nova beseda iz Slovenije

segrejemo (301-323)


tako da sega ob robovih 2 cm visoko. Pečico      segrejemo      na 200 stopinj.Jajci penasto umešamo s sladkorjem  P
Pogačo pečemo pri 200 stopinjah 15 minut.      Segrejemo      marelično marmelado in jo pretlačimo skozi cedilo  P
Sadni kaši dodamo sladkor, dobro premešamo in      segrejemo      do vretja. Vre naj štiri minute, ves čas mešamo  P
kolesca, paradižnik na majhne kocke. V ponvi      segrejemo      pet žlic olja in na njem najprej popražimo meso  P
brisačo in zložimo na naoljen pekač. Pečico      segrejemo      na 250 stopinj.Bučne rezine pokapljamo s stopljenim  P
s stebel. V večji ponvi, še bolje pa v voku,      segrejemo      olje in popečemo najprej piščančje meso, da  P
še boljša pa je seveda domača goveja juha ‐      segrejemo,      da skoraj zavre.V široki ponvi razgrejemo maslo  P
žlička masla * 2 žlički moke. Priprava: Pečico      segrejemo      na 150 stopinj.Svinjski file oplaknemo, osušimo  P
cm debele rezine, solimo in popramo. V ponvi      segrejemo      olje in maslo.Na maščobi zapečemo rezine fileja  P
postavimo za 30 minut v zamrzovalnik. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj.Češnje napol odtalimo (če uporabimo  P
Priprava: preden se lotimo priprave, pečico      segrejemo      na 225 stopinj Celzija.Nato kakije umijemo z  P
Česen olupimo in stremo. V posodi      segrejemo      olivno olje, na njem med mešanjem tri minute  P
Takoj jih pokapljamo z limono. V ponvi      segrejemo      3 žlice olja in na srednje močnem ognju pražimo  P
Čebulo na drobno sesekljamo. Žličko olja      segrejemo,      dodamo zelje in čebulo ter dušimo.Zalijemo s  P
skodelic damo po 3 kocke sladkorja. V zajemalki      segrejemo      vinjak, z njim prelijemo sladkor in takoj prižgemo  P
lisičke pa natrgamo na manjše kosce. V ponvici      segrejemo      preostalo maslo, na njem gobe na hitro prepražimo  P
timijanom: oba sira na grobo naribamo. V ponvi      segrejemo      olivno olje in olupljen česen.Dodamo nastrgan  P
preostale kuhane cvetke brokolija. Juho še nekoliko      segrejemo,      ne dopustimo pa, da bi spet zavrela.Ko jo ponudimo  P
jih ni treba prej skuhati. Priprava: Pečico      segrejemo      na 175 stopinj.Čebulo in česen olupimo ter na  P
mrzlo vodo in pustimo, da se odteče. V kozici      segrejemo      olje ter na šibkem ognju steklasto prepražimo  P
olupimo, očistimo semenja in sesekljamo. V kozici      segrejemo      polovico olja.Počasi pražimo čebulo, da postekleni  P
kuhamo omako še od 5 do 10 minut. V drugi kozici      segrejemo      preostalo olje in pražimo česen na šibkem ognju  P
trgovinah za čebelarje, v posodi na zmernem ognju      segrejemo      na šestdeset stopinj Celzija, nato ga vlijemo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA