nova beseda iz Slovenije

ohladimo (234)


ni bilo treba več opozarjati, naj se po delu      ohladimo.     Čeprav smo bili vsi prepoteni in prašni, smo  A
Morda zato ker se prehitro »vžgemo« in prehitro      ohladimo.     Ko sem jaz igral v Ljubljani, je bilo drugače  D
testo pustimo počivati do jutra, ga spečemo in      ohladimo.      Iz najboljših naravnih sestavin naredimo fino  D
ko nismo več aktivni, se v oblačilu počasneje      ohladimo.      Teflon ni le za ponev   D
poznamo in kar moramo vedno znova brati, da      ohladimo      lastno navdušenje (in tudi jezo) nad vojno.  D
parku polnimo z izvirsko termalno vodo, ki jo      ohladimo      na različne temperature.Nekaj bazenov pa je  D
obročke narezano čebulo, da postekleni, jo malo      ohladimo      in zmešamo z ostalimi sestavinami.Testo razvaljamo  D
kanuji in čolni, ki jih otroci sami vodijo.      Ohladimo      se lahko tudi pri iskalcih in spiralcih zlata  D
jabolčnega kisa, pustimo vreti 20 minut. Tekočino      ohladimo,      poberemo liste in damo v vodo pest novih čebulnih  D
je in to je vse. Zdaj imamo dovolj časa, da      ohladimo      glave in se v miru pripravimo na četrtkovo tekmo  D
pridelan iz belega grozdja in je navadno suh, če ga      ohladimo,      pa je odličen aperitiv.Portovec ima 19 do 20  D
veliko,« smo ga poskušali zbosti, da vsaj malo      ohladimo      svojo nevoščljivost. »Štiri, pa še te so letne  D
velik izkoristek. Stare kotle ponavadi čez noč      ohladimo      na sobno temperaturo in jih zjutraj zakurimo  D
vsebujejo surovi mandlji. Maso nato odlijemo,      ohladimo      in zmeljemo.Vse skupaj v določenem razmerju  D
poštev tako imenovani perforirani stropi. V njih      ohladimo      zrak, ki se potem mirno spušča navzdol.Hlajenje  D
njegovo pomočjo lahko namreč možgane na licu mesta      ohladimo,      kar poveča možnosti preživetja in zmanjšuje  D
kapljic. »V roku 20 do 40 minut lahko tako možgane      ohladimo      na želenih 32-34 stopinj Celzija,« pojasnjuje  D
konkretni primer. Če en kubični kilometer kamnine      ohladimo      za 100 stopinj Celzija, pridobimo dva krat deset  D
temeljijo na prepričanju, da je moč vročina, ki jo      ohladimo      z vodo.Voda po verovanju premaga moč zlih duhov  D
pravi raj; tu si lahko ob osvežujočih vodnjakih      ohladimo      pregreto telo. Prijeten vtis dopolnjujejo slikovite  D
kuhamo na majhnem ognju približno pol ure. Juho      ohladimo      in precedimo skozi sito. Perutnino damo za  D
ustrezna kombinacija anorganskih molekul, ki jih      ohladimo      na -60 stopinj Celzija, vodi do nastanka preprostih  D
potrebujemo. Znova moram povedati, da vse pred seboj      ohladimo      na 40 stopinj Celzija,« odgovarja Kraft na vprašanje  D
da je prav, da malo stopimo na zavoro, malce      ohladimo      živce, pa poskušamo dobronamerno delati v dobrobit  G
Predlagam, da preko poletja - nevihte bodo pomagale,      ohladimo      to vročo dvorano - , da se vlada zamisli nad  G
zdravja slovenskega gospodarstva, da tu nekoliko      ohladimo      temperaturo slovenske politike, ker mislim,  G
napajalnik, obenem pa procesor na kartici lahko      ohladimo      z dokaj preprostim in majhnim ventilatorjem  P
velikost grudic. - Testo pred uporabo vedno      ohladimo.      - Drobci masla morajo biti vidni, ko testo valjamo  P
združenje. Po njihovem je najboljše, če čebulo prej      ohladimo      in končamo sekljanje pri koreninicah. Čebulo  P
tanke koščke in ga popečemo na olivnem olju, ga      ohladimo      in dodamo solati).Dodamo bučno ali olivno olje  P
skodelico vode odmerimo žličko zelenega čaja - ju      ohladimo      in pijemo brez dodatkov.Zanimivo združbo arom  P
Žlička na skodelico bo dovolj. Vodo zavremo,      ohladimo      na približno 80 oC in z njo prelijemo lističe  P
dvajset minut. Pred vadbo se ogrejemo in po vadbi      ohladimo.     Podrobnejša navodila najdete na zadnji strani  P
ali jabolka. Jabolko ali čebulo narežemo ter      ohladimo      v hladilniku, nato pa rezine položimo na kožo  P
bosta težavo videla z drugega zornega kota. Da      ohladimo      razburjenost, namreč rabimo približno trideset  P
cepljenja pomočimo v stopljen parafin in ga      ohladimo      v vodi.Rastoči poganjek bo pozneje sam poskrbel  P
obdobjih dneva ter da jih po obiranju takoj      ohladimo,      saj so ena najbolj občutljivih sadnih vrst.  P
jih operemo, blanširamo tri do štiri minute,      ohladimo      pod tekočo vodo, odcedimo in embaliramo.Take  P
narežemo, prevremo v malo slane vode, odcedimo,      ohladimo,      stresemo na prtič, da vpije vodo.Potem jih damo  P
porabijo od 800 do 900 W energije. Z njimi lahko      ohladimo      oziroma ogrejemo približno 25 kvadratnih metrov  P
notranjih enotah. To pomeni, da lahko prostor      ohladimo      oziroma ogrejemo na temperaturo, ki jo zazna  P
prostor prehaja šele ponoči. Takrat pa hišo      ohladimo      tako, da odpremo vsa okna in notranja vrata  P
testom in pečemo 60 minut na 180 ~C. Pečeno      ohladimo.     Stepemo smetano, ki smo jih dodali trdilec in  P
nočnem času, ko lahko stanovanje učinkovito      ohladimo      z naravnim prezračevanjem. Na katere težave  P
prezračevalne naprave, č e zrak pred vstopom vanjo      ohladimo      v ceveh pod zemljo ali če jo povežemo s hidravličnim  P
kolikor je zunanja temperatura. Tako sicer ne      ohladimo      prostorov, zmanjšamo pa toplotne dobitke.Hkrati  P
toliko časa, da dobimo rahlo mazavo maso. To      ohladimo      in maslo je gotovo. Irena iz Ljubljane   P
piškotov in sok polovice pomaranče. Zmešamo in      ohladimo.      Nato oblikujemo za grižljaj velike kroglice  P
kot poudarjam v naslednji knjigi z naslovom      Ohladimo      jo (Cool it), celo če bi zdaj ustavili globalno  P
vroč čajček, malo posedimo in se lepo počasi      ohladimo.      Na Gori je vedno lepo, uživamo v razgledu na  P
lahko privoščimo sanjariti tudi tako, da si      ohladimo      razbolelo dušo.A že hip zatem se je treba spet  P
temperaturo po svojih potrebah (spalnico denimo rahlo      ohladimo      zavoljo boljšega spanca), predlaga Malovrh.  P
pijemo in da se vsak dan kopamo, tako da dobro      ohladimo      telo.Brez težav jemo lokalno hrano, seveda pa  P
namočimo v vrelo vodo, da se zmehčata, nato ju malo      ohladimo      in položimo čez zaprte oči za najmanj deset  P
olupkih, ga olupimo, prepasiramo, dodamo maslu in      ohladimo.     Ohlajenemu krompirju dodamo sol, jajci in moko  P
ter 150 g malin. Napolnimo "pooljane" modele,      ohladimo.     Ohlajeno kremo zvrnemo in postrežemo z malinami  P
da ne oksidira. Rakove repke skuhamo in jih      ohladimo.     Na olivnem olju na hitro prepražimo drobno sesekljano  P
prepražimo in zalijemo z vinom. Odstavimo in      ohladimo.     Ohlajene repke stresemo k avokadu in previdno  P
mlačnemu primešamo rumenjake, špinače in začimbe.      Ohladimo.     Hladni masi primešamo trd sneg iz beljakov in  P
pri 180 stopinjah Celzija približno 25 minut.      Ohladimo      in potresemo s sladkorjem v prahu. Foto: Cveto  P
Vse skupaj dobro premešamo. Maso popolnoma      ohladimo      in primešamo maslo in sirni kremni namaz, solimo  P
ožamemo in primešamo pudingovi masi. Puding      ohladimo      in ga primešamo pretlačeni skuti.Masi dodamo  P
in piriramo. Pire kuhljamo dve minuti in ga      ohladimo.     Začinimo ga s cimetom in primešamo preostalo  P
štedilnika in jo stepemo s paličnim mešalnikom.      Ohladimo,      vmes jo večkrat premešamo, da se ne naredi mrena  P
ponev, segrejemo in zlato rjavo karameliziramo.      Ohladimo      na deski, sesekljamo in v mešalniku grobo zmeljemo  P
Medtem v ponvi popražimo nasekljane lešnike, jih      ohladimo      in zmešamo z lešnikovim oljem.Iz juhe vzamemo  P
ki ji dodamo malo olja, skuhamo polento in jo      ohladimo.     V naoljen pekač naložimo najprej plast zelja  P
pustimo nekaj sekund v vreli vodi, odcedimo in      ohladimo.     Rdečo papriko narežemo na drobne kocke, prav  P
vina. Morske sadeže poberemo iz vode in jih      ohladimo.     Juho privarčujemo za olivno peno.   P
fižol. Nato ga skuhamo do mehkega, odcedimo in      ohladimo.     Čebulo in česen drobno sesekljamo.  P
15 minut, da žepki zlato porjavijo. Malo jih      ohladimo      in ponudimo. Solata iz rukole s sadjem   P
skuhamo v osoljeni vodi z malo mleka. Odcedimo,      ohladimo      in narežemo na tri dele.Dodamo jih skutni masi  P
pečemo na spodnji rešetki približno 45 minut.      Ohladimo      na sobni temperaturi. Čokoladne kepice   P
12 do 15 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in      ohladimo      na sobni temperaturi. Mafini z limono in makom  P
na srednji rešetki pečemo približno 20 minut.      Ohladimo      na sobni temperaturi.Glazuro naredimo iz sladkorja  P
folijo in pustimo 30 minut počivati na hladnem.      Ohladimo.     Dve tretjini testa razvaljamo v velikosti pekača  P
pustimo stati pet minut. Precedimo ga v vrč,      ohladimo      in nalijemo v kozarce, do polovice napolnjene  P
30 minut ali tako dolgo, da rahlo porjavijo.      Ohladimo      jih na rešetki in jih na tanko posujemo s sladkorjem  P
popramo in kuhamo do mehkega. Ko je kuhano, ga      ohladimo,      narežemo na tanke rezine in jih položimo na  P
začinimo s prelivom. Bob skuhamo v slani vodi,      ohladimo      in začinimo s prelivom.Na krožniku oblikujemo  P
osnovo in pokrijemo. Kuhano odstavimo z ognja in      ohladimo.     Iz ponve vzamemo artičoke in jih narežemo na  P
skuhamo v soljeni vodi do mehkega, ga odcedimo in      ohladimo.      Lečo namočimo, malo posolimo in skuhamo do mehkega  P
posolimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo in      ohladimo.      Skuto pretlačimo, dodamo ohlajen riž, žlico  P
do polovice v slani vreli vodi. Odcedimo in      ohladimo      s hladno vodo.Olje segrejemo v ponvi in na njem  P
vejico timijana in pokrito kuhamo do mehkega.      Ohladimo      in damo kozico v hladilnik do naslednjega dne  P
(kjer smo kuhali kosti od ribe). Omako malo      ohladimo      in vanjo položimo opečene fileje zlatovščice  P
vročini pokrito kuhljamo piščančje meso 25 minut.      Ohladimo.     Medtem razžvrkljamo rumenjak ter dodamo limonin  P
in na močni vročini pustimo, da se sesede.      Ohladimo      in dobro ožmemo.Zelišča operemo, otresemo do  P
lahko večkrat oprhamo s hladnejšo vodo, da se      ohladimo.      Predvsem pa je pomembno, da nadomeščamo z znojenjem  P
Krompir operemo in skuhamo v malo soljeni vodi.      Ohladimo      in olupimo.Bolje je, če ga skuhamo prejšnji  P
poparkom navlažimo sterilne gaze ali vato in jih      ohladimo      v hladilniku.Nato jih položimo na oči, pustimo  P
segrejemo in mešamo, da se razpusti. Nekoliko jo      ohladimo,      nato pa mlačno primešamo mangovi zmesi.Damo  P
in pol. Nato jih vzamemo iz pečice in malce      ohladimo.     Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali jabolčno  P
pločevinastimi pokrovčki z navoji in tesno zapremo.      Ohladimo      jih in shranimo v hladilniku do uporabe (do  P
Rdečo peso skuhamo do mehkega, jo olupimo in      ohladimo.     Narežemo na majhne kocke.   P
Preostalega še vročega prepasiramo skozi cedilo in ga      ohladimo.      Posebej v posodi dobro premešamo kostanjev pire  P
postavimo v pečico in pečemo približno deset minut.      Ohladimo      na kuhinjski rešetki.V srednje veliki kozici  P
prej prerezali in odstranili semena. Omako      ohladimo      v hladilniku.Topli suflé postrežemo na krožniku  P
Kuhano hrano takoj zaužijemo ali jo čim hitreje      ohladimo      in hranimo v hladilniku, vročo pa pred uživanjem  P
Najboljša je prevreta, ki jo prej seveda ustrezno      ohladimo.     Deguji kot hišni ljubljenci lahko ob primerni  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

1 101 201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA