nova beseda iz Slovenije

ponvi (301-400)


Paradižnikovo omako pripravimo tako, da v      ponvi      na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo  P
muškatni orešček Priprava bešamelne omake: v      ponvi      na maslu prepražimo moko, vendar le toliko,  P
solimo, ožamemo ter posebej popečemo v vroči      ponvi,      ki jo le malo naoljimo.Paprike umijemo, narežemo  P
umijemo, narežemo na kocke in jih posebej v      ponvi      prepražimo na olivnem olju ter na koncu solimo  P
Karamelna omaka z mandljevimi lističi. V      ponvi      pristavimo sladkor, ki ga počasi nekoliko temneje  P
široke pramene. V primerno globoki teflonski      ponvi      popečemo slanino in jo pri tem mešamo, da enakomerno  P
je obrnjena navzgor. Pinjole naj ostanejo v      ponvi.     Dodamo preostalo žlico masla in pražimo ter mešamo  P
posolimo ter jih damo peč na 180 stopinj Celzija. V      ponvi      popečemo tudi rezine paprike. Jajčevci so navadno  P
posolite, premažete z malo olivnega olja in v vroči      ponvi      opecite na obeh straneh.Olja ne zlivajte v ponev  P
nekoliko več, tako da ostane še čvrst. Posebej v      ponvi      na maslu popražimo sesekljan por, da se razpusti  P
strani. -Priprava kislega zelja: Posebej v      ponvi      na malo maščobe oziroma sončničnega olja popražimo  P
banane olupimo in po dolgem razpolovimo. V      ponvi      spustimo maslo, nato vanjo zložimo banane in  P
vodo in odcedimo. Začinjen piščančji file v      ponvi      na olivnem olju po vseh straneh na hitro opečemo  P
2 rezini kuhane šunke (60 g). Priprava: V      ponvi      razgrejemo maslo in pečemo puranji zrezek na  P
ogrejemo na 50 stopinj. V veliki teflonski      ponvi      razpustimo maslo.Na maslo zlijemo testo in ga  P
Poberemo jih s penovko in odcedimo. V      ponvi      segrejemo maslo in med mešanjem prepražimo drobtine  P
Potem jo zgolj posolite in spečete v večji      ponvi      ali v pečici na olju.Na koncu lahko dodate malo  P
sicer tako, da jih najprej umijemo, nato pa v      ponvi      spečemo na stopljenem maslu, na šibkem ognju  P
pripravimo iz morske soli, ki jo pogrejemo v      ponvi      in nato stresemo v platneno vrečko.Sol učinkuje  P
Mandljeve lističe prepražimo v teflonski      ponvi      brez maščobe.Segrevamo jih na šibkem ognju,  P
Premešamo in pustimo vsaj eno uro stati. V      ponvi      razgrejemo olje in z žlico oblikujemo po štiri  P
navodilih izdelovalca, odcedimo jih in ohladimo. V      ponvi      na olju posebej dve minuti pražimo slanino,  P
Priprava: zrezke piščančjega fileja cele popečemo v      ponvi      na olju, na vsaki strani vsaj pet minut, nato  P
zelenjavo umijemo pod vodo in narežemo na kocke. V      ponvi      jo nato na olivnem olju pražimo okoli deset  P
olje + sol Priprava: na kocke narezano šunko v      ponvi      prepražimo na olivnem olju, približno pet minut  P
narežemo na nekoliko debelejše rezance. V večji      ponvi      segrejemo (lešnikovo) maslo, na katerem med  P
še rahlo pomešamo. - Za prilogo k solati v      ponvi      na maslu popražimo nekaj kosov kruha, da postanejo  P
narežemo na nekoliko debelejše rezance. V večji      ponvi      segrejemo (lešnikovo) maslo, na katerem med  P
še rahlo pomešamo. - Za prilogo k solati v      ponvi      na maslu popražimo nekaj kosov kruha, da postanejo  P
za narastke (prostornina 1 liter in pol). V      ponvi      segrejemo olje in med mešanjem prepražimo por  P
paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu. V      ponvi      scvremo na polovico prerezane rezine slanine  P
Slanino narežemo na tanke pramene in scvremo v      ponvi      brez maščobe.Hrustljave pramene odcedimo na  P
Solimo in popramo po okusu. V      ponvi      segrejemo maslo, da se speni.Dodamo vlivance  P
narežemo na nekoliko debelejše rezance. V večji      ponvi      segrejemo (lešnikovo) maslo, na katerem med  P
še rahlo pomešamo. - Za prilogo k solati v      ponvi      na maslu popražimo nekaj kosov kruha, da postanejo  P
in mešamo, da dobimo tekoče testo. V majhni      ponvi      (premer 20 cm) razgrejemo košček masla ali margarine  P
cmočke s premerom približno 4 centimetre. V      ponvi      segrejemo toliko olja, da sega približno centimeter  P
penasta zmes. V nekoliko manjši teflonski      ponvi      (običajna ponev za palačinke je manj primerna  P
dodamo nekaj kapljic tekočega sladila. V      ponvi      razgrejemo olje, vanjo zlijemo zajemalko testa  P
Koščke mesa solimo in popramo ter spečemo v      ponvi      na vročem olju, da zlato porjavijo.V drugi ponvi  P
na vročem olju, da zlato porjavijo. V drugi      ponvi      segrejemo maslo in opražimo na kocke narezan  P
tako da so še čvrste na ugriz. V teflonski      ponvi      brez maščobe prepražimo pinjole (ali sončnična  P
natremo s soljo in sveže mletim črnim poprom. V      ponvi      segrejemo olje, na njem začinjen jelenov file  P
in ga pustimo počivati 15 minut. V teflonski      ponvi      segrejemo malo olja.Z žlico zajemamo testo in  P
natremo s soljo in sveže mletim črnim poprom. V      ponvi      segrejemo olje, na njem začinjen jelenov file  P
meso narežemo na tanke rezine. Popečemo jih v      ponvi,      na razgreti mešanici olja in masla, pri tem  P
rezinami šunke. Šunko lahko nekoliko popečemo v      ponvi      (a je ne začinimo, da ni jed preveč pikantna  P
dele in jih narežemo na 4 cm dolge koščke. V      ponvi      razgrejemo maslo in popečemo čebulo, dodamo  P
lupinico. Premešamo, solimo in dušimo v pokriti      ponvi      na šibkem ognju od 8 do 10 minut. Sesekljamo  P
Zeleni del pora narežemo na rezance. V      ponvi      segrejemo maslo, na katerem porove rezance prepražimo  P
Zbrinc drobno nastrgamo, sploščimo in v teflonski      ponvi      opečemo v poljubni obliki. Prepražen por razdelim  P
očistimo in narežemo na koščke ter jo nato v      ponvi      popečemo na olivnem olju.Dodamo začimbno mešanico  P
nekaj ščepov začimbne mešanice Priprava: V      ponvi      na olivnem olju popečemo na tanke pravokotnike  P
olivnega olja Priprava: Na olivnem olju v      ponvi      v nekaj minutah popečemo na lističe narezane  P
začimb + nekaj ščepcev peteršilja Priprava: V      ponvi      na olivnem olju z obeh strani v nekaj minutah  P
Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe. V      ponvi      razgrejemo maslo in olje.Na maščobi pečemo zdrobove  P
Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe. V      ponvi      razgrejemo maslo in olje.Na maščobi pečemo zdrobove  P
Ocvrto odcedimo. Morske sadeže v      ponvi      na hitro prepražimo na dveh žlica olivnega olja  P
na žaru popečemo na obeh straneh. Na koncu v      ponvi      ali na žaru spečemo štiri jajca, jih naložimo  P
pazimo, da ostane brokoli še trd na ugriz. V      ponvi      razpustimo za oreh masla, prilijemo smetano  P
razrežemo na štiri dele, manjše pustimo cele. V      ponvi      razgrejemo štiri žlice olja in na njem najprej  P
namesto da bi jih kuhali v loncu, popekli v      ponvi      ter združili z drugimi sestavinami. KUHINJA  P
in začinimo z mleto sladko papriko. V veliki      ponvi      segrejemo 3 žlice olja.Zarebrnice opečemo z  P
Solimo in popramo. Pražimo 15 minut v nepokriti      ponvi.     Zarebrnice od časa do časa obrnemo.   P
Preostali del bučk narežemo na večje kose in jih v      ponvi      na hitro prepražimo.Dodamo še ribje meso, zalijemo  P
gobi šitake narežemo na rezine in popražimo v      ponvi      na nekaj olja.Zmešamo 3 beljake, 1 žlico vode  P
Piščančji file narežemo, solimo in popramo. V      ponvi      segrejemo žličko olja, v njem pečemo fileje  P
File solimo in popramo in 5 minut pečemo v      ponvi      za žar na malo olja.Preostalo olje segrejemo  P
malo olja. Preostalo olje segrejemo v drugi      ponvi      in na njem 2 minuti pražimo gobe.Dodamo timijan  P
Oblikujemo polpet in ga 6 minut pečemo na vroči      ponvi.      Večerja: solata z rezanci   P
Papriko in sladkorni grah narežemo na rezine. V      ponvi      segrejemo olje in na njem 4 minute pražimo kozice  P
drobne kocke, por narežemo na tanke obročke. V      ponvi      segrejemo olje in na njem meso 10 minut pražimo  P
preostanka melone izrežemo z žličko kroglice. V      ponvi      na malo masla spečemo očiščene rakce (garnele  P
krpice naj bodo enakomerno debele. V večji      ponvi      segrejemo nekaj žlic olja.Na njem popečemo koščke  P
da se bo lepše pekla. Ribe pečemo v teflonski      ponvi      na olivnem olju, na vsaki strani od šest do  P
nato z obeh strani povaljamo v ostri moki. V      ponvi      jih na olivnem olju popečemo z obeh strani,  P
zapolnil razpoke v koži. Priprava kreme: na      ponvi      stopite 60 g kakavovega masla in dodajte eno  P
preostale kruhove kocke zlato rjavo prepražimo v      ponvi      brez maščobe.Vzamemo iz ponve in ohladimo.   P
smetane Priprava: Bučna semena 3 minute pražimo v      ponvi      brez maščobe. Čebulo in ingver sesekljamo, čili  P
narežemo na kocke in jih na kratko popražimo v      ponvi.     Koper in peteršilj nasekljamo, nekaj ga prihranimo  P
Paličico in preostale kose mesa 8 minut pečemo v      ponvi      na vročem olju.Solimo in popramo.  P
na tanke trakove, tofu narežemo na rezine. V      ponvi      segrejemo olje in tofu na njem zlato rjavo popečemo  P
Polento zrežemo na 2 cm debele pravokotnike. V      ponvi      stopimo maslo, razvrstimo po njej polento in  P
razdelimo na štiri dele in vsakega spečemo v      ponvi      z žlico olja najprej na eni in nato še na drugi  P
osmukane liste zeli, česen in kruhovo sredico. V      ponvi      brez maščobe svetlo prepražimo pinjole.Zeliščno  P
Solimo in začinimo s kajenskim poprom. V      ponvi      segrejemo preostalo olje. Zrezke pečemo na olju  P
eolupljene jajčevce zrežemo na manjše kocke. V veliki      ponvi      z debelim dnom razgrejemo tri žlice oljčnega  P
pramene. Solimo, popramo in zlato popečemo v      ponvi      na malo olja.Damo v kozico s smetanovo omako  P
Gladko razžvrkljamo jajca in parmezan. V      ponvi      segrejemo maslo in olje.Koščke piščanca pomokamo  P
povaljamo v moki in položimo na desko, da počaka. V      ponvi      segrejemo olje in pečemo zrezke po porcijah  P
in narežemo na nekoliko debelejše lističe. V      ponvi      segrejemo žlico olivnega olja in maslo; na maščobi  P
na rezine ter jih po obeh straneh opečemo v      ponvi      ali na žaru. V segrete krožnike razdelimo  P
pokriti posodi od 10 do 15 minut. V široki      ponvi      segrejemo preostalo maslo (100 g) in med mešanjem  P
narežemo na pet centimetrov dolge paličice. V      ponvi      z debelim dnom razgrejemo olje in popečemo zeleno  P
1. Bučkin nadev: v      ponvi      dušimo čebulo, dokler ne porumeni. Dodamo na  P
kuhamo v vreli vodi, odcedimo in sesekljamo. V      ponvi      na olju na hitro popečemo 2 stroka česna, dodamo  P
jajčevce olupimo in narežemo na tanjše rezine. V      ponvi      jih popražimo na olivnem olju, skupaj z belo  P
rezance, solimo, prilijemo malo olja in v široki      ponvi      nekaj minut pečemo, da nekoliko ovene. Čisto  P
narezali na manjše kose in te nekoliko osušili. V      ponvi      na olivnem olju na hitro popečemo papriko in  P
zrežemo na kolesca, paradižnik na majhne kocke. V      ponvi      segrejemo pet žlic olja in na njem najprej popražimo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA