nova beseda iz Slovenije

sesekljan (141)


stepi v 1/8 litra mleka, zamesi testo, dodaj      sesekljan      peteršilj, majaron, beli poper in 50 gramov  D
soka od pečenke, 1/4 litra smetane, sol, poper,      sesekljan      peteršilj. Nekdanji center Uniona Olimpije  D
in damo na hladno. Medtem zmešamo v skodelici      sesekljan      paradižnik, dodamo ostanek česna, žlico koruzne  D
prvovrstnega vina Vernaccia, nekaj vejic peteršilja,      sesekljan      strok česna, olje za cvrtje, dve žlici dobrega  D
ženstvene, kaj šele duhovne identitete, ampak je      sesekljan      objekt (to potrjuje še serija risb Nu debout  D
, 85. mesto na Siciliji blizu Siracuse, 87.      sesekljan      zrezek, za katerega moraš široko odpreti usta  D
zamenjava igralca ali pevca v zadnjem trenutku, 6.      sesekljan      zrezek med štiri in pet, 12. trojica, 13. antična  D
različne oblike. Kako imenujemo močno začinjen      sesekljan      zrezek, pripravljen za peko na žaru, ki si ga  G
fino olje, limonov sok, gosto kislo smetano,      sesekljan      drobnjak, čebulo, kumino in (po okusu) česen  P
majhni posodici združite limonin sok, gorčico in      sesekljan      česen.Prelijete z olivnim oljem in primešate  P
narezano rukolo ter baziliko, olivno olje, kis,      sesekljan      česen in sol.Skuhate testenine.  P
namočili v kisu in vodi ter dobro stisnili,      sesekljan      peteršilj, kapre, na drobne koščke narezana  P
kuhajo, na ekstra deviškem olju na hitro spražimo      sesekljan      česen in zdrobljen pekoč čili.(Pekoče čilije  P
odcedite. Na olivnem olju, ki ste mu dodali      sesekljan      česen, jih pražite nekaj minut.Prelijete s čisto  P
olupite in pretlačite z vilicami. Dodate limono in      sesekljan      česen.Na koncu vmešate še smetano.   P
malo sladkorja, sol in poper in za nameček še      sesekljan      drobnjak.Radič porazdelim po krožniku z jabolki  P
strok česna, list, dva svežega lovorja, grobo      sesekljan      korenček in malo stebelne zelene.Ko zavre, kuham  P
storite po pokušanju povsem na koncu) ter dodajte      sesekljan      peteršilj, timijan in enako malo bazilike; premešajte  P
limonino lupino, paradižnikov koncentrat, bučke,      sesekljan      paradižnik, stročji fižol in mladi grah.Vse  P
sesekljamo in jo popražimo na masti, dodamo drobno      sesekljan      rožmarin in česen, še malo popražimo, da zadiši  P
čilijem v prahu, nato pa v omako vmešamo še      sesekljan      peteršilj in baziliko.Ponudimo k širokim rezancem  P
fonda, dcl kraškega terana, dcl sladke smetane,      sesekljan      česen, sesekljan peteršilj, divjačinske začimbe  P
terana, dcl sladke smetane, sesekljan česen,      sesekljan      peteršilj, divjačinske začimbe (rožmarin, brinove  P
dodamo na rezance narezano kraško panceto in      sesekljan      česen.Ko česen zadiši, dodamo narezano srnje  P
potemni, dodamo na kocke narezano zelenjavo in      sesekljan      česen.Ko zelenjava oveni, meso solimo, malo  P
ali olivnega olja. Priprava: Kuhano pšenico,      sesekljan      čemaž, sojino omako in olje dobro premešamo  P
najprej razmešamo sol, potem pa vanj vmešamo še      sesekljan      čemaž in zmleta semena.Namaz shranimo v dobro  P
bučnem olju najprej razmešamo sol, nato pa še      sesekljan      čemaž.Preliv shranimo v zaprt kozarec in ga  P
stresemo k ohlajeni leči in dodamo še olje in      sesekljan      svež čemaž (ali čemažev namaz).Pomešamo, po  P
avokada), dodamo malo soli, popra in drobno      sesekljan      čili.Solato lahko ponudimo v testeni skodelici  P
V ponev, v kateri smo pekli, dodamo drobno      sesekljan      peteršilj in česen, zalijemo z belim vinom ter  P
peteršilja, sol, poper, ognjeno olje po okusu,      sesekljan      peteršilj. Priprava : Na maščobi prepražimo  P
maščobi prepražimo na kocke narezano papriko,      sesekljan      česen in piro ter zalijemo z zelenjavno juho  P
minut na šibkem ognju. Tik pred koncem dodamo      sesekljan      peteršilj in premešamo.Pirina rižota je tudi  P
in olive gladko zmeljemo, nato pa vmešamo še      sesekljan      peteršilj ali baziliko in zmes posolimo.Krompir  P
pretlačimo) in jo solimo. Dodamo sončnice, sveže      sesekljan      peteršilj in žličko gorčice.Juho razmešamo,  P
ponvi, da se je povsem osušil), olje in sveže      sesekljan      peteršilj.Ponudimo z opečencem in svežim sadjem  P
jajce, dcl sladke smetane, mleto sezamovo seme,      sesekljan      česen, sol, mleti poper. Priprava : Vse sestavin  P
dveh) opražimo na žlički masla. Takoj dodamo      sesekljan      peteršilj, smetano, ingver in solimo.Premešamo  P
Preden dodamo omako, vanjo vmešamo še olje in      sesekljan      svež peteršilj ali baziliko. Dober tek!   P
olivnem olju na hitro prepražimo pršut, dodamo      sesekljan      česen in peteršilj, malo solimo in popramo ter  P
repke. Na hitro prepražimo in dodamo drobno      sesekljan      česen.Zalijemo z belim vinom in sladko smetano  P
Vmes nenehno mešamo. Na koncu dodamo še drobno      sesekljan      peteršilj in nariban parmezan.Če je rižota presuha  P
smo kuhali beluše. Dober priokus da tudi svež      sesekljan      čemaž. Peninski žličniki z mangovo omako   P
rezance. Prilijemo malo belega vina, dodamo drobno      sesekljan      česen in zalijemo s sladko smetano.Začinimo  P
biskvitno maso rahlo premešamo odcejeno tuno, drobno      sesekljan      česen, peteršilj, drobnjak, malo solimo.Dodamo  P
postrv, jima primešamo kislo smetano, drobno      sesekljan      česen, sesekljan peteršilj, nekaj kapljic belega  P
primešamo kislo smetano, drobno sesekljan česen,      sesekljan      peteršilj, nekaj kapljic belega vina in limonin  P
popražimo na raztopljenem maslu in dodamo drobno      sesekljan      česen in na kocke narezane bučke. Malo popražimo  P
Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno      sesekljan      česen, lovorjev list, črni poper v zrnu, timijan  P
Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno      sesekljan      česen in prav tako še narezano zelenjavo.Zalijemo  P
Juho še malo solimo, popramo po okusu in dodamo      sesekljan      peteršilj.Na koncu juho še malo zgostimo z jedilnim  P
zdrobljene pastetne začimbe, zmehčano maslo,      sesekljan      peteršilj.Med mešanjem prilivamo hladno juho  P
jogurt, dodamo arganovo olje, limonin sok, drobno      sesekljan      česen, grobo sesekljano svežo meliso, kumino  P
toliko časa, da rahlo zavre. Odstavimo in dodamo      sesekljan      česen in baziliko, drobno sesekljane črne olive  P
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo drobno      sesekljan      česen in na tanke rezance narezano hamburško  P
šunko. Proti koncu kuhanja dodamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Ko juho postrežemo, lahko po vrhu  P
izpari in radič postane mehak. Nato dodamo še      sesekljan      česen in peteršilj.Ponudimo kot predjed ali  P
pire juho. V kozici raztopimo maslo, dodamo      sesekljan      česen in moko ter dobro premešamo nad segretim  P
dodamo drobno nariban svež parmezan in drobno      sesekljan      česen.Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso  P
olju na hitro prepražimo narezan por in drobno      sesekljan      česen.Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan  P
podušimo in odstavimo. Na koncu primešamo drobno      sesekljan      peteršilj.Serviramo še vroče in ponudimo s kislo  P
njem počasi prepražimo rdečo čebulo in drobno      sesekljan      česen.Dodamo mleto kumino, mlet koriander in  P
skodeli zmešamo mleto papriko, olivno olje, drobno      sesekljan      česen, mleti koriander in mleti piment. Mešanico  P
dodamo drobno sesekljano čebulo ter olupljen in      sesekljan      česen.Dodamo paradižnikove pelate, premešamo  P
Dodamo še narezano svežo baziliko in drobno      sesekljan      feferon, ki smo mu odstranili semena.Po okusu  P
Za preliv damo v kozico olivno olje, drobno      sesekljan      česen in sesekljane kapre.Na hitro podušimo  P
Dodamo še limonin sok, sol, poper in drobno      sesekljan      peteršilj.Na krožnik damo rukolo, po vrhu potresemo  P
Pokrito naj stoji 10 minut. Primešajte      sesekljan      peteršilj in dobro začinite po okusu.Ponudite  P
semen in narezana, majhno sesekljano čebulo,      sesekljan      strok česna, 2 do 3 žlice koruznega olja, 2  P
narezan pršut, rakove repke, bambusove vršičke in      sesekljan      česen, zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo  P
olja ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo      sesekljan      česen, in ko zadiši, še korenje, narezano na  P
olivnem olju na hitro prepražimo, dodamo drobno      sesekljan      česen, peteršilj, malo belega vina in malo drobtin  P
potolkli z nožem. Po vrhu bagete najprej potresemo      sesekljan      paradižnik, v katerega smo dodali drobno sesekljano  P
začinimo s soljo in poprom. Na koncu primešamo      sesekljan      peteršilj.Omako zgostimo z gustinom, ki smo  P
Maslo raztopimo in na hitro prepražimo drobno      sesekljan      česen.Kruh narežemo na tanke rezine in nato  P
maslom in na njem zasteklenimo čebulo ter drobno      sesekljan      česen. 3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo  P
Preden jo postrežemo, ji primešamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Po želji lahko dodamo tudi malo kisle  P
baziliko, odstavimo in ji primešamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Pustimo, da se ohladi.  P
Dodamo še grobo sesekljana orehova jedrca in      sesekljan      peteršilj. Presna cvetača   P
dodamo baziliko ali čemaž v olju, opran in      sesekljan      drobnjak in peteršilj ter sol in kari.S paličnim  P
peno. Na oljčnem olju je na hitro prepražil      sesekljan      por in čez tri minute dodal riž ter potem sipino  P
tequile, ščep popra, 2 stroka česna, lovorov list,      sesekljan      peteršilj.(Če ribe tehtajo okrog četrt kilograma  P
pozlati, primešajte 4 sesekljane stroke česna in 1      sesekljan      šopek peteršilja.Mešanico položite na naoljen  P
poprom, potegnemo kozico s štedilnika, dodamo      sesekljan      peteršilj in limonov sok.Postrežemo z belo polento  P
oljem, zložimo vanjo kose piščanca in dodamo      sesekljan      koriander ali peteršilj, čebulo in papriko ter  P
Omaka z artičoko Potrebujemo: artičoke,      sesekljan      peteršilj in česen, belo vino, sol, poper, limonov  P
sesekljanega česna, 1 paradižnik, olupljen in      sesekljan,      brez peščic, l močne kurje juhe, žličke  P
riža, 1 dag soli, 1 strt strok česna, poper,      sesekljan      peteršilj.Za omako: 2 dag olja, dag sladkorja  P
svetlo prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo,      sesekljan      feferon, liste zelene, dobro prekuhane in pretlačene  P
dajte 2 očiščeni, na pol prerezani lokardi in 1      sesekljan      pekoči feferon. Zalijte s dcl belega kisa  P
vsestranska. Na maslu do dišanja popražite      sesekljan      česen, ga prelijte s sladko smetano, potem pa  P
gobova kaša ... Na maščobi malce prepražijo      sesekljan      česen in malo peteršilja.Hitro dodajo narezane  P
majhne kose narezan zrel paradižnik, drobno      sesekljan      česen, liste zelene, majarona in bazilike ter  P
na koncu, ko že odstaviš posodo, vmešati svež      sesekljan      paradižnik.Skoraj boljše so kot Cecine.  P
sekljali kitajca, naj bo strokov več, če bo      sesekljan      slovenec, bo strok na osebo dovolj.Začimbe so  P
zvrhana žlica paradižnikove mezge, strok česna in      sesekljan      peteršilj, šilce konjaka, olje, sol, poper.  P
masti, drobno sesekljano manjšo čebulo, drobno      sesekljan      čili z odstranjenimi semeni, drobno sesekljan  P
sesekljan čili z odstranjenimi semeni, drobno      sesekljan      strok česna, žlico v možnarju strtih koriandrovih  P
sveže ingverjeve korenine (olupljen in natanko      sesekljan)     , 75 gramov brokolija, 50 gramov graha, 75 gramov  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

1 101 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA