nova beseda iz Slovenije
tako da sega ob robovih 2 cm visoko. Pečico | segrejemo | na 200 stopinj.Jajci penasto umešamo s sladkorjem | P |
Pogačo pečemo pri 200 stopinjah 15 minut. | Segrejemo | marelično marmelado in jo pretlačimo skozi cedilo | P |
Sadni kaši dodamo sladkor, dobro premešamo in | segrejemo | do vretja. Vre naj štiri minute, ves čas mešamo | P |
kolesca, paradižnik na majhne kocke. V ponvi | segrejemo | pet žlic olja in na njem najprej popražimo meso | P |
brisačo in zložimo na naoljen pekač. Pečico | segrejemo | na 250 stopinj.Bučne rezine pokapljamo s stopljenim | P |
s stebel. V večji ponvi, še bolje pa v voku, | segrejemo | olje in popečemo najprej piščančje meso, da | P |
še boljša pa je seveda domača goveja juha ‐ | segrejemo, | da skoraj zavre.V široki ponvi razgrejemo maslo | P |
žlička masla * 2 žlički moke. Priprava: Pečico | segrejemo | na 150 stopinj.Svinjski file oplaknemo, osušimo | P |
cm debele rezine, solimo in popramo. V ponvi | segrejemo | olje in maslo.Na maščobi zapečemo rezine fileja | P |
postavimo za 30 minut v zamrzovalnik. Pečico | segrejemo | na 180 stopinj.Češnje napol odtalimo (če uporabimo | P |
Priprava: preden se lotimo priprave, pečico | segrejemo | na 225 stopinj Celzija.Nato kakije umijemo z | P |
Česen olupimo in stremo. V posodi | segrejemo | olivno olje, na njem med mešanjem tri minute | P |
Takoj jih pokapljamo z limono. V ponvi | segrejemo | 3 žlice olja in na srednje močnem ognju pražimo | P |
Čebulo na drobno sesekljamo. Žličko olja | segrejemo, | dodamo zelje in čebulo ter dušimo.Zalijemo s | P |
skodelic damo po 3 kocke sladkorja. V zajemalki | segrejemo | vinjak, z njim prelijemo sladkor in takoj prižgemo | P |
lisičke pa natrgamo na manjše kosce. V ponvici | segrejemo | preostalo maslo, na njem gobe na hitro prepražimo | P |
timijanom: oba sira na grobo naribamo. V ponvi | segrejemo | olivno olje in olupljen česen.Dodamo nastrgan | P |
preostale kuhane cvetke brokolija. Juho še nekoliko | segrejemo, | ne dopustimo pa, da bi spet zavrela.Ko jo ponudimo | P |
jih ni treba prej skuhati. Priprava: Pečico | segrejemo | na 175 stopinj.Čebulo in česen olupimo ter na | P |
mrzlo vodo in pustimo, da se odteče. V kozici | segrejemo | olje ter na šibkem ognju steklasto prepražimo | P |
olupimo, očistimo semenja in sesekljamo. V kozici | segrejemo | polovico olja.Počasi pražimo čebulo, da postekleni | P |
kuhamo omako še od 5 do 10 minut. V drugi kozici | segrejemo | preostalo olje in pražimo česen na šibkem ognju | P |
trgovinah za čebelarje, v posodi na zmernem ognju | segrejemo | na šestdeset stopinj Celzija, nato ga vlijemo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |