nova beseda iz Slovenije

sesekljan (42-141)


repke. Na hitro prepražimo in dodamo drobno      sesekljan      česen.Zalijemo z belim vinom in sladko smetano  P
Vmes nenehno mešamo. Na koncu dodamo še drobno      sesekljan      peteršilj in nariban parmezan.Če je rižota presuha  P
smo kuhali beluše. Dober priokus da tudi svež      sesekljan      čemaž. Peninski žličniki z mangovo omako   P
rezance. Prilijemo malo belega vina, dodamo drobno      sesekljan      česen in zalijemo s sladko smetano.Začinimo  P
biskvitno maso rahlo premešamo odcejeno tuno, drobno      sesekljan      česen, peteršilj, drobnjak, malo solimo.Dodamo  P
postrv, jima primešamo kislo smetano, drobno      sesekljan      česen, sesekljan peteršilj, nekaj kapljic belega  P
primešamo kislo smetano, drobno sesekljan česen,      sesekljan      peteršilj, nekaj kapljic belega vina in limonin  P
popražimo na raztopljenem maslu in dodamo drobno      sesekljan      česen in na kocke narezane bučke. Malo popražimo  P
Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno      sesekljan      česen, lovorjev list, črni poper v zrnu, timijan  P
Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno      sesekljan      česen in prav tako še narezano zelenjavo.Zalijemo  P
Juho še malo solimo, popramo po okusu in dodamo      sesekljan      peteršilj.Na koncu juho še malo zgostimo z jedilnim  P
zdrobljene pastetne začimbe, zmehčano maslo,      sesekljan      peteršilj.Med mešanjem prilivamo hladno juho  P
jogurt, dodamo arganovo olje, limonin sok, drobno      sesekljan      česen, grobo sesekljano svežo meliso, kumino  P
toliko časa, da rahlo zavre. Odstavimo in dodamo      sesekljan      česen in baziliko, drobno sesekljane črne olive  P
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo drobno      sesekljan      česen in na tanke rezance narezano hamburško  P
šunko. Proti koncu kuhanja dodamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Ko juho postrežemo, lahko po vrhu  P
izpari in radič postane mehak. Nato dodamo še      sesekljan      česen in peteršilj.Ponudimo kot predjed ali  P
pire juho. V kozici raztopimo maslo, dodamo      sesekljan      česen in moko ter dobro premešamo nad segretim  P
dodamo drobno nariban svež parmezan in drobno      sesekljan      česen.Olje segrejemo in vlijemo jajčno maso  P
olju na hitro prepražimo narezan por in drobno      sesekljan      česen.Dodamo narezan paradižnik, gorčico, timijan  P
podušimo in odstavimo. Na koncu primešamo drobno      sesekljan      peteršilj.Serviramo še vroče in ponudimo s kislo  P
njem počasi prepražimo rdečo čebulo in drobno      sesekljan      česen.Dodamo mleto kumino, mlet koriander in  P
skodeli zmešamo mleto papriko, olivno olje, drobno      sesekljan      česen, mleti koriander in mleti piment. Mešanico  P
dodamo drobno sesekljano čebulo ter olupljen in      sesekljan      česen.Dodamo paradižnikove pelate, premešamo  P
Dodamo še narezano svežo baziliko in drobno      sesekljan      feferon, ki smo mu odstranili semena.Po okusu  P
Za preliv damo v kozico olivno olje, drobno      sesekljan      česen in sesekljane kapre.Na hitro podušimo  P
Dodamo še limonin sok, sol, poper in drobno      sesekljan      peteršilj.Na krožnik damo rukolo, po vrhu potresemo  P
Pokrito naj stoji 10 minut. Primešajte      sesekljan      peteršilj in dobro začinite po okusu.Ponudite  P
semen in narezana, majhno sesekljano čebulo,      sesekljan      strok česna, 2 do 3 žlice koruznega olja, 2  P
narezan pršut, rakove repke, bambusove vršičke in      sesekljan      česen, zalijemo s smetano, dosolimo in zmešamo  P
olja ovenemo drobno sesekljano čebulo, dodamo      sesekljan      česen, in ko zadiši, še korenje, narezano na  P
olivnem olju na hitro prepražimo, dodamo drobno      sesekljan      česen, peteršilj, malo belega vina in malo drobtin  P
potolkli z nožem. Po vrhu bagete najprej potresemo      sesekljan      paradižnik, v katerega smo dodali drobno sesekljano  P
začinimo s soljo in poprom. Na koncu primešamo      sesekljan      peteršilj.Omako zgostimo z gustinom, ki smo  P
Maslo raztopimo in na hitro prepražimo drobno      sesekljan      česen.Kruh narežemo na tanke rezine in nato  P
maslom in na njem zasteklenimo čebulo ter drobno      sesekljan      česen. 3/4 naribanih bučk stresemo na prepraženo  P
Preden jo postrežemo, ji primešamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Po želji lahko dodamo tudi malo kisle  P
baziliko, odstavimo in ji primešamo še drobno      sesekljan      peteršilj.Pustimo, da se ohladi.  P
Dodamo še grobo sesekljana orehova jedrca in      sesekljan      peteršilj. Presna cvetača   P
dodamo baziliko ali čemaž v olju, opran in      sesekljan      drobnjak in peteršilj ter sol in kari.S paličnim  P
peno. Na oljčnem olju je na hitro prepražil      sesekljan      por in čez tri minute dodal riž ter potem sipino  P
tequile, ščep popra, 2 stroka česna, lovorov list,      sesekljan      peteršilj.(Če ribe tehtajo okrog četrt kilograma  P
pozlati, primešajte 4 sesekljane stroke česna in 1      sesekljan      šopek peteršilja.Mešanico položite na naoljen  P
poprom, potegnemo kozico s štedilnika, dodamo      sesekljan      peteršilj in limonov sok.Postrežemo z belo polento  P
oljem, zložimo vanjo kose piščanca in dodamo      sesekljan      koriander ali peteršilj, čebulo in papriko ter  P
Omaka z artičoko Potrebujemo: artičoke,      sesekljan      peteršilj in česen, belo vino, sol, poper, limonov  P
sesekljanega česna, 1 paradižnik, olupljen in      sesekljan,      brez peščic, l močne kurje juhe, žličke  P
riža, 1 dag soli, 1 strt strok česna, poper,      sesekljan      peteršilj.Za omako: 2 dag olja, dag sladkorja  P
svetlo prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo,      sesekljan      feferon, liste zelene, dobro prekuhane in pretlačene  P
dajte 2 očiščeni, na pol prerezani lokardi in 1      sesekljan      pekoči feferon. Zalijte s dcl belega kisa  P
vsestranska. Na maslu do dišanja popražite      sesekljan      česen, ga prelijte s sladko smetano, potem pa  P
gobova kaša ... Na maščobi malce prepražijo      sesekljan      česen in malo peteršilja.Hitro dodajo narezane  P
majhne kose narezan zrel paradižnik, drobno      sesekljan      česen, liste zelene, majarona in bazilike ter  P
na koncu, ko že odstaviš posodo, vmešati svež      sesekljan      paradižnik.Skoraj boljše so kot Cecine.  P
sekljali kitajca, naj bo strokov več, če bo      sesekljan      slovenec, bo strok na osebo dovolj.Začimbe so  P
zvrhana žlica paradižnikove mezge, strok česna in      sesekljan      peteršilj, šilce konjaka, olje, sol, poper.  P
masti, drobno sesekljano manjšo čebulo, drobno      sesekljan      čili z odstranjenimi semeni, drobno sesekljan  P
sesekljan čili z odstranjenimi semeni, drobno      sesekljan      strok česna, žlico v možnarju strtih koriandrovih  P
sveže ingverjeve korenine (olupljen in natanko      sesekljan)     , 75 gramov brokolija, 50 gramov graha, 75 gramov  P
ostal od mesa, popražimo sesekljano čebulo,      sesekljan      strok česna in na lističe narezane šampinjone  P
toliko časa, da je prepečeno. Nato dodajte      sesekljan      česen, sol, poper, pekočo papriko, piment, namočene  P
da del vode povre. Primešajte kuhan riž in      sesekljan      peteršilj, dobro prepražite in postrezite.Riž  P
lahko tudi pri kmečki in zelenjavni pici):      sesekljan      svež paradižnik + ščep soli + ščep popra + ščep  P
približno dve minuti, da porumenijo. Nato dodamo še      sesekljan      česen, sesekljan peteršilj, solimo in popramo  P
porumenijo. Nato dodamo še sesekljan česen,      sesekljan      peteršilj, solimo in popramo.Jajčevce narežemo  P
dvajset minut. Na koncu primešamo parmezan in      sesekljan      peteršilj.Če je enolončnica pregosta, dolijemo  P
še čvrst. Posebej v ponvi na maslu popražimo      sesekljan      por, da se razpusti.Temu dodamo jurčke, ki smo  P
sončničnega olja popražimo sesekljano čebulo in      sesekljan      česen. Dodamo kislo zelje, ki smo ga prej umili  P
olju, prepražimo na drobno sesekljano čebulo in      sesekljan      česen, da nekoliko porumenita, in to primešamo  P
mastne majoneze, v katero stresete na drobno      sesekljan      strok ali dva česna.Tudi takšno kosilo je lahko  P
drobno sesekljamo. Špinači dodamo še na drobno      sesekljan      česen in jo nato zalijemo s sladko smetano ter  P
sesekljanega peteršilja + žlička naribanega hrena +      sesekljan      nepekoči feferon + sok limone Priprava: v  P
rukolo (ali regrat), ki smo ji že prej dodali      sesekljan      česen in jo primerno solili.Na tako solato naložimo  P
meso. Ko izpari voda, dodamo mleto papriko,      sesekljan      česen in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z malo  P
razpolovljene paradižnike, na tanko zrezano čebulo in      sesekljan      feferon, sami se odločimo, kako pikantna naj  P
opran ješprenj, pšenico (lahko prej skuhano),      sesekljan      česen, začimbe in zalijemo z jabolčnikom.Kuhamo  P
prelijemo s paradižnikovo omako in pokuhamo. Dodamo      sesekljan      peteršilj.Omako zgostimo z naribanim sirom zbrincem  P
prej umili in očistili, dodamo še strt česen in      sesekljan      peteršilj.Ko lepo zadišijo, prilijemo sladko  P
tako veliko posodo damo pet žlic oljčnega olja,      sesekljan      česen in dve žlici peteršilja in vse skupaj  P
če je treba, popramo in primešamo na drobno      sesekljan      koper.Meso zrežemo na tanke rezine, damo v posodice  P
raztopimo topljeni sir, solimo ga, popramo in dodamo      sesekljan      peteršilj in sladko smetano, nato vse skupaj  P
drobno narežemo oziroma naribamo ter dodamo      sesekljan      peteršilj, sol, poper in kis ter zmešamo.   P
jajcem na drobno mleto svinjsko meso, na drobno      sesekljan      česen in peteršilj in na drobno narezano čebulo  P
dosolimo, če je treba, popramo in primešamo drobno      sesekljan      koper.Postavimo v hladilnik za pol ure, nato  P
Recept za tatarsko omako: v majonezo vmešamo      sesekljan      drobnjak, malo gorčice, naribano kumarico, vse  P
skupaj še malo pokuhamo in temu nato primešamo      sesekljan      česen in seseklja peteršilj.Lepo pečeno orado  P
okusu solimo in popramo. Primešamo na drobno      sesekljan      peteršilj, nekaj listkov peteršilja (2 žlici  P
kisa + 1 dcl olivnega olja + 1 žlička gorčice +      sesekljan      česen (1 strok) + 1 žlička sladkorja + 5 kaper  P
narezane jurčke, ki so lahko tudi zamrznjeni,      sesekljan      česen in koščke pancete.Ko so jurčki že nekoliko  P
kuhan, ji primešamo polovico količine sira in      sesekljan      peteršilj. Rižoto naložimo na krožnik ter okrasimo  P
nasekljano čebulo in bučna semena, temu nato dodamo      sesekljan      česen in očiščeno in umito mlado špinačo.To  P
popramo in dušimo deset minut, na koncu dodamo      sesekljan      peteršilj, pol žlice limoninega soka in kozarček  P
tekočina ne povre, nato dodamo strt česen in      sesekljan      peteršilj, solimo, popramo in pražimo še 5 minut  P
gobam primešamo bešamel, narezan drobnjak in      sesekljan      timijan.Dobro premešamo.   P
mezge + 0,5 dl kraškega terana + olivno olje +      sesekljan      peteršilj + mleti beli poper + sol   P
dl sladke smetane + 20 g želatine v prahu +      sesekljan      česen + sesekljan peteršilj + mleta rdeča sladka  P
+ 20 g želatine v prahu + sesekljan česen +      sesekljan      peteršilj + mleta rdeča sladka paprika + mleti  P
šampinjone, na koščke narezan paradižnik in      sesekljan      drobnjak, pire ‐ da, prav takega se spomnim  P
sesekljamo, dodamo sol, poper, malo paprike, drobno      sesekljan      divji čili ter nekaj prgišč sesekljanih in zmečkanih  P
sesekljamo, dodamo sol, poper, malo paprike, drobno      sesekljan      divji čili ter nekaj prgišč sesekljanih in zmečkanih  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 42



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA