nova beseda iz Slovenije
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V | ponvi | segrejemo maslo, rahlo prepražimo čebulo in | P |
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V | ponvi | segrejemo olje in meso zlato rumeno zapečemo | P |
zlato rumeno zapečemo. Meso odstranimo in v | ponvi | rahlo prepražimo čebulo.Jabolko olupimo in ga | P |
malo hladne vode in zgostimo omako. Posebej v | ponvi | na raztopljenem maslu na hitro opečemo še preostalo | P |
Priprava: Pripravite nadev. V | ponvi | segrejte olje in pražite jagnjetino od tri do | P |
Pustimo, da se marinira. V vroči | ponvi | na hitro opečemo marinirane ribje fileje.Preložimo | P |
Preložimo jih na krožnik. V isti | ponvi | rahlo prepražimo na drobne kocke narezano papriko | P |
Česen olupimo in drobno sesekljamo. V | ponvi | segrejemo olje.Dodamo krušne kocke, česen in | P |
Papriko očistimo in narežemo na tanke rezance. V | ponvi | segrejemo olivno olje in na hitro opečemo rezance | P |
Vse sestavine dobro premešajte. V | ponvi | segrejte malo olja.Zmes oblikujte v za slivo | P |
dodajte še malo mleka (lepiti se mora na prste). V | ponvi | stopite 30 g masla in ga vlijte v testo.Dodajte | P |
prepolovite; palačinko lahko tudi zvijete. V topli | ponvi | naj bo toliko časa, da se maslo na njej stopi | P |
očistimo in narežemo na debelejše lističe. V | ponvi | segrejemo malo masla in na njem rahlo prepražimo | P |
Omako pokuhamo. Posebej v drugi | ponvi | segrejemo olivno olje in na njem prepražimo | P |
olje in rižev kis. Sezamova semena opražimo v | ponvi | brez maščobe in jih skupaj s čebulo, sojinimi | P |
mešanih zelišč prihranimo za okras. V veliki | ponvi | segrejemo olje in na njem prepražimo šalotke | P |
prilijemo kis in vino, zmešamo in v odkriti | ponvi | kuhamo minuto, da se tekočina malo pokuha.Posolimo | P |
Puranje zrezke narežemo na ozke trakove. V | ponvi | segrejemo maslo, dodamo meso in ga na močni | P |
z valjarjem ali zmeljite v multipraktiku. V | ponvi | počasi raztopite maslo in primešajte zdrobljene | P |
nariban parmezan (po želji). Priprava: V suhi | ponvi | pražimo pinjole, da nekoliko porjavijo.Ribje | P |
ga na krožnik. Ogenj nekoliko zmanjšamo in v | ponvi | razpustimo preostalo maslo.Na njem pražimo čebulo | P |
penovko jih preložimo na krožnike. Tekočino v | ponvi | zavremo, vmešamo kašo iz jedilnega škroba in | P |
ponev ali ploščo, testo na tanko razporedimo po | ponvi | in spečemo po obeh straneh. Najbolj poznane | P |
mednarodno kuhinjo. Pripravo dokončajo pred gostom v | ponvi, | ki jo segrejejo nad gorilnikom, lahko pa ga | P |
na štiri dele, in jih zložimo na krožnik. V | ponvi | raztopimo maslo.Pomarančno lupino nastrgamo | P |
skupaj začinimo in pražimo še pet minut. V drugi | ponvi | popečemo na olivnem olju narezane fileje brancina | P |
zgostimo. Tik pred serviranjem popečemo v ogreti | ponvi | še sveža gosja jetra in jih začinimo s soljo | P |
ga prav tako narežemo na rezine. Ko je jed v | ponvi | pripravljena, jo porazdelimo po porcijah. Postrežemo | P |
Kozice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. V | ponvi | segrejemo olje, na njem nekaj minut pražimo | P |
slanino narežite na trakce in jo popražite v | ponvi | na žlici ekstra deviškega olivnega olja.V isti | P |
žlici ekstra deviškega olivnega olja. V isti | ponvi | do mehkega popražite drobno nasekljano čebulo | P |
v slanem kropu, jih odcedite in popražite v | ponvi | skupaj z omako. Potresite z naribanim pecorinom | P |
nato pa vmešamo še smetano. V "nenamaščeni" | ponvi | rahlo popražimo bučne pečke.Juho nalijemo v | P |
polovici rahlo zapečemo na "nepomaščeni" vroči | ponvi. | Pristavimo tri litre vode z žličko soli. | P |
zmeljemo vse sestavine in mešanico opražimo v | ponvi. | V njej povaljamo kuhane cmočke. | P |
svečah, motornih oljih ... Tudi teflon v vaši | ponvi | je iz nafte.Nafto so uporabljale tudi civilizacije | P |
krompir, sol in ocvirki, to je vse vidnega v | ponvi, | zraven pa je najpomembnejša duša,« razlaga Pörš | P |
iz zgnetenega mesa rakov, ocvrti na maslu v | ponvi | in na koncu zabeljeni s praženo čebulo in dišavami | P |
Rižota z dagnjami V veliki in globoki | ponvi | na oljčnem olju popražite 40 dag riža, 1 sesekljano | P |
prevroč. Zadeva je izvedljiva tudi v kuhinjski | ponvi | na olju, ampak vsi vemo, da to ni to.Spečete | P |
Zapečena riba v zelenjavi V | ponvi | ali na plošči popražite po dolgem narezane 2 | P |
ščep parmezana. Skodelice najprej popecite v | ponvi, | na kaplji oljčnega olja.Nadevajte, prižgite | P |
režemo na sesekljano čebulo, ki medtem rumeni v | ponvi. | Pri nizki temperaturi se krompir tako sproti | P |
karamelne bonbone, ki jih naredijo tako, da v | ponvi | raztopijo sladkor in tekočemu dodajo lešnike | P |
vode. Rebrca zrežemo na manjše koščke, jih v | ponvi | popražimo na vročem olju in dobro spečemo.Po | P |
Počiva naj vsaj pol ure. V | ponvi | s premerom 20 cm spečemo 8 palačink.Pečico segrejemo | P |
razžvrkljamo vsaj pol ure prej; lepše se razlijejo po | ponvi | in so zato tanjše.Del mleka lahko nadomestimo | P |
nasekljano šunko, ki bo zaokrožila pečenkin okus. V | ponvi, | bolje v kozici, spražimo na maslu ali olju zelo | P |
nasekljane šparglje, drobnjak in čemaž in jo v | ponvi | popražimo z obeh strani. Omleta bo okusnejša | P |
kuhanju v vodi je treba hrano zapeči na zelo vroči | ponvi | ali najbolje kar na odprtem ognju, tako da ohrani | P |
parku pri gasilskem domu že tekali bosi. V | ponvi | je zacvrčalo in tekoča omleta se je razlila | P |
zavetišča za brezdomce z loterijskimi kroglicami v | ponvi | in kuharsko kapo in dodal, da si bo kupil avto | P |
jabolk ter majhne delikatesne jegulje, ocvrte v | ponvi. | (U. S.) | P |
in prevežemo z debelim sukancem. V primerni | ponvi | segrejmo kocke slanine, zdevamo nanje zvitke | P |
Sesekljamo šalotko in stremo česen. V široki | ponvi | segrejemo olje, prepražimo šalotko, česen in | P |
prepraženim lisičkam, solimo in popramo. V drugi | ponvi | na olju opečemo kruh, nadevamo lisičke na rezine | P |
juhi, ampak o centimetru, dveh tekočine. V | ponvi | segrejte ocvirke in zabelite skledo.Naj vas | P |
steaka ne boste prepekli. Takoj za tem v isti | ponvi | na hitro popecite čim bolj pisano papriko.Spet | P |
Počiva naj ure. V | ponvi | prepražimo slanino in maščobo precedimo skozi | P |
naribamo tartuf: grobo ali fino, izberemo sami. V | ponvi | segrejemo malo oljčnega olja in popražimo naribani | P |
ombolo tega sveta in prav njegov bo cvrčal v moji | ponvi. | Centimeter debel kos svinjske zarebrnice brez | P |
solili in poprali. Po francoski metodi boste v | ponvi | raztopili žlico masla in šnicl na hitro ošvrknili | P |
prahu, cimet). Lešnike na hitro popražimo v | ponvi | brez dodajanja maščobe.Ko zadišijo, jih odstavimo | P |
Nato jih osušimo in jih rahlo posolimo. V | ponvi | (primerni tudi za peko v pečici) raztopimo dobro | P |
tanke rumene trakce, potem pa jo na zelo vroči | ponvi | s kapljico olja malce porjavite.Še vedno je | P |
centimetra debeli v premeru po želji bodo super. V | ponvi | raztopite maslo in jih z obeh strani hrustljavo | P |
z gorčico, nato pa na obeh straneh pecite v | ponvi | na vroči maščobi, dokler ne dobijo zlate barve | P |
in pol žličke grobo mletega črnega popra. V | ponvi | na maslu ali kokosovi masti prepražite čebulo | P |
skuhamo maroni, ga olupimo in nato v veliki | ponvi | izmenično poširamo in ohlajamo v sladkornem | P |
moko dodate čajno žlico pecilnega praška. V | ponvi | segrejte dve žlici arašidovega olja ali kokosove | P |
nasekljajte ter ju od dve do tri minute pražite v | ponvi | z oljčnim oljem na zmernem ognju. Dodajte zdrobljen | P |
priprave jedi do konca. V voku ali dovolj veliki | ponvi | segrejte sezamovo olje, vanj ubijte dve jajci | P |
KUHINJA Lahko jih pripravite tudi na olju v | ponvi, | ne le v pečici ‐ Preden jim začnete odstranjevati | P |
Oprane in osušene lahko pečete tudi v olju v | ponvi. | V posodo nalijete toliko rastlinskega olja, da | P |
pokrijete. Naj ste jih pripravili v pečici ali v | ponvi, | jih nemudoma zložite v skledo, ki jo tesno pokrijete | P |
belo pšenično, ne pa pirine polnovredne. V | ponvi | raztopite za žlico kokosove masti, nato pa v | P |
pinjolami, ki ste jih prej prepražili na razgreti | ponvi | (da se zlato obarvajo).Okrasite s svežimi lističi | P |
ki jih na hitro prepražite v ogretem voku ali | ponvi | z arašidovim oljem, nato pa jih odstavite. | P |
v voku, če ga nimate, pa lahko tudi v večji | ponvi. | Za štiri ljudi potrebujete dve žlici arašidovega | P |
vanj z ostrim nožem zarežemo globok žepek. V | ponvi | segrejemo polovico masla, na katerem prepražimo | P |
Nazadnje v omaki raztopimo hladno maslo. V | ponvi | segrejemo preostalo maslo, na katerem nadevan | P |
klobučke z lističi, obrnjenimi navzdol, popečemo v | ponvi | na zelo vročem olju.Pečemo jih 5 minut, nato | P |
nekaj soli. Tako pripravljene škampe popečemo v | ponvi | na zelo vročem olivnem olju.Pečemo jih približno | P |
Priprava: zrezke iz govejega mesa najprej v | ponvi | popečemo na maslu.Pečemo jih 5 minut na eni | P |
krožnikom, da zrezki ostanejo topli. V isti | ponvi | nato naredimo omako, in sicer tako, da na maslu | P |
Poskusite se smejati na svoj račun Cvrtnjake v | ponvi | je treba obrniti, vendar ne najdem lopatke za | P |
na polovico, da dobimo gosto tekočo omako. V | ponvi | segrejemo olivno olje, na njem sočno spečemo | P |
Nato ga odcedimo. V | ponvi | spustimo maslo, dodamo sezam in na majhnem ognju | P |
Pritisnemo, da se drobtine dobro primejo. V veliki | ponvi | segrejemo maslo (ali mešanico masla in olja | P |
na hitro prepražimo na preostalem maslu. V | ponvi | segrejemo olivno olje in na njem spečemo s soljo | P |
olupimo ter na drobno sesekljamo. V globoki | ponvi | segrejemo olje in med mešanjem na srednje močnem | P |
Papriko očistimo in narežemo na tanke pramene. V | ponvi | razgrejemo 2 žlici masla.Popražimo čebulo in | P |
toplem. Iz testa za palačinke spečemo v drugi | ponvi | drugo za drugo 6 tankih palačink. Zlagamo jih | P |
posodi skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši | ponvi | segrejemo olje in na njem popražimo nekaj česna | P |
dobi prijeten vonj, oboje odstranimo. Nato v | ponvi | popražimo nekaj kozic in za tem še okusen ribji | P |
motovilcu. Zraven naložimo cele garnele, ki jih v | ponvi | z malo masla popečemo na obeh straneh, peka | P |
posodi skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši | ponvi | segrejemo olje in na njem popražimo nekaj česna | P |
dobi prijeten vonj, oboje odstranimo. Nato v | ponvi | popražimo nekaj kozic in za tem še okusen ribji | P |
olivnega olja Priprava: na sončničnem olju v | ponvi | nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in zmleto | P |
piščančje meso, ki ga primerno solimo. Na vroči | ponvi | na malo olja posebej popečemo na rezine narezane | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |