nova beseda iz Slovenije

beljakov (106)


cesarski recept. Med tem ločite rumenjake od      beljakov.     Maslo, ki se je začelo topiti (na sobni temperaturi  D
vse premešajte in dodajte preostanek moke. Iz      beljakov      stepite čvrst sneg in ga primešajte testu.Vse  D
uspelo odstraniti sledove jajčnih rumenjakov in      beljakov      ter vsega ostalega, kar je predvčerajšnjim z  D
sedem minut in vroči dodamo sneg trdo stepenih      beljakov.     Rumeno maso zvrnemo na pečeno ploščo, nanjo visoko  D
miru sredi Krke Vodnjak iz kamenja, peska in      beljakov      več deset tisoč jajc Od slapov Krke nad Skradinom  D
cementa ne apna, so malto izdelali iz peska in      beljakov      iz več kot 30 tisoč jajc!Vodnjak po več stoletjih  D
: nekaj malega vanilje, čokolade, lešnikov,      beljakov,      marcipana itd. - in že dobiš zmes, ki bo zagotovo  D
kilogramov sladkorja in okoli 450 litrov jajčnih      beljakov.     Da sladica ne bi bila namenjena le promociji  D
slaščic -, ki za obstojnejši sneg iz jajčnih      beljakov      priporoča dodati ščepec kave.Laičnega stepalca  D
dodati ščepec kave. Laičnega stepalca jajčnih      beljakov      pa utegne takale, na videz neznatna reč preobraziti  D
sladkorja, 7 rumenjakov in nekaj časa mešamo; iz      beljakov      naredimo sneg in rahlo vmešamo maso. Dodamo  D
orientalsko pecivo iz moke, medu, sladkorja, orehov in      beljakov,      3. indonezijsko ime za Novo Gvinejo, 4. učiteljski  D
gastronomska protislovja (vonjev vina, naraščanja      beljakov      v sneg pri stepanju ...).V kuharski umetnosti  D
čokoladno peno: recept za osem ljudi zahteva šest      beljakov.     Zakaj šest?   D
Petana, 20. gospodinjska priprava za stepanje      beljakov      in smetane, 23. staroazijsko ljudstvo, ki živi  D
minut ter še vroči dodal sneg trdo stepenih      beljakov.     Rumeno maso je prevrnil na pečeno ploščo.   D
neposredno zvezo med številom zaužitih kokošjih      beljakov      in rumenjakov ter dvigom holesterola v človekovi  D
marmelado in okrašena z marcipanom ali peno iz      beljakov.      Zvito testo naj bi spominjalo na poleno: Napoleon  D
Bolj kot rižoto. Bolj kot      beljakov      sneg.Bolj je mešal, bolj se je beljak vezal  D
gramov) vsebuje skorajda idealno razmerje maščob,      beljakov      in sladkorja.»Ena porcija sladoleda zadovolji  D
povprečnega volivca zanima, koliko trdo kuhanih      beljakov      poje vsak dan za zajtrk ali koliko kilometrov  D
lahko zanimiv človek, ki vsako jutro poje pet      beljakov?      Oprostite, z mojega gledišča je to zanimivo  D
moko, šest rumenjakov in na koncu šest stepenih      beljakov.     Testo preložimo v tortni model, ki smo ga pred  D
je bolj kot na število treba paziti na težo      beljakov      in rumenjakov -, se je nekaj gospa ob prvem  D
zahtevajo preiskavo Ruski poslanec v dumi Anton      Beljakov,      ki je pred dnevi pozival k razveljavitvi povratne  D
od razlogov za neuspeh s Slovenijo,« je rekel      Beljakov      in dodal, da naj v sodelovanju z evropskimi  D
komentiral opozicijski poslanec v ruski dumi Anton      Beljakov,      njegove besede pa so v času, ko nogometno Evropo  D
obrazov že brisali surovo zmes rumenjakov in      beljakov.     Medtem pa smo previdnejši z varne razdalje opazovali  D
Po zvokih iz kuhinje sem slišal, da jim je      beljakov      sneg trikrat padel.Nimajo več osnovne izobrazbe  D
sedem minut in vroči dodal sneg trdo stepenih      beljakov      ter rumeno maso prevrnil na pečeno plošča.Ko  D
najmanj uro, da se moka dobro razpusti. Iz      beljakov      stepete maksimalno trd sneg. Na močno razgreto  D
Gusev 4, Taran 4 (0:2), Jeremenko 3 (1:2),      Beljakov      15 (1:2), Kremić 19. Savinjski Hopsi: Kadič  D
sladkorja. Ko se kruh namoči, naredimo sneg iz dveh      beljakov      in ga narahlo primešamo žemljam hkrati s 5 dag  P
Ohlajena olupite in pretlačite. Iz      beljakov      stepete sneg ter mu rahlo primešate sladkor  P
gosto sito pretlačene leče in trd sneg iz 6      beljakov.     Napolni tortni model ter počasi peci eno uro  P
5 rumenjakov, 7      beljakov,      125 ml olivnega olja,   P
Dobro premešate. Iz      beljakov      naredite sneg, primešate smetano in sladkor  P
Oseli je povedal malce drugačno zgodbo Pavlove.      Beljakov      namreč ni sušil, ampak jih je spekel, jim dodal  P
likerja. Ločeno naredimo trd sneg iz petih      beljakov,      ki jim postopoma dodajamo 1 dag sladkorja.Tretjino  P
soka limone, 3 žlice soka pomaranče, sneg iz 4      beljakov      za drugo kremo: 3 lončke kisle smetane, 4 zavitk  P
in limone in na koncu na rahlo umešamo sneg      beljakov.     S to kremo prelijemo pečeno podlago in pečemo  P
minut ter še vroči dodal sneg trdo stepenih      beljakov.     Rumeno maso je prevrnil na pečeno ploščo.   P
kar potrebujete za okusen obrok, ali omleta iz      beljakov      z brokolijem, papriko, špinačo in fižolom.Pa  P
sedem minut in še vroči dodal sneg trdo stepenih      beljakov      ter rumeno maso prevrnil na pečeno ploščo.Ko  P
1,5 l mleka, sok ene limone, 22 dag moke, 7      beljakov,      18 dag sladkorja, 0,5 litra rastlinske smetane  P
da se ne prismodi. Posebej naredimo sneg iz      beljakov      in 18 dag sladkorja.Dodamo kuhani masi, dobro  P
Ohladimo. Hladni masi primešamo trd sneg iz      beljakov      in vsujemo v pomaščen in z drobtinami potresen  P
grozdje, marelice, češnje). Priprava : Iz      beljakov      stepemo trd sneg, postopoma dodajamo sladkor  P
ovoju Potrebujemo : za barvno testo: 8 dag      beljakov,      8 dag sladkorja v prahu, 8 dag moke in 5 dag  P
Pripravimo ponvičnik. Iz      beljakov      stepemo trd sneg.Solimo, začinimo z muškatnim  P
narezan pehtran in počasi vmešamo trd sneg      beljakov.     Testo namastimo s stopljenim maslom, malo potresemo  P
skutni nadev z datlji. Posebej stepemo sneg iz      beljakov      in ga namažemo po vrhu skutnega nadeva.Pečemo  P
sladkor, dodamo kostanj, vaniljo in trdi sneg      beljakov.     Maso stresemo v pomaščen tortni model.  P
konca prvega leta otroku ne ponudimo jajčnih      beljakov,      izogibati se je treba konzervansom, aditivom  P
kar bi mi teknilo. Vsi zajtrki so enaki: šest      beljakov      trdo kuhanih jajc, kosmiči z medom in posnetim  P
in med stepanjem dodajamo sladkor. Sneg iz      beljakov      previdno vmešamo v čokoladno maso.V posebni  P
600 mg holesterola, priporoča omleto iz treh      beljakov,      ki ne vsebuje holesterola.Če ne moremo brez  P
limonino lupino in sok zmešamo, dodamo trd sneg iz      beljakov,      sladkor in rozine.Z maso namažemo palačinke  P
rumenjakov zavržem in pripravim mešanico predvsem iz      beljakov      in mleka.Pogosto pripravim zavitek iz puste  P
govejega tatarja, popečenih gosjih jeter, spenjenih      beljakov      in oskorjenih rumenjakov prepeličjih jajc, s  P
prepraženih mavrahov (ali drugih gob) in rezancev iz      beljakov      ter pečena v pečici. V prvi avtorski slovenski  P
nadevamo, povaljamo v moki in nato v trdem snegu      beljakov,      v katerega smo previdno zamešali rumenjake.  P
prsta debela čvrsta (če je v testo vmešan iz      beljakov      stepen sneg, pa bolj mehka in krhka) omleta  P
kristalni sladkor, da dobimo lesketajoč, mehak      beljakov      sneg.Približno četrt te mase vmešamo v masleno  P
Ponovimo. Previdno vmešamo še preostali      beljakov      sneg.Približno tretjino tako izgotovljenega  P
sedem minut in še vroči dodal sneg trdo stepenih      beljakov      ter nato rumeno maso prevrnil na pečeno testo  P
kremo stehtajo ... ... in vanjo primešajo sneg      beljakov.      Jajčno kremo stresejo na masleno testo, jo  P
Suho sestavino prelijemo z mešanico stepenih      beljakov,      kislo in sladko smetano in rumenjaki ter potem  P
posebej zmešamo, v maso nato počasi vmešamo trd      beljakov      sneg. Za maščobni preliv uporabimo margarino  P
Ops, samo rumenjaki. Iz      beljakov      boste naredili sneg in ga rahlo vmešali, potem  P
rumenjake, maslo in sladkor, dodamo žganje in trd      beljakov      sneg.Nato previdno primešamo moko.   P
s sladkorjem. Nadevu dodamo tudi rumenjak in      beljakov      sneg, gosto smetano in malo stopljenega masla  P
Narastek bo še rahlejši, če ločimo rumenjake od      beljakov.      Rumenjake zamešamo v skutno zmes.   P
Rumenjake zamešamo v skutno zmes. Iz      beljakov      pa stepemo čvrst sneg in ga nazadnje primešamo  P
greje, ubijemo jajci in ločimo rumenjaka od      beljakov.     Rumenjaka penasto umešamo s sladkorjem in s 30  P
dodajamo ohlajeni zdrob in gladko razmešamo. Iz      beljakov      stepemo trd sneg in ga primešamo zdrobovi zmesi  P
v pečici še 5 minut, da nadev zakrkne. Iz 2      beljakov      stepemo trd sneg.Med stepanjem postopoma dodajamo  P
Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz      beljakov      in nekaj zrn soli stepemo trd sneg.Med stepanjem  P
Nato ji primešamo še nekaj kapljic ruma in sneg      beljakov,      v katerega smo vmešali preostali sladkor.   P
biskvita: ločimo beljake od rumenjakov. Iz      beljakov      in sladkorja stepemo trd sneg, nato dodamo še  P
kar je najtežje, je najpomembnejše, da sneg iz      beljakov      vmešamo v vrelo kremo.Med kuho je treba kremo  P
v posodo in ji primešamo še sneg iz stepenih      beljakov,      ki smo mu dodali sladkor. Vse skupaj hitro še  P
Pečenje: 10 minut Sestavine: 6      beljakov      * ščepec soli * 1 vaniljin sladkor * 3 rumenjaki  P
Priprava: Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Iz      beljakov      in nekaj zrn soli stepemo trd sneg.Med stepanjem  P
razmešamo. Nazadnje primešamo stepen sneg iz 2      beljakov.     Pečico ogrejemo na 50 stopinj.   P
stali. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od      beljakov.     Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča  P
mandlje in staljeno (a ne prevročo) čokolado. Iz      beljakov      stepemo sneg, ki pa naj ne bo pretrd.V sneg  P
izdolbemo rumenjake. Polovice v trdo kuhanih      beljakov      položimo na krožnik in jih napolnimo s kremo  P
ročnim mešalnikom). Posebej stepemo trd sneg iz      beljakov      in vanj vtepemo 25 g sladkorja.V skledi pomešamo  P
rumenjakom in premešamo. Na vrh damo sladki sneg iz      beljakov      in premešamo.Prilijemo mleko in mešamo, da dobimo  P
ohladi. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od      beljakov.     Z električnim ročnim mešalnikom stepemo rumenjake  P
Primešamo staljeno in ohlajeno maslo. Iz      beljakov      in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg.Damo ga  P
umešamo rumenjaka. Nazadnje primešamo sneg iz 2      beljakov.     Na pomokanem prtu razgrnemo kupljeno vlečeno  P
Počiva naj kakšno uro. Nato v drugi posodi iz      beljakov,      ki jim dodamo zrno soli, stepemo trd sneg.Previdno  P
in nekaj kapljic ruma. Rumenjake ločimo od      beljakov,      beljake stepemo v trd sneg, mleko (sladkamo  P
nekoliko manjšo količino sladke smetane in stepenih      beljakov      ali pa krompirju primešamo še žlico na maslu  P
nekoliko manjšo količino sladke smetane in stepenih      beljakov      ali pa krompirju primešamo še žlico na maslu  P
penasto zmes. V drugi posodi iz 2/3 sladkorja in      beljakov      stepemo trd sneg.Tega z metlico na rahlo umešamo  P
Priprava testa: Najprej ločimo rumenjake od      beljakov.     Te stepemo v trd sneg in mu počasi dodajamo sladkor  P
želatine za torte -Priprava testa: Najprej iz      beljakov      stepemo trd sneg, dodamo rumenjake, ki smo jim  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

1 101 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA