nova beseda iz Slovenije

segrejemo (101-200)


svežimi vejicami timijana in rožmarina. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija.Pečemo približno 45 minut  P
česen in ga drobno sesekljamo. V kozici močno      segrejemo      olje.Dodamo vso zelenjavo razen paradižnika  P
veliko nepregorno posodo ali pekač. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj in vse dodatke začnemo v plasteh  P
Zmešamo sladkor in cimet. Olje dobro      segrejemo,      a se ne sme kaditi.Ali je primerno vroče, preverimo  P
jajce, stopljeno maslo in pivo. Hkrati dobro      segrejemo      olje.Preostalo moko zmešamo z žlico sladkorja  P
operemo ter narežemo na manjše kose. V ponvi      segrejemo      olje in na hitro prepražimo šampinjone in por  P
in jih narežemo na tanke rezine. Olivno olje      segrejemo      in jurčke na hitro opečemo.Na koncu jih začinimo  P
Testo pregnetemo. Pečico      segrejemo      na 250 stopinj Celzija skupaj z modelom.Vroč  P
pomaščen pekač in pustimo, da vzhaja. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 40  P
Znova pregnetemo in ponovimo še enkrat. Pečico      segrejemo      na 240 stopinj Celzija.V testo primešamo še  P
sladkor v prahu za posip. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Maslo in sladkor obdelujemo  P
Slanino narežemo na kocke. V veliki ponvi      segrejemo      olje ter na njem slanino in čebulo približno  P
Mešanico vzamemo iz ponve. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija, tortni model obložimo  P
kumino, liter vode, sol in poper. Priprava: Olje      segrejemo      in na njem prepražimo moko, da dobimo temno  P
moko s presejanim pecilnim praškom. Pečico      segrejemo      na 175 stopinj Celzija.Model za torto namastimo  P
očistimo in skuhamo v malo soljeni vodi. V ponvi      segrejemo      olivno olje in na njem na hitro prepražimo zelenjavo  P
Solimo po okusu. V ponvi      segrejemo      žlico olja.Dolijemo paradižnikovo kašo, kuhamo  P
pričvrstimo z zobotrebcem. V dovolj veliki ponvi      segrejemo      nekaj olja.Če je mogoče, pečemo več kot en zvitek  P
Priprava : V veliki ponvi z debelim dnom      segrejemo      30 ml masti in na njej pražimo čebulo, dokler  P
mandljevih lističev. Priprava : V veliki ponvi      segrejemo      olje, dodamo govedino, čebulo in česen ter med  P
sladkor za posip v prahu. Priprava : Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.V posodo stresemo moko  P
Artičoke očistimo. V ponvi z debelim dnom      segrejemo      olivno olje, prepražimo česen in timijan, nato  P
pest nasekljanega peteršilja. Priprava: Pečico      segrejemo      na 150 stopinj.Govedino narežemo na 2 cm velike  P
posolimo in popramo in v njej povaljamo meso.      Segrejemo      malo olivnega olja.Govedino na hitro popečemo  P
Vsak zvitek prelijemo s kislo smetano. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj in zapečemo zvitke.Medtem pripravimo  P
Šalotko olupimo in sesekljamo. V ponvi      segrejemo      olivno olje in jo na njem rahlo prepražimo,  P
: Čebulo olupimo in sesekljamo. Olivno olje      segrejemo      in na njem rahlo prepražimo čebulo in česen  P
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V kozici      segrejemo      olivno olje skupaj z maslom in na njem zasteklenimo  P
Odcedimo in ohladimo s hladno vodo. Olje      segrejemo      v ponvi in na njem rahlo prepražimo oreške.  P
pest rukole ali druge solate. Priprava: Pečico      segrejemo      na 220 stopinj Celzija.Skuto damo v skledo skupaj  P
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V ponvi      segrejemo      maslo, rahlo prepražimo čebulo in dodamo še  P
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V ponvi      segrejemo      olje in meso zlato rumeno zapečemo.Meso odstranimo  P
Čebulo in česen drobno sesekljamo. V posodi      segrejemo      olje in na njem prepražimo žlico karija. Dodamo  P
pol ure in vmes po potrebi vsaj enkrat ponovno      segrejemo      brisačo, na primer na radiatorju.Toplota pripomore  P
vorjevega sirupa, "biocimet". Priprava: 4 dcl mleka      segrejemo      skoraj do vrelišča, nato pa vanj vsujemo proseno  P
Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi      segrejemo      olje.Dodamo krušne kocke, česen in pinjole ter  P
očistimo in narežemo na tanke rezance. V ponvi      segrejemo      olivno olje in na hitro opečemo rezance paprike  P
velja tudi za lističe. Pred uporabo jih lahko      segrejemo,      saj laže izločajo zdravilne snovi, hkrati pa  P
pa omehča, da laže odstranimo mozolje. Vodo      segrejemo      in jo nalijemo v posodo, nagnemo obraz nad njo  P
penino, limoninim sokom in sladkorjem. Želatino      segrejemo      in mešamo, da se razpusti. Nekoliko jo ohladimo  P
mešanju stopimo v vroči vodni kopeli. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.V posodi penasto umešamo  P
nekaj minut namočimo jabolčne rezine. Pečico      segrejemo      na 120 stopinj Celzija.Pekač obložimo s papirjem  P
olivnega olja in žlico surovega masla raztopimo in      segrejemo.     V njem meso popečemo z vseh strani (približno  P
vino ter kuhamo še šest minut. V drugi posodi      segrejemo      žlico olivnega olja in v njem dušimo osem listov  P
poper. Priprava: Olje in maslo raztopimo in      segrejemo,      jagnjetino v dveh do štirih minutah z vseh strani  P
g hladnega surovega masla. Priprava: Olje      segrejemo,      meso solimo, popramo in na obeh straneh v vročem  P
Začinimo ga s soljo in poprom. Pečico      segrejemo      in ga na 170 stopinj Celzija počasi pečemo.  P
očistimo in narežemo na debelejše lističe. V ponvi      segrejemo      malo masla in na njem rahlo prepražimo narezan  P
Omako pokuhamo. Posebej v drugi ponvi      segrejemo      olivno olje in na njem prepražimo narezane šampinjone  P
suhega, potrgamo lističe in jih grobo sesekljamo.      Segrejemo      olje.Na njem hrustljavo opražimo slanino, ki  P
Posolimo in popramo. Olje in 10 g masla      segrejemo      v posodi in na njem popečemo zrezke. Najprej  P
Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Olje      segrejemo      in zelenjavo, razen kumarice, na hitro opečemo  P
mešanih zelišč prihranimo za okras. V veliki ponvi      segrejemo      olje in na njem prepražimo šalotke, da posteklenijo  P
Puranje zrezke narežemo na ozke trakove. V ponvi      segrejemo      maslo, dodamo meso in ga na močni vročini pečemo  P
Tretjo samo razpolovimo.      Segrejemo      olje in v njem opečemo limetini polovici, ju  P
Priprava: Rezini kruha popečemo. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180  P
olupimo in narežemo (ne sekljamo). V nizki posodi      segrejemo      olje, dodamo česen, feferon in krompir in na  P
jih v slani vodi 10 minut kuhamo. Olivno olje      segrejemo      in na njem na hitro podušimo špinačo in kolerabo  P
vzamemo iz vode in jih dobro odcedimo. Maslo      segrejemo      v nizki posodi in na njem zlato rjavo opečemo  P
sojino omako ter premešamo. Na močnem ognju      segrejemo      vok ali teflonsko ponev, nato dodamo olje in  P
stopljene marelične marmelade. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Pekač ali model za pite  P
ponev zlijemo olivno olje in ga na zmernem ognju      segrejemo.     Dodamo č esen in na hitro popražimo, da se zmehča  P
z limoninim sokom, da ne porjavijo. Pečico      segrejemo      na 210 stopinj Celzija.Sladkor vsujemo v pekač  P
in poprom ter pustimo, da se ohladi. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija. Testo premažemo z maslom  P
Narežemo na tanke rezine. Olje      segrejemo      in v njem popečemo zeleno in čebulo.Olupimo  P
in kose pomaranče za okras. Priprava: Olje      segrejemo      in v njem pečemo tuno dve minuti na vsaki strani  P
kaper, kajenski poper in sladkor. Priprava:      Segrejemo      žar v pečici.Kozice operemo in osušimo.  P
splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. V ponvi      segrejemo      olje, na njem nekaj minut pražimo limonino travo  P
papirjem in z obeh strani namažemo z oljem.      Segrejemo      mrežo, jo namažemo z oljem in zrezke na močni  P
Prižgemo oglje.      Segrejemo      mrežo in jo naoljimo.Polpete namažemo z olivnim  P
otresemo do suhega in grobo nasekljamo. Močno      segrejemo      mrežo, jo naoljimo in ražnjiče na srednje močni  P
Olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. V loncu      segrejemo      maslo in olivno olje.Nato podušimo por, stebelno  P
posode, na dnu pa nastane bela obloga. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj Celzija.Testo položimo v posodo  P
sladkor v prahu za posip. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Vdolbinice pekača za  P
mleka, približno 24 lešnikov. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Vdolbinice pekača za  P
2 jajci in 150 ml mleka. Priprava: Pečico      segrejemo      na 180 stopinj Celzija.Vdolbinice pekača za  P
tanke rezine. Stisnemo sok in ga z marelicami      segrejemo.     Dodamo rezine lupine.   P
kisa in rožmarin za okras. Priprava: Olje      segrejemo      in v njem dve minuti pražimo sardele, česen  P
očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Olje      segrejemo      in v njem tri minute dušimo zelenjavo in panceto  P
izrazito strukturo. Maže za drsenje nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in jih z drgnjenjem nanesemo na  P
tako, da tubo pri nizkih temperaturah nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in mažo nanesemo v obliki resic  P
žlebiča smučke. Po nanosu mažo še nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in jo s strgalom za žleb smučke  P
klister pred nanosom in razmazanjem nekoliko      segrejemo.      Nošenje namazanih smuči   P
razporejeni po površini in v sredici telesa. Ko se      segrejemo      nad zgornjo mejo, ki jo določi termostat, se  P
zavarovala pred mrazom, nas ovirajo. Ko se      segrejemo,      jih je hitro preveč in ne vemo, kam bi z njimi  P
klister pred nanosom in razmazanjem nekoliko      segrejemo.      Nošenje namazanih smuči   P
za oprijem. Tubo klistra najprej nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in nato mažo nanesemo v obliki  P
okrog 40 do 60 cm. Po nanosu mažo spet nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in nato enakomerno razmažemo po  P
ustrezno strukturo. Maže za drsenje nekoliko      segrejemo      z gorilnikom in jih z drgnjenjem nanesemo na  P
minut, potem pa dodamo jajce in sol. Mleko      segrejemo      le toliko, da je mlačno, in v njem raztopimo  P
sol (lahko je tudi navadna). Priprava: Pečico      segrejemo      na 200 ~C.Krompir temeljito operemo, ga položimo  P
očiščene sipe zrežemo na ozke trakove. V kozici      segrejemo      olivno olje in nato na njem zlato rumeno opečemo  P
Potrebujemo model z majhnimi vdolbinicami. Tekočino      segrejemo      in v njej raztopimo trsni sladkor.Ohladimo.  P
s premerom 20 cm spečemo 8 palačink. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj.V ponev damo maslo in olje, ju  P
200 stopinj. V ponev damo maslo in olje, ju      segrejemo      na srednji temperaturi, dodamo na ozke kolobarčke  P
pomaščen pekač tako, da ga zapolnimo. Za preliv      segrejemo      mleko, dodamo sladko smetano, maslo, žličko  P
vroče palačinke z drugo polovico sladkorja,      segrejemo      rum, prelijemo palačinke in flambiramo pri mizi  P
Rešetko postavimo v sredino pečice, ki jo      segrejemo      na 180 stopinj. Notranjost modla za šarklje  P
sezamovega olja, sezamova semena (po želji). Pečico      segrejemo      na 230 stopinj.Mrežico namestimo na sredino  P
poskrbi stroj: »To je izjemno pomemben proces.      Segrejemo      jo na 45 do 48 stopinj in jo nato ohladimo,  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA