nova beseda iz Slovenije

ponvi (201-300)


Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V      ponvi      segrejemo maslo, rahlo prepražimo čebulo in  P
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. V      ponvi      segrejemo olje in meso zlato rumeno zapečemo  P
zlato rumeno zapečemo. Meso odstranimo in v      ponvi      rahlo prepražimo čebulo.Jabolko olupimo in ga  P
malo hladne vode in zgostimo omako. Posebej v      ponvi      na raztopljenem maslu na hitro opečemo še preostalo  P
Priprava: Pripravite nadev. V      ponvi      segrejte olje in pražite jagnjetino od tri do  P
Pustimo, da se marinira. V vroči      ponvi      na hitro opečemo marinirane ribje fileje.Preložimo  P
Preložimo jih na krožnik. V isti      ponvi      rahlo prepražimo na drobne kocke narezano papriko  P
Česen olupimo in drobno sesekljamo. V      ponvi      segrejemo olje.Dodamo krušne kocke, česen in  P
Papriko očistimo in narežemo na tanke rezance. V      ponvi      segrejemo olivno olje in na hitro opečemo rezance  P
Vse sestavine dobro premešajte. V      ponvi      segrejte malo olja.Zmes oblikujte v za slivo  P
dodajte še malo mleka (lepiti se mora na prste). V      ponvi      stopite 30 g masla in ga vlijte v testo.Dodajte  P
prepolovite; palačinko lahko tudi zvijete. V topli      ponvi      naj bo toliko časa, da se maslo na njej stopi  P
očistimo in narežemo na debelejše lističe. V      ponvi      segrejemo malo masla in na njem rahlo prepražimo  P
Omako pokuhamo. Posebej v drugi      ponvi      segrejemo olivno olje in na njem prepražimo  P
olje in rižev kis. Sezamova semena opražimo v      ponvi      brez maščobe in jih skupaj s čebulo, sojinimi  P
mešanih zelišč prihranimo za okras. V veliki      ponvi      segrejemo olje in na njem prepražimo šalotke  P
prilijemo kis in vino, zmešamo in v odkriti      ponvi      kuhamo minuto, da se tekočina malo pokuha.Posolimo  P
Puranje zrezke narežemo na ozke trakove. V      ponvi      segrejemo maslo, dodamo meso in ga na močni  P
z valjarjem ali zmeljite v multipraktiku. V      ponvi      počasi raztopite maslo in primešajte zdrobljene  P
nariban parmezan (po želji). Priprava: V suhi      ponvi      pražimo pinjole, da nekoliko porjavijo.Ribje  P
ga na krožnik. Ogenj nekoliko zmanjšamo in v      ponvi      razpustimo preostalo maslo.Na njem pražimo čebulo  P
penovko jih preložimo na krožnike. Tekočino v      ponvi      zavremo, vmešamo kašo iz jedilnega škroba in  P
ponev ali ploščo, testo na tanko razporedimo po      ponvi      in spečemo po obeh straneh. Najbolj poznane  P
mednarodno kuhinjo. Pripravo dokončajo pred gostom v      ponvi,      ki jo segrejejo nad gorilnikom, lahko pa ga  P
na štiri dele, in jih zložimo na krožnik. V      ponvi      raztopimo maslo.Pomarančno lupino nastrgamo  P
skupaj začinimo in pražimo še pet minut. V drugi      ponvi      popečemo na olivnem olju narezane fileje brancina  P
zgostimo. Tik pred serviranjem popečemo v ogreti      ponvi      še sveža gosja jetra in jih začinimo s soljo  P
ga prav tako narežemo na rezine. Ko je jed v      ponvi      pripravljena, jo porazdelimo po porcijah. Postrežemo  P
Kozice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. V      ponvi      segrejemo olje, na njem nekaj minut pražimo  P
slanino narežite na trakce in jo popražite v      ponvi      na žlici ekstra deviškega olivnega olja.V isti  P
žlici ekstra deviškega olivnega olja. V isti      ponvi      do mehkega popražite drobno nasekljano čebulo  P
v slanem kropu, jih odcedite in popražite v      ponvi      skupaj z omako. Potresite z naribanim pecorinom  P
nato pa vmešamo še smetano. V "nenamaščeni"      ponvi      rahlo popražimo bučne pečke.Juho nalijemo v  P
polovici rahlo zapečemo na "nepomaščeni" vroči      ponvi.     Pristavimo tri litre vode z žličko soli.  P
zmeljemo vse sestavine in mešanico opražimo v      ponvi.     V njej povaljamo kuhane cmočke.   P
svečah, motornih oljih ... Tudi teflon v vaši      ponvi      je iz nafte.Nafto so uporabljale tudi civilizacije  P
krompir, sol in ocvirki, to je vse vidnega v      ponvi,      zraven pa je najpomembnejša duša,« razlaga Pörš  P
iz zgnetenega mesa rakov, ocvrti na maslu v      ponvi      in na koncu zabeljeni s praženo čebulo in dišavami  P
Rižota z dagnjami V veliki in globoki      ponvi      na oljčnem olju popražite 40 dag riža, 1 sesekljano  P
prevroč. Zadeva je izvedljiva tudi v kuhinjski      ponvi      na olju, ampak vsi vemo, da to ni to.Spečete  P
Zapečena riba v zelenjavi V      ponvi      ali na plošči popražite po dolgem narezane 2  P
ščep parmezana. Skodelice najprej popecite v      ponvi,      na kaplji oljčnega olja.Nadevajte, prižgite  P
režemo na sesekljano čebulo, ki medtem rumeni v      ponvi.     Pri nizki temperaturi se krompir tako sproti  P
karamelne bonbone, ki jih naredijo tako, da v      ponvi      raztopijo sladkor in tekočemu dodajo lešnike  P
vode. Rebrca zrežemo na manjše koščke, jih v      ponvi      popražimo na vročem olju in dobro spečemo.Po  P
Počiva naj vsaj pol ure. V      ponvi      s premerom 20 cm spečemo 8 palačink.Pečico segrejemo  P
razžvrkljamo vsaj pol ure prej; lepše se razlijejo po      ponvi      in so zato tanjše.Del mleka lahko nadomestimo  P
nasekljano šunko, ki bo zaokrožila pečenkin okus. V      ponvi,      bolje v kozici, spražimo na maslu ali olju zelo  P
nasekljane šparglje, drobnjak in čemaž in jo v      ponvi      popražimo z obeh strani. Omleta bo okusnejša  P
kuhanju v vodi je treba hrano zapeči na zelo vroči      ponvi      ali najbolje kar na odprtem ognju, tako da ohrani  P
parku pri gasilskem domu že tekali bosi. V      ponvi      je zacvrčalo in tekoča omleta se je razlila  P
zavetišča za brezdomce z loterijskimi kroglicami v      ponvi      in kuharsko kapo in dodal, da si bo kupil avto  P
jabolk ter majhne delikatesne jegulje, ocvrte v      ponvi.      (U. S.)   P
in prevežemo z debelim sukancem. V primerni      ponvi      segrejmo kocke slanine, zdevamo nanje zvitke  P
Sesekljamo šalotko in stremo česen. V široki      ponvi      segrejemo olje, prepražimo šalotko, česen in  P
prepraženim lisičkam, solimo in popramo. V drugi      ponvi      na olju opečemo kruh, nadevamo lisičke na rezine  P
juhi, ampak o centimetru, dveh tekočine. V      ponvi      segrejte ocvirke in zabelite skledo.Naj vas  P
steaka ne boste prepekli. Takoj za tem v isti      ponvi      na hitro popecite čim bolj pisano papriko.Spet  P
Počiva naj ure. V      ponvi      prepražimo slanino in maščobo precedimo skozi  P
naribamo tartuf: grobo ali fino, izberemo sami. V      ponvi      segrejemo malo oljčnega olja in popražimo naribani  P
ombolo tega sveta in prav njegov bo cvrčal v moji      ponvi.     Centimeter debel kos svinjske zarebrnice brez  P
solili in poprali. Po francoski metodi boste v      ponvi      raztopili žlico masla in šnicl na hitro ošvrknili  P
prahu, cimet). Lešnike na hitro popražimo v      ponvi      brez dodajanja maščobe.Ko zadišijo, jih odstavimo  P
Nato jih osušimo in jih rahlo posolimo. V      ponvi      (primerni tudi za peko v pečici) raztopimo dobro  P
tanke rumene trakce, potem pa jo na zelo vroči      ponvi      s kapljico olja malce porjavite.Še vedno je  P
centimetra debeli v premeru po želji bodo super. V      ponvi      raztopite maslo in jih z obeh strani hrustljavo  P
z gorčico, nato pa na obeh straneh pecite v      ponvi      na vroči maščobi, dokler ne dobijo zlate barve  P
in pol žličke grobo mletega črnega popra. V      ponvi      na maslu ali kokosovi masti prepražite čebulo  P
skuhamo maroni, ga olupimo in nato v veliki      ponvi      izmenično poširamo in ohlajamo v sladkornem  P
moko dodate čajno žlico pecilnega praška. V      ponvi      segrejte dve žlici arašidovega olja ali kokosove  P
nasekljajte ter ju od dve do tri minute pražite v      ponvi      z oljčnim oljem na zmernem ognju. Dodajte zdrobljen  P
priprave jedi do konca. V voku ali dovolj veliki      ponvi      segrejte sezamovo olje, vanj ubijte dve jajci  P
KUHINJA Lahko jih pripravite tudi na olju v      ponvi,      ne le v pečici ‐ Preden jim začnete odstranjevati  P
Oprane in osušene lahko pečete tudi v olju v      ponvi.     V posodo nalijete toliko rastlinskega olja, da  P
pokrijete. Naj ste jih pripravili v pečici ali v      ponvi,      jih nemudoma zložite v skledo, ki jo tesno pokrijete  P
belo pšenično, ne pa pirine polnovredne. V      ponvi      raztopite za žlico kokosove masti, nato pa v  P
pinjolami, ki ste jih prej prepražili na razgreti      ponvi      (da se zlato obarvajo).Okrasite s svežimi lističi  P
ki jih na hitro prepražite v ogretem voku ali      ponvi      z arašidovim oljem, nato pa jih odstavite.   P
v voku, če ga nimate, pa lahko tudi v večji      ponvi.      Za štiri ljudi potrebujete dve žlici arašidovega  P
vanj z ostrim nožem zarežemo globok žepek. V      ponvi      segrejemo polovico masla, na katerem prepražimo  P
Nazadnje v omaki raztopimo hladno maslo. V      ponvi      segrejemo preostalo maslo, na katerem nadevan  P
klobučke z lističi, obrnjenimi navzdol, popečemo v      ponvi      na zelo vročem olju.Pečemo jih 5 minut, nato  P
nekaj soli. Tako pripravljene škampe popečemo v      ponvi      na zelo vročem olivnem olju.Pečemo jih približno  P
Priprava: zrezke iz govejega mesa najprej v      ponvi      popečemo na maslu.Pečemo jih 5 minut na eni  P
krožnikom, da zrezki ostanejo topli. V isti      ponvi      nato naredimo omako, in sicer tako, da na maslu  P
Poskusite se smejati na svoj račun Cvrtnjake v      ponvi      je treba obrniti, vendar ne najdem lopatke za  P
na polovico, da dobimo gosto tekočo omako. V      ponvi      segrejemo olivno olje, na njem sočno spečemo  P
Nato ga odcedimo. V      ponvi      spustimo maslo, dodamo sezam in na majhnem ognju  P
Pritisnemo, da se drobtine dobro primejo. V veliki      ponvi      segrejemo maslo (ali mešanico masla in olja  P
na hitro prepražimo na preostalem maslu. V      ponvi      segrejemo olivno olje in na njem spečemo s soljo  P
olupimo ter na drobno sesekljamo. V globoki      ponvi      segrejemo olje in med mešanjem na srednje močnem  P
Papriko očistimo in narežemo na tanke pramene. V      ponvi      razgrejemo 2 žlici masla.Popražimo čebulo in  P
toplem. Iz testa za palačinke spečemo v drugi      ponvi      drugo za drugo 6 tankih palačink. Zlagamo jih  P
posodi skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši      ponvi      segrejemo olje in na njem popražimo nekaj česna  P
dobi prijeten vonj, oboje odstranimo. Nato v      ponvi      popražimo nekaj kozic in za tem še okusen ribji  P
motovilcu. Zraven naložimo cele garnele, ki jih v      ponvi      z malo masla popečemo na obeh straneh, peka  P
posodi skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši      ponvi      segrejemo olje in na njem popražimo nekaj česna  P
dobi prijeten vonj, oboje odstranimo. Nato v      ponvi      popražimo nekaj kozic in za tem še okusen ribji  P
olivnega olja Priprava: na sončničnem olju v      ponvi      nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in zmleto  P
piščančje meso, ki ga primerno solimo. Na vroči      ponvi      na malo olja posebej popečemo na rezine narezane  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA