nova beseda iz Slovenije

olivno (501-600)


Zelo učinkovita in povsem naravna so tudi      olivno      olje, olje iz grenivkinih koščic in mandljevo  P
masaži uporabljamo lanene mošnjičke, namočene v      olivno      olje in napolnjene s kristali soli iz strunjanskih  P
celic povrhnjice in globinsko čiščenje kože,      olivno      olje pa jo napoji, da je mehka in voljna.«   P
nariban parmezan, jušno osnovo in ekstra deviško      olivno      olje. Priprava: Na olju popražimo sesekljano  P
dobrodošle predvsem oljne obloge. Uporabimo lahko      olivno,      avokadovo ali mandljevo olje in namaščene lase  P
sam lotim edino špagetov. Recept: špageti,      olivno      olje, grobo narezan česen.Razvada?  P
šopek drobnjaka, 5 žlic majoneze, sol, poper,      olivno      olje, baziliko, česen, peteršilj in žličko gorčice  P
narežemo na tanke rezance. V ponvi segrejemo      olivno      olje in na hitro opečemo rezance paprike in  P
korenje, peteršilj), sol, beli poper, timijan,      olivno      olje, 2 pomaranči, 6 žlic kisle smetane in 3  P
jim privoščimo oljno kopel, v katero zamešamo      olivno      in jojobino olje, in jih potem ne umijemo, ampak  P
maščobo, beljakovinami in mineralnimi snovmi.      Olivno      olje doda še malo maščobe.Vse naštete snovi  P
*****      Olivno      olje Za sijočo kožo in dober tek   P
miru v polnem razcvetu. Že stari Egipčani so      olivno      olje uporabljali tudi kot kozmetično sredstvo  P
je bilo povedanega in napisanega že ogromno.      Olivno      olje ‐ poznamo več sto različnih ‐ štejemo med  P
Blagodejni učinki      Olivno      olje, ki ga je treba vedno hraniti v temnem  P
nevarnost za nastanek rakastih kožnih obolenj.      Olivno      olje obenem čisti kožo in zmanjšuje vnetja,  P
obolenji in vsebovalo veliko vitamina E. Deviško      olivno      olje Vemo, da se vse, kar pojemo, še kako pozna  P
lepo polt in tudi svetovljanke prisegajo na      olivno      olje: nekaj kapljic v hrano, drugo na obraz  P
in brez vonja, manjša je njegova vrednost.      Olivno      olje zmanjšuje nevarnost za nastanek rakastih  P
še mineralna ali rastlinska olja, na primer      olivno      ali mandljevo.Zaužiti moramo tudi dovolj vode  P
kocke, pražimo v posodi, da se stopi, in dodamo      olivno      olje.V stopljeni slanini in olju dušimo čebulo  P
žlice zeliščne mešanice »fines herbes«, 2 jajci,      olivno      olje, sol in sveže mleti poper. Priprava: Bučke  P
limono, beli balzamični kis, gorčico, sol, poper,      olivno      olje, orehovo olje in med. Priprava: Rdečo  P
balzamični kis, malo limoninega soka, malo medu,      olivno      in orehovo olje, malo posolimo in popopramo  P
dcl sladke smetane, rumenjak, limono, česen in      olivno      olje. Priprava: Piščanca operemo in razkosamo  P
Omako pokuhamo. Posebej v drugi ponvi segrejemo      olivno      olje in na njem prepražimo narezane šampinjone  P
paličnim mešalnikom ali v mešalniku ter dodajamo      olivno      olje in drobtine.Omako posolimo in popopramo  P
Preložimo v skledico. Mešanici z baziliko primešamo      olivno      olje, limonin sok, čisto juho ali 2 žlici vode  P
sir), češnjevec, kisle kumarice (po želji),      olivno      olje, sol, omako (po želji), vrvico in škarjice  P
oleseneli, in jih v slani vodi 10 minut kuhamo.      Olivno      olje segrejemo in na njem na hitro podušimo  P
črno žilo. V veliko teflonsko ponev zlijemo      olivno      olje in ga na zmernem ognju segrejemo.Dodamo  P
in uporabljamo samo kakovostna olja, denimo      olivno.     S tem postopkom pa ne smemo povečati energijske  P
običajno velike bučke, 4 kose sira mocarela, sol,      olivno      olje in 4 sveže paradižnike. Priprava: Bučke  P
surovine. Pomembno je, da uporabimo res dobro      olivno      olje, namesto navadne mocarele lahko damo bivoljo  P
500 g mlete govedine, 100 g krušnih drobtin in      olivno      olje za mazanje. Priprava: Čebuli olupimo.  P
drobno nasekljamo. V loncu segrejemo maslo in      olivno      olje.Nato podušimo por, stebelno zeleno in čebulo  P
majonezno omako s tremi rumenjaki in 5 dcl olja (     olivno,      ogrščično) z vsemi dodatki, bi s tremi žličkami  P
polnozrnati kruh, uporabljam hladno stiskano      olivno      olje, sveže sadje in zelenjavo, pijem vodo ali  P
bodic ježevca v bolnikovi sobi prežene vročino,      olivno      olje, v katerem so eno leto namakali kačo ali  P
marsikje, še posebej so izstopali nežno roza in      olivno      zeleni pri Burberryju Prorsumu, kjer so bili  P
malo na zob in čisto nič pocast, parmezan in      olivno      olje, ki so ju primešali, tik preden so riž  P
pojavili listki z napisi: »Na zgornji polici je      olivno      olje.« »Zloži perilo, ko bo suho.«   P
je prikazal nakupovalne torbe iz modrega in      olivno      zelenega semiša, ozaljšane z mornarsko vrvjo  P
zavzetostjo pripoveduje o pomakanju kruha v      olivno      olje kot o vročem ananasu z mesom, ki naredi  P
trakovi na usnjenih ali volnenih trenčkotih in      olivno      zeleno barvo.Tretja skupina oblikovalcev je  P
Paula Smitha pa ima najraje žametni suknjič v      olivno      ali smrekovo zeleni in vinsko rdeči barvi, h  P
bledo rdeča, živo oranžna, vijolična, bela in      olivno      zelena.Nekateri so barvo suknjiča ponovili bodisi  P
Deseterobojec Rafer Johnson v športnem suknjiču      olivno      zelene barve, pod katerim je tako kot drugi  P
mogoče, so sestavine iz Evropske unije. Osnova so      olivno,      kokosovo, avokadovo in druga rastlinska olja  P
dvema barvnima kombinacijama, črno in nežno      olivno      zeleno.Vsem napravam lahko dodajamo kolesarski  P
za Pavleta. Prav tako imamo v shrambi vedno      olivno,      v hladilniku pa laneno olje, košček sira, maslo  P
promocijo Slovenije predstavili solni cvet,      olivno      olje, vino ‐ najboljše, kar v gastronomiji in  P
zrežemo na ozke trakove. V kozici segrejemo      olivno      olje in nato na njem zlato rumeno opečemo česen  P
ima lahko skromna mediteranska kuhinja, domače      olivno      olje, dišeč divji origano in kos sira, ki je  P
rukola), jabolčni kis ali limonov sok, sol,      olivno      ali drugo kakovostno olje.Okus te odlične hrane  P
jabolki in mandeljni? Pršut z rukolo, melono in      olivno      marmelado?Zamikalo me je, a le berem naprej  P
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v      olivno      zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli  P
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v      olivno      zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli  P
postriženih las. Ob odhodu je bil oblečen v      olivno      zelene hlače, črno majico in temno zeleno vetrovko  P
žličko sladkorja. Sladkor bo najprej popil      olivno      olje, potem pa mu bo vročina spremenila agregatno  P
oranžne buče, prav toliko polnovredne moke, cimet,      olivno      olje, žlica masla, rumenjak, poljubni oreščki  P
čedarja ali gaude, 2 žlici mandljevih lističev,      olivno      olje za pokapanje, sol in poper. Parmezan vmešam  P
mednarodnih ocenjevanjih: danes Žibrovo ekstra deviško      olivno      iz starih piranskih sort Lucius Iunius Moderatus  P
še nariban parmezan. Žiber: ekstra deviško      olivno      olje iz starih piranskih sort *****   P
NEGOVANJE Na nohte nanesemo hranilno ali      olivno      olje in počakamo, da se nekoliko osušijo.Zdaj  P
dobimo gosto tekočo omako. V ponvi segrejemo      olivno      olje, na njem sočno spečemo s soljo in sveže  P
prepražimo na preostalem maslu. V ponvi segrejemo      olivno      olje in na njem spečemo s soljo in sveže mletim  P
Najboljši vir vitamina E so olja, predvsem      olivno,      sojino, koruzno, sončnično olje, pa tudi različni  P
gladko zmes. Nato primešamo še sončnično ali      olivno      olje ter ga gnetemo še toliko časa, da vpije  P
Zdrava hrana (sadje, zelenjava, pusto meso,      olivno      olje, čim manj predelana žita, skoraj nič sladkorja  P
narezano v trdo kuhano jajce. Posebej zmešajte      olivno      olje, kis in malo soli ter vode in s tem prelijte  P
radiča (na osebo), sol in nekaj začimb ter      olivno      olje in parmezan, in že lahko pripravimo  P
zgodaj v dnevu. Za kuhanje poskusite uporabiti      olivno      olje, če ne gre, ga vsaj malo zmešajte.Ocvrtih  P
prepovedani so vsi izdelki iz pšenice, primerno je le      olivno      olje ... Skupina A je vegetarijanska, se pravi  P
v posodo. Nato pa začnemo po žlicah dodajati      olivno      olje.Ko se dodana količina dobro zmeša z zelišči  P
sok limone + sol + poper + balzamični kis +      olivno      olje Priprava: zrezke piščančjega fileja cele  P
zrnju + 20 dag sira parmezana + balzamični kis +      olivno      olje + sol Priprava: vso zelenjavo umijemo  P
zrnju ( ali konzerviranega) + balzamični kis +      olivno      olje + sol Priprava: na kocke narezano šunko  P
sončnici, saj imajo rumeni cvetovi v sredini      olivno      zeleno glavico, ima deljene liste, cveti pa  P
čemaž, česen in sir ter med sekljanjem prilivamo      olivno      olje, da dobimo gladko, gosto zmes.Solimo, popramo  P
rinitisom. Privoščite jim veliko oreščkov,      olivno      olje ter sadje in zelenjavo vsaj dvakrat na  P
tega po njem ne boste lačni), dobre maščobe (     olivno,      laneno in ribje olje), ribe, morski sadeži ter  P
kisle smetane + 1.5 d1 mleka + žlica zdroba +      olivno      olje + sol + poper + malo karija Priprava  P
preliv uporabimo kakovostno hladno iztisnjeno      olivno      olje, namesto limoninega soka pa lahko vzamemo  P
izvora. Zdrava so rastlinska olja, predvsem      olivno      in repično, pa tudi arašidovo.To pa ne pomeni  P
za nego telesa, in sicer mleko za telo OLIVA.      Olivno      olje se narahlo vpije v kožo in preprečuje oksidacijo  P
turistov in drugih gurmanskih užitkarjev ‐ odlično      olivno      olje, domači pršut, divje šparglje in, da ne  P
kozici razpustimo in segrejemo 2 žlici masla in      olivno      olje.Maščoba ne sme biti prevroča.   P
2. Slabe maščobe      Olivno      olje 3.   P
pilico oblikujemo nohte na rokah in vanje vtremo      olivno      olje. 6. dan: ena ura hitre hoje ali od 15  P
očistimo in zrežemo na kocke. V kozici segrejemo      olivno      olje, na katerem nakockano zelenjavo med mešanjem  P
česna + 1 vejica peteršilja + sončnično olje +      olivno      olje za omako + sol + poper + 0,5 dcl belega  P
mazila uporabimo svinjsko mast, vazelin ali      olivno      olje.Pol kilograma svinjske masti segrejemo  P
zmečkamo, naložimo v steklen kozarec in dodamo      olivno      olje.Mešanico pustimo na soncu odprto tri dni  P
sončnično olje + 0,5 dcl belega vina + sol +      olivno      olje - Priprava: Lisičke in šampinjone umijemo  P
po blagodejnih učinkih na kožo slovita tudi      olivno      olje in jogurt. Kakavovo maslo   P
sezonska zelišča V segreto posodo nalijemo      olivno      olje, na katerem na hitro prepražimo očiščene  P
steklenico do ene tretjine in dolijemo deviško      olivno      olje do vrha. Pet dni pustimo steklenico odprto  P
reakcije na koži. Zato je šentjanževo olje,      olivno      olje in druga priporočljivo uporabljati šele  P
Različice: Za pripravo testa uporabimo      olivno      olje, če jih bomo jedli s slanimi dodatki.V  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 601 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA