nova beseda iz Slovenije

pire (101-200)


Mešajte toliko časa, da dobite      pire.      3.  P
praženimi jetrci, za prilogo uporabila      pire      iz krompirja in cvetače, ki mu  P
dolžini semena. Kalčki pšenice in      pire,      stari štiri in več dni, postanejo  P
prenašajo gluten iz kamuta in      pire.      Če bi radi nakaljevali koruzo  P
Iz gomoljaste zelene naredim      pire.     Skuham jo, dodam smetano, maslo  P
okras, in sicer paniran krompirjev      pire      v obliki »lulčkov«.Skuhanemu in  P
nato pa ji dodamo mascarpone in      pire      iz pasijonke ‐ tega prodajajo  P
krožnika damo kostanjevo zelenin      pire,      nanj zarebrnice in če se želimo  P
porom. Prilega se še krompirjev      pire.      Moj vinski nasvet   P
med najljubše oblike uvrstilo      pire,      med volivci koalicijskih pa le  P
ki so med najljubše uvrstili      pire.      Nejc Pal   P
prilogo se nadvse poda krompirjev      pire.     A napravimo ga, kot se spodobi  P
Saša Veronik Fižolov      pire      Pripravim ga lahko tudi dan prej  P
dela lotiti vsaj pet ur prej.      Pire      je enkraten kot priloga, ki se  P
mešalnikom napravim ravno prav kremast      pire,      da ga s servirnimi obroči lahko  P
enake strukture kot krompirjev      pire.     ‐ Nove razsežnosti okusa.  P
krompirjem, da dobim ustrezno mehek      pire,      ki se ga da oblikovati v njoke  P
kuhan krompir in narejen običajen      pire.      Vampe ocvrimo, da bodo zlato rjavi  P
pridelovanje starih vrst zrnja koruze,      pire,      ajde. V mlinu se preobleče v  P
jo karamelizirate in naredite      pire!     Alge in morsko travo so ponavadi  P
piščanec z mangom in pečenim (!)      pire      krompirjem (10,35 evra) ena naših  P
Sladica je bila božanska ‐ kostanjev      pire      s svežimi naribanimi jabolki.  P
zelenjavo so vmešali v krompirjev      pire,      vse skupaj oblikovali v stožce  P
bodo pohodnikom ponudili kruh iz      pire      in čaj, na Brjah pa joto in mlado  P
vse več ljudi naroča pomfri ali      pire.     K dobremu zrezku pa obvezno sodi  P
poširana prepeličja jajca in krema iz      pire      krompirja, jurčkov in tartufov  P
ki so prav šokantne. Recimo ‐      pire      z belimi tartufi, vendar je porcija  P
zapeljivo hrustale med zobmi,      pire      s tartufi pa se je nežno razlezel  P
mesom slastnega lupinarja, toda      pire,      okrepljen samo s tartufovim oljem  P
presušeni, da so se na vilicah lomili.      Pire      je bil zbit in suh, da smo morali  P
dejansko bolj teknil kostanjev      pire      s solnim cvetom in nabodalom garnele  P
manjkalo bistvo, saj je bil bučni      pire      sicer lepo povlečen s čopičem  P
prej izgubljeni posamezniki.      Pire      pač ni omaka!In jed brez omake  P
bila slaba, kajti ob prilogi (     pire      krompir) se pikantnost malce omehčala  P
dobrimi začimbami smo dobili fižolov      pire      brez vsakršnega okusa.Ne samo  P
sladek in razkošno okusen kostanjev      pire,      polnjen z marcipanom, je v naša  P
goloto mesa. Klasičen krompirjev      pire      bi bil nenavadna spremljava, če  P
kuhanega v kosih, ocvrtega ali      pire.     V Italiji ga denimo nadevajo z  P
zapečen jagnječji kare, kremni      pire,      paprikove rezance in solatni šopek  P
okusom limone. Pravzaprav ni bil      pire,      bila je mehka krema, v kateri  P
kuhinja klasična. Krompirjev      pire,      juha belih tartufov, divji riž  P
gredah, smo ga dodali krompirju v      pire.     «Jagnjetina iz Laškega, sveža,  P
drugega, vmes pa je bil slastni      pire,      ki je okus odlično pečene ribe  P
je domiselno zamenjala običajni      pire,      ohrovtovi rezanci, le blanširani  P
živil. Izogibam se pšenice in      pire,      njunim mokam, zdrobom, kosmičem  P
pretlačimo in zmešamo, da dobimo gladek      pire.     Po okusu solimo in popramo.   P
močno razgrejemo. 4 Krompirjev      pire      razprostremo po majhnem pekaču  P
dveh vrstah zložimo na krompirjev      pire      v pekaču.Čez vse skupaj naložimo  P
baziliko. Paradižnike potlačimo v      pire      okrog ribjih filejev.Pokapljamo  P
ali dvema paradižnika. Fižolov      pire      Potrebujemo: 100 g listov svežega  P
zelenjavo Potrebujemo : 50 dag      pire,      6 dag paprike, 1/2 dl olja, sojino  P
Iz preostalih belušev naredimo      pire,      zalijemo z dvema žlicama vode  P
celega žitnega zrna (pšenice,      pire,      kamuta, ovsa, rži, koruze), ki  P
odmaknemo s štedilnika in piriramo.      Pire      kuhljamo dve minuti in ga ohladimo  P
Potrebujemo: 1/2 kg polnovredne moke iz      pire      (ali pšenice), 2 žlici sojine  P
krožnik damo najprej malo mešanice      pire      in riža ter po vrhu nabrizgamo  P
kakava in 60 ml olivnega olja; za      pire:      1,4 kg zelene, sol in 80 g masla  P
Zeleno odcedimo in zmešamo v      pire,      postopoma dodajamo maslo.Meso  P
polnovrednega riža, pšenice ali      pire,      3 dcl sojinega mleka, 6 suhih  P
Potrebujemo: 250 g pšenice (ali      pire)      v zrnu, 3 mlade bučke, 3 stroke  P
skupaj z juho, da dobimo redko      pire      juho.V kozici raztopimo maslo  P
vaniljino sredico, primešamo dinjin      pire.     Beljak čvrsto stepemo in previdno  P
fižola (rjavi, rdeči, beli), 7 dag      pire,      7 dag leče, 7 dag vloženega graha  P
sedmega meseca že uvedemo korenček s      pire      krompirjem.Od sedmega meseca mu  P
pretlačimo v kozarec za mešanje. Sadni      pire      previdno premešamo z breskovim  P
dodamo brizg proška ali penine.      Pire      damo v kozarec za penino in dolijemo  P
piriramo v električnem mešalniku.      Pire      dinje porazdelimo v dva kozarca  P
svežega motovilca, skodelico kuhane      pire      (ali pšenice), 3 žlice sončničnih  P
onesnaženjem s polutanti. Oluščena zrna      pire      lahko uporabimo kot druga žitna  P
odstotkov). Biološka vrednost      pire      se kaže v večji vsebnosti esencialnih  P
in lizin. Pomembna lastnost      pire      v primerjavi s pšenico je v njeni  P
bolje prebavljivo. Pražena zrna      pire      je mogoče zmleti v kavni nadomestek  P
pa sladijo tudi plevnata zrna      pire.     Iz mladih pirinih listov iztisnemo  P
izročilo priporoča uživanje kuhane      pire      za splošno okrepitev, boljši tek  P
za obrok hrane zaužijemo samo      pire      krompir brez dodatkov.Krompir  P
posodi dobro premešamo kostanjev      pire      in mu dodamo še sladkor v prahu  P
jagode itn.; za kosilo: zelenjavna      pire      juha ali zelenjavna kremna juha  P
npr. v pečenem ali praženem, ali      pire      krompirju dodamo smetano, je povišanje  P
poznali Inki v Južni Ameriki.      Pire      krompir Nekoliko prilagojen recept  P
Nekoliko prilagojen recept za      pire      krompir je iz knjige: Benitez  P
zmešamo v mešalniku, da dobimo gost      pire.     Na krožnik damo solatne liste,  P
liste, nanje stresemo krompirjev      pire      in ga obložimo s kuhanimi jajci  P
francoske jedi, lahke, kremne,      pire      mešanice, zlasti mesne, pečene  P
Pijemo počasi, po požirkih.      Pire      iz buč hokaido Potrebujemo: eno  P
paličnim mešalnikom razmešamo v      pire      ter ga po želji zabelimo z žlico  P
loškem kruhku (obogaten hruškov »     pire«      v obroču iz medenega testa, na  P
Po še enem pozdravu iz kuhinje (     pire      krompirja in kostanja z omako  P
razmišljanj« in še dva zapovrh.«      Pire      krompirja in kostanja z omako  P
sejanje kaš, drugih žit, npr.      pire,      zelenjave. Iz pšenice lahko naredimo  P
Najboljša jed in lokacija? Špinača in      pire      pri babi Jane Milčinski na Bledu  P
mojstrovino v kozarcu: krompirjev      pire      z belim tartufom in prepeličje  P
dnu kozarca je bil krompirjev      pire      z omako iz belega tartufa, na  P
z omako iz belega tartufa, na      pire      je bilo položeno prepeličje jajce  P
Zemona pa za kulinariko: krompirjev      pire      s tartufi in prepeličjim jajcem  P
sadje tudi sušita. Iz starega žita      pire      zmeljeta moko in pečeta kruh,  P
šolski jedilnik. »Uporabnost      pire      v prehrani sva želela predstaviti  P
Takole gre: gobova juha iz vrečke,      pire      krompir iz škatle, hrenovke iz  P
dobro zapečeno, še paradižnikov      pire,      cimet, prepražene bučne semenke  P
kuhal krompir. Torej, če kuhate      pire      krompir, ne pozabite na cvetačno  P
odstranimo olupke in banane zmečkamo v      pire      ter počakamo, da se zmes ohladi  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA