nova beseda iz Slovenije
cesarski recept. Med tem ločite rumenjake od | beljakov. | Maslo, ki se je začelo topiti (na sobni temperaturi | D |
vse premešajte in dodajte preostanek moke. Iz | beljakov | stepite čvrst sneg in ga primešajte testu.Vse | D |
uspelo odstraniti sledove jajčnih rumenjakov in | beljakov | ter vsega ostalega, kar je predvčerajšnjim z | D |
sedem minut in vroči dodamo sneg trdo stepenih | beljakov. | Rumeno maso zvrnemo na pečeno ploščo, nanjo visoko | D |
miru sredi Krke Vodnjak iz kamenja, peska in | beljakov | več deset tisoč jajc Od slapov Krke nad Skradinom | D |
cementa ne apna, so malto izdelali iz peska in | beljakov | iz več kot 30 tisoč jajc!Vodnjak po več stoletjih | D |
: nekaj malega vanilje, čokolade, lešnikov, | beljakov, | marcipana itd. - in že dobiš zmes, ki bo zagotovo | D |
kilogramov sladkorja in okoli 450 litrov jajčnih | beljakov. | Da sladica ne bi bila namenjena le promociji | D |
slaščic -, ki za obstojnejši sneg iz jajčnih | beljakov | priporoča dodati ščepec kave.Laičnega stepalca | D |
dodati ščepec kave. Laičnega stepalca jajčnih | beljakov | pa utegne takale, na videz neznatna reč preobraziti | D |
sladkorja, 7 rumenjakov in nekaj časa mešamo; iz | beljakov | naredimo sneg in rahlo vmešamo maso. Dodamo | D |
orientalsko pecivo iz moke, medu, sladkorja, orehov in | beljakov, | 3. indonezijsko ime za Novo Gvinejo, 4. učiteljski | D |
gastronomska protislovja (vonjev vina, naraščanja | beljakov | v sneg pri stepanju ...).V kuharski umetnosti | D |
čokoladno peno: recept za osem ljudi zahteva šest | beljakov. | Zakaj šest? | D |
Petana, 20. gospodinjska priprava za stepanje | beljakov | in smetane, 23. staroazijsko ljudstvo, ki živi | D |
minut ter še vroči dodal sneg trdo stepenih | beljakov. | Rumeno maso je prevrnil na pečeno ploščo. | D |
neposredno zvezo med številom zaužitih kokošjih | beljakov | in rumenjakov ter dvigom holesterola v človekovi | D |
marmelado in okrašena z marcipanom ali peno iz | beljakov. | Zvito testo naj bi spominjalo na poleno: Napoleon | D |
Bolj kot rižoto. Bolj kot | beljakov | sneg.Bolj je mešal, bolj se je beljak vezal | D |
gramov) vsebuje skorajda idealno razmerje maščob, | beljakov | in sladkorja.»Ena porcija sladoleda zadovolji | D |
povprečnega volivca zanima, koliko trdo kuhanih | beljakov | poje vsak dan za zajtrk ali koliko kilometrov | D |
lahko zanimiv človek, ki vsako jutro poje pet | beljakov? | Oprostite, z mojega gledišča je to zanimivo | D |
moko, šest rumenjakov in na koncu šest stepenih | beljakov. | Testo preložimo v tortni model, ki smo ga pred | D |
je bolj kot na število treba paziti na težo | beljakov | in rumenjakov -, se je nekaj gospa ob prvem | D |
zahtevajo preiskavo Ruski poslanec v dumi Anton | Beljakov, | ki je pred dnevi pozival k razveljavitvi povratne | D |
od razlogov za neuspeh s Slovenijo,« je rekel | Beljakov | in dodal, da naj v sodelovanju z evropskimi | D |
komentiral opozicijski poslanec v ruski dumi Anton | Beljakov, | njegove besede pa so v času, ko nogometno Evropo | D |
obrazov že brisali surovo zmes rumenjakov in | beljakov. | Medtem pa smo previdnejši z varne razdalje opazovali | D |
Po zvokih iz kuhinje sem slišal, da jim je | beljakov | sneg trikrat padel.Nimajo več osnovne izobrazbe | D |
sedem minut in vroči dodal sneg trdo stepenih | beljakov | ter rumeno maso prevrnil na pečeno plošča.Ko | D |
najmanj uro, da se moka dobro razpusti. Iz | beljakov | stepete maksimalno trd sneg. Na močno razgreto | D |
Gusev 4, Taran 4 (0:2), Jeremenko 3 (1:2), | Beljakov | 15 (1:2), Kremić 19. Savinjski Hopsi: Kadič | D |
sladkorja. Ko se kruh namoči, naredimo sneg iz dveh | beljakov | in ga narahlo primešamo žemljam hkrati s 5 dag | P |
Ohlajena olupite in pretlačite. Iz | beljakov | stepete sneg ter mu rahlo primešate sladkor | P |
gosto sito pretlačene leče in trd sneg iz 6 | beljakov. | Napolni tortni model ter počasi peci eno uro | P |
5 rumenjakov, 7 | beljakov, | 125 ml olivnega olja, | P |
Dobro premešate. Iz | beljakov | naredite sneg, primešate smetano in sladkor | P |
Oseli je povedal malce drugačno zgodbo Pavlove. | Beljakov | namreč ni sušil, ampak jih je spekel, jim dodal | P |
likerja. Ločeno naredimo trd sneg iz petih | beljakov, | ki jim postopoma dodajamo 1 dag sladkorja.Tretjino | P |
soka limone, 3 žlice soka pomaranče, sneg iz 4 | beljakov | za drugo kremo: 3 lončke kisle smetane, 4 zavitk | P |
in limone in na koncu na rahlo umešamo sneg | beljakov. | S to kremo prelijemo pečeno podlago in pečemo | P |
minut ter še vroči dodal sneg trdo stepenih | beljakov. | Rumeno maso je prevrnil na pečeno ploščo. | P |
kar potrebujete za okusen obrok, ali omleta iz | beljakov | z brokolijem, papriko, špinačo in fižolom.Pa | P |
sedem minut in še vroči dodal sneg trdo stepenih | beljakov | ter rumeno maso prevrnil na pečeno ploščo.Ko | P |
1,5 l mleka, sok ene limone, 22 dag moke, 7 | beljakov, | 18 dag sladkorja, 0,5 litra rastlinske smetane | P |
da se ne prismodi. Posebej naredimo sneg iz | beljakov | in 18 dag sladkorja.Dodamo kuhani masi, dobro | P |
Ohladimo. Hladni masi primešamo trd sneg iz | beljakov | in vsujemo v pomaščen in z drobtinami potresen | P |
grozdje, marelice, češnje). Priprava : Iz | beljakov | stepemo trd sneg, postopoma dodajamo sladkor | P |
ovoju Potrebujemo : za barvno testo: 8 dag | beljakov, | 8 dag sladkorja v prahu, 8 dag moke in 5 dag | P |
Pripravimo ponvičnik. Iz | beljakov | stepemo trd sneg.Solimo, začinimo z muškatnim | P |
narezan pehtran in počasi vmešamo trd sneg | beljakov. | Testo namastimo s stopljenim maslom, malo potresemo | P |
skutni nadev z datlji. Posebej stepemo sneg iz | beljakov | in ga namažemo po vrhu skutnega nadeva.Pečemo | P |
sladkor, dodamo kostanj, vaniljo in trdi sneg | beljakov. | Maso stresemo v pomaščen tortni model. | P |
konca prvega leta otroku ne ponudimo jajčnih | beljakov, | izogibati se je treba konzervansom, aditivom | P |
kar bi mi teknilo. Vsi zajtrki so enaki: šest | beljakov | trdo kuhanih jajc, kosmiči z medom in posnetim | P |
in med stepanjem dodajamo sladkor. Sneg iz | beljakov | previdno vmešamo v čokoladno maso.V posebni | P |
600 mg holesterola, priporoča omleto iz treh | beljakov, | ki ne vsebuje holesterola.Če ne moremo brez | P |
limonino lupino in sok zmešamo, dodamo trd sneg iz | beljakov, | sladkor in rozine.Z maso namažemo palačinke | P |
rumenjakov zavržem in pripravim mešanico predvsem iz | beljakov | in mleka.Pogosto pripravim zavitek iz puste | P |
govejega tatarja, popečenih gosjih jeter, spenjenih | beljakov | in oskorjenih rumenjakov prepeličjih jajc, s | P |
prepraženih mavrahov (ali drugih gob) in rezancev iz | beljakov | ter pečena v pečici. V prvi avtorski slovenski | P |
nadevamo, povaljamo v moki in nato v trdem snegu | beljakov, | v katerega smo previdno zamešali rumenjake. | P |
prsta debela čvrsta (če je v testo vmešan iz | beljakov | stepen sneg, pa bolj mehka in krhka) omleta | P |
kristalni sladkor, da dobimo lesketajoč, mehak | beljakov | sneg.Približno četrt te mase vmešamo v masleno | P |
Ponovimo. Previdno vmešamo še preostali | beljakov | sneg.Približno tretjino tako izgotovljenega | P |
sedem minut in še vroči dodal sneg trdo stepenih | beljakov | ter nato rumeno maso prevrnil na pečeno testo | P |
kremo stehtajo ... ... in vanjo primešajo sneg | beljakov. | Jajčno kremo stresejo na masleno testo, jo | P |
Suho sestavino prelijemo z mešanico stepenih | beljakov, | kislo in sladko smetano in rumenjaki ter potem | P |
posebej zmešamo, v maso nato počasi vmešamo trd | beljakov | sneg. Za maščobni preliv uporabimo margarino | P |
Ops, samo rumenjaki. Iz | beljakov | boste naredili sneg in ga rahlo vmešali, potem | P |
rumenjake, maslo in sladkor, dodamo žganje in trd | beljakov | sneg.Nato previdno primešamo moko. | P |
s sladkorjem. Nadevu dodamo tudi rumenjak in | beljakov | sneg, gosto smetano in malo stopljenega masla | P |
Narastek bo še rahlejši, če ločimo rumenjake od | beljakov. | Rumenjake zamešamo v skutno zmes. | P |
Rumenjake zamešamo v skutno zmes. Iz | beljakov | pa stepemo čvrst sneg in ga nazadnje primešamo | P |
greje, ubijemo jajci in ločimo rumenjaka od | beljakov. | Rumenjaka penasto umešamo s sladkorjem in s 30 | P |
dodajamo ohlajeni zdrob in gladko razmešamo. Iz | beljakov | stepemo trd sneg in ga primešamo zdrobovi zmesi | P |
v pečici še 5 minut, da nadev zakrkne. Iz 2 | beljakov | stepemo trd sneg.Med stepanjem postopoma dodajamo | P |
Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz | beljakov | in nekaj zrn soli stepemo trd sneg.Med stepanjem | P |
Nato ji primešamo še nekaj kapljic ruma in sneg | beljakov, | v katerega smo vmešali preostali sladkor. | P |
biskvita: ločimo beljake od rumenjakov. Iz | beljakov | in sladkorja stepemo trd sneg, nato dodamo še | P |
kar je najtežje, je najpomembnejše, da sneg iz | beljakov | vmešamo v vrelo kremo.Med kuho je treba kremo | P |
v posodo in ji primešamo še sneg iz stepenih | beljakov, | ki smo mu dodali sladkor. Vse skupaj hitro še | P |
Pečenje: 10 minut Sestavine: 6 | beljakov | * ščepec soli * 1 vaniljin sladkor * 3 rumenjaki | P |
Priprava: Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Iz | beljakov | in nekaj zrn soli stepemo trd sneg.Med stepanjem | P |
razmešamo. Nazadnje primešamo stepen sneg iz 2 | beljakov. | Pečico ogrejemo na 50 stopinj. | P |
stali. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od | beljakov. | Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča | P |
mandlje in staljeno (a ne prevročo) čokolado. Iz | beljakov | stepemo sneg, ki pa naj ne bo pretrd.V sneg | P |
izdolbemo rumenjake. Polovice v trdo kuhanih | beljakov | položimo na krožnik in jih napolnimo s kremo | P |
ročnim mešalnikom). Posebej stepemo trd sneg iz | beljakov | in vanj vtepemo 25 g sladkorja.V skledi pomešamo | P |
rumenjakom in premešamo. Na vrh damo sladki sneg iz | beljakov | in premešamo.Prilijemo mleko in mešamo, da dobimo | P |
ohladi. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od | beljakov. | Z električnim ročnim mešalnikom stepemo rumenjake | P |
Primešamo staljeno in ohlajeno maslo. Iz | beljakov | in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg.Damo ga | P |
umešamo rumenjaka. Nazadnje primešamo sneg iz 2 | beljakov. | Na pomokanem prtu razgrnemo kupljeno vlečeno | P |
Počiva naj kakšno uro. Nato v drugi posodi iz | beljakov, | ki jim dodamo zrno soli, stepemo trd sneg.Previdno | P |
in nekaj kapljic ruma. Rumenjake ločimo od | beljakov, | beljake stepemo v trd sneg, mleko (sladkamo | P |
nekoliko manjšo količino sladke smetane in stepenih | beljakov | ali pa krompirju primešamo še žlico na maslu | P |
nekoliko manjšo količino sladke smetane in stepenih | beljakov | ali pa krompirju primešamo še žlico na maslu | P |
penasto zmes. V drugi posodi iz 2/3 sladkorja in | beljakov | stepemo trd sneg.Tega z metlico na rahlo umešamo | P |
Priprava testa: Najprej ločimo rumenjake od | beljakov. | Te stepemo v trd sneg in mu počasi dodajamo sladkor | P |
želatine za torte -Priprava testa: Najprej iz | beljakov | stepemo trd sneg, dodamo rumenjake, ki smo jim | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |