nova beseda iz Slovenije
ročnim mešalnikom dobro zgnetemo. Testu dodamo | olivno | olje in še nekaj časa gnetemo.Testo razporedimo | P |
sesekljanih mešanih zelišč V posodi segrejemo | olivno | olje in na njem 6 minut počasi pražimo sesekljane | P |
okusnega), rezine kruha in zelišča ter | olivno | olje ali maslo, sol in poper. Kozji | P |
g svežih jagod + 3 žlice balzamičnega kisa + | olivno | olje + sol + zeleni poper -Priprava: v posodi | P |
česen + nekaj vejic svežega peteršilja + sol + | olivno | olje + 2 dcl goveje juhe -Priprava: blitvo | P |
4. | Olivno | olje Vlažilna kopel za roke | P |
Razpokane roke bodo po oljni kopeli spet mehke. | Olivno | olje oskrbi kožo s številnimi kakovostnimi maščobnimi | P |
žlicami mlačne vode. Med mešanjem prilijemo | olivno | olje.Solimo in popramo. | P |
solati), jajce (v trdo kuhano, na primer) in | olivno | olje.Na univerzi v Massachusettsu so naredili | P |
lupinica Priprava: V veliki kozici na segreto | olivno | olje stresemo čebulo, česen in zeleno ter rahlo | P |
embalaže, odstavljeni pa primešamo preostalo | olivno | olje.Kuhano polento lahko tudi ohladimo in narežemo | P |
pečeno papriko. Med mešanjem po žlicah prilivamo | olivno | olje.Dobimo "paprikin" premaz in ga po okusu | P |
s stiskalnico, da dobimo krompirjevo kašo. | Olivno | olje segrejemo, a ne preveč.Skupaj z maslom | P |
maščob, pa bo, vendar pri tem ne pozabimo, da je | olivno | olje prav tako kalorično kot druge maščobe in | P |
je treba jemati zelo varčno. Kdaj vendarle | olivno | olje »pijemo«?Če nas muči huda zaprtost, zjutraj | P |
po ušesih, namočimo vatirano palčko v toplo | olivno | olje in namažemo sluhovod.Če bolečina v dveh | P |
bolečina v dveh dneh ne izzveni, brž k zdravniku! | Olivno | olje pomaga tudi proti kašlju, vnetju grla in | P |
solato), se bo tudi krvni pritisk normaliziral. | Olivno | olje koristi koži, kar vemo že zelo dolgo.Roke | P |
in v olju konzerviranega paradižnika, kapre, | olivno | olje, nasekljan peteršilj, sol in poper. Sestavin | P |
2 žici kisle smetane + 3 vejice peteršilja + | olivno | olje Priprava: Por in čebulo na drobno narežemo | P |
mleti poper in med mešanjem postopoma prilivamo | olivno | olje. Kuhan fižol odcedimo in ohladimo pod | P |
ki jim okus in vonj bogatita vrsta začimb in | olivno | olje iz sončnih krajev, so vedno dobrodošle | P |
četrtine, mocarelo pa na rezine. Zmešajte kis, | olivno | olje, sol in gorčico.Narezan krompir, mocarelo | P |
utegnete nalakirati na novo. Na nohte nanesite | olivno | ali otroško olje. Pravzaprav vsako olje osveži | P |
stopnice. Jesen: Jesenovina je belkasto rumena z | olivno | sredico.Les je zelo trd, prožen in ga je mogoče | P |
kisle smetane + 1,5 dcl mleka + žlica zdroba + | olivno | olje + sol + poper + malo karija. - Priprava | P |
11. | Olivno | olje družine Fonda izvira iz Lucije. 12. | P |
Česen olupimo in stremo. V posodi segrejemo | olivno | olje, na njem med mešanjem tri minute pražimo | P |
- Razna olja 2 - | Olivno | olje 5 10. | P |
ocvirke ali kar popraženo čebulo. Koščki oliv in | olivno | olje dajejo kruhu sredozemski pridih, posebno | P |
oba sira na grobo naribamo. V ponvi segrejemo | olivno | olje in olupljen česen.Dodamo nastrgan sir in | P |
lahka olja, na primer svetlinovo, šipkovo in | olivno. | 4. | P |
ocvirke ali kar popraženo čebulo. Koščki oliv in | olivno | olje dajejo kruhu sredozemski pridih, posebno | P |
paradižnikove mezge + 0,5 dl kraškega terana + | olivno | olje + sesekljan peteršilj + mleti beli poper | P |
pesta + jabolčni kis + olje za pečenje paprike + | olivno | olje + sol -Priprava: V ponvi na vročem olju | P |
živo skalo, so druga za drugo ležale polmetrske | olivno | zelene marogaste sence.Takoj sem jih prepoznal | P |
spasirati. Za melioracijo čuft potrebujete | olivno | olje, na katerem podušite na lističe narezane | P |
ki so začeli trdit, da so naše trte zanič, da | olivno | olje ne valja, da so pomidori za v smeti, skratka | P |
zamenjuje javorov sirup, uporabljajo predvsem | olivno | olje, poleg tega ne kupujejo pripravljene in | P |
in jih oblikujemo v zrezke. Pasirano čebulo, | olivno | olje, sol in poper dobro premešamo, da nastane | P |
podjetniki največ izvažajo zelenjavo, sadje, rože, | olivno | olje, z Zahodnega brega pa marmor, in to celo | P |
zvišanjem krvnega tlaka jih nekoliko rešuje | olivno | olje in v primerjavi z drugimi ljudstvi skromnejše | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |