nova beseda iz Slovenije
je prikazal nakupovalne torbe iz modrega in | olivno | zelenega semiša, ozaljšane z mornarsko vrvjo | P |
zavzetostjo pripoveduje o pomakanju kruha v | olivno | olje kot o vročem ananasu z mesom, ki naredi | P |
trakovi na usnjenih ali volnenih trenčkotih in | olivno | zeleno barvo.Tretja skupina oblikovalcev je | P |
Paula Smitha pa ima najraje žametni suknjič v | olivno | ali smrekovo zeleni in vinsko rdeči barvi, h | P |
bledo rdeča, živo oranžna, vijolična, bela in | olivno | zelena.Nekateri so barvo suknjiča ponovili bodisi | P |
Deseterobojec Rafer Johnson v športnem suknjiču | olivno | zelene barve, pod katerim je tako kot drugi | P |
mogoče, so sestavine iz Evropske unije. Osnova so | olivno, | kokosovo, avokadovo in druga rastlinska olja | P |
dvema barvnima kombinacijama, črno in nežno | olivno | zeleno.Vsem napravam lahko dodajamo kolesarski | P |
za Pavleta. Prav tako imamo v shrambi vedno | olivno, | v hladilniku pa laneno olje, košček sira, maslo | P |
promocijo Slovenije predstavili solni cvet, | olivno | olje, vino ‐ najboljše, kar v gastronomiji in | P |
zrežemo na ozke trakove. V kozici segrejemo | olivno | olje in nato na njem zlato rumeno opečemo česen | P |
ima lahko skromna mediteranska kuhinja, domače | olivno | olje, dišeč divji origano in kos sira, ki je | P |
rukola), jabolčni kis ali limonov sok, sol, | olivno | ali drugo kakovostno olje.Okus te odlične hrane | P |
jabolki in mandeljni? Pršut z rukolo, melono in | olivno | marmelado?Zamikalo me je, a le berem naprej | P |
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v | olivno | zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli | P |
je začel nekdo razbijati. Odprl je in gospa v | olivno | zelenih oblačilih mu je povedala, da so zabodli | P |
postriženih las. Ob odhodu je bil oblečen v | olivno | zelene hlače, črno majico in temno zeleno vetrovko | P |
žličko sladkorja. Sladkor bo najprej popil | olivno | olje, potem pa mu bo vročina spremenila agregatno | P |
oranžne buče, prav toliko polnovredne moke, cimet, | olivno | olje, žlica masla, rumenjak, poljubni oreščki | P |
čedarja ali gaude, 2 žlici mandljevih lističev, | olivno | olje za pokapanje, sol in poper. Parmezan vmešam | P |
mednarodnih ocenjevanjih: danes Žibrovo ekstra deviško | olivno | iz starih piranskih sort Lucius Iunius Moderatus | P |
še nariban parmezan. Žiber: ekstra deviško | olivno | olje iz starih piranskih sort ***** | P |
NEGOVANJE Na nohte nanesemo hranilno ali | olivno | olje in počakamo, da se nekoliko osušijo.Zdaj | P |
dobimo gosto tekočo omako. V ponvi segrejemo | olivno | olje, na njem sočno spečemo s soljo in sveže | P |
prepražimo na preostalem maslu. V ponvi segrejemo | olivno | olje in na njem spečemo s soljo in sveže mletim | P |
Najboljši vir vitamina E so olja, predvsem | olivno, | sojino, koruzno, sončnično olje, pa tudi različni | P |
gladko zmes. Nato primešamo še sončnično ali | olivno | olje ter ga gnetemo še toliko časa, da vpije | P |
Zdrava hrana (sadje, zelenjava, pusto meso, | olivno | olje, čim manj predelana žita, skoraj nič sladkorja | P |
narezano v trdo kuhano jajce. Posebej zmešajte | olivno | olje, kis in malo soli ter vode in s tem prelijte | P |
radiča (na osebo), sol in nekaj začimb ter | olivno | olje in parmezan, in že lahko pripravimo | P |
zgodaj v dnevu. Za kuhanje poskusite uporabiti | olivno | olje, če ne gre, ga vsaj malo zmešajte.Ocvrtih | P |
prepovedani so vsi izdelki iz pšenice, primerno je le | olivno | olje ... Skupina A je vegetarijanska, se pravi | P |
v posodo. Nato pa začnemo po žlicah dodajati | olivno | olje.Ko se dodana količina dobro zmeša z zelišči | P |
sok limone + sol + poper + balzamični kis + | olivno | olje Priprava: zrezke piščančjega fileja cele | P |
zrnju + 20 dag sira parmezana + balzamični kis + | olivno | olje + sol Priprava: vso zelenjavo umijemo | P |
zrnju ( ali konzerviranega) + balzamični kis + | olivno | olje + sol Priprava: na kocke narezano šunko | P |
sončnici, saj imajo rumeni cvetovi v sredini | olivno | zeleno glavico, ima deljene liste, cveti pa | P |
čemaž, česen in sir ter med sekljanjem prilivamo | olivno | olje, da dobimo gladko, gosto zmes.Solimo, popramo | P |
rinitisom. Privoščite jim veliko oreščkov, | olivno | olje ter sadje in zelenjavo vsaj dvakrat na | P |
tega po njem ne boste lačni), dobre maščobe ( | olivno, | laneno in ribje olje), ribe, morski sadeži ter | P |
kisle smetane + 1.5 d1 mleka + žlica zdroba + | olivno | olje + sol + poper + malo karija Priprava | P |
preliv uporabimo kakovostno hladno iztisnjeno | olivno | olje, namesto limoninega soka pa lahko vzamemo | P |
izvora. Zdrava so rastlinska olja, predvsem | olivno | in repično, pa tudi arašidovo.To pa ne pomeni | P |
za nego telesa, in sicer mleko za telo OLIVA. | Olivno | olje se narahlo vpije v kožo in preprečuje oksidacijo | P |
turistov in drugih gurmanskih užitkarjev ‐ odlično | olivno | olje, domači pršut, divje šparglje in, da ne | P |
kozici razpustimo in segrejemo 2 žlici masla in | olivno | olje.Maščoba ne sme biti prevroča. | P |
2. Slabe maščobe | Olivno | olje 3. | P |
pilico oblikujemo nohte na rokah in vanje vtremo | olivno | olje. 6. dan: ena ura hitre hoje ali od 15 | P |
očistimo in zrežemo na kocke. V kozici segrejemo | olivno | olje, na katerem nakockano zelenjavo med mešanjem | P |
česna + 1 vejica peteršilja + sončnično olje + | olivno | olje za omako + sol + poper + 0,5 dcl belega | P |
mazila uporabimo svinjsko mast, vazelin ali | olivno | olje.Pol kilograma svinjske masti segrejemo | P |
zmečkamo, naložimo v steklen kozarec in dodamo | olivno | olje.Mešanico pustimo na soncu odprto tri dni | P |
sončnično olje + 0,5 dcl belega vina + sol + | olivno | olje - Priprava: Lisičke in šampinjone umijemo | P |
po blagodejnih učinkih na kožo slovita tudi | olivno | olje in jogurt. Kakavovo maslo | P |
sezonska zelišča V segreto posodo nalijemo | olivno | olje, na katerem na hitro prepražimo očiščene | P |
steklenico do ene tretjine in dolijemo deviško | olivno | olje do vrha. Pet dni pustimo steklenico odprto | P |
reakcije na koži. Zato je šentjanževo olje, | olivno | olje in druga priporočljivo uporabljati šele | P |
Različice: Za pripravo testa uporabimo | olivno | olje, če jih bomo jedli s slanimi dodatki.V | P |
ročnim mešalnikom dobro zgnetemo. Testu dodamo | olivno | olje in še nekaj časa gnetemo.Testo razporedimo | P |
sesekljanih mešanih zelišč V posodi segrejemo | olivno | olje in na njem 6 minut počasi pražimo sesekljane | P |
okusnega), rezine kruha in zelišča ter | olivno | olje ali maslo, sol in poper. Kozji | P |
g svežih jagod + 3 žlice balzamičnega kisa + | olivno | olje + sol + zeleni poper -Priprava: v posodi | P |
česen + nekaj vejic svežega peteršilja + sol + | olivno | olje + 2 dcl goveje juhe -Priprava: blitvo | P |
4. | Olivno | olje Vlažilna kopel za roke | P |
Razpokane roke bodo po oljni kopeli spet mehke. | Olivno | olje oskrbi kožo s številnimi kakovostnimi maščobnimi | P |
žlicami mlačne vode. Med mešanjem prilijemo | olivno | olje.Solimo in popramo. | P |
solati), jajce (v trdo kuhano, na primer) in | olivno | olje.Na univerzi v Massachusettsu so naredili | P |
lupinica Priprava: V veliki kozici na segreto | olivno | olje stresemo čebulo, česen in zeleno ter rahlo | P |
embalaže, odstavljeni pa primešamo preostalo | olivno | olje.Kuhano polento lahko tudi ohladimo in narežemo | P |
pečeno papriko. Med mešanjem po žlicah prilivamo | olivno | olje.Dobimo "paprikin" premaz in ga po okusu | P |
s stiskalnico, da dobimo krompirjevo kašo. | Olivno | olje segrejemo, a ne preveč.Skupaj z maslom | P |
maščob, pa bo, vendar pri tem ne pozabimo, da je | olivno | olje prav tako kalorično kot druge maščobe in | P |
je treba jemati zelo varčno. Kdaj vendarle | olivno | olje »pijemo«?Če nas muči huda zaprtost, zjutraj | P |
po ušesih, namočimo vatirano palčko v toplo | olivno | olje in namažemo sluhovod.Če bolečina v dveh | P |
bolečina v dveh dneh ne izzveni, brž k zdravniku! | Olivno | olje pomaga tudi proti kašlju, vnetju grla in | P |
solato), se bo tudi krvni pritisk normaliziral. | Olivno | olje koristi koži, kar vemo že zelo dolgo.Roke | P |
in v olju konzerviranega paradižnika, kapre, | olivno | olje, nasekljan peteršilj, sol in poper. Sestavin | P |
2 žici kisle smetane + 3 vejice peteršilja + | olivno | olje Priprava: Por in čebulo na drobno narežemo | P |
mleti poper in med mešanjem postopoma prilivamo | olivno | olje. Kuhan fižol odcedimo in ohladimo pod | P |
ki jim okus in vonj bogatita vrsta začimb in | olivno | olje iz sončnih krajev, so vedno dobrodošle | P |
četrtine, mocarelo pa na rezine. Zmešajte kis, | olivno | olje, sol in gorčico.Narezan krompir, mocarelo | P |
utegnete nalakirati na novo. Na nohte nanesite | olivno | ali otroško olje. Pravzaprav vsako olje osveži | P |
stopnice. Jesen: Jesenovina je belkasto rumena z | olivno | sredico.Les je zelo trd, prožen in ga je mogoče | P |
kisle smetane + 1,5 dcl mleka + žlica zdroba + | olivno | olje + sol + poper + malo karija. - Priprava | P |
11. | Olivno | olje družine Fonda izvira iz Lucije. 12. | P |
Česen olupimo in stremo. V posodi segrejemo | olivno | olje, na njem med mešanjem tri minute pražimo | P |
- Razna olja 2 - | Olivno | olje 5 10. | P |
ocvirke ali kar popraženo čebulo. Koščki oliv in | olivno | olje dajejo kruhu sredozemski pridih, posebno | P |
oba sira na grobo naribamo. V ponvi segrejemo | olivno | olje in olupljen česen.Dodamo nastrgan sir in | P |
lahka olja, na primer svetlinovo, šipkovo in | olivno. | 4. | P |
ocvirke ali kar popraženo čebulo. Koščki oliv in | olivno | olje dajejo kruhu sredozemski pridih, posebno | P |
paradižnikove mezge + 0,5 dl kraškega terana + | olivno | olje + sesekljan peteršilj + mleti beli poper | P |
pesta + jabolčni kis + olje za pečenje paprike + | olivno | olje + sol -Priprava: V ponvi na vročem olju | P |
živo skalo, so druga za drugo ležale polmetrske | olivno | zelene marogaste sence.Takoj sem jih prepoznal | P |
spasirati. Za melioracijo čuft potrebujete | olivno | olje, na katerem podušite na lističe narezane | P |
ki so začeli trdit, da so naše trte zanič, da | olivno | olje ne valja, da so pomidori za v smeti, skratka | P |
zamenjuje javorov sirup, uporabljajo predvsem | olivno | olje, poleg tega ne kupujejo pripravljene in | P |
in jih oblikujemo v zrezke. Pasirano čebulo, | olivno | olje, sol in poper dobro premešamo, da nastane | P |
podjetniki največ izvažajo zelenjavo, sadje, rože, | olivno | olje, z Zahodnega brega pa marmor, in to celo | P |
zvišanjem krvnega tlaka jih nekoliko rešuje | olivno | olje in v primerjavi z drugimi ljudstvi skromnejše | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |