nova beseda iz Slovenije
Začinimo s soljo in poprom. Juho | ohladimo, | potreseno z rožmarinom in okrasimo s po dolgem | P |
dobimo osvežilno kremno juho, nato jo še dobro | ohladimo. | Dodamo ji lahko tudi nekaj kock ledu. | P |
dobimo gosto kremno juho. V hladilniku jo dobro | ohladimo. | Preden jo postrežemo, na olivnem olju popražimo | P |
in jih zapremo. Nato kozarce pasteriziramo in | ohladimo. | Recept nam je poslala Karmen Stolnik iz Križevcev | P |
če pripravimo omako že nekaj ur prej in jo | ohladimo. | Potem jo razporedimo po figah in ponudimo s kruhom | P |
preostalo olivno olje. Kuhano polento lahko tudi | ohladimo | in narežemo na rezine ter jih po obeh straneh | P |
premažemo z maslom. Sladkorni sirup odstavimo in | ohladimo. | Sestavine v pekaču z ostrim nožem narežemo | P |
orehe prelijemo s hladnim sladkornim sirupom in | ohladimo. | Podrobnejše informacije in več kot 1.900 | P |
velikosti, kuhamo približno tri četrt ure. | Ohladimo | v zavretku, nato jo narežemo na koščke. Krompir | P |
ali z vaniljevim sladoledom. Nasvet: Model | ohladimo | v hladilniku, še preden se lotimo priprave testa | P |
dokler se vsebina ne skrči za eno tretjino. | Ohladimo | in čim večkrat namažemo prizadeto kožo.Za vneto | P |
hobotnica kuhana, jo preložimo na cedilo in | ohladimo. | Nato jo očistimo. | P |
krompir, ki naj ostane še nekoliko čvrst. Nato ga | ohladimo, | olupimo in narežemo na manjše koščke.V skledo | P |
Dve skodelici ali desertna krožnička dobro | ohladimo | v zamrzovalnem predalu hladilnika.Hruški na | P |
prilivamo olivno olje. Kuhan fižol odcedimo in | ohladimo | pod hladno tekočo vodo.Dobro odcejenega stresemo | P |
jih pečemo okoli 20 minut. Ko so pečena, jih | ohladimo, | odkrijemo pokrove in te dekorativno zataknemo | P |
kremi po želji dodamo maraskino. Nekoliko jo | ohladimo | in dekorativno prilijemo na krožnik k pečenemu | P |
koncu dodamo strt česen in balzamični kis. | Ohladimo | do mlačnega in ponudimo. Zapečeni jajčevci | P |
cimetom, dodamo maslo in deset minut pražimo. | Ohladimo | in namažemo med dva kosa peciva.Tako osvežimo | P |
pol žlice limoninega soka in kozarček vina. | Ohladimo. | Pod slike: | P |
peteršilj, solimo, popramo in pražimo še 5 minut. | Ohladimo | in spravimo v skledice, ki jih je mogoče dobro | P |
majarona. Pražimo pet minut, nato odstavimo in | ohladimo. | Primešamo 4 žlice majoneze in limonin sok ter | P |
Premešamo in | ohladimo. | Namaz iz zelenega paradižnika | P |
poper in žlico kisa ter pražimo še pet minut. | Ohladimo | in primešamo žlico majoneze, lahko tudi več | P |
in jih pražimo tako dolgo, da se prepečejo. | Ohladimo | in zmeljemo, dodamo pol žlice gorčice, sol, | P |
pretlačenim kakijem. Vse skupaj dobro premešamo in | ohladimo. | V zmes previdno vmešamo stepeno sladko smetano | P |
slani vodi skuhali cel krompir, nekoliko ga | ohladimo | in nato olupimo.Pretlačimo ga in dodamo buči | P |
hitro prepražimo na koščke narezan por in ga | ohladimo. | Temu primešamo skuto, smetano, dve celi jajci | P |
slani vodi skuhali cel krompir, nekoliko ga | ohladimo | in nato olupimo.Pretlačimo ga in dodamo buči | P |
ohlajamo na pekaču, nato jih poberemo z lopatko in | ohladimo | do konca. Okusne in lahke jedi na hitro | P |
in na drobno nastrgan parmezan. Odstavimo in | ohladimo. | Bešamel (za nadev): v kozici stopimo polovico | P |
šetrajem in majaronom ter kuhamo približno pol ure. | Ohladimo, | naslednji dan pa zakuhamo v mineštro še pest | P |
ruskega čaja poparimo s pol decilitra kropa, | ohladimo, | namočimo v tekočino gazo in jo položimo za deset | P |
lipov čaj (dve pesti cvetja na pol litra vode), | ohladimo, | natočimo v skodelice za led in zamrznemo.Zjutraj | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |