nova beseda iz Slovenije

ponvi (101-200)


narežemo na rezine. Spečemo jih na žaru ali v      ponvi      brez dodatka maščobe.Pečeno zelenjavo naložimo  P
ki onemogoči prijemanje hrane, je o teflonski      ponvi      sanjala vsaka prava gospodinja, nihče pa ni  P
3. V      ponvi      na majhnem ognju raztopite maslo, ki pa ne sme  P
2. V voku ali kaki drugi      ponvi      segrejte olje do visoke temperature. Dodajte  P
4. V veliki      ponvi      na močnem ognju segrejte maslo.Dodajte sarme  P
1. V      ponvi      na srednje močnem ognju segrejte oljčno olje  P
1. V veliki      ponvi      na srednjem močnem ognju raztopite dve žlici  P
2. Medtem v srednje veliki      ponvi      segrejte preostalo maslo.Dodajte nasekljane  P
2. V veliki      ponvi      na srednje močnem ognju segrejte olje.Dodajte  P
3. V veliki      ponvi      na srednje močnem ognju segrejte olje.Dodajte  P
2. V veliki      ponvi      segrejte tri žlice olja.Dodajte bučo in kuhajte  P
4. Medtem v veliki      ponvi      segretje 3 žlice masla.Dodajte jabolka in kuhajte  P
2. V majhni      ponvi      na srednje močnem ognju segrejte 2 žlici olja  P
1. V veliki      ponvi      segrejte olje, dodajte na kolobarje narezano  P
3. V srednje veliki      ponvi      na zmernem ognju segrejte maslo.Dodajte paradižnikov  P
2. V      ponvi      razpustite maslo, ki pa ne sme porjaveti.Dodajte  P
4. Medtem v veliki      ponvi      segrejte maslo.Dodajte jabolka in kuhajte toliko  P
1. V debeli, težki, rahlo naoljeni      ponvi      počasi popecite čebulo in česen. Česen ne sme  P
1. V veliki      ponvi      segrejte olje.Dodajte čebulo, česen in zeleno  P
testo vzhaja, pripravite paradižnikovo omako. V      ponvi      segrejte olje in na njem popražite čebulo in  P
dobra stara kuha opisal Pavle Hafner. V večji      ponvi      je na malce oljčnega olja popekla dobro uležan  P
okus omake, obdrži v posodi. Medtem je v manjši      ponvi      na oljčnem olju in žlici sesekljane čebule popražila  P
solila čisto na koncu). Ko je bilo meso v prvi      ponvi      popečeno, je dodala orešček masla za zagostitev  P
primer Peter odda jed, ki jo je pripravljal v      ponvi,      in to odloži na pult, se od nikoder prikaže  P
dokler ni srednje pečen. Radič popečemo hkrati, v      ponvi      z oljčnim oljem. Komur je všeč okus brendija  P
počasi popečemo na oljčnem olju v teflonski      ponvi.     Patajac k jedi priporoča merlot iz kleti Branka  P
skuhamo tudi prejšnji dan in le pogrejemo. V      ponvi      popečemo svež file polenovke, le minutko na  P
treba še malo soli ali popra. Na teflonski      ponvi      ali kar na pekipapirju v pečici zlato popražim  P
Predenem jih na topel krožnik, potem pa v isti      ponvi      na močni vročini z obeh strani popečem radič  P
Pomaranče stisnem, da dobim štiri decilitre soka. V      ponvi      z debelim dnom karameliziram 60 gramov sladkorja  P
kuhat juho, iz kosti izdolbimo mozeg in ga v      ponvi      segrejmo.Primešajmo drobno zdrobljen star bel  P
Pokušam. Potem segrejem v drugi      ponvi      oljčno olje, dam vanj samo prerezano glavo česna  P
zarezali, jih pokuhamo približno pet minut. V      ponvi      naj bo samo toliko vode, da bo v njej le dober  P
Solimo, popramo, povaljamo v moki in v veliki      ponvi      popečemo na mešanici oljčnega olja in masla  P
primeren. Natrite ga s soljo in v primerno veliki      ponvi      zelo močno popecite z vseh strani na olivnem  P
popražimo na malo masla ali olivnega olja. V isti      ponvi      lahno pražimo pinjole, ki jim za nekaj sekund  P
narežem na dolge, tanke in široke trakove. V      ponvi      z vročim oljčnim oljem popečem cel file ali  P
nekaj žlicami balzamičnega kisa, ki prevre v      ponvi,      v kateri so se pekli. Moj vinski nasvet   P
tudi mehek kot maslo je samo tedaj. V pokriti      ponvi      na maslu do mehkega specite bedrca, medtem pa  P
Zdaj pa finale! V teflonski      ponvi      na maslu narahlo porjavite krompirjeve ploščice  P
grobo zmeljem prgišče črnega popra. V drugi      ponvi      mora biti vročina še močnejša.V manj kot pol  P
iz njega lahko pripravljamo tako v pečici kot      ponvi.     Poskusite kdaj narediti tekoče testo kot za palačinke  P
Takega lahko pečete v pečici ali počasi v      ponvi,      dokler ni skoraj mehek. Medtem ko se bodo skuhali  P
pripravljene tortilje je treba samo pogreti v      ponvi,      dodati pečeno meso ter nekaj zelenjave in s  P
kuhar, saj ni zaupal, da bi čez hitro, a nežno v      ponvi      opečene rezine lososa, garnele, hobotnice in  P
gostilnice, iz katere še bolj kot po morju v      ponvi      diši po gostoljubju, domačnosti, preprostosti  P
vtremo še sezam, potem pa jih v suhi teflonski      ponvi      na hitro (minuto ali dve na vsaki strani) popečemo  P
Priprava: Riž med stalnim mešanjem v suhi      ponvi      dobro segrejemo, potem pa zalijemo z vodo v  P
posolimo in na žlički masla (ali v teflonski      ponvi      povsem brez maščobe) pečemo minuto na vsaki  P
centimeter debele rezine in jih v suhi teflonski      ponvi      (ali pečici pri 200 C) nekoliko opečemo.Z marinado  P
pustimo v marinadi. Olivno olje segrejemo v      ponvi      in na njem hitro popečemo fileje škarpene.Zložimo  P
pokapljamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v      ponvi      in vanj zložimo steake.Z gorčico namazana stran  P
Priprava: Moko na hitro popražimo v suhi teflonski      ponvi,      potem pa že ohlajeno skupaj s pivskim kvasom  P
jo odcedimo, posušimo, nato pa pražimo v suhi      ponvi,      dokler ne dobi rahlo rjavkaste barve.Ko se ohladi  P
ga prej temeljito pregreli v suhi teflonski      ponvi,      da se je povsem osušil), olje in sveže sesekljan  P
ostrig, sojino omako, sladkor, sol in poper. V      ponvi      na močnem ognju segrejemo olje in vanj stresemo  P
pečenjem previdno obračamo beluše. Medtem v      ponvi      na olju opečemo popoprane telečje ribice (tri  P
: Jetrca operemo, osušimo in prepolovimo. V      ponvi      segrejemo olje in maslo ter na hitro prepražimo  P
centimeter debele rezine. V suhi teflonski      ponvi      jih »popečemo« na obeh straneh le toliko, da  P
česna. Kruh narežemo na drobne kocke in v vroči      ponvi      hitro opečemo z vseh strani. Potresemo jih po  P
Marinado precedimo in tekočino shranimo. V      ponvi      na malo maščobe prepražimo sesekljano čebulo  P
Pokrijemo in kuhamo približno 20 minut. Medtem v      ponvi      popražimo nasekljane lešnike, jih ohladimo in  P
in poprom. Piščančje fileje počasi spečemo v      ponvi.     Med peko jih obračamo.  P
Ananas očistimo in narežemo na kolobarje. V      ponvi      segrejemo maslo in jih na njem zlato opečemo  P
narežemo na cm debele rezine in ga v suhi teflonski      ponvi      popečemo na obeh straneh.Še vroče namažemo s  P
Kumaro olupimo in narežemo na tanka kolesca. V      ponvi      segrejemo dve žlici olja in položimo nanj nekaj  P
Vse sestavine za omleti umešamo. V      ponvi,      prevlečeni s snovjo proti prijemanju, razpustimo  P
sesekljamo. Oljčno olje segrejemo v obloženi      ponvi,      čebulo in česen steklasto opražimo.Dodamo sesekljano  P
Kozice z marinado osem minut dušimo v obloženi      ponvi      na srednji vročini.Vodo za testenine solimo  P
počasi zavremo jagode s sladkorjem. Medtem v suhi      ponvi      zlato rjavo opražimo nalistane mandlje. Prihranjeni  P
suhega otresemo in listke posmukamo s stebelc. V      ponvi      segrejemo dve žlici olja.Dodamo del bučk in  P
narežemo na manjše krhlje, prav tako mocarelo. V      ponvi      segrejemo olje in na hitro popečemo narezane  P
Pustimo stati, da se kuskus napije vode. V      ponvi      segrejemo olivno olje in na njem počasi prepražimo  P
potrebi oplaknemo pod tekočo vodo. V teflonski      ponvi      spečemo tanke, po možnosti rahle palačinke na  P
trsni sladkor). Priprava: V plitvi teflonski      ponvi      na maslu na hitro opražimo obe rezini kruha  P
krompir do konca spečemo. Za omako segrejemo v      ponvi      olivno olje, dodamo drobno sesekljano čebulo  P
Čebulo olupimo in sesekljamo. V      ponvi      segrejemo olivno olje, dodamo drobno narezan  P
pustimo za okras. Ostanek masla raztopimo v      ponvi,      dodamo mleti koriander, na hitro prepražimo  P
prerežemo in operemo ter narežemo na manjše kose. V      ponvi      segrejemo olje in na hitro prepražimo šampinjone  P
večje kose ter pokapamo z limoninim sokom. V      ponvi      raztopimo maslo in na hitro najprej opečemo  P
Slanino narežemo na kocke. V veliki      ponvi      segrejemo olje ter na njem slanino in čebulo  P
Štručke narežemo na rezine in jih suho popečemo v      ponvi.     Ponudimo še tople zraven sirovega namaza.   P
fižol očistimo in skuhamo v malo soljeni vodi. V      ponvi      segrejemo olivno olje in na njem na hitro prepražimo  P
in opran por. Proti koncu kuhanja posebej v      ponvi      na olju prepražimo na tanke rezance narezano  P
slanino in jo dodamo kuhanim stročnicam. V isti      ponvi      na hitro prepražimo še drobno sesekljano čebulo  P
narežemo in jih na hitro na suho popečemo v      ponvi.     Namaz lah krivočkikovom-1700 križan  P
Solimo po okusu. V      ponvi      segrejemo žlico olja.Dolijemo paradižnikovo  P
ju pričvrstimo z zobotrebcem. V dovolj veliki      ponvi      segrejemo nekaj olja.Če je mogoče, pečemo več  P
narezane na trikotnike. Priprava : V veliki      ponvi      z debelim dnom segrejemo 30 ml masti in na njej  P
g mandljevih lističev. Priprava : V veliki      ponvi      segrejemo olje, dodamo govedino, čebulo in česen  P
drugimi sestavinami, razen mandlji. V nepokriti      ponvi      kuhamo 20 do 25 minut.Občasno premešamo.  P
Solimo in popramo. V vroči      ponvi      za kuhanje brez maščobe z obeh strani hitro  P
Priprava : Artičoke očistimo. V      ponvi      z debelim dnom segrejemo olivno olje, prepražimo  P
narezano slanino. Potem jo poberemo ven in v isti      ponvi      popečemo začinjene piščančke.V ponvi prav tako  P
isti ponvi popečemo začinjene piščančke. V      ponvi      prav tako popečemo korenje, ki smo ga olupili  P
Šalotko olupimo in sesekljamo. V      ponvi      segrejemo olivno olje in jo na njem rahlo prepražimo  P
nato na drobne kocke ter jih suho prepražimo v      ponvi.     Na koncu juhi dodamo drobno natrgano rukolo.  P
majhne kocke in jih suho prepražimo v vroči      ponvi.     Juho pred serviranjem pasiramo s paličnim mešalnikom  P
in ohladimo s hladno vodo. Olje segrejemo v      ponvi      in na njem rahlo prepražimo oreške. Stresemo  P
v skodelico in postavimo na toplo. Na isti      ponvi      prepražimo narezano zelenjavo.Začinimo z baziliko  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA