nova beseda iz Slovenije

ohladimo (101-200)


šibkem ognju raztopimo maslo, nato ga nekoliko      ohladimo.     Višnje damo na cedilo in jih pustimo, da se odkapljaj  P
počivati pet minut, nato jih vzamemo iz modela,      ohladimo      in na tanko posujemo s sladkorjem v prahu.   P
približno pet minut, nato jih vzamemo iz modela in      ohladimo.     Naredimo kremo iz sladkorja v prahu, kakava,  P
približno pet minut, nato jih vzamemo iz modela in      ohladimo.      Foto: StockFood, Mafini, založba Učila Internati  P
preteklih bolečin, imamo možnost, da se nekoliko      ohladimo      in bolje premislimo.Poglejte, dokler misli ne  P
bi se zapletle v spomin prejšnjih bolečin, se      ohladimo,      mislimo jasneje in konstruktivno.Potem najdemo  P
da ne pregrejemo drsne obloge. Naneseno mažo      ohladimo      in nato odvečno s posebno pripravo, strgalom  P
razmažemo v obe smeri. Pred vadbo jo še nekoliko      ohladimo,      tako da smučko postavimo na zunanjo temperaturo  P
vzamemo »delček« takšnega vlažnega zraka in ga      ohladimo,      postane prenasičeno vlažen in presežek vodne  P
Celzija. Mažo naneseno na drsni oblogi, nato      ohladimo      in odvečno mažo s posebnim strgalom postrgamo  P
sliki). Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih      ohladimo.      *****   P
sladkamo po okusu, vmešamo višnje in nekoliko      ohladimo.     Nadev naj bo precej gost.   P
sladkor, počakamo, da zmes postane gosta, in jo      ohladimo.     Nato z ročnim mešalnikom penasto stepemo rumenjake  P
temperaturi 220 stopinj. V pekaču jih delno      ohladimo,      da se odlepijo od podlage. *****   P
fižolom, korenjem, papriko in čebulo. Krompir      ohladimo,      ga nato zmečkamo kakor za pire ter dodamo praženemu  P
segrejemo in v njej raztopimo trsni sladkor.      Ohladimo.     Moko s praškom in soljo ter maščobo zdrobimo  P
testenine skuhamo prej. Torej testenine skuhamo,      ohladimo      in jih potem pogrevamo.V tem primeru testenine  P
jih potem pogrevamo. V tem primeru testenine      ohladimo      čim hitreje.Najbolje je, če si pripravimo skledo  P
S TESTENINAMI Več vrst testenin skuhamo in      ohladimo      ter jih za četrt ure namočimo v raztopino kisa  P
TAKOJ POD HLADNO VODO Najbolje je, da nemudoma      ohladimo      opečeni del z vodo, bodisi s tekočo bodisi z  P
Kuhana živila čim prej porabimo ali pa jih hitro      ohladimo      in shranimo v hladilnik, kjer jih ne postavimo  P
Segrejemo jo na 45 do 48 stopinj in jo nato      ohladimo,      vsaka vrsta ima svojo spodnjo mejo.«Največ delajo  P
središčne temperature 70 stopinj Celzija in jo      ohladimo.      Podobnikovih sedem   P
Premešamo, da se ves sladkor raztopi.      Ohladimo      na sobno temperaturo.Zmešamo mangovo kašo, sladkorni  P
peteršiljem. Krompir skuhamo, olupimo in popolnoma      ohladimo.     Nato ga fino naribamo in dobro pregnetemo z moko  P
zdrob ter zavremo. Odstavimo z ognja in malce      ohladimo;      dodamo zmehčano želatino, rumenjak (pazimo,  P
sladkorja. Zamesimo srednje trdo testo in ga dobro      ohladimo.     Počiva naj vsaj pol ure.   P
morajo res čvrste. Dobro jih odcedimo, nekoliko      ohladimo      in nato polnimo s sojo.Napolnjene polžke zlagamo  P
kroglice, nadevamo v posodice ali pa nekoliko      ohladimo      v pekaču in narežemo na kocke. *****   P
počasi kuhamo. Ko postane masa dovolj gosta, jo      ohladimo      in z njo napolnimo kozarce.Ta marmelada je zelo  P
Pečemo 25‐30 minut. Mafine      ohladimo      in jih posujemo s sladkorjem v prahu. ****  P
mleka, pustimo stati od pet do deset minut, nato      ohladimo      na 40 stopinj Celzija, osladimo z žlico svetlega  P
aromi praženih zrn, ki jih pozneje previdno      ohladimo,      da dosežemo res izjemen učinek. Pri počasnem  P
delovanje. Po blanširanju zelenjavo čim hitreje      ohladimo,      dobro osušimo in zapakiramo v vrečke za zamrzovanje  P
prilijemo mleko in zavremo. Odstavimo, malo      ohladimo      in primešamo jajca. Ohladimo, z mokrimi rokami  P
Odstavimo, malo ohladimo in primešamo jajca.      Ohladimo,      z mokrimi rokami oblikujemo cmoke in jih skuhamo  P
zelene trakove. V posodi skuhamo riž in ga      ohladimo.     V manjši ponvi segrejemo olje in na njem popražimo  P
zelene trakove. V posodi skuhamo riž in ga      ohladimo.     V manjši ponvi segrejemo olje in na njem popražimo  P
minut kuhamo v kropu, to odcedimo in toliko      ohladimo,      da brez škode položimo na boleče mesto, pri  P
cvetove in jo v malo slane vode na pol skuhamo.      Ohladimo.     Jajca stepemo z malo mleka in solimo.   P
ki odstopi od posode. Testo nato nekoliko      ohladimo      in mu v posodi primešamo še jajca.Pekač namažemo  P
testo postane svetlo rjave barve. Pečene krofke      ohladimo      in jih prečno prerežemo na polovico.Na spodnjo  P
Celzija okoli 30 minut. Pečeno zloženko nekoliko      ohladimo      in posamezne kose izrežemo v obliki srca.Vsak  P
Ko lazanjo vzamemo iz pečice, jo nekoliko      ohladimo,      nato z večjim nožem ali velikim izsekovalcem  P
biskvit še vroč vzamemo iz pekača in ga na pladnju      ohladimo.      Jagodna smetanova krema: sladko smetano  P
jedilne barve in stopljeno želatino. Nekoliko ga      ohladimo.     Preden se začne strjevati, z njim prelijemo tortice  P
da se zelje zmehča, vsa tekočina pa povre.      Ohladimo.      Nadev namažemo na eno stran testa in ga zvijemo  P
temperaturo. - Cvetačo lahko skuhamo prejšnji dan,      ohladimo      jo in shranimo v pokriti posodi v hladilniku  P
tako da popije vso tekočino oziroma juho, in ga      ohladimo.     Postati mora dovolj gost, da bomo iz njega  P
se bomo spotili. Ko si odpočijemo in dobro      ohladimo,      se spravimo v toplo kopel s pol kilograma morske  P
vloženo zelenjavo ali jabolčnim hrenom. Juho      ohladimo,      z nje poberemo maščobo in vanjo zakuhamo rezance  P
sočno spečemo. Pečenega vzamemo iz pečice in      ohladimo.      Solatni preliv.  P
narežemo na tanke rezine. Kruhke opečemo in      ohladimo.      Polnozrnate kruhke namažemo z maslom na obeh  P
preložimo na krožnik, rahlo solimo in nekoliko      ohladimo.      Dodamo mu koščke drobljenega parmezana, ki odlično  P
dodamo za noževo konico muškatnega oreščka in      ohladimo.     Oblikujemo krokete ali blazinice, jih povaljamo  P
podolžno razpolovljenega vaniljevega stroka in      ohladimo.      Podpis pod fotko kuharja   P
čebulo, majonezo, sol in poper. Premešamo,      ohladimo      in ponudimo k šunki. S fižolom   P
karamelizira, nato prilijemo vino in zavremo.      Ohladimo      do mlačnega, dodamo hren, sesekljana jajca,  P
jih približno deset minut kuhali v slani vodi,      ohladimo,      prerežemo na pol in izdolbemo rumenjake.Polovice  P
kuhamo deset minut v slani vodi, odcedimo in      ohladimo.     Zabelimo z oljčnim oljem, dosolimo, če je treba  P
vode, zavremo, kuhamo deset minut in pokrito      ohladimo.     Nato precedimo (koreninice prihranimo), prilijemo  P
prsi pražimo z veliko čebule, solimo, popramo,      ohladimo      in spravimo v zamrzovalnik.Potem ko jed odmrznemo  P
kuhanega zmečkamo. Dodamo kislo smetano, malo      ohladimo,      primešamo stepena jajca in žlico sesekljanega  P
in začimbe. Krompir skuhamo v slani vodi,      ohladimo,      olupimo in zrežemo na tanke rezine.Čebulo sesekljamo  P
vodi po navodilih izdelovalca, odcedimo jih in      ohladimo.     V ponvi na olju posebej dve minuti pražimo slanino  P
krap. Za nadev skuhamo kašo, jo odcedimo in      ohladimo.      Dodamo ožeto skuto, ščepec soli, celo jajce  P
z vilicami. Naložimo v pecljate kozarce in      ohladimo      v hladilniku.Preden ponudimo, okrasimo s stepeno  P
Približno tri petine belušev vzamemo iz vode,      ohladimo,      potresemo z narezanimi jajci in peteršiljem  P
minut med mešanjem pečemo. Odstavimo, na pol      ohladimo,      nato pa prelijemo z omako, ki jo naredimo iz  P
Po navodilih z vrečke skuhamo puding in ga      ohladimo.     Razpustimo kokosovo mast in pustimo, da se ohladi  P
hitro prepražimo na obročke narezan por in ga      ohladimo.     Dodamo skuto, smetano, 2 jajci in 1 rumenjak  P
premešamo. Razporedimo po pecljatih kozarcih,      ohladimo,      preden ponudimo, pa potresemo s preostalimi  P
zrezano špinačo in dušimo pet minut. Odstavimo in      ohladimo,      nato pa primešamo skuto, 2 jajci, sol in poper  P
in skuhamo. Nato ga v skledi pretlačimo in      ohladimo.     Dodamo dve jedilni žlici pasirane skute in dva  P
zajtrk, do torte, ki je ne spečemo, ampak le      ohladimo      v hladilniku, od marmelade in preliva, s katerim  P
in manikuro: v zavreto skodelico vode, ki jo      ohladimo,      dodamo 1 veliko žlico medu in v tem namakamo  P
roke in manikuro: skodelico zavrete vode malo      ohladimo,      dodamo sok ene limone.Prste namakamo od 5 do  P
da kamilice namočimo v vroči vodi in nekoliko      ohladimo.      -Pordelo kožo po sončenju doma namažemo z  P
kamilice namočimo v vroči vodi in nekoliko      ohladimo,      nato pa to vtremo v kožo obraza in telesa.   P
in skuhamo. Nato ga v skledi pretlačimo in      ohladimo.     Dodamo dve jedilni žlici pasirane skute in dva  P
meso solimo in namažemo z gorčico, spečemo in      ohladimo.     Kumari na tanko olupimo, odstranimo seme in zrežemo  P
Liste blitve blanširamo tri minute, nato jih      ohladimo      in odrežemo peclje.Po dva lista zložimo skupaj  P
majarona in žličko sesekljanega peteršilja.      Ohladimo,      dodamo riž, sesekljane peclje blitve, jajce  P
pet minut, da dobimo zmes, gosto kot sirup.      Ohladimo      jo na sobni temperaturi (okoli 20 stopinj Celzija  P
Pri tem ne sme zavreti. To nato      ohladimo      na sobni temperaturi pri dvajsetih stopinjah  P
minut. Liste odstranimo, sok, ki ostane, pa      ohladimo      in s kosmičem vate vtiramo v opečeno kožo.   P
tri žlice kisle smetane. Odstavimo in na pol      ohladimo.     Z nadevom namažemo palačinke, jih zvijemo in  P
omako, sol in poper ter dušimo dvajset minut.      Ohladimo.     Na vsako palačinko damo žlico nadeva, zložimo  P
čaja prelijemo z 100 ml prevrete vode in čaj      ohladimo.     Ko je mrzel, mu dodamo 250 g skute ali jogurta  P
prevrete vode. Po petih minutah odcedimo in čaj      ohladimo.     Ko je ohlajen na sobno temperaturo, dodamo 250  P
stati, približno deset minut, nato ga dobro      ohladimo.     Obkladke večkrat zamenjamo.   P
domači zeliščni napitki Poleti se lahko      ohladimo      tudi z ohlajenim zeliščnim napitkom, ki si ga  P
soli in gorčice ter jih v pečici spečemo, nato      ohladimo,      snamemo kožo in narežemo na rezine.Razdelimo  P
prelijemo z že pripravljeno želatino. Vse skupaj      ohladimo      v hladilniku, da se primerno strdi, razrežemo  P
Odcedimo. Jajca skuhamo v trdo,      ohladimo      in zrežemo na tanke rezine.Oboje pomešamo, solimo  P
orehovih listov ter poparimo s pol litra vode.      Ohladimo      in precedimo.Trikrat na dan si damo na oči obkladek  P
pri zeliščarjih. Poparimo s pol litra kropa,      ohladimo,      precedimo in v tekočino namočimo gazo, jo ožmemo  P
v 3 litrih vode naj zelišča vrejo 10 minut.      Ohladimo,      precedimo, dodamo 2 žlici soli in kopamo noge  P
velikosti, kuhamo približno tri četrt ure.      Ohladimo      v zavretku, nato jo narežemo na koščke. Papriko  P
prepražimo v ponvi brez maščobe. Vzamemo iz ponve in      ohladimo.     Juho začinimo s soljo in poprom.  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA