nova beseda iz Slovenije
Mešajte toliko časa, da dobite | pire. | 3. | P |
praženimi jetrci, za prilogo uporabila | pire | iz krompirja in cvetače, ki mu | P |
dolžini semena. Kalčki pšenice in | pire, | stari štiri in več dni, postanejo | P |
prenašajo gluten iz kamuta in | pire. | Če bi radi nakaljevali koruzo | P |
Iz gomoljaste zelene naredim | pire. | Skuham jo, dodam smetano, maslo | P |
okras, in sicer paniran krompirjev | pire | v obliki »lulčkov«.Skuhanemu in | P |
nato pa ji dodamo mascarpone in | pire | iz pasijonke ‐ tega prodajajo | P |
krožnika damo kostanjevo zelenin | pire, | nanj zarebrnice in če se želimo | P |
porom. Prilega se še krompirjev | pire. | Moj vinski nasvet | P |
med najljubše oblike uvrstilo | pire, | med volivci koalicijskih pa le | P |
ki so med najljubše uvrstili | pire. | Nejc Pal | P |
prilogo se nadvse poda krompirjev | pire. | A napravimo ga, kot se spodobi | P |
Saša Veronik Fižolov | pire | Pripravim ga lahko tudi dan prej | P |
dela lotiti vsaj pet ur prej. | Pire | je enkraten kot priloga, ki se | P |
mešalnikom napravim ravno prav kremast | pire, | da ga s servirnimi obroči lahko | P |
enake strukture kot krompirjev | pire. | ‐ Nove razsežnosti okusa. | P |
krompirjem, da dobim ustrezno mehek | pire, | ki se ga da oblikovati v njoke | P |
kuhan krompir in narejen običajen | pire. | Vampe ocvrimo, da bodo zlato rjavi | P |
pridelovanje starih vrst zrnja koruze, | pire, | ajde. V mlinu se preobleče v | P |
jo karamelizirate in naredite | pire! | Alge in morsko travo so ponavadi | P |
piščanec z mangom in pečenim (!) | pire | krompirjem (10,35 evra) ena naših | P |
Sladica je bila božanska ‐ kostanjev | pire | s svežimi naribanimi jabolki. | P |
zelenjavo so vmešali v krompirjev | pire, | vse skupaj oblikovali v stožce | P |
bodo pohodnikom ponudili kruh iz | pire | in čaj, na Brjah pa joto in mlado | P |
vse več ljudi naroča pomfri ali | pire. | K dobremu zrezku pa obvezno sodi | P |
poširana prepeličja jajca in krema iz | pire | krompirja, jurčkov in tartufov | P |
ki so prav šokantne. Recimo ‐ | pire | z belimi tartufi, vendar je porcija | P |
zapeljivo hrustale med zobmi, | pire | s tartufi pa se je nežno razlezel | P |
mesom slastnega lupinarja, toda | pire, | okrepljen samo s tartufovim oljem | P |
presušeni, da so se na vilicah lomili. | Pire | je bil zbit in suh, da smo morali | P |
dejansko bolj teknil kostanjev | pire | s solnim cvetom in nabodalom garnele | P |
manjkalo bistvo, saj je bil bučni | pire | sicer lepo povlečen s čopičem | P |
prej izgubljeni posamezniki. | Pire | pač ni omaka!In jed brez omake | P |
bila slaba, kajti ob prilogi ( | pire | krompir) se pikantnost malce omehčala | P |
dobrimi začimbami smo dobili fižolov | pire | brez vsakršnega okusa.Ne samo | P |
sladek in razkošno okusen kostanjev | pire, | polnjen z marcipanom, je v naša | P |
goloto mesa. Klasičen krompirjev | pire | bi bil nenavadna spremljava, če | P |
kuhanega v kosih, ocvrtega ali | pire. | V Italiji ga denimo nadevajo z | P |
zapečen jagnječji kare, kremni | pire, | paprikove rezance in solatni šopek | P |
okusom limone. Pravzaprav ni bil | pire, | bila je mehka krema, v kateri | P |
kuhinja klasična. Krompirjev | pire, | juha belih tartufov, divji riž | P |
gredah, smo ga dodali krompirju v | pire. | «Jagnjetina iz Laškega, sveža, | P |
drugega, vmes pa je bil slastni | pire, | ki je okus odlično pečene ribe | P |
je domiselno zamenjala običajni | pire, | ohrovtovi rezanci, le blanširani | P |
živil. Izogibam se pšenice in | pire, | njunim mokam, zdrobom, kosmičem | P |
pretlačimo in zmešamo, da dobimo gladek | pire. | Po okusu solimo in popramo. | P |
močno razgrejemo. 4 Krompirjev | pire | razprostremo po majhnem pekaču | P |
dveh vrstah zložimo na krompirjev | pire | v pekaču.Čez vse skupaj naložimo | P |
baziliko. Paradižnike potlačimo v | pire | okrog ribjih filejev.Pokapljamo | P |
ali dvema paradižnika. Fižolov | pire | Potrebujemo: 100 g listov svežega | P |
zelenjavo Potrebujemo : 50 dag | pire, | 6 dag paprike, 1/2 dl olja, sojino | P |
Iz preostalih belušev naredimo | pire, | zalijemo z dvema žlicama vode | P |
celega žitnega zrna (pšenice, | pire, | kamuta, ovsa, rži, koruze), ki | P |
odmaknemo s štedilnika in piriramo. | Pire | kuhljamo dve minuti in ga ohladimo | P |
Potrebujemo: 1/2 kg polnovredne moke iz | pire | (ali pšenice), 2 žlici sojine | P |
krožnik damo najprej malo mešanice | pire | in riža ter po vrhu nabrizgamo | P |
kakava in 60 ml olivnega olja; za | pire: | 1,4 kg zelene, sol in 80 g masla | P |
Zeleno odcedimo in zmešamo v | pire, | postopoma dodajamo maslo.Meso | P |
polnovrednega riža, pšenice ali | pire, | 3 dcl sojinega mleka, 6 suhih | P |
Potrebujemo: 250 g pšenice (ali | pire) | v zrnu, 3 mlade bučke, 3 stroke | P |
skupaj z juho, da dobimo redko | pire | juho.V kozici raztopimo maslo | P |
vaniljino sredico, primešamo dinjin | pire. | Beljak čvrsto stepemo in previdno | P |
fižola (rjavi, rdeči, beli), 7 dag | pire, | 7 dag leče, 7 dag vloženega graha | P |
sedmega meseca že uvedemo korenček s | pire | krompirjem.Od sedmega meseca mu | P |
pretlačimo v kozarec za mešanje. Sadni | pire | previdno premešamo z breskovim | P |
dodamo brizg proška ali penine. | Pire | damo v kozarec za penino in dolijemo | P |
piriramo v električnem mešalniku. | Pire | dinje porazdelimo v dva kozarca | P |
svežega motovilca, skodelico kuhane | pire | (ali pšenice), 3 žlice sončničnih | P |
onesnaženjem s polutanti. Oluščena zrna | pire | lahko uporabimo kot druga žitna | P |
odstotkov). Biološka vrednost | pire | se kaže v večji vsebnosti esencialnih | P |
in lizin. Pomembna lastnost | pire | v primerjavi s pšenico je v njeni | P |
bolje prebavljivo. Pražena zrna | pire | je mogoče zmleti v kavni nadomestek | P |
pa sladijo tudi plevnata zrna | pire. | Iz mladih pirinih listov iztisnemo | P |
izročilo priporoča uživanje kuhane | pire | za splošno okrepitev, boljši tek | P |
za obrok hrane zaužijemo samo | pire | krompir brez dodatkov.Krompir | P |
posodi dobro premešamo kostanjev | pire | in mu dodamo še sladkor v prahu | P |
jagode itn.; za kosilo: zelenjavna | pire | juha ali zelenjavna kremna juha | P |
npr. v pečenem ali praženem, ali | pire | krompirju dodamo smetano, je povišanje | P |
poznali Inki v Južni Ameriki. | Pire | krompir Nekoliko prilagojen recept | P |
Nekoliko prilagojen recept za | pire | krompir je iz knjige: Benitez | P |
zmešamo v mešalniku, da dobimo gost | pire. | Na krožnik damo solatne liste, | P |
liste, nanje stresemo krompirjev | pire | in ga obložimo s kuhanimi jajci | P |
francoske jedi, lahke, kremne, | pire | mešanice, zlasti mesne, pečene | P |
Pijemo počasi, po požirkih. | Pire | iz buč hokaido Potrebujemo: eno | P |
paličnim mešalnikom razmešamo v | pire | ter ga po želji zabelimo z žlico | P |
loškem kruhku (obogaten hruškov » | pire« | v obroču iz medenega testa, na | P |
Po še enem pozdravu iz kuhinje ( | pire | krompirja in kostanja z omako | P |
razmišljanj« in še dva zapovrh.« | Pire | krompirja in kostanja z omako | P |
sejanje kaš, drugih žit, npr. | pire, | zelenjave. Iz pšenice lahko naredimo | P |
Najboljša jed in lokacija? Špinača in | pire | pri babi Jane Milčinski na Bledu | P |
mojstrovino v kozarcu: krompirjev | pire | z belim tartufom in prepeličje | P |
dnu kozarca je bil krompirjev | pire | z omako iz belega tartufa, na | P |
z omako iz belega tartufa, na | pire | je bilo položeno prepeličje jajce | P |
Zemona pa za kulinariko: krompirjev | pire | s tartufi in prepeličjim jajcem | P |
sadje tudi sušita. Iz starega žita | pire | zmeljeta moko in pečeta kruh, | P |
šolski jedilnik. »Uporabnost | pire | v prehrani sva želela predstaviti | P |
Takole gre: gobova juha iz vrečke, | pire | krompir iz škatle, hrenovke iz | P |
dobro zapečeno, še paradižnikov | pire, | cimet, prepražene bučne semenke | P |
kuhal krompir. Torej, če kuhate | pire | krompir, ne pozabite na cvetačno | P |
odstranimo olupke in banane zmečkamo v | pire | ter počakamo, da se zmes ohladi | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |