nova beseda iz Slovenije
ni bilo treba več opozarjati, naj se po delu | ohladimo. | Čeprav smo bili vsi prepoteni in prašni, smo | A |
Morda zato ker se prehitro »vžgemo« in prehitro | ohladimo. | Ko sem jaz igral v Ljubljani, je bilo drugače | D |
testo pustimo počivati do jutra, ga spečemo in | ohladimo. | Iz najboljših naravnih sestavin naredimo fino | D |
ko nismo več aktivni, se v oblačilu počasneje | ohladimo. | Teflon ni le za ponev | D |
poznamo in kar moramo vedno znova brati, da | ohladimo | lastno navdušenje (in tudi jezo) nad vojno. | D |
parku polnimo z izvirsko termalno vodo, ki jo | ohladimo | na različne temperature.Nekaj bazenov pa je | D |
obročke narezano čebulo, da postekleni, jo malo | ohladimo | in zmešamo z ostalimi sestavinami.Testo razvaljamo | D |
kanuji in čolni, ki jih otroci sami vodijo. | Ohladimo | se lahko tudi pri iskalcih in spiralcih zlata | D |
jabolčnega kisa, pustimo vreti 20 minut. Tekočino | ohladimo, | poberemo liste in damo v vodo pest novih čebulnih | D |
je in to je vse. Zdaj imamo dovolj časa, da | ohladimo | glave in se v miru pripravimo na četrtkovo tekmo | D |
pridelan iz belega grozdja in je navadno suh, če ga | ohladimo, | pa je odličen aperitiv.Portovec ima 19 do 20 | D |
veliko,« smo ga poskušali zbosti, da vsaj malo | ohladimo | svojo nevoščljivost. »Štiri, pa še te so letne | D |
velik izkoristek. Stare kotle ponavadi čez noč | ohladimo | na sobno temperaturo in jih zjutraj zakurimo | D |
vsebujejo surovi mandlji. Maso nato odlijemo, | ohladimo | in zmeljemo.Vse skupaj v določenem razmerju | D |
poštev tako imenovani perforirani stropi. V njih | ohladimo | zrak, ki se potem mirno spušča navzdol.Hlajenje | D |
njegovo pomočjo lahko namreč možgane na licu mesta | ohladimo, | kar poveča možnosti preživetja in zmanjšuje | D |
kapljic. »V roku 20 do 40 minut lahko tako možgane | ohladimo | na želenih 32-34 stopinj Celzija,« pojasnjuje | D |
konkretni primer. Če en kubični kilometer kamnine | ohladimo | za 100 stopinj Celzija, pridobimo dva krat deset | D |
temeljijo na prepričanju, da je moč vročina, ki jo | ohladimo | z vodo.Voda po verovanju premaga moč zlih duhov | D |
pravi raj; tu si lahko ob osvežujočih vodnjakih | ohladimo | pregreto telo. Prijeten vtis dopolnjujejo slikovite | D |
kuhamo na majhnem ognju približno pol ure. Juho | ohladimo | in precedimo skozi sito. Perutnino damo za | D |
ustrezna kombinacija anorganskih molekul, ki jih | ohladimo | na -60 stopinj Celzija, vodi do nastanka preprostih | D |
potrebujemo. Znova moram povedati, da vse pred seboj | ohladimo | na 40 stopinj Celzija,« odgovarja Kraft na vprašanje | D |
da je prav, da malo stopimo na zavoro, malce | ohladimo | živce, pa poskušamo dobronamerno delati v dobrobit | G |
Predlagam, da preko poletja - nevihte bodo pomagale, | ohladimo | to vročo dvorano - , da se vlada zamisli nad | G |
zdravja slovenskega gospodarstva, da tu nekoliko | ohladimo | temperaturo slovenske politike, ker mislim, | G |
napajalnik, obenem pa procesor na kartici lahko | ohladimo | z dokaj preprostim in majhnim ventilatorjem | P |
velikost grudic. - Testo pred uporabo vedno | ohladimo. | - Drobci masla morajo biti vidni, ko testo valjamo | P |
združenje. Po njihovem je najboljše, če čebulo prej | ohladimo | in končamo sekljanje pri koreninicah. Čebulo | P |
tanke koščke in ga popečemo na olivnem olju, ga | ohladimo | in dodamo solati).Dodamo bučno ali olivno olje | P |
skodelico vode odmerimo žličko zelenega čaja - ju | ohladimo | in pijemo brez dodatkov.Zanimivo združbo arom | P |
Žlička na skodelico bo dovolj. Vodo zavremo, | ohladimo | na približno 80 oC in z njo prelijemo lističe | P |
dvajset minut. Pred vadbo se ogrejemo in po vadbi | ohladimo. | Podrobnejša navodila najdete na zadnji strani | P |
ali jabolka. Jabolko ali čebulo narežemo ter | ohladimo | v hladilniku, nato pa rezine položimo na kožo | P |
bosta težavo videla z drugega zornega kota. Da | ohladimo | razburjenost, namreč rabimo približno trideset | P |
cepljenja pomočimo v stopljen parafin in ga | ohladimo | v vodi.Rastoči poganjek bo pozneje sam poskrbel | P |
obdobjih dneva ter da jih po obiranju takoj | ohladimo, | saj so ena najbolj občutljivih sadnih vrst. | P |
jih operemo, blanširamo tri do štiri minute, | ohladimo | pod tekočo vodo, odcedimo in embaliramo.Take | P |
narežemo, prevremo v malo slane vode, odcedimo, | ohladimo, | stresemo na prtič, da vpije vodo.Potem jih damo | P |
porabijo od 800 do 900 W energije. Z njimi lahko | ohladimo | oziroma ogrejemo približno 25 kvadratnih metrov | P |
notranjih enotah. To pomeni, da lahko prostor | ohladimo | oziroma ogrejemo na temperaturo, ki jo zazna | P |
prostor prehaja šele ponoči. Takrat pa hišo | ohladimo | tako, da odpremo vsa okna in notranja vrata | P |
testom in pečemo 60 minut na 180 ~C. Pečeno | ohladimo. | Stepemo smetano, ki smo jih dodali trdilec in | P |
nočnem času, ko lahko stanovanje učinkovito | ohladimo | z naravnim prezračevanjem. Na katere težave | P |
prezračevalne naprave, č e zrak pred vstopom vanjo | ohladimo | v ceveh pod zemljo ali če jo povežemo s hidravličnim | P |
kolikor je zunanja temperatura. Tako sicer ne | ohladimo | prostorov, zmanjšamo pa toplotne dobitke.Hkrati | P |
toliko časa, da dobimo rahlo mazavo maso. To | ohladimo | in maslo je gotovo. Irena iz Ljubljane | P |
piškotov in sok polovice pomaranče. Zmešamo in | ohladimo. | Nato oblikujemo za grižljaj velike kroglice | P |
kot poudarjam v naslednji knjigi z naslovom | Ohladimo | jo (Cool it), celo če bi zdaj ustavili globalno | P |
vroč čajček, malo posedimo in se lepo počasi | ohladimo. | Na Gori je vedno lepo, uživamo v razgledu na | P |
lahko privoščimo sanjariti tudi tako, da si | ohladimo | razbolelo dušo.A že hip zatem se je treba spet | P |
temperaturo po svojih potrebah (spalnico denimo rahlo | ohladimo | zavoljo boljšega spanca), predlaga Malovrh. | P |
pijemo in da se vsak dan kopamo, tako da dobro | ohladimo | telo.Brez težav jemo lokalno hrano, seveda pa | P |
namočimo v vrelo vodo, da se zmehčata, nato ju malo | ohladimo | in položimo čez zaprte oči za najmanj deset | P |
olupkih, ga olupimo, prepasiramo, dodamo maslu in | ohladimo. | Ohlajenemu krompirju dodamo sol, jajci in moko | P |
ter 150 g malin. Napolnimo "pooljane" modele, | ohladimo. | Ohlajeno kremo zvrnemo in postrežemo z malinami | P |
da ne oksidira. Rakove repke skuhamo in jih | ohladimo. | Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno sesekljano | P |
prepražimo in zalijemo z vinom. Odstavimo in | ohladimo. | Ohlajene repke stresemo k avokadu in previdno | P |
mlačnemu primešamo rumenjake, špinače in začimbe. | Ohladimo. | Hladni masi primešamo trd sneg iz beljakov in | P |
pri 180 stopinjah Celzija približno 25 minut. | Ohladimo | in potresemo s sladkorjem v prahu. Foto: Cveto | P |
Vse skupaj dobro premešamo. Maso popolnoma | ohladimo | in primešamo maslo in sirni kremni namaz, solimo | P |
ožamemo in primešamo pudingovi masi. Puding | ohladimo | in ga primešamo pretlačeni skuti.Masi dodamo | P |
in piriramo. Pire kuhljamo dve minuti in ga | ohladimo. | Začinimo ga s cimetom in primešamo preostalo | P |
štedilnika in jo stepemo s paličnim mešalnikom. | Ohladimo, | vmes jo večkrat premešamo, da se ne naredi mrena | P |
ponev, segrejemo in zlato rjavo karameliziramo. | Ohladimo | na deski, sesekljamo in v mešalniku grobo zmeljemo | P |
Medtem v ponvi popražimo nasekljane lešnike, jih | ohladimo | in zmešamo z lešnikovim oljem.Iz juhe vzamemo | P |
ki ji dodamo malo olja, skuhamo polento in jo | ohladimo. | V naoljen pekač naložimo najprej plast zelja | P |
pustimo nekaj sekund v vreli vodi, odcedimo in | ohladimo. | Rdečo papriko narežemo na drobne kocke, prav | P |
vina. Morske sadeže poberemo iz vode in jih | ohladimo. | Juho privarčujemo za olivno peno. | P |
fižol. Nato ga skuhamo do mehkega, odcedimo in | ohladimo. | Čebulo in česen drobno sesekljamo. | P |
15 minut, da žepki zlato porjavijo. Malo jih | ohladimo | in ponudimo. Solata iz rukole s sadjem | P |
skuhamo v osoljeni vodi z malo mleka. Odcedimo, | ohladimo | in narežemo na tri dele.Dodamo jih skutni masi | P |
pečemo na spodnji rešetki približno 45 minut. | Ohladimo | na sobni temperaturi. Čokoladne kepice | P |
12 do 15 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in | ohladimo | na sobni temperaturi. Mafini z limono in makom | P |
na srednji rešetki pečemo približno 20 minut. | Ohladimo | na sobni temperaturi.Glazuro naredimo iz sladkorja | P |
folijo in pustimo 30 minut počivati na hladnem. | Ohladimo. | Dve tretjini testa razvaljamo v velikosti pekača | P |
pustimo stati pet minut. Precedimo ga v vrč, | ohladimo | in nalijemo v kozarce, do polovice napolnjene | P |
30 minut ali tako dolgo, da rahlo porjavijo. | Ohladimo | jih na rešetki in jih na tanko posujemo s sladkorjem | P |
popramo in kuhamo do mehkega. Ko je kuhano, ga | ohladimo, | narežemo na tanke rezine in jih položimo na | P |
začinimo s prelivom. Bob skuhamo v slani vodi, | ohladimo | in začinimo s prelivom.Na krožniku oblikujemo | P |
osnovo in pokrijemo. Kuhano odstavimo z ognja in | ohladimo. | Iz ponve vzamemo artičoke in jih narežemo na | P |
skuhamo v soljeni vodi do mehkega, ga odcedimo in | ohladimo. | Lečo namočimo, malo posolimo in skuhamo do mehkega | P |
posolimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo in | ohladimo. | Skuto pretlačimo, dodamo ohlajen riž, žlico | P |
do polovice v slani vreli vodi. Odcedimo in | ohladimo | s hladno vodo.Olje segrejemo v ponvi in na njem | P |
vejico timijana in pokrito kuhamo do mehkega. | Ohladimo | in damo kozico v hladilnik do naslednjega dne | P |
(kjer smo kuhali kosti od ribe). Omako malo | ohladimo | in vanjo položimo opečene fileje zlatovščice | P |
vročini pokrito kuhljamo piščančje meso 25 minut. | Ohladimo. | Medtem razžvrkljamo rumenjak ter dodamo limonin | P |
in na močni vročini pustimo, da se sesede. | Ohladimo | in dobro ožmemo.Zelišča operemo, otresemo do | P |
lahko večkrat oprhamo s hladnejšo vodo, da se | ohladimo. | Predvsem pa je pomembno, da nadomeščamo z znojenjem | P |
Krompir operemo in skuhamo v malo soljeni vodi. | Ohladimo | in olupimo.Bolje je, če ga skuhamo prejšnji | P |
poparkom navlažimo sterilne gaze ali vato in jih | ohladimo | v hladilniku.Nato jih položimo na oči, pustimo | P |
segrejemo in mešamo, da se razpusti. Nekoliko jo | ohladimo, | nato pa mlačno primešamo mangovi zmesi.Damo | P |
in pol. Nato jih vzamemo iz pečice in malce | ohladimo. | Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali jabolčno | P |
pločevinastimi pokrovčki z navoji in tesno zapremo. | Ohladimo | jih in shranimo v hladilniku do uporabe (do | P |
Rdečo peso skuhamo do mehkega, jo olupimo in | ohladimo. | Narežemo na majhne kocke. | P |
Preostalega še vročega prepasiramo skozi cedilo in ga | ohladimo. | Posebej v posodi dobro premešamo kostanjev pire | P |
postavimo v pečico in pečemo približno deset minut. | Ohladimo | na kuhinjski rešetki.V srednje veliki kozici | P |
prej prerezali in odstranili semena. Omako | ohladimo | v hladilniku.Topli suflé postrežemo na krožniku | P |
Kuhano hrano takoj zaužijemo ali jo čim hitreje | ohladimo | in hranimo v hladilniku, vročo pa pred uživanjem | P |
Najboljša je prevreta, ki jo prej seveda ustrezno | ohladimo. | Deguji kot hišni ljubljenci lahko ob primerni | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |