nova beseda iz Slovenije

segrejemo (323)


bil ogljik, premog pa skupek rastlin? Če ga      segrejemo      na ne vem koliko stopinj, dobimo lesno žaganje  A
prevesti“ v takšno obliko, na primer: ’Če vodo      segrejemo      na 100 C, potem voda zavre (pri zračnem tlaku  B
sorazmerno s prejeto dozo. Ko snov po obsevanju      segrejemo      na višjo temperaturo, se energijski nivoji spet  D
timijan, majaron, lovorov list - V ponvi      segrejemo      malo olivnega olja in pečenko popečemo z vseh  D
podolžno prerežemo. V pekaču, ta naj ima pokrov,      segrejemo      preostalo olje ter pražimo čebulo in česen.  D
priporočil, naj vodo po toplotnem šoku še nekoliko      segrejemo,      poudariti pa moramo, da so cevi in pipe v hotelu  D
zakaj pri nižji temperaturi z enako toploto bolj      segrejemo      kristal kot pri višji.Posebej zanimivo je to  D
je, da takrat, ko kos turmalinovega kristala      segrejemo,      njegova nasprotna konca dobita različen električni  D
moka, s katero posipamo pekač Priprava: Maslo      segrejemo      na telesno temperaturo, penasto stepamo in ob  D
Spočetka je zelo suh. Če v savni      segrejemo      zrak, ki je pri sobni temperaturi nasičeno vlažen  D
zidu in zato traja precej časa, da zid toliko      segrejemo,      da na njegovi notranji strani dobimo pravo temperaturo  D
Pri ohlajanju se zapiše, ko pa nosilec zapisa      segrejemo      nad temperaturo, pri katerih smo zapisovali  D
razširjen in najzanesljivejši je vroč zrak -      segrejemo      ga s plinom in sekundarno ogrejemo papir do  D
Pečico ogrejemo na 170 stopinj C. V ponvi      segrejemo      slanino in jo pečemo, da izpusti vso maščobo  D
vodo. Pustimo stati čez noč, potem pa na kratko      segrejemo,      če hočemo topel čaj in pijemo tako, kot je rekla  G
zmečkamo in ji dodamo svinjsko mast. Vse skupaj      segrejemo.     Mazilo, ki ga dobimo, zdravi glavobol in živce  G
pomembno, da se teflonska posoda ne pregreva. Če      segrejemo      olje v navadni ponvi se bo pri 300 stopinjah  G
Dodamo jim nekaj bakra. S plamenom vse to      segrejemo      v proti ognju odporni posodi, da se stali.   G
žarek odbije od podlage, z močnejšim laserjem      segrejemo      barvilo, tako da na tistem mestu postane prosojno  P
ki mu z laserjem na določenih mestih barvilo      segrejemo      tako, da postane prosojno, moramo namreč pri  P
različnih temperaturah različno občutljiva: če jih      segrejemo      na neko določeno temperaturo, postanejo prosojna  P
je nameščen v stojalo, tako da tudi z njim ne      segrejemo      ohišja za zaslonom LCD. Hitrost računalnika  P
lupimo, ampak samo odstranimo semena. V posodi      segrejemo      dve žlici oljčnega olja, dodamo žlico ali dve  P
blago in zavežemo v kroglico. Zeliščni obkladek      segrejemo      nad paro in toplega polagamo po vsem telesu  P
temno sezamovo olje in sojino omako. V posodi      segrejemo      oljčno olje.Ko je zelo vroče, stresemo nanj  P
razmere, tako rekoč ni. Ko pa hrano na primer      segrejemo      na 60 C, se mikrofilm stopi in sol se začne  P
Naslednji dan - za kosilo ali za večerjo - v posodi      segrejemo      malo oljčnega olja in na njem zarumenimo drobno  P
in grenkih, pripravimo več nalivov. Za prvega      segrejemo      vodo na 50 do 60 C in z njo prelijemo čaj.  P
pripravljena. Če pa želimo v pitju uživati,      segrejemo      vodo na 70 do 80 C, v skodelico stresemo nekaj  P
Sredozemlju ali kar doma. V dovolj veliki posodi      segrejemo      malce oljčnega olja in na njem zarumenimo drobno  P
pod pecljem, in jih znotraj posolimo. Pečico      segrejemo      na 180 C.Preostalo zelenjavo zrežemo na majhne  P
sok polovice limone Pečico      segrejemo      na 200 C.V njej pečemo jajčevec približno trideset  P
prelijemo z 250 ml mrzle vode, pokrijemo, počasi      segrejemo      do vretja in kuhamo na zmernem ognju še 20 do  P
operemo in narežemo na drobne koščke. V ponvi      segrejemo      olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo, da  P
samo toliko vode, da so pokrite, in vse skupaj      segrejemo      - kuhanje ni potrebno -, da se kruh zmehča in  P
damo v drugo posodo, prilijemo nekaj vode in      segrejemo,      da se zmehčajo.Ni jih treba kuhati; dovolj je  P
Pečeni poganjki V ponvi      segrejemo      malo oljčnega olja ali masla, dodamo cele ali  P
izrazitim nadihom poletja. Sladek predlog: V posodi      segrejemo      dve skodelici rahlo osoljene vode.Ko zavre,  P
dodatno osladimo z medom. Slan predlog: V posodi      segrejemo      pol kozarca vode in na njej zmehčamo drobno  P
(20 g) in dveh žlic limoninega soka (30 g).      Segrejemo      in mešamo v vodni kopeli. Nastajanje gubic prepreči  P
Riž s kokosom V posodi      segrejemo      dve žlici kokosove maščobe, dodamo po žličko  P
pripravi sladic nasploh imenitno obnese. V posodi      segrejemo      2 žlici masla, dodamo korenček in na zmernem  P
Naslednje jutro prelivek precedimo in ga počasi      segrejemo      na temperaturo, primerno za pitje. Prevretek  P
strjuje, ga s posebnimi postopki v delavnici spet      segrejemo      na samem lesu.Hladen uporabljamo samo ribji  P
še z izbranim načinom ogrevanja in ga dodatno      segrejemo,      vendar o tem v nadaljevanju. Zajem svežega  P
neželeni pojav lahko preprečimo tako, da površine      segrejemo      in povišamo njihovo temperaturo, hkrati pa moramo  P
odstotkov dovedemo v topel, ogrevan prostor in ga      segrejemo      na približno 20~ Celzija, se mu relativna vlažnost  P
dražje. Od 150 litrov jo približno polovico      segrejemo,      ogrevanje prostorov in vode pa je običajno največji  P
elektriko, skozi žičko poženemo velikanski tok in jo      segrejemo      na 2500 stopinj Celzija.S tem močno obremenimo  P
plin, ohlajen na -160 stopinj Celzija. Če ga      segrejemo      na 370 stopinj Celzija, dobimo tehnološka dušik  P
Dolijemo žlico, dve sojine omake in precedimo.      Segrejemo      in dodamo maslo, da se omaka zgosti.Na dno krožnika  P
zarebrnice in če se želimo vrhunsko posladkati,      segrejemo      brusnice, pomešane z maslom in sladkorjem v  P
kvadratni meter stene iz kamene volne za stopinjo      segrejemo      z dva tisoč džuli, jih potrebujemo za leseno  P
Riž med stalnim mešanjem v suhi ponvi dobro      segrejemo,      potem pa zalijemo z vodo v razmerju 1 : 3. Ne  P
Vsaj dve uri pustimo v marinadi. Olivno olje      segrejemo      v ponvi in na njem hitro popečemo fileje škarpene  P
operemo in liste dobro osušimo. Olje močno      segrejemo      in na hitro ocvremo špinačo.Ponev takoj pokrijemo  P
gorčico ter pokapljamo z oljem. Preostalo olje      segrejemo      v ponvi in vanj zložimo steake.Z gorčico namazana  P
sladkor, sol in poper. V ponvi na močnem ognju      segrejemo      olje in vanj stresemo ingver ter česen.Pražimo  P
in narežemo na kolobarje. Maslo z žlico olja      segrejemo      in na njem popražimo šalotko.Dodamo krompir  P
Paradižnik drobno narežemo.      Segrejemo      pečico in pogrejemo pekač, ga naoljimo in nanj  P
Dodamo peteršilj. Mleko      segrejemo      in začinimo s soljo in muškatom.Šalotko in mleko  P
Jetrca operemo, osušimo in prepolovimo. V ponvi      segrejemo      olje in maslo ter na hitro prepražimo jetrca  P
postavimo na hladno. Sladkor in orehe damo v ponev,      segrejemo      in zlato rjavo karameliziramo.Ohladimo na deski  P
v soljeni vodi do mehkega. Medtem v kozici      segrejemo      mleko skoraj do vrelišča in vanj vmešamo na  P
zobotrebcem ali zašijemo z nitjo. Olje v pekaču      segrejemo,      nanj stresemo najprej oprano in narezano jušno  P
vdolbino in vanjo nadrobimo kvas. Mleko malo      segrejemo      in polovico vlijemo h kvasu v moki.Ko se kvas  P
pregnetemo in pustimo še 15 minut vzhajati.      Segrejemo      olje.Z žlico oblikujemo žličnike in jih v olju  P
popopramo in pomešamo s papriko. Olje za cvrenje      segrejemo      v voku.Dovolj bo vroče, ko se ob ročaju lesene  P
Koriander operemo in drobno sesekljamo. V voku      segrejemo      žlico olja, na njem dve minuti pražimo brokoli  P
operemo, očistimo in zrežemo na kolesca. V voku      segrejemo      olje.Moko za tempuro pomešamo s slabega 1/4  P
Bambusove vršičke temeljito odcedimo. V voku      segrejemo      žlico olja.Na njem med mešanjem eno minuto pražimo  P
pražimo čebulo in česen, potisnemo ju ob obod.      Segrejemo      drugo žlico olja, na njem med mešanjem minuto  P
čebulo, tudi to potisnemo navzgor ob obodu.      Segrejemo      preostalo olje, na njem med nenehnim mešanjem  P
, da lahko gladko razmešamo. Preostalo juho      segrejemo      in jo počasi med stalnim mešanjem prilivamo  P
Paradižnik očistimo in ga grobo nasekljamo.      Segrejemo      olje, dodamo čebulo, česen, narezane čilije  P
Ananas očistimo in narežemo na kolobarje. V ponvi      segrejemo      maslo in jih na njem zlato opečemo z obeh strani  P
papir za peko in malo moke. Priprava : Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180  P
Testo pustimo, da se odtaja. V kozici      segrejemo      vino in dodamo čebulo ter česen.Prilijemo smetano  P
olupimo in narežemo na tanka kolesca. V ponvi      segrejemo      dve žlici olja in položimo nanj nekaj kupčkov  P
drobno naribamo ter ju primešamo k testu. Olje      segrejemo.     Meso najprej pomokamo in ga pomočimo v testo  P
spet v zamrzovalnik za dve do tri ure. Pečico      segrejemo      na 140 stopinj Celzija. Pekač s testom vzamemo  P
ga postavimo za uro in pol na hladno. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Iz testa naredimo kroglice  P
beljak in 3 žlice sladkorja. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj.Moko, pecilni prašek in sol pomešamo  P
na široke rezance (2 cm). V kozici (ali voku)      segrejemo      olje in dodamo radič.Pražimo (pečemo in mešamo  P
olupimo in drobno sesekljamo. V večji posodi      segrejemo      surovo maslo in olje, na tem dušimo čebulo od  P
česen olupimo ter drobno sesekljamo. Oljčno olje      segrejemo      v obloženi ponvi, čebulo in česen steklasto  P
s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Pečico      segrejemo      na 190 stopinj Celzija. Pravokotno nepregorno  P
otresemo in listke posmukamo s stebelc. V ponvi      segrejemo      dve žlici olja.Dodamo del bučk in feferonov  P
svež parmezan in drobno sesekljan česen. Olje      segrejemo      in vlijemo jajčno maso v ponev, zmanjšamo ogenj  P
manjše krhlje, prav tako mocarelo. V ponvi      segrejemo      olje in na hitro popečemo narezane jajčevce  P
sesekljanim česnom, malo solimo in popramo. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija in jajčevce zlato rumeno  P
Pustimo stati, da se kuskus napije vode. V ponvi      segrejemo      olivno olje in na njem počasi prepražimo rdečo  P
Začinimo s soljo, poprom in mleto baziliko.      Segrejemo      olivno olje in na njem na hitro z obeh strani  P
uporabimo posebne želatinaste obloge, ki jih prej      segrejemo      v vroči vodi.Uporabite lahko tudi plastenko  P
tri za prst debele biskvite. Za rumeno kremo      segrejemo      mleko, ki smo mu dodali vaniljo, rumenjake,  P
krompir in dobro, vendar rahlo premešamo. Pečico      segrejemo      na 190 stopinj Celzija in krompir do konca spečemo  P
Celzija in krompir do konca spečemo. Za omako      segrejemo      v ponvi olivno olje, dodamo drobno sesekljano  P
potem v jajcu in na koncu v drobtinah. Olje      segrejemo      in rezine zlato rjavo spečemo.Ocvrte položimo  P
Čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi      segrejemo      olivno olje, dodamo drobno narezan gomolj koprca  P
Korenje olupimo in narežemo na kocke. V loncu      segrejemo      olje in polovico masla ter na hitro prepražimo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

1 101 201 301 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA