nova beseda iz Slovenije
Zelo učinkovita in povsem naravna so tudi | olivno | olje, olje iz grenivkinih koščic in mandljevo | P |
masaži uporabljamo lanene mošnjičke, namočene v | olivno | olje in napolnjene s kristali soli iz strunjanskih | P |
celic povrhnjice in globinsko čiščenje kože, | olivno | olje pa jo napoji, da je mehka in voljna.« | P |
nariban parmezan, jušno osnovo in ekstra deviško | olivno | olje. Priprava: Na olju popražimo sesekljano | P |
dobrodošle predvsem oljne obloge. Uporabimo lahko | olivno, | avokadovo ali mandljevo olje in namaščene lase | P |
sam lotim edino špagetov. Recept: špageti, | olivno | olje, grobo narezan česen.Razvada? | P |
šopek drobnjaka, 5 žlic majoneze, sol, poper, | olivno | olje, baziliko, česen, peteršilj in žličko gorčice | P |
narežemo na tanke rezance. V ponvi segrejemo | olivno | olje in na hitro opečemo rezance paprike in | P |
korenje, peteršilj), sol, beli poper, timijan, | olivno | olje, 2 pomaranči, 6 žlic kisle smetane in 3 | P |
jim privoščimo oljno kopel, v katero zamešamo | olivno | in jojobino olje, in jih potem ne umijemo, ampak | P |
maščobo, beljakovinami in mineralnimi snovmi. | Olivno | olje doda še malo maščobe.Vse naštete snovi | P |
***** | Olivno | olje Za sijočo kožo in dober tek | P |
miru v polnem razcvetu. Že stari Egipčani so | olivno | olje uporabljali tudi kot kozmetično sredstvo | P |
je bilo povedanega in napisanega že ogromno. | Olivno | olje ‐ poznamo več sto različnih ‐ štejemo med | P |
Blagodejni učinki | Olivno | olje, ki ga je treba vedno hraniti v temnem | P |
nevarnost za nastanek rakastih kožnih obolenj. | Olivno | olje obenem čisti kožo in zmanjšuje vnetja, | P |
obolenji in vsebovalo veliko vitamina E. Deviško | olivno | olje Vemo, da se vse, kar pojemo, še kako pozna | P |
lepo polt in tudi svetovljanke prisegajo na | olivno | olje: nekaj kapljic v hrano, drugo na obraz | P |
in brez vonja, manjša je njegova vrednost. | Olivno | olje zmanjšuje nevarnost za nastanek rakastih | P |
še mineralna ali rastlinska olja, na primer | olivno | ali mandljevo.Zaužiti moramo tudi dovolj vode | P |
kocke, pražimo v posodi, da se stopi, in dodamo | olivno | olje.V stopljeni slanini in olju dušimo čebulo | P |
žlice zeliščne mešanice »fines herbes«, 2 jajci, | olivno | olje, sol in sveže mleti poper. Priprava: Bučke | P |
limono, beli balzamični kis, gorčico, sol, poper, | olivno | olje, orehovo olje in med. Priprava: Rdečo | P |
balzamični kis, malo limoninega soka, malo medu, | olivno | in orehovo olje, malo posolimo in popopramo | P |
dcl sladke smetane, rumenjak, limono, česen in | olivno | olje. Priprava: Piščanca operemo in razkosamo | P |
Omako pokuhamo. Posebej v drugi ponvi segrejemo | olivno | olje in na njem prepražimo narezane šampinjone | P |
paličnim mešalnikom ali v mešalniku ter dodajamo | olivno | olje in drobtine.Omako posolimo in popopramo | P |
Preložimo v skledico. Mešanici z baziliko primešamo | olivno | olje, limonin sok, čisto juho ali 2 žlici vode | P |
sir), češnjevec, kisle kumarice (po želji), | olivno | olje, sol, omako (po želji), vrvico in škarjice | P |
oleseneli, in jih v slani vodi 10 minut kuhamo. | Olivno | olje segrejemo in na njem na hitro podušimo | P |
črno žilo. V veliko teflonsko ponev zlijemo | olivno | olje in ga na zmernem ognju segrejemo.Dodamo | P |
in uporabljamo samo kakovostna olja, denimo | olivno. | S tem postopkom pa ne smemo povečati energijske | P |
običajno velike bučke, 4 kose sira mocarela, sol, | olivno | olje in 4 sveže paradižnike. Priprava: Bučke | P |
surovine. Pomembno je, da uporabimo res dobro | olivno | olje, namesto navadne mocarele lahko damo bivoljo | P |
500 g mlete govedine, 100 g krušnih drobtin in | olivno | olje za mazanje. Priprava: Čebuli olupimo. | P |
drobno nasekljamo. V loncu segrejemo maslo in | olivno | olje.Nato podušimo por, stebelno zeleno in čebulo | P |
majonezno omako s tremi rumenjaki in 5 dcl olja ( | olivno, | ogrščično) z vsemi dodatki, bi s tremi žličkami | P |
polnozrnati kruh, uporabljam hladno stiskano | olivno | olje, sveže sadje in zelenjavo, pijem vodo ali | P |
bodic ježevca v bolnikovi sobi prežene vročino, | olivno | olje, v katerem so eno leto namakali kačo ali | P |
marsikje, še posebej so izstopali nežno roza in | olivno | zeleni pri Burberryju Prorsumu, kjer so bili | P |
malo na zob in čisto nič pocast, parmezan in | olivno | olje, ki so ju primešali, tik preden so riž | P |
pojavili listki z napisi: »Na zgornji polici je | olivno | olje.« »Zloži perilo, ko bo suho.« | P |
je prikazal nakupovalne torbe iz modrega in | olivno | zelenega semiša, ozaljšane z mornarsko vrvjo | P |
zavzetostjo pripoveduje o pomakanju kruha v | olivno | olje kot o vročem ananasu z mesom, ki naredi | P |
trakovi na usnjenih ali volnenih trenčkotih in | olivno | zeleno barvo.Tretja skupina oblikovalcev je | P |
Paula Smitha pa ima najraje žametni suknjič v | olivno | ali smrekovo zeleni in vinsko rdeči barvi, h | P |
bledo rdeča, živo oranžna, vijolična, bela in | olivno | zelena.Nekateri so barvo suknjiča ponovili bodisi | P |
Deseterobojec Rafer Johnson v športnem suknjiču | olivno | zelene barve, pod katerim je tako kot drugi | P |
mogoče, so sestavine iz Evropske unije. Osnova so | olivno, | kokosovo, avokadovo in druga rastlinska olja | P |
dvema barvnima kombinacijama, črno in nežno | olivno | zeleno.Vsem napravam lahko dodajamo kolesarski | P |
za Pavleta. Prav tako imamo v shrambi vedno | olivno, | v hladilniku pa laneno olje, košček sira, maslo | P |
promocijo Slovenije predstavili solni cvet, | olivno | olje, vino ‐ najboljše, kar v gastronomiji in | P |
zrežemo na ozke trakove. V kozici segrejemo | olivno | olje in nato na njem zlato rumeno opečemo česen | P |
ima lahko skromna mediteranska kuhinja, domače | olivno | olje, dišeč divji origano in kos sira, ki je | P |
rukola), jabolčni kis ali limonov sok, sol, | olivno | ali drugo kakovostno olje.Okus te odlične hrane | P |
jabolki in mandeljni? Pršut z rukolo, melono in | olivno | marmelado?Zamikalo me je, a le berem naprej | P |
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v | olivno | zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli | P |
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v | olivno | zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli | P |
postriženih las. Ob odhodu je bil oblečen v | olivno | zelene hlače, črno majico in temno zeleno vetrovko | P |
žličko sladkorja. Sladkor bo najprej popil | olivno | olje, potem pa mu bo vročina spremenila agregatno | P |
oranžne buče, prav toliko polnovredne moke, cimet, | olivno | olje, žlica masla, rumenjak, poljubni oreščki | P |
čedarja ali gaude, 2 žlici mandljevih lističev, | olivno | olje za pokapanje, sol in poper. Parmezan vmešam | P |
mednarodnih ocenjevanjih: danes Žibrovo ekstra deviško | olivno | iz starih piranskih sort Lucius Iunius Moderatus | P |
še nariban parmezan. Žiber: ekstra deviško | olivno | olje iz starih piranskih sort ***** | P |
NEGOVANJE Na nohte nanesemo hranilno ali | olivno | olje in počakamo, da se nekoliko osušijo.Zdaj | P |
dobimo gosto tekočo omako. V ponvi segrejemo | olivno | olje, na njem sočno spečemo s soljo in sveže | P |
prepražimo na preostalem maslu. V ponvi segrejemo | olivno | olje in na njem spečemo s soljo in sveže mletim | P |
Najboljši vir vitamina E so olja, predvsem | olivno, | sojino, koruzno, sončnično olje, pa tudi različni | P |
gladko zmes. Nato primešamo še sončnično ali | olivno | olje ter ga gnetemo še toliko časa, da vpije | P |
Zdrava hrana (sadje, zelenjava, pusto meso, | olivno | olje, čim manj predelana žita, skoraj nič sladkorja | P |
narezano v trdo kuhano jajce. Posebej zmešajte | olivno | olje, kis in malo soli ter vode in s tem prelijte | P |
radiča (na osebo), sol in nekaj začimb ter | olivno | olje in parmezan, in že lahko pripravimo | P |
zgodaj v dnevu. Za kuhanje poskusite uporabiti | olivno | olje, če ne gre, ga vsaj malo zmešajte.Ocvrtih | P |
prepovedani so vsi izdelki iz pšenice, primerno je le | olivno | olje ... Skupina A je vegetarijanska, se pravi | P |
v posodo. Nato pa začnemo po žlicah dodajati | olivno | olje.Ko se dodana količina dobro zmeša z zelišči | P |
sok limone + sol + poper + balzamični kis + | olivno | olje Priprava: zrezke piščančjega fileja cele | P |
zrnju + 20 dag sira parmezana + balzamični kis + | olivno | olje + sol Priprava: vso zelenjavo umijemo | P |
zrnju ( ali konzerviranega) + balzamični kis + | olivno | olje + sol Priprava: na kocke narezano šunko | P |
sončnici, saj imajo rumeni cvetovi v sredini | olivno | zeleno glavico, ima deljene liste, cveti pa | P |
čemaž, česen in sir ter med sekljanjem prilivamo | olivno | olje, da dobimo gladko, gosto zmes.Solimo, popramo | P |
rinitisom. Privoščite jim veliko oreščkov, | olivno | olje ter sadje in zelenjavo vsaj dvakrat na | P |
tega po njem ne boste lačni), dobre maščobe ( | olivno, | laneno in ribje olje), ribe, morski sadeži ter | P |
kisle smetane + 1.5 d1 mleka + žlica zdroba + | olivno | olje + sol + poper + malo karija Priprava | P |
preliv uporabimo kakovostno hladno iztisnjeno | olivno | olje, namesto limoninega soka pa lahko vzamemo | P |
izvora. Zdrava so rastlinska olja, predvsem | olivno | in repično, pa tudi arašidovo.To pa ne pomeni | P |
za nego telesa, in sicer mleko za telo OLIVA. | Olivno | olje se narahlo vpije v kožo in preprečuje oksidacijo | P |
turistov in drugih gurmanskih užitkarjev ‐ odlično | olivno | olje, domači pršut, divje šparglje in, da ne | P |
kozici razpustimo in segrejemo 2 žlici masla in | olivno | olje.Maščoba ne sme biti prevroča. | P |
2. Slabe maščobe | Olivno | olje 3. | P |
pilico oblikujemo nohte na rokah in vanje vtremo | olivno | olje. 6. dan: ena ura hitre hoje ali od 15 | P |
očistimo in zrežemo na kocke. V kozici segrejemo | olivno | olje, na katerem nakockano zelenjavo med mešanjem | P |
česna + 1 vejica peteršilja + sončnično olje + | olivno | olje za omako + sol + poper + 0,5 dcl belega | P |
mazila uporabimo svinjsko mast, vazelin ali | olivno | olje.Pol kilograma svinjske masti segrejemo | P |
zmečkamo, naložimo v steklen kozarec in dodamo | olivno | olje.Mešanico pustimo na soncu odprto tri dni | P |
sončnično olje + 0,5 dcl belega vina + sol + | olivno | olje - Priprava: Lisičke in šampinjone umijemo | P |
po blagodejnih učinkih na kožo slovita tudi | olivno | olje in jogurt. Kakavovo maslo | P |
sezonska zelišča V segreto posodo nalijemo | olivno | olje, na katerem na hitro prepražimo očiščene | P |
steklenico do ene tretjine in dolijemo deviško | olivno | olje do vrha. Pet dni pustimo steklenico odprto | P |
reakcije na koži. Zato je šentjanževo olje, | olivno | olje in druga priporočljivo uporabljati šele | P |
Različice: Za pripravo testa uporabimo | olivno | olje, če jih bomo jedli s slanimi dodatki.V | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 1 101 201 301 401 501 601 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |