nova beseda iz Slovenije
zamešamo v bešamelno omako. Na krožnike naložimo | krompir, | prelijemo z bešamelno omako in okrasimo z vršički | P |
omako ponudimo k pečenki, zraven se prilega | krompir | v kosih. Holandska omaka z zelišči | P |
Nato ji je neko obdobje prijalo jesti kuhan | krompir | z olupki vred.Zanimivo pa je bilo tudi obdobje | P |
juho. Dodamo olupljen in na kockice narezan | krompir | in kuhamo, da se krompir zmehča.Prilijemo smetano | P |
na kockice narezan krompir in kuhamo, da se | krompir | zmehča.Prilijemo smetano. | P |
veliko pa ni ‐ malo pšenice, nekaj koruze, | krompir, | repa, zelje, zelenjava.Ko je Vesna hodila v | P |
vode ter z njo odpadnih snovi iz telesa, ter | krompir, | ki vsebuje dovolj kalija, poleg tega po njem | P |
sprejmejo en sam standard, četudi gre samo za | krompir. | Da o vojnah sploh ne govorim. | P |
štrukeljcev lahko v juhi skuhamo na kocke narezan | krompir | Tekst: K. B. | P |
od 6 do 8 lepih solatnih listov. Priprava: | Krompir | umijemo in skuhamo, nato ga prelijemo z mrzlo | P |
naložimo solatne liste, papriko, paradižnik, | krompir, | stročji fižol, tunino in čebulne obročke.Zmešamo | P |
zavzema zelenjava, četrtino testenine, riž, | krompir | ali kaše in podobno, četrtino pa nemastno meso | P |
če je seveda pravilno pripravljena. Če boste | krompir | ocvrli, če ga boste zmečkali in mu dodali obilo | P |
škrobnih živil (kruh, žita, riž, kaše, testenine in | krompir) | .Bistvena je priprava teh živil. | P |
dve žlici sladke smetane in sol. Priprava: | Krompir | olupimo, narežemo na kose, solimo in skuhamo | P |
borovnice in jih nekoliko stremo s tlačilko za | krompir. | Prilijemo limonin in pomarančni sok ter dodamo | P |
sladkorja * metini lističi za okras. Priprava: | Krompir | olupimo, umijemo, narežemo in kuhamo v osoljeni | P |
Medtem izluščimo grah. | Krompir | odcedimo in stlačimo s stiskalnico v pire.Čebulo | P |
6. Testenine Kuhan | krompir, | riž Poletne zdravstvene nevarnosti | P |
5. Na olivnem olju pečene ribe in kuhan | krompir. | Večerje za pet dni | P |
4. Popečen ribji file, kuhan | krompir | in priloga iz bučk, paradižnika in jajčevcev | P |
Kuhamo 20 minut in dodamo na kocke narezan | krompir | in čez 15 minut še proseno kašo.Čisto ob koncu | P |
dve žlici sladke smetane in sol. Priprava: | Krompir | olupimo, narežemo na kose, solimo in skuhamo | P |
Drugo: pribl. 150 g zbrinca Olupljen, kuhan | krompir | pretlačimo in skupaj z vsemi sestavinami na | P |
paradižnikovega koncentrata, sol in začimbe. | Krompir | zrežemo na tanke rezine, čebulo na drobno sesekljamo | P |
tem ponev ves čas stresamo. Pripravimo še | krompir. | Olupimo ga, narežemo na večje kose in skuhamo | P |
dobro premešamo in pri tem rahlo pretlačimo | krompir, | da se zmeša z gobami.Tako dobimo enotno jed | P |
kuhamo v loncu. V vodo damo na ploščice narezan | krompir | in solimo.Kuhanemu prisipamo moko in kupček | P |
je družba dobra, je poslastica tudi navaden | krompir | Tekst: Andreja Comino | P |
prijetna, na pikniku tudi čisto navaden pečen | krompir | tekne kot najboljša delikatesa. Podpisi fotografi | P |
sladko zelje ali ješprenjevo rižoto in pražen | krompir. | Poleg te obujene visoške dobrote lahko pri njih | P |
zelenjavo in malo maščobe, kruh, testenine, riž in | krompir | prav tako samo z zelenjavo (pa nič mesa in maščob | P |
najenostavneje stresati v cvrtnik že pripravljena | krompir | in meso, oboje iz zamrzovalnikov v bližnji trgovini | P |
očarale novega fanta, ki zna ločiti le dober ocvrt | krompir | od slabega in okusne ribje palčke od manj okusnih | P |
delovati deset minut, nato pa jo sperite. | Krompir | Primeren je predvsem za suho in zgubano kožo | P |
zgubano kožo, ker vsebuje veliko vlage. Surov | krompir | narežite na tanke rezine in si jih položite | P |
čiščenje kože na obrazu. Fotke 4 ter avokado in | krompir | daj k okvirčku. JANINA NAGRADNA IGRA IN KOZMETIKA | P |
juho in dodamo na drobne kose narezan olupljen | krompir. | Na maščobi prepražimo moko in prežganje dodamo | P |
niti pršuta niti klobas in glej, tudi zaseke v | krompir | ne daje.Kaj neki je, če mu še kolin ni mar? | P |
paradižnikovega koncentrata, sol in začimbe. | Krompir | zrežemo na tanke rezine, čebulo drobno sesekljamo | P |
oboževala. Špinača, dve jajci na oko in pire | krompir | ali pire z zdaj ostro prepovedanim ocvrtim piščancem | P |
oboževala. Špinača, dve jajci na oko in pire | krompir | ali pire z zdaj ostro prepovedanim ocvrtim piščancem | P |
jim damo vejico peteršilja in rezino limone. | Krompir | olupimo in zrežemo na tanke ploščice.V pekač | P |
dvema žlicama olja in nanjo stresemo osoljen | krompir | ter ga premešamo, da se napije olja.Nato ga | P |
juho). Dodamo na kocke narezane paradižnik, | krompir | in korenček, začinimo s soljo in mleto kumino | P |
in kuhamo toliko časa, da se blitva zmehča. | Krompir | umijemo, olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo | P |
blitvi dodamo govejo juho in ravnokar kuhani | krompir, | vse skupaj še malo pokuhamo in temu nato primešamo | P |
Rumena in oranžna zelenjava (paprika, sladki | krompir | oziroma jam, buče, korenje, koleraba) vsebujejo | P |
paradižnik, paprika, jajčevci, feferoni in | krompir. | Bingo ‐ pogledal sem tisti nesramni protikadilski | P |
jesti zelenjavne juhe, riž in preprost pečen | krompir. | Zmanjšajte količino maščob, kajti rak trebušne | P |
krompirjevo dieto ‐ petkrat na dan jemo neslan kuhan | krompir | in pijemo vodo.Tudi neslan kuhan riž s sluzjo | P |
2 do 3 žlice sladkorja v prahu. Priprava: | Krompir | umijemo in pristavimo s toliko vode, da je pokrit | P |
Skuhamo ga in odlijemo vodo. Še vroč | krompir | olupimo in pretlačimo s stiskalnico, da dobimo | P |
kašo. Takoj dodamo 70 g masla in pustimo, da se | krompir | ohladi.Nato mu dodamo moko, zdrob, 1 žlico masla | P |
vse poletje za kosilo, zraven je bil seveda | krompir. | Vsekakor so izjemno zdrave in lahko odpravijo | P |
receptov najdete na spletni strani www.gurman.eu | Krompir | 20 93 41 Krompir po vojvodinjino (ali 31 25 | P |
Krompir 20 93 41 | Krompir | po vojvodinjino (ali 31 25 88) 26 04 15 Pire | P |
po vojvodinjino (ali 31 25 88) 26 04 15 Pire | krompir | z olivnim oljem in zelišči (ali 31 74 74 ali | P |
Na jesenskem jedilniku | KROMPIR | naš vsakdanji Dan za dnem bi lahko jedli | P |
KROMPIR naš vsakdanji Dan za dnem bi lahko jedli | krompir, | pa se ga zlepa ne bi naveličali.Seveda, ko pa | P |
na mizo domiselno oblikovan in lepo zapečen | krompir | po vojvodinjino.Iz rezin krompirja, bučk in | P |
Fotografije: Fotospring | Krompir | po vojvodinjino Za 4 osebe | P |
Priprava: Pekač namastimo z maslom. | Krompir | olupimo, umijemo in zrežemo na koščke.Pristavimo | P |
ponovno pristavimo na štedilnik, za toliko, da se | krompir | osuši.Krompir pretlačimo skozi stiskalnico. | P |
štedilnik, za toliko, da se krompir osuši. | Krompir | pretlačimo skozi stiskalnico.Pustimo, da se | P |
pečici na srednji rešetki 15 minut. Nasvet: | Krompir | po vojvodinjino je izbrana priloga, ki jo ponudimo | P |
primer h gobam v smetanovi omaki. Zapečeni | krompir | s paradižniki Za 4 osebe | P |
olja za premaz in "pokapljanje". Priprava: | Krompir | temeljito umijemo.Pristavimo ga s toliko vode | P |
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Ohlajeni | krompir | narežemo na rezine.Z oljem namastimo plitev | P |
preostalim oljem. Model damo v pečico in pečemo | krompir | pri 180 stopinjah 30 minut.Posujemo s peteršiljem | P |
moke * sol * poper * kisla smetana. Priprava: | Krompir | olupimo in narežemo na kockice.Očistimo gobe | P |
vejico (ali osmukane listke), lovorov list in | krompir. | Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo jed | P |
zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo jed, da se | krompir | zmehča.Odstranimo lovorov list in vejico majarona | P |
juho, jo ali nekoliko stlačimo s tlačilko za | krompir | ali pa nekoliko premešamo s paličnim mešalnikom | P |
želji: sesekljane sveže dišavne zeli. Priprava: | Krompir | umijemo in pristavimo s toliko vode, da je pokrit | P |
korenček, telečjo juho z malo zdroba, kuhan | krompir. | Ponovno, tretjo operacijo so mi določili za čez | P |
litrov sirotke. Občasno mi je mam'ca skuhala sam | krompir | z malo belega sira.Že po sedmih dneh sem se | P |
Ohladimo v zavretku, nato jo narežemo na koščke. | Krompir | skuhamo, še vročega olupimo in zrežemo na tanke | P |
jim damo vejico peteršilja in rezino limone. | Krompir | olupimo in zrežemo na tanke ploščice.V pekač | P |
dvema žlicama olja in nanjo stresemo osoljen | krompir | ter ga premešamo, da se napije olja.Nato ga | P |
kose. Pripravimo solato: v posodi skuhamo mlad | krompir, | ki naj ostane še nekoliko čvrst.Nato ga ohladimo | P |
kdaj ustavili pri kmetu, ki ob cesti ponuja | krompir, | čebulo, zelje?Ugodnih ponudb se kar tare, le | P |
1. | Krompir, | društvo ‐ končal se je festival praženega krompirja | P |
krompirja, na katerem je bilo sedem tisoč ljudi. | Krompir | tako postaja živilo številka ena pri nas.Ker | P |
primeriti tudi zelju. Potem smo na konju ‐ zelje in | krompir, | pa bo mir! 2. Mitja Petkovšek, telovadec | P |
pražimo na olivnem olju. Dodamo na kocke narezan | krompir, | zalijemo z vodo, solimo in dodamo zeleno, poper | P |
da pokrije dno. Nanj položite surov nasoljen | krompir, | ki ste ga pred tem narezali na centimeter debele | P |
Dodamo na listke zrezane gobe in na kocke zrezan | krompir, | začinimo z žličko paprike, z enako količino | P |
Petdnevna KROMPIRJEVA DIETA Jem | krompir | in hujšam! Dobra novica za ljubitelje krompirja | P |
krompirja, ki jih v Sloveniji zagotovo ni malo: | krompir | je odlična hrana, če želite izgubiti nekaj kilogramov | P |
Pomembna je le priprava. | Krompir | sam po sebi namreč ni redilen, kalorije mu dodaja | P |
1. DAN Kosilo: | Krompir | s čilijem 1 porcija vsebuje 300 kalorij | P |
: čebulo narežite na kolobarje, papriko in | krompir | pa na kocke.V ponvi prepražite čebulo, dodajte | P |
ponvi prepražite čebulo, dodajte mleto meso in | krompir | ter začinite s poprom in soljo.Dodajte papriko | P |
sesekljano čebulo, dodajte na kocke narezan | krompir | in zalijte z jušno osnovo.Kuhajte 12 minut, | P |
Priprava (45 minut): na tanke rezine narezan | krompir | in korenje kuhajte v jušni osnovi približno | P |
s to namažete ribji filet ter nanj naložite | krompir | in korenje.Popoprajte in potresite s parmezanom | P |
z vejico kopra in postrezite. Večerja: | Krompir | s kumaricami in skuto 1 porcija vsebuje | P |
50 g kuhane šunke Priprava (40 minut): | krompir | kuhajte v osoljeni vodi približno 25 minut. | P |
3. DAN Kosilo: Pečen | krompir | z tlačenko 1 porcija vsebuje 300 kalorij | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 1.601 1.701 1.801 1.901 2.001 2.101 2.201 2.301 2.401 2.501 ▶
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |