano na četrtinke, in dodamo | česen | in sol. Zelo drobno zrežemo korenje, stročji | P |
sol po okusu. V stekleni skledi zmešamo strt | česen | s soljo in limetinim sokom.Fileje in kozice | P |
oljčnem olju steklasto prepražimo čebulo in | česen. | Dodamo ribjo osnovo, vino, peteršilj in feferona | P |
Na maščobi samo za hip popražimo nasekljan | česen, | da zadiši, dodamo korenček, majaron in počasi | P |
origano, sam pa bi v tem primeru spet dodal | česen. | Če v osnovo natresete dobro pest kockic spraženega | P |
samo toliko, da popije maščobo, dodamo strt | česen, | ko zadiši, še blitvo, in med mešanjem dolivamo | P |
Potrebujemo: artičoke, sesekljan peteršilj in | česen, | belo vino, sol, poper, limonov sok, olje. Artičo | P |
prepražimo čebulo, da postekleni; nato dodamo | česen, | in ko zarumeni, še paradižnik.Ko se zmes zgosti | P |
na pult hrano, ki je na moji strani: ingver, | česen, | čebulo, limone in mešanico za krepitev imunskega | P |
na pult hrano, ki je na moji strani. Ingver, | česen, | čebulo, limone in mešanico za krepitev imunskega | P |
nariban ali naseckan ingver in prav takšen | česen. | Čez osteklenelo aromo ubijete jajce in ga razžvrkljat | P |
Takrat je ura na pečici zacingljala. Dišeč pečen | česen | je vzel iz tropskih razmer in ga postavil na | P |
pripadajočim batkom zmečkal v zelenkasto pasto. | Česen | se je med tem ohladil in Marko ga je suvereno | P |
začel sliniti. Posodo, v kateri je cvrčal | česen, | je nagnil nad možnar in začel po kapljicah dolivati | P |
na vašem večernem zmenku, živite v zmoti. Ko | česen | enkrat skuhate, spečete, skratka toplotno obdelate | P |
Še tri pametne za na kon'c: | Česen | potrebuje nekaj časa, da preide v majonezo in | P |
Hranite jo v hladilniku! Svež | česen | lahko nadomestite z zrnastim sušenim česnom | P |
prej podmazali s čim bolj finim oljčnim oljem. | Česen | naj zadiši, ko boste nanj stresli najbolj prestižno | P |
pečenka in okusi bodo na vseh koncih štruce enaki. | Česen | lahko v tem primeru na vaših rokah pusti prijetno | P |
semen, pol žličke čilija in ingverja v prahu, | česen, | limono, žličko garam masale, žlico moke. Cvetačo | P |
v vodi in ga ožmemo. V mešalnik damo čebulo, | česen, | oljčno olje, kruh in sol ter "spiriramo".Dodamo | P |
barvi, v našem primeru pa bo z aromo zaokrožil | česen, | ki naj prav tako roma v posodo.Vse skupaj prav | P |
znancev, ki jih boste srečevali čez dan, izpustite | česen. | Postrezite pa jo s popečenim kruhkom. | P |
vodo za testenine in se lotite omake. Najprej | česen. | Tri stroke olupite in zrežite na čim tanjše lističe | P |
nežno zakurite in na ne prevroče olje stresite | česen. | Mešajte in naj zadiši po vsem stanovanju. | P |
svetlo rumena barva česna. Ko zaslutite, da je | česen | spremenil barvo, vaša kuhinja pa lepo diši po | P |
čebulo in paradižnik ter počakamo nekaj minut. | Česen, | kumino, poprova zrna in kis zmiksamo in dodamo | P |
vsestranska. Na maslu do dišanja popražite sesekljan | česen, | ga prelijte s sladko smetano, potem pa kuhajte | P |
125 ml vode, 250 ml olja iz koruznih kalčkov. | Česen, | čebulo, limetin sok, sol, poper in čili ter | P |
Sledijo začimbe. Če uporabljate zrnasti | česen, | boste dodali žličko, če prisegate na svežega | P |
odstranil prebavno črevesce. Slanemu kropu je dodal | česen | in peteršiljev koren, malo muškatnega oreščka | P |
Medtem zmešajo: vsebino skodelice, sesekljana | česen | in peteršilj, provansalske travice, sol in poper | P |
kaša ... Na maščobi malce prepražijo sesekljan | česen | in malo peteršilja.Hitro dodajo narezane jurčke | P |
kose narezan zrel paradižnik, drobno sesekljan | česen, | liste zelene, majarona in bazilike ter sol in | P |
pomaga utrditi se v določeni zavesti. »Čebula in | česen | v telo vnašata vznemirjenje in povečujeta strast | P |
SRCU Ljudska modrost že dolgo čisla divji | česen | ali čemaž kot krepčilno in okusno zel.Uporabljamo | P |
še bolj pekoče kot česnove. Vendar je divji | česen | lažje presnovljiv, zato lahko nadomesti navadnega | P |
ko poskušamo zmanjšati tveganje prehlada, je | česen, | naravni antibiotik, dobrodošla začimba in zel | P |
verjamete, preverite ‐ tudi z medom KREPČILNI | ČESEN | Drži, za seboj pušča neprijetno sled, zadah | P |
vendar ga je modro uvrstiti na jedilnik, kajti | česen | utemeljeno uvrščamo med najbolj krepčilne začimbe | P |
četrt ure. Nato dodamo nasekljan peteršilj in | česen | (da ‐ v gobovi juhi ga vedno kuhamo) ter jed | P |
Z MEDOM | Česen | z medom od nekdaj velja za zdravilo pri zimskih | P |
Ponekod ju uživajo kar na žlico, drugod pa | česen | strejo v tolkaču, enoto medu pa segrejejo na | P |
okus vas bo presenetil. In še majhen namig: | česen | narežite povsem na tanko. Z AVOKADOM | P |
hrano, pri čemer so do vohala najbolj žaljivi | česen, | čebula, kumina in kari, stanje poslabša še neravnovesje | P |
v kateri bodo Vesna Rakočević Bergant, Tomo | Česen | in Bogdan Gabrovec.Ta predlog je zbral manj | P |
Matjaž Beguš, Bamus, Potočnik, Rož-car, Marjan | Česen, | Maja Rogelj in Pr'Krnc.Rokodelske in oblikovalske | P |
stekla Andreja Arbiter, Helena Šajn, Marjan | Česen, | Branko Mirt ter oblikovalka glinenih izdelkov | P |
nič skrivala: »Najprej sem popražila čebulo in | česen | ter dodala piščančje meso.Že skuhanemu sladkemu | P |
preostalem olju prepražite očiščene in narezane gobe, | česen | ter peteršilj.Začinite s soljo in poprom ter | P |
**** Svinjsko stegno, špeh, sol, poper in | česen | V Naklem jo je jedel cesar Franc Jožef, Indijka | P |
gesto v mesnato maso vsuje poper in sol. Prilije | česen, | ki mi ga prej pomoli pod nos (»Kaj je to?Ne | P |
izstreli: »Svinjsko stegno, špeh, sol, poper in | česen. | «Mhm, to vem. | P |
stolčen oziroma zmlet črni poper in dehidriran | česen. | Pripravljen nadev polnimo v tanka čreva in oblikujemo | P |
stekleno prosojen! Zdaj je čas za sveži timijan, | česen | in peteršilj.Super je, če ga dodate, ko je riž | P |
kose mesa mirne volje lahko uporabite čebulo, | česen, | poper, provansalska zelišča, parmezan, čili | P |
tudi sicer prav olimpijsko poreklo. Kitajski | česen | ima poleg svoje radioaktivnosti krasno aromo | P |
drobnjak, sol in poper. Morda kumarice, koper, | česen | in šalotka.V pravem razmerju bo vsak doprinos | P |
navadna smetanova omaka. Na maslu zarumenimo | česen | in ga zalijmo s sladko smetano.Dodajmo sol in | P |
narežemo na lističe. Sesekljamo šalotko in stremo | česen. | V široki ponvi segrejemo olje, prepražimo šalotko | P |
široki ponvi segrejemo olje, prepražimo šalotko, | česen | in nalistane lisičke.Baziliko narežemo na ozke | P |
z leseno kuhalnico. Nato dodamo še čebulo in | česen. | Po potrebi dodamo še malo olja. | P |
vodo. Dodamo približno enako količino drobtin, | česen | in peteršilj.Ko zadiši, odstavimo in primešamo | P |
nutricionistke in astrologinje Stephanie Gailing. | ČESEN | Na priljubljeno začimbo, ki vsakdanje jedi | P |
močan zadah. A kaj zato, menijo mnogi, če je pa | česen | tako dober in povrhu utrjuje zdravje.O njegovih | P |
ožilja. Nič čudnega, da po raziskavah prav | česen | ‐ ta je po astroloških spoznanjih dober predstavnik | P |
bil bog vojne neizprosen s sovražniki, je tudi | česen | pravi bojevnik med zelišči, saj se drzno postavlja | P |
ki vsebujejo vse pomembne zdravilne rastline ( | česen, | čebulo, peteršilj, timijan itd.). Ko stlačimo | P |
lahko zmažete s pripomočki. Zrnasta čebula in | česen | sta prava odrešenika pri tovrstnih zagatah. | P |
Očistimo zelenjavo in jo narežemo. | Česen | stremo.Čilija prerežemo na dvoje, ju skrbno | P |
rezine narezano čebulo, dodamo grobo narezan | česen, | zmleti poper, sol, lovorove liste in vejico | P |
korenček, stebelno zeleno, list ohrovta, čebulo, | česen, | peteršilj in podobno) popražimo na maščobi, | P |
Na malo olja popražimo mezgo, dodamo strt | česen, | polovico sesekljanega peteršilja in odcejene | P |
drobtine ječmenovega kolača. Dodaj dragoceni por, | česen | in začimbe, ki si jih prej namočil v mleko. | P |
nasuli rožmarin, baziliko, origano, timijan, | česen | ali po domače kar provansalsko mešanico začimb | P |
prihodnost omake. Bazilika bo opus okusa razširila in | česen, | uporabili boste zrnastega, sušenega, bo dodal | P |
Recept s tržnice Olupiš, potem pa | česen, | peteršilj, saj veste, sigurno ste to že delali | P |
pa druge takoj na mrežo. Olupiš, potem pa | česen, | peteršilj, saj veste, sigurno ste to že delali | P |
Kilogram ali več paprik, oljčno olje, sol, | česen. | Osnovni recept je zelo preprost. | P |
timijanu osmukamo lističe in jih sesekljamo. | Česen | olupimo in stremo.Paradižnike blanširamo, olupimo | P |
portskega vina ali šerija. Olupimo čebulo in | česen | ter oboje narežemo na drobne kocke.Kis zmešamo | P |
Dodamo očiščeno in "nacvetkano" cvetačo ter | česen, | narezan na lističe.Začinimo s kumino, ki smo | P |
strok česna, žlico oljčnega olja, črn poper. | Česen | narežemo na tanke lističe in ga premešamo na | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |