nova beseda iz Slovenije

pire (201-290)


ohladimo, ga nato zmečkamo kakor za      pire      ter dodamo praženemu mesu in zelenjavi  P
biftka, ob boku kremne špinače ter      pire      krompirja in, kot je zapisal avtor  P
Pripravim ga iz biološko pridelane      pire.     Želim si le, da bi bila takšna  P
Pripravljene sestavine zmečkamo v      pire      in namažemo na popečene rezine  P
smetane). Sestavine zmečkamo v      pire,      namažemo na tortilje in postrežemo  P
vitlofom in tartufi; topli mangov      pire      z rezino gosjih jeter in škampovim  P
iz ajde, koruze, pšenice, rži,      pire.     »Poleg polnovrednih imamo praznične  P
popularen krompir. Pečenemu in      pire      krompirju se moramo izogibati  P
dodatkov, zraven pa so ponudili      pire      iz pečene rdeče paprike. Nafa  P
ki je najboljši, če uporabite      pire      sveže hruške in dodate prosecco  P
Iz svežih breskev pripravite      pire,      dolijte prosecco, dobro premešajte  P
Iz svežih breskev pripravite      pire,      dolijte prosecco, dobro premešajte  P
skuhamo, olupimo in zmečkamo v      pire.     Če za to delo ni dovolj potrpljenja  P
potrpljenja, lahko kupimo že narejen      pire      (čeprav avtor navadno ne svetuje  P
načeloma vegetarijanska jed. Tudi      pire      krompir z bučkami.Opustiti meso  P
leseno tlačilko, s katero se dela      pire      krompir.Lešnik samo pritisnemo  P
Naslednji dan pa olje in gas.      Pire      krompir bo zahteval od vas malo  P
odcedimo in pretlačimo v gladek      pire.     Dodamo moko, ščepec soli, maslo  P
Jernejk prisegajo na pridelavo      pire      ‐ Stara vrsta pšenice, ki skromneje  P
a ne preveč, tako da bi dobili      pire.     Lahko si pomagate kar z vilicami  P
namreč dobro ujemata z okusom      pire      PIRINE PALAČINKE   P
potem jih odcedimo in zmečkamo v      pire.      V veliki skledi zmešamo suhe  P
prilogo pa je ponudil krompirjev      pire      in popečeno slanino. Vino je  P
škampa s peno iz oljčnega olja, pa      pire      s črnim tartufom in sipo, vse  P
jedilniku: ‐ smoothie (tekoč sadni      pire)      in džus (100-odstotni sadni sok  P
šopek peteršilja - ohrovtov      pire     : 800 g ohrovta - 80 g šalotke  P
nadenemo prsni file. Ohrovtov      pire.     Ohrovt očistimo in drobno narežemo  P
jušne zelenjave - Krompirjev      pire      -Žafranova omaka: 4 dl sladke  P
beli poper v zrnu Krompirjev      pire      pripravimo po svojem preizkušenem  P
očiščene ribje fileje. Krompirjev      pire      razdelimo na segrete krožnike  P
umešamo. Dodamo moko, kostanjev      pire,      l mrzlega mleka in vse skupaj  P
Zraven se prilega krompirjev      pire      ali masleni krompir v kosih.   P
skupaj dobro pretlačimo, da dobimo      pire.     Posebej na maščobi, lahko na olju  P
dodali lovorov list. Krompirjev      pire:      olupimo krompir, ga skuhamo do  P
mleko, maslo in muškatni orešček.      Pire      naj bo malo redkejši, kot smo  P
pečemo v masti ali pripravimo kot      pire,      se povzpne skoraj na 100. Pri  P
pireju (nekaj čemaža zamešamo v      pire,      nekaj pa ga potresemo po vrhu  P
gosto omako. Zraven ponudimo      pire      s krompirjem in z bučkami, z beluši  P
gosto omako. Zraven ponudimo      pire      s krompirjem in z bučkami, z beluši  P
katerih grah prevladuje: grahov      pire,      dušen grah s solatnimi srčki,  P
foto: FOTOSPRING Zeleni grahov      pire      Za 4 osebe   P
odcedimo in stlačimo s stiskalnico v      pire.     Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo  P
mešalnikom sesekljamo grah in smetano v      pire.     Solimo, popramo, zaokrožimo okus  P
stepanje primešamo krompirjev      pire.     Če je pire pregost, dodamo malo  P
primešamo krompirjev pire. Če je      pire      pregost, dodamo malo sladke smetane  P
paprike ustrezno večja. Tudi      pire      lahko prilagodimo in krompirju  P
koščkom masla. Preden postrežemo      pire      z gobami, ga potresemo še s peteršiljem  P
in česen, dodamo paradižnikov      pire      in mezgo in dušimo okoli 6 minut  P
bi prekrile okus po bučkah.      Pire      z breskvami Potrebujemo 3 večje  P
krompirja. Moja mladost je bila polna      pire      krompirja, ki sem ga oboževala  P
Špinača, dve jajci na oko in      pire      krompir ali pire z zdaj ostro  P
jajci na oko in pire krompir ali      pire      z zdaj ostro prepovedanim ocvrtim  P
krompirja. Moja mladost je bila polna      pire      krompirja, ki sem ga oboževala  P
Špinača, dve jajci na oko in      pire      krompir ali pire z zdaj ostro  P
jajci na oko in pire krompir ali      pire      z zdaj ostro prepovedanim ocvrtim  P
olivnega olja + sol -Brokolijev      pire:      v krompirjev pire primešamo kuhan  P
Brokolijev pire: v krompirjev      pire      primešamo kuhan in pretlačen brokoli  P
na krožniku ponudimo brokolijev      pire.      Okvir: Morske jedi, ribe, rake  P
vojvodinjino (ali 31 25 88) 26 04 15      Pire      krompir z olivnim oljem in zelišči  P
košček krompirja. Krompirjev      pire      z olivnim oljem Za 4 osebe  P
krompirjevi kaši. Pazimo, da ostane      pire      rahel.Solimo ga in popramo, začinimo  P
ponudimo. Nasvet: Krompirjev      pire      z olivnim oljem se lepo prilega  P
z mesom, okusen je tudi bučni      pire,      s katerim polnimo raviole, za  P
počivat v hladilnik. Zmešamo bučni      pire,      rjavi sladkor, kislo smetano   P
Nasvet: Kako pripravimo bučni      pire?     Bučo prerežemo, odstranimo pečke  P
v sopari, nato pa pretlačiti v      pire.      Tako se ohranijo vitamini in rudninske  P
minut). Lahko pa pripravimo bučni      pire      tudi tako, da narezano bučo dušimo  P
skledo, pretlačimo z vilicami v      pire      in primešamo muškatni orešček  P
pravokotnik testa naložimo bučni      pire      v enakomernih razmikih (po 5 cm  P
jedi lahko skrajšamo, če bučni      pire      pripravimo vnaprej in ga zamrznemo  P
najslajši takrat, ko ga skuhamo v      pire      in uporabimo za pripravo odličnih  P
Odstavimo. Primešamo kostanjev      pire,      mandljeve lističe in vinjak.   P
po okusu. Nasvet: Kostanjev      pire,      ki je tako okusen, da ga s stepeno  P
nekoliko ohladi, jo pretlačimo v fin      pire.      Za štiri porcije potrebujemo približno  P
lahko pripravimo še krompirjev      pire      iz vrečke.Namesto piščanca lahko  P
nekoliko ohladi, jo pretlačimo v fin      pire.      Za štiri porcije potrebujemo približno  P
krožnike. Prilijemo marelični      pire      in strjenko po lastnem okusu dekoriramo  P
posladek še slajši. Marelični      pire      pripravimo tako, da marelice iz  P
pod vplivom vrele vode nastajal      pire      krompir z ocvrto čebulo in popečenimi  P
gušterskem" obdobju prisegal na      pire      krompir kot najboljšo sestavino  P
kosilo čufte v paradajz sosu. S      pire      krompirjem.No, čebulni pire krompir  P
S pire krompirjem. No, čebulni      pire      krompir, ki je navsezadnje edina  P
na zobe. In hej, tisto, kar v      pire      krompirju hrusta, niso neraztopljeni  P
paradižnik in sesekljan drobnjak,      pire      ‐ da, prav takega se spomnim iz  P
predrag krompir v prahu, ki postane      pire,      če mu dodaste mleko in vrelo vodo  P
Cvetačna juha Zelenjavna polpeta in      pire      krompir Solata s fižolom, začinjena  P
čisto zraven pa je nekaj gred      pire,      ki jih Valpatiči nikoli ne požanjejo  P
Trnovskem pristanu, valda smo šli po      pire      in smo se ga nabutal.Pa kaj pa  P
kot Anal Restaurant (tlačenje      pire      krompirja v anus in risanje z  P
vendar pa je vsakemu navadnemu      pire      krompirju ali pasulju posvečena  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA