nova beseda iz Slovenije

ohladimo (201-234)


Začinimo s soljo in poprom. Juho      ohladimo,      potreseno z rožmarinom in okrasimo s po dolgem  P
dobimo osvežilno kremno juho, nato jo še dobro      ohladimo.      Dodamo ji lahko tudi nekaj kock ledu.   P
dobimo gosto kremno juho. V hladilniku jo dobro      ohladimo.     Preden jo postrežemo, na olivnem olju popražimo  P
in jih zapremo. Nato kozarce pasteriziramo in      ohladimo.      Recept nam je poslala Karmen Stolnik iz Križevcev  P
če pripravimo omako že nekaj ur prej in jo      ohladimo.     Potem jo razporedimo po figah in ponudimo s kruhom  P
preostalo olivno olje. Kuhano polento lahko tudi      ohladimo      in narežemo na rezine ter jih po obeh straneh  P
premažemo z maslom. Sladkorni sirup odstavimo in      ohladimo.      Sestavine v pekaču z ostrim nožem narežemo  P
orehe prelijemo s hladnim sladkornim sirupom in      ohladimo.      Podrobnejše informacije in več kot 1.900  P
velikosti, kuhamo približno tri četrt ure.      Ohladimo      v zavretku, nato jo narežemo na koščke. Krompir  P
ali z vaniljevim sladoledom. Nasvet: Model      ohladimo      v hladilniku, še preden se lotimo priprave testa  P
dokler se vsebina ne skrči za eno tretjino.      Ohladimo      in čim večkrat namažemo prizadeto kožo.Za vneto  P
hobotnica kuhana, jo preložimo na cedilo in      ohladimo.     Nato jo očistimo.   P
krompir, ki naj ostane še nekoliko čvrst. Nato ga      ohladimo,      olupimo in narežemo na manjše koščke.V skledo  P
Dve skodelici ali desertna krožnička dobro      ohladimo      v zamrzovalnem predalu hladilnika.Hruški na  P
prilivamo olivno olje. Kuhan fižol odcedimo in      ohladimo      pod hladno tekočo vodo.Dobro odcejenega stresemo  P
jih pečemo okoli 20 minut. Ko so pečena, jih      ohladimo,      odkrijemo pokrove in te dekorativno zataknemo  P
kremi po želji dodamo maraskino. Nekoliko jo      ohladimo      in dekorativno prilijemo na krožnik k pečenemu  P
koncu dodamo strt česen in balzamični kis.      Ohladimo      do mlačnega in ponudimo. Zapečeni jajčevci  P
cimetom, dodamo maslo in deset minut pražimo.      Ohladimo      in namažemo med dva kosa peciva.Tako osvežimo  P
pol žlice limoninega soka in kozarček vina.      Ohladimo.      Pod slike:   P
peteršilj, solimo, popramo in pražimo še 5 minut.      Ohladimo      in spravimo v skledice, ki jih je mogoče dobro  P
majarona. Pražimo pet minut, nato odstavimo in      ohladimo.     Primešamo 4 žlice majoneze in limonin sok ter  P
Premešamo in      ohladimo.      Namaz iz zelenega paradižnika   P
poper in žlico kisa ter pražimo še pet minut.      Ohladimo      in primešamo žlico majoneze, lahko tudi več  P
in jih pražimo tako dolgo, da se prepečejo.      Ohladimo      in zmeljemo, dodamo pol žlice gorčice, sol,  P
pretlačenim kakijem. Vse skupaj dobro premešamo in      ohladimo.     V zmes previdno vmešamo stepeno sladko smetano  P
slani vodi skuhali cel krompir, nekoliko ga      ohladimo      in nato olupimo.Pretlačimo ga in dodamo buči  P
hitro prepražimo na koščke narezan por in ga      ohladimo.     Temu primešamo skuto, smetano, dve celi jajci  P
slani vodi skuhali cel krompir, nekoliko ga      ohladimo      in nato olupimo.Pretlačimo ga in dodamo buči  P
ohlajamo na pekaču, nato jih poberemo z lopatko in      ohladimo      do konca. Okusne in lahke jedi na hitro  P
in na drobno nastrgan parmezan. Odstavimo in      ohladimo.      Bešamel (za nadev): v kozici stopimo polovico  P
šetrajem in majaronom ter kuhamo približno pol ure.      Ohladimo,      naslednji dan pa zakuhamo v mineštro še pest  P
ruskega čaja poparimo s pol decilitra kropa,      ohladimo,      namočimo v tekočino gazo in jo položimo za deset  P
lipov čaj (dve pesti cvetja na pol litra vode),      ohladimo,      natočimo v skodelice za led in zamrznemo.Zjutraj  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA