nova beseda iz Slovenije
repke. Na hitro prepražimo in dodamo drobno | sesekljan | česen.Zalijemo z belim vinom in sladko smetano | P |
Vmes nenehno mešamo. Na koncu dodamo še drobno | sesekljan | peteršilj in nariban parmezan.Če je rižota presuha | P |
smo kuhali beluše. Dober priokus da tudi svež | sesekljan | čemaž. Peninski žličniki z mangovo omako | P |
rezance. Prilijemo malo belega vina, dodamo drobno | sesekljan | česen in zalijemo s sladko smetano.Začinimo | P |
biskvitno maso rahlo premešamo odcejeno tuno, drobno | sesekljan | česen, peteršilj, drobnjak, malo solimo.Dodamo | P |
postrv, jima primešamo kislo smetano, drobno | sesekljan | česen, sesekljan peteršilj, nekaj kapljic belega | P |
primešamo kislo smetano, drobno sesekljan česen, | sesekljan | peteršilj, nekaj kapljic belega vina in limonin | P |
popražimo na raztopljenem maslu in dodamo drobno | sesekljan | česen in na kocke narezane bučke. Malo popražimo | P |
Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno | sesekljan | česen, lovorjev list, črni poper v zrnu, timijan | P |
Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno | sesekljan | česen in prav tako še narezano zelenjavo.Zalijemo | P |
Juho še malo solimo, popramo po okusu in dodamo | sesekljan | peteršilj.Na koncu juho še malo zgostimo z jedilnim | P |
zdrobljene pastetne začimbe, zmehčano maslo, | sesekljan | peteršilj.Med mešanjem prilivamo hladno juho | P |
jogurt, dodamo arganovo olje, limonin sok, drobno | sesekljan | česen, grobo sesekljano svežo meliso, kumino | P |
toliko časa, da rahlo zavre. Odstavimo in dodamo | sesekljan | česen in baziliko, drobno sesekljane črne olive | P |
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo drobno | sesekljan | česen in na tanke rezance narezano hamburško | P |
šunko. Proti koncu kuhanja dodamo še drobno | sesekljan | peteršilj.Ko juho postrežemo, lahko po vrhu | P |
izpari in radič postane mehak. Nato dodamo še | sesekljan | česen in peteršilj.Ponudimo kot predjed ali | P |
pire juho. V kozici raztopimo maslo, dodamo | sesekljan | česen in moko ter dobro premešamo nad segretim | P |
dodamo drobno nariban svež parmezan in drobno | sesekljan | česen.Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso | P |
olju na hitro prepražimo narezan por in drobno | sesekljan | česen.Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan | P |
podušimo in odstavimo. Na koncu primešamo drobno | sesekljan | peteršilj.Serviramo še vroče in ponudimo s kislo | P |
njem počasi prepražimo rdečo čebulo in drobno | sesekljan | česen.Dodamo mleto kumino, mlet koriander in | P |
skodeli zmešamo mleto papriko, olivno olje, drobno | sesekljan | česen, mleti koriander in mleti piment. Mešanico | P |
dodamo drobno sesekljano čebulo ter olupljen in | sesekljan | česen.Dodamo paradižnikove pelate, premešamo | P |
Dodamo še narezano svežo baziliko in drobno | sesekljan | feferon, ki smo mu odstranili semena.Po okusu | P |
Za preliv damo v kozico olivno olje, drobno | sesekljan | česen in sesekljane kapre.Na hitro podušimo | P |
Dodamo še limonin sok, sol, poper in drobno | sesekljan | peteršilj.Na krožnik damo rukolo, po vrhu potresemo | P |
Pokrito naj stoji 10 minut. Primešajte | sesekljan | peteršilj in dobro začinite po okusu.Ponudite | P |
semen in narezana, majhno sesekljano čebulo, | sesekljan | strok česna, 2 do 3 žlice koruznega olja, 2 | P |
narezan pršut, rakove repke, bambusove vršičke in | sesekljan | česen, zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo | P |
olja ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo | sesekljan | česen, in ko zadiši, še korenje, narezano na | P |
olivnem olju na hitro prepražimo, dodamo drobno | sesekljan | česen, peteršilj, malo belega vina in malo drobtin | P |
potolkli z nožem. Po vrhu bagete najprej potresemo | sesekljan | paradižnik, v katerega smo dodali drobno sesekljano | P |
začinimo s soljo in poprom. Na koncu primešamo | sesekljan | peteršilj.Omako zgostimo z gustinom, ki smo | P |
Maslo raztopimo in na hitro prepražimo drobno | sesekljan | česen.Kruh narežemo na tanke rezine in nato | P |
maslom in na njem zasteklenimo čebulo ter drobno | sesekljan | česen. 3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo | P |
Preden jo postrežemo, ji primešamo še drobno | sesekljan | peteršilj.Po želji lahko dodamo tudi malo kisle | P |
baziliko, odstavimo in ji primešamo še drobno | sesekljan | peteršilj.Pustimo, da se ohladi. | P |
Dodamo še grobo sesekljana orehova jedrca in | sesekljan | peteršilj. Presna cvetača | P |
dodamo baziliko ali čemaž v olju, opran in | sesekljan | drobnjak in peteršilj ter sol in kari.S paličnim | P |
peno. Na oljčnem olju je na hitro prepražil | sesekljan | por in čez tri minute dodal riž ter potem sipino | P |
tequile, ščep popra, 2 stroka česna, lovorov list, | sesekljan | peteršilj.(Če ribe tehtajo okrog četrt kilograma | P |
pozlati, primešajte 4 sesekljane stroke česna in 1 | sesekljan | šopek peteršilja.Mešanico položite na naoljen | P |
poprom, potegnemo kozico s štedilnika, dodamo | sesekljan | peteršilj in limonov sok.Postrežemo z belo polento | P |
oljem, zložimo vanjo kose piščanca in dodamo | sesekljan | koriander ali peteršilj, čebulo in papriko ter | P |
Omaka z artičoko Potrebujemo: artičoke, | sesekljan | peteršilj in česen, belo vino, sol, poper, limonov | P |
sesekljanega česna, 1 paradižnik, olupljen in | sesekljan, | brez peščic, l močne kurje juhe, žličke | P |
riža, 1 dag soli, 1 strt strok česna, poper, | sesekljan | peteršilj.Za omako: 2 dag olja, dag sladkorja | P |
svetlo prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo, | sesekljan | feferon, liste zelene, dobro prekuhane in pretlačene | P |
dajte 2 očiščeni, na pol prerezani lokardi in 1 | sesekljan | pekoči feferon. Zalijte s dcl belega kisa | P |
vsestranska. Na maslu do dišanja popražite | sesekljan | česen, ga prelijte s sladko smetano, potem pa | P |
gobova kaša ... Na maščobi malce prepražijo | sesekljan | česen in malo peteršilja.Hitro dodajo narezane | P |
majhne kose narezan zrel paradižnik, drobno | sesekljan | česen, liste zelene, majarona in bazilike ter | P |
na koncu, ko že odstaviš posodo, vmešati svež | sesekljan | paradižnik.Skoraj boljše so kot Cecine. | P |
sekljali kitajca, naj bo strokov več, če bo | sesekljan | slovenec, bo strok na osebo dovolj.Začimbe so | P |
zvrhana žlica paradižnikove mezge, strok česna in | sesekljan | peteršilj, šilce konjaka, olje, sol, poper. | P |
masti, drobno sesekljano manjšo čebulo, drobno | sesekljan | čili z odstranjenimi semeni, drobno sesekljan | P |
sesekljan čili z odstranjenimi semeni, drobno | sesekljan | strok česna, žlico v možnarju strtih koriandrovih | P |
sveže ingverjeve korenine (olupljen in natanko | sesekljan) | , 75 gramov brokolija, 50 gramov graha, 75 gramov | P |
ostal od mesa, popražimo sesekljano čebulo, | sesekljan | strok česna in na lističe narezane šampinjone | P |
toliko časa, da je prepečeno. Nato dodajte | sesekljan | česen, sol, poper, pekočo papriko, piment, namočene | P |
da del vode povre. Primešajte kuhan riž in | sesekljan | peteršilj, dobro prepražite in postrezite.Riž | P |
lahko tudi pri kmečki in zelenjavni pici): | sesekljan | svež paradižnik + ščep soli + ščep popra + ščep | P |
približno dve minuti, da porumenijo. Nato dodamo še | sesekljan | česen, sesekljan peteršilj, solimo in popramo | P |
porumenijo. Nato dodamo še sesekljan česen, | sesekljan | peteršilj, solimo in popramo.Jajčevce narežemo | P |
dvajset minut. Na koncu primešamo parmezan in | sesekljan | peteršilj.Če je enolončnica pregosta, dolijemo | P |
še čvrst. Posebej v ponvi na maslu popražimo | sesekljan | por, da se razpusti.Temu dodamo jurčke, ki smo | P |
sončničnega olja popražimo sesekljano čebulo in | sesekljan | česen. Dodamo kislo zelje, ki smo ga prej umili | P |
olju, prepražimo na drobno sesekljano čebulo in | sesekljan | česen, da nekoliko porumenita, in to primešamo | P |
mastne majoneze, v katero stresete na drobno | sesekljan | strok ali dva česna.Tudi takšno kosilo je lahko | P |
drobno sesekljamo. Špinači dodamo še na drobno | sesekljan | česen in jo nato zalijemo s sladko smetano ter | P |
sesekljanega peteršilja + žlička naribanega hrena + | sesekljan | nepekoči feferon + sok limone Priprava: v | P |
rukolo (ali regrat), ki smo ji že prej dodali | sesekljan | česen in jo primerno solili.Na tako solato naložimo | P |
meso. Ko izpari voda, dodamo mleto papriko, | sesekljan | česen in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z malo | P |
razpolovljene paradižnike, na tanko zrezano čebulo in | sesekljan | feferon, sami se odločimo, kako pikantna naj | P |
opran ješprenj, pšenico (lahko prej skuhano), | sesekljan | česen, začimbe in zalijemo z jabolčnikom.Kuhamo | P |
prelijemo s paradižnikovo omako in pokuhamo. Dodamo | sesekljan | peteršilj.Omako zgostimo z naribanim sirom zbrincem | P |
prej umili in očistili, dodamo še strt česen in | sesekljan | peteršilj.Ko lepo zadišijo, prilijemo sladko | P |
tako veliko posodo damo pet žlic oljčnega olja, | sesekljan | česen in dve žlici peteršilja in vse skupaj | P |
če je treba, popramo in primešamo na drobno | sesekljan | koper.Meso zrežemo na tanke rezine, damo v posodice | P |
raztopimo topljeni sir, solimo ga, popramo in dodamo | sesekljan | peteršilj in sladko smetano, nato vse skupaj | P |
drobno narežemo oziroma naribamo ter dodamo | sesekljan | peteršilj, sol, poper in kis ter zmešamo. | P |
jajcem na drobno mleto svinjsko meso, na drobno | sesekljan | česen in peteršilj in na drobno narezano čebulo | P |
dosolimo, če je treba, popramo in primešamo drobno | sesekljan | koper.Postavimo v hladilnik za pol ure, nato | P |
Recept za tatarsko omako: v majonezo vmešamo | sesekljan | drobnjak, malo gorčice, naribano kumarico, vse | P |
skupaj še malo pokuhamo in temu nato primešamo | sesekljan | česen in seseklja peteršilj.Lepo pečeno orado | P |
okusu solimo in popramo. Primešamo na drobno | sesekljan | peteršilj, nekaj listkov peteršilja (2 žlici | P |
kisa + 1 dcl olivnega olja + 1 žlička gorčice + | sesekljan | česen (1 strok) + 1 žlička sladkorja + 5 kaper | P |
narezane jurčke, ki so lahko tudi zamrznjeni, | sesekljan | česen in koščke pancete.Ko so jurčki že nekoliko | P |
kuhan, ji primešamo polovico količine sira in | sesekljan | peteršilj. Rižoto naložimo na krožnik ter okrasimo | P |
nasekljano čebulo in bučna semena, temu nato dodamo | sesekljan | česen in očiščeno in umito mlado špinačo.To | P |
popramo in dušimo deset minut, na koncu dodamo | sesekljan | peteršilj, pol žlice limoninega soka in kozarček | P |
tekočina ne povre, nato dodamo strt česen in | sesekljan | peteršilj, solimo, popramo in pražimo še 5 minut | P |
gobam primešamo bešamel, narezan drobnjak in | sesekljan | timijan.Dobro premešamo. | P |
mezge + 0,5 dl kraškega terana + olivno olje + | sesekljan | peteršilj + mleti beli poper + sol | P |
dl sladke smetane + 20 g želatine v prahu + | sesekljan | česen + sesekljan peteršilj + mleta rdeča sladka | P |
+ 20 g želatine v prahu + sesekljan česen + | sesekljan | peteršilj + mleta rdeča sladka paprika + mleti | P |
šampinjone, na koščke narezan paradižnik in | sesekljan | drobnjak, pire ‐ da, prav takega se spomnim | P |
sesekljamo, dodamo sol, poper, malo paprike, drobno | sesekljan | divji čili ter nekaj prgišč sesekljanih in zmečkanih | P |
sesekljamo, dodamo sol, poper, malo paprike, drobno | sesekljan | divji čili ter nekaj prgišč sesekljanih in zmečkanih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |