nova beseda iz Slovenije
narežemo na rezine. Spečemo jih na žaru ali v | ponvi | brez dodatka maščobe.Pečeno zelenjavo naložimo | P |
ki onemogoči prijemanje hrane, je o teflonski | ponvi | sanjala vsaka prava gospodinja, nihče pa ni | P |
3. V | ponvi | na majhnem ognju raztopite maslo, ki pa ne sme | P |
2. V voku ali kaki drugi | ponvi | segrejte olje do visoke temperature. Dodajte | P |
4. V veliki | ponvi | na močnem ognju segrejte maslo.Dodajte sarme | P |
1. V | ponvi | na srednje močnem ognju segrejte oljčno olje | P |
1. V veliki | ponvi | na srednjem močnem ognju raztopite dve žlici | P |
2. Medtem v srednje veliki | ponvi | segrejte preostalo maslo.Dodajte nasekljane | P |
2. V veliki | ponvi | na srednje močnem ognju segrejte olje.Dodajte | P |
3. V veliki | ponvi | na srednje močnem ognju segrejte olje.Dodajte | P |
2. V veliki | ponvi | segrejte tri žlice olja.Dodajte bučo in kuhajte | P |
4. Medtem v veliki | ponvi | segretje 3 žlice masla.Dodajte jabolka in kuhajte | P |
2. V majhni | ponvi | na srednje močnem ognju segrejte 2 žlici olja | P |
1. V veliki | ponvi | segrejte olje, dodajte na kolobarje narezano | P |
3. V srednje veliki | ponvi | na zmernem ognju segrejte maslo.Dodajte paradižnikov | P |
2. V | ponvi | razpustite maslo, ki pa ne sme porjaveti.Dodajte | P |
4. Medtem v veliki | ponvi | segrejte maslo.Dodajte jabolka in kuhajte toliko | P |
1. V debeli, težki, rahlo naoljeni | ponvi | počasi popecite čebulo in česen. Česen ne sme | P |
1. V veliki | ponvi | segrejte olje.Dodajte čebulo, česen in zeleno | P |
testo vzhaja, pripravite paradižnikovo omako. V | ponvi | segrejte olje in na njem popražite čebulo in | P |
dobra stara kuha opisal Pavle Hafner. V večji | ponvi | je na malce oljčnega olja popekla dobro uležan | P |
okus omake, obdrži v posodi. Medtem je v manjši | ponvi | na oljčnem olju in žlici sesekljane čebule popražila | P |
solila čisto na koncu). Ko je bilo meso v prvi | ponvi | popečeno, je dodala orešček masla za zagostitev | P |
primer Peter odda jed, ki jo je pripravljal v | ponvi, | in to odloži na pult, se od nikoder prikaže | P |
dokler ni srednje pečen. Radič popečemo hkrati, v | ponvi | z oljčnim oljem. Komur je všeč okus brendija | P |
počasi popečemo na oljčnem olju v teflonski | ponvi. | Patajac k jedi priporoča merlot iz kleti Branka | P |
skuhamo tudi prejšnji dan in le pogrejemo. V | ponvi | popečemo svež file polenovke, le minutko na | P |
treba še malo soli ali popra. Na teflonski | ponvi | ali kar na pekipapirju v pečici zlato popražim | P |
Predenem jih na topel krožnik, potem pa v isti | ponvi | na močni vročini z obeh strani popečem radič | P |
Pomaranče stisnem, da dobim štiri decilitre soka. V | ponvi | z debelim dnom karameliziram 60 gramov sladkorja | P |
kuhat juho, iz kosti izdolbimo mozeg in ga v | ponvi | segrejmo.Primešajmo drobno zdrobljen star bel | P |
Pokušam. Potem segrejem v drugi | ponvi | oljčno olje, dam vanj samo prerezano glavo česna | P |
zarezali, jih pokuhamo približno pet minut. V | ponvi | naj bo samo toliko vode, da bo v njej le dober | P |
Solimo, popramo, povaljamo v moki in v veliki | ponvi | popečemo na mešanici oljčnega olja in masla | P |
primeren. Natrite ga s soljo in v primerno veliki | ponvi | zelo močno popecite z vseh strani na olivnem | P |
popražimo na malo masla ali olivnega olja. V isti | ponvi | lahno pražimo pinjole, ki jim za nekaj sekund | P |
narežem na dolge, tanke in široke trakove. V | ponvi | z vročim oljčnim oljem popečem cel file ali | P |
nekaj žlicami balzamičnega kisa, ki prevre v | ponvi, | v kateri so se pekli. Moj vinski nasvet | P |
tudi mehek kot maslo je samo tedaj. V pokriti | ponvi | na maslu do mehkega specite bedrca, medtem pa | P |
Zdaj pa finale! V teflonski | ponvi | na maslu narahlo porjavite krompirjeve ploščice | P |
grobo zmeljem prgišče črnega popra. V drugi | ponvi | mora biti vročina še močnejša.V manj kot pol | P |
iz njega lahko pripravljamo tako v pečici kot | ponvi. | Poskusite kdaj narediti tekoče testo kot za palačinke | P |
Takega lahko pečete v pečici ali počasi v | ponvi, | dokler ni skoraj mehek. Medtem ko se bodo skuhali | P |
pripravljene tortilje je treba samo pogreti v | ponvi, | dodati pečeno meso ter nekaj zelenjave in s | P |
kuhar, saj ni zaupal, da bi čez hitro, a nežno v | ponvi | opečene rezine lososa, garnele, hobotnice in | P |
gostilnice, iz katere še bolj kot po morju v | ponvi | diši po gostoljubju, domačnosti, preprostosti | P |
vtremo še sezam, potem pa jih v suhi teflonski | ponvi | na hitro (minuto ali dve na vsaki strani) popečemo | P |
Priprava: Riž med stalnim mešanjem v suhi | ponvi | dobro segrejemo, potem pa zalijemo z vodo v | P |
posolimo in na žlički masla (ali v teflonski | ponvi | povsem brez maščobe) pečemo minuto na vsaki | P |
centimeter debele rezine in jih v suhi teflonski | ponvi | (ali pečici pri 200 C) nekoliko opečemo.Z marinado | P |
pustimo v marinadi. Olivno olje segrejemo v | ponvi | in na njem hitro popečemo fileje škarpene.Zložimo | P |
pokapljamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v | ponvi | in vanj zložimo steake.Z gorčico namazana stran | P |
Priprava: Moko na hitro popražimo v suhi teflonski | ponvi, | potem pa že ohlajeno skupaj s pivskim kvasom | P |
jo odcedimo, posušimo, nato pa pražimo v suhi | ponvi, | dokler ne dobi rahlo rjavkaste barve.Ko se ohladi | P |
ga prej temeljito pregreli v suhi teflonski | ponvi, | da se je povsem osušil), olje in sveže sesekljan | P |
ostrig, sojino omako, sladkor, sol in poper. V | ponvi | na močnem ognju segrejemo olje in vanj stresemo | P |
pečenjem previdno obračamo beluše. Medtem v | ponvi | na olju opečemo popoprane telečje ribice (tri | P |
: Jetrca operemo, osušimo in prepolovimo. V | ponvi | segrejemo olje in maslo ter na hitro prepražimo | P |
centimeter debele rezine. V suhi teflonski | ponvi | jih »popečemo« na obeh straneh le toliko, da | P |
česna. Kruh narežemo na drobne kocke in v vroči | ponvi | hitro opečemo z vseh strani. Potresemo jih po | P |
Marinado precedimo in tekočino shranimo. V | ponvi | na malo maščobe prepražimo sesekljano čebulo | P |
Pokrijemo in kuhamo približno 20 minut. Medtem v | ponvi | popražimo nasekljane lešnike, jih ohladimo in | P |
in poprom. Piščančje fileje počasi spečemo v | ponvi. | Med peko jih obračamo. | P |
Ananas očistimo in narežemo na kolobarje. V | ponvi | segrejemo maslo in jih na njem zlato opečemo | P |
narežemo na cm debele rezine in ga v suhi teflonski | ponvi | popečemo na obeh straneh.Še vroče namažemo s | P |
Kumaro olupimo in narežemo na tanka kolesca. V | ponvi | segrejemo dve žlici olja in položimo nanj nekaj | P |
Vse sestavine za omleti umešamo. V | ponvi, | prevlečeni s snovjo proti prijemanju, razpustimo | P |
sesekljamo. Oljčno olje segrejemo v obloženi | ponvi, | čebulo in česen steklasto opražimo.Dodamo sesekljano | P |
Kozice z marinado osem minut dušimo v obloženi | ponvi | na srednji vročini.Vodo za testenine solimo | P |
počasi zavremo jagode s sladkorjem. Medtem v suhi | ponvi | zlato rjavo opražimo nalistane mandlje. Prihranjeni | P |
suhega otresemo in listke posmukamo s stebelc. V | ponvi | segrejemo dve žlici olja.Dodamo del bučk in | P |
narežemo na manjše krhlje, prav tako mocarelo. V | ponvi | segrejemo olje in na hitro popečemo narezane | P |
Pustimo stati, da se kuskus napije vode. V | ponvi | segrejemo olivno olje in na njem počasi prepražimo | P |
potrebi oplaknemo pod tekočo vodo. V teflonski | ponvi | spečemo tanke, po možnosti rahle palačinke na | P |
trsni sladkor). Priprava: V plitvi teflonski | ponvi | na maslu na hitro opražimo obe rezini kruha | P |
krompir do konca spečemo. Za omako segrejemo v | ponvi | olivno olje, dodamo drobno sesekljano čebulo | P |
Čebulo olupimo in sesekljamo. V | ponvi | segrejemo olivno olje, dodamo drobno narezan | P |
pustimo za okras. Ostanek masla raztopimo v | ponvi, | dodamo mleti koriander, na hitro prepražimo | P |
prerežemo in operemo ter narežemo na manjše kose. V | ponvi | segrejemo olje in na hitro prepražimo šampinjone | P |
večje kose ter pokapamo z limoninim sokom. V | ponvi | raztopimo maslo in na hitro najprej opečemo | P |
Slanino narežemo na kocke. V veliki | ponvi | segrejemo olje ter na njem slanino in čebulo | P |
Štručke narežemo na rezine in jih suho popečemo v | ponvi. | Ponudimo še tople zraven sirovega namaza. | P |
fižol očistimo in skuhamo v malo soljeni vodi. V | ponvi | segrejemo olivno olje in na njem na hitro prepražimo | P |
in opran por. Proti koncu kuhanja posebej v | ponvi | na olju prepražimo na tanke rezance narezano | P |
slanino in jo dodamo kuhanim stročnicam. V isti | ponvi | na hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo | P |
narežemo in jih na hitro na suho popečemo v | ponvi. | Namaz lah krivočkikovom-1700 križan | P |
Solimo po okusu. V | ponvi | segrejemo žlico olja.Dolijemo paradižnikovo | P |
ju pričvrstimo z zobotrebcem. V dovolj veliki | ponvi | segrejemo nekaj olja.Če je mogoče, pečemo več | P |
narezane na trikotnike. Priprava : V veliki | ponvi | z debelim dnom segrejemo 30 ml masti in na njej | P |
g mandljevih lističev. Priprava : V veliki | ponvi | segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in česen | P |
drugimi sestavinami, razen mandlji. V nepokriti | ponvi | kuhamo 20 do 25 minut.Občasno premešamo. | P |
Solimo in popramo. V vroči | ponvi | za kuhanje brez maščobe z obeh strani hitro | P |
Priprava : Artičoke očistimo. V | ponvi | z debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo | P |
narezano slanino. Potem jo poberemo ven in v isti | ponvi | popečemo začinjene piščančke.V ponvi prav tako | P |
isti ponvi popečemo začinjene piščančke. V | ponvi | prav tako popečemo korenje, ki smo ga olupili | P |
Šalotko olupimo in sesekljamo. V | ponvi | segrejemo olivno olje in jo na njem rahlo prepražimo | P |
nato na drobne kocke ter jih suho prepražimo v | ponvi. | Na koncu juhi dodamo drobno natrgano rukolo. | P |
majhne kocke in jih suho prepražimo v vroči | ponvi. | Juho pred serviranjem pasiramo s paličnim mešalnikom | P |
in ohladimo s hladno vodo. Olje segrejemo v | ponvi | in na njem rahlo prepražimo oreške. Stresemo | P |
v skodelico in postavimo na toplo. Na isti | ponvi | prepražimo narezano zelenjavo.Začinimo z baziliko | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |