nova beseda iz Slovenije

pekač (301-400)


široke, a tenke rezine slanine. Dajo ga v      pekač      in potisnejo v pečico, ki so jo prej segreli  P
muškatnega oreška. Kruh (sir je zgoraj!) naložijo v      pekač      kakor strešnike, ki se za tretjino prekrivajo  P
zavijete, torej oblikujete v zavitek in položite v      pekač,      ki ste ga prej namazali z nekaj kapljicami oljčnega  P
možnarju na drobno zdrobljenih koriandrovih semen.      Pekač      namastite, nato začnete vanj plast za plastjo  P
skupaj. Če jih boste pripravljali v pečici, na      pekač      denete približno tri žlice kokosove masti, nato  P
testa, da z njim dvakrat prekrijete okrogel      pekač      v velikosti večjega plitvega krožnika. Zavitek  P
razvrstite po testu, s katerim ste obložili      pekač,      nato ga s preostankom še pokrijete, vrhnjo plast  P
dosolite. Polnjene krompirje položite na pomaščen      pekač      in pecite približno 20 minut pri 200 stopinjah  P
katero bomo vlili vročo, kuhano čokolado. V večji      pekač      položimo papir za peko, ki naj prekrije tudi  P
in suho sadje, ki smo ga že prej namestili v      pekač.     Pazimo, da prelita plast ni predebela, saj bi  P
zelenjavo zelo na tanko narezal, jo položil v      pekač      in jed na koncu res elegantno postregel.Ratatouille  P
šest nogavic, vsako od svojega para, kajpak.      Pekač      sem staknila blizu kotla za centralno kurjavo  P
nadevom, zvijemo in na tesno zložimo v namaščen      pekač.     Prelijemo s smetano in jajcem, oboje seveda stepemo  P
Prilijemo vino.      Pekač      postavimo v ogreto pečico. Pečenko pečemo v  P
smetane + 2 jajci + 500 g kislega zelja + maslo za      pekač.      Priprava: Čebulo in česen olupimo ter na drobno  P
in poper. Z maslom namastimo primerno velik      pekač.      Na dno pekača naložimo plast krompirjevih  P
Limonov kolač Za 1      pekač      Priprava: 30 minut   P
moke + sok 1 in pol sočne limone. Priprava:      Pekač      obložimo s papirjem za peko.Maslo narežemo na  P
praškom. Testo, ki ga dobimo, porazdelimo na      pekač.     Postavimo v hladno pečico (na srednjo rešetko  P
se zelo rad zvija, težko ga je razgrniti na      pekač.      Pomagamo si tako, da pekač rahlo namastimo in  P
je razgrniti na pekač. Pomagamo si tako, da      pekač      rahlo namastimo in nanj pritisnemo papir. Prijel  P
stopinj (ventilacijsko pečico na 180 stopinj).      Pekač      obložimo s papirjem za peko.Iz beljakov in nekaj  P
prepražimo, smetano stepemo z jajci. V namaščen      pekač      zložimo cvetačo, potresemo s čebulo in prelijemo  P
ohladimo in mu v posodi primešamo še jajca.      Pekač      namažemo z margarino, rastlinskim oljem ali  P
naložimo v brizgalno vrečko za okraševanje in na      pekač      nabrizgamo šestnajst enako velikih krofkov.  P
popečemo na rezine narezane bučke. V pomaščen      pekač      nato naložimo plast popečenega kruha, ki smo  P
Nato narahlo primešamo mlete mandlje in moko.      Pekač      nato obložimo s papirjem za peko in nanj namažemo  P
srednje velike, nalistane čebule, vse stresite v      pekač,      dodajte poper in pecite približno 45 minut pri  P
strojčku, da dobimo fine drobtine. Stresemo jih na      pekač,      prekrit s papirjem za peko, in popečemo v vroči  P
stopinj (ventilacijsko pečico na 180 stopinj).      Pekač      prekrijemo s papirjem za peko, papir namastimo  P
da se sprimejo. Jabolčne žepke zložimo na      pekač.     Pečemo jih na srednji rešetki 20 minut, da zlato  P
Kokosovi trikotniki Za 1      pekač      Priprava: 1 ura   P
sladkorja * 300 g kokosove moke * maščoba za      pekač.      Priprava: Pekač prekrijemo s papirjem za peko  P
kokosove moke * maščoba za pekač. Priprava:      Pekač      prekrijemo s papirjem za peko.Papir namastimo  P
gladko testo. Testo enakomerno porazdelimo na      pekač.     Pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki 15  P
ogreti pečici na srednji rešetki 15 minut.      Pekač      vzamemo iz pečice, pečico pustimo vklopljeno  P
Zmes enakomerno namažemo na testo v pekaču.      Pekač      damo spet v pečico in pečemo sladico še 15 minut  P
pečico in pečemo sladico še 15 minut. Ko vzamemo      pekač      iz pečice, sladico takoj narežemo na trikotnike  P
Marelični kolač Za 1      pekač      Priprava: 45 minut   P
50 g listasto narezanih mandljev * olje za      pekač.      Priprava: Dobro odcejeno skuto zmešamo s 5  P
stopinj (ventilacijska pečica 180 stopinj).      Pekač      obložimo s papirjem za peko, papir pa rahlo  P
Masleni kolač Za 1      pekač      Priprava: 45 minut   P
listasto narezanih mandljev; * poleg tega: maslo za      pekač      * moka za delovno površino. Priprava: Pečico  P
Odrežemo kos papirja za peko, ki je velik kot      pekač.     Papir namastimo z maslom.   P
razvaljamo testo v enakomerno plast. Položimo na      pekač.     Z ročajem lesene kuhalnice vtisnemo v testo v  P
in spodnji del. Položimo ga v nizek pomaščen      pekač      in nato v pečici pečemo od 15 do 20 minut pri  P
pripraviti po tradiciji. Damo jih v pomaščen      pekač      in v pečici pečemo na 180 do 200 stopinj Celzija  P
zavijemo v zavitek. Položimo ga na pomaščen      pekač      in ga po vrhu namažemo s stopljenim surovim  P
Pečico ogrejemo na 210 stopinj. V globlji      pekač      nalijemo vročo vodo.Štiri nepregorne modelčke  P
porazdelimo čokoladno zmes. Modelčke postavimo v      pekač      z vročo vodo, pekač pa damo v pečico.Temperaturo  P
zmes. Modelčke postavimo v pekač z vročo vodo,      pekač      pa damo v pečico.Temperaturo pečice znižamo  P
pol centimetra debelo in položimo v pomaščen      pekač.      Priprava nadeva in peka: umita jabolka in  P
testo, tako da je to povsem prekrito z njimi.      Pekač      s pito postavimo v že ogreto pečico in pečemo  P
nadevom, debelim kot mlinec. Testo, ki visi čez      pekač,      nato nategnemo z vseh strani, na sredini pa  P
IZDELAVA GIBANICE Pripravimo si lončen model,      pekač      (običajno okrogle oblike, s premerom od 32 do  P
odstranimo lupino in semena ter jih položimo na      pekač,      prekrit s papirjem za peko, solimo, popopramo  P
kisle smetane ter dobro zmešamo. Na pomaščen      pekač      položimo plast vlečenega testa in ga premažemo  P
šunko. Dobro premešamo, poravnamo v namaščen      pekač      in pečemo v pečici, dokler se na površini ne  P
popramo in dušimo dobrih deset minut. V namaščen      pekač      zložimo plast krompirja, prekrijemo s plastjo  P
dolgem ju razpolovimo, solimo in damo v namaščen      pekač      ter prilijemo vino.Med peko v pečici ribjih  P
Olupljene čebule in olupljene stroke česna damo v      pekač,      prilijemo osminko litra vina in damo v vročo  P
popra in sesekljanega rožmarina. Položimo jo v      pekač.     Pečemo pri 225 stopinjah 45 do 55 minut in med  P
f lahko malo sladkorja f Maslo za      pekač      Iz sestavin za kvašeno testo zgnetemo srednje  P
položimo v pomaščen okrogel lončeni model ali v      pekač.     Nadevamo ga s skutnim nadevom, prelijemo s smetanovim  P
kuhanja kašo odcedimo in jo nalagamo v namaščen      pekač:      plast kaše, plast zelenjave in potresemo s sirom  P
in zvijemo. Potico položimo v dobro namazan      pekač      in pustimo, da vzhaja približno pol ure. Pečemo  P
neškropljene) * pol žličke mletega cimeta * maslo za      pekač      in za oblogo * sladkor v prahu za posipanje  P
mešalnikom 2 minuti, da dobimo gladko testo.      Pekač      obložimo s papirjem za peko.Papir po želji nekoliko  P
Papir po želji nekoliko namastimo. Na      pekač      nanesemo enakomerno plast testa.Na testo porazdelimo  P
Donavski valovi s češnjami Za 1      pekač      Priprava: 1 ura in pol   P
Priprava: Pečico ogrejemo na 175 stopinj.      Pekač      prekrijemo s papirjem za peko.Penasto umešamo  P
enakomerno testo. Polovico testa naložimo na      pekač.     Drugi polovici testa primešamo kakav.   P
prtom. S prtom tudi preložimo zavitek v pomaščen      pekač.     Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek  P
prtom tudi preložimo zavitek v pomaščen pekač.      Pekač      postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek  P
bolj mehko zamesimo in ga z zajemalko vlivamo v      pekač.     «Kdor ima ajdo rad, ga ajdnek, ki ga za zdaj  P
žlico nadevamo tanko plast testa v pomaščen      pekač.     Na debelo posujemo z orehi, pokapamo s segretim  P
nadaljujemo s preostalim testom. Rolice polagamo na      pekač      drugo poleg druge in jih premažemo z oljem ter  P
kropu, nato odcedimo in stresemo v namaščen      pekač.     Na dveh žlicah olja malo popražimo moko (ne sme  P
jih s špinačnim nadevom in na tesno zložimo v      pekač.     Vse to lahko naredimo že prejšnji dan, nato pa  P
potresemo s sesekljanim svežim origanom. V manjši      pekač      izmenično zlagamo bučke, jih obložimo s paradižnikom  P
tega: sladkor v prahu za posipanje * maščoba za      pekač      ali za 12 papirnatih modelčkov. Priprava:  P
ventilacijsko pečico na 180 stopinj). Namastimo      pekač      z 12 vdolbinami za kolačke.V skledo presejemo  P
nato pa še borovnice. Zmes damo v pripravljeni      pekač.      Pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki 25  P
, napolnimo s testom, postavimo na običajen      pekač      in pečemo v pečici. Kadar želimo uporabiti  P
plitvo široko kovinsko posodo (na primer manjši      pekač)      in postavimo v zamrzovalnik.Ko začne zmes ob  P
in napolnimo bučke. Zložimo jih v pomaščen      pekač      in pečemo pri 200 stopinjah, dokler se ne naredi  P
Dodamo limonin sok in malo ruma za okus. V      pekač,      ki smo ga namazali z maslom, vlijemo testo in  P
palačinke, jih zvijemo in zložimo v naoljen      pekač.     Zmešamo pol lončka kisle smetane, jajce in tri  P
jo zavijemo v mrežico in položimo v pomaščen      pekač.     Na začetku pečemo v pečici pri temperaturi 170  P
Pečico ogrejemo na 225 stopinj.      Pekač      namastimo s preostalim oljem.V mesno omako zamešamo  P
pa pomešamo peresnike in mesno omako). Damo v      pekač.     Prelijemo s preostalo omako.  P
mešalnikom. Bučkine cvetove nadevamo, položimo v      pekač,      potresemo z nastrganim parmezanom in gratiniramo  P
s tem namažemo ribo. Položimo v nepregoren      pekač      in pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20  P
pripravljeno zmes za testo. Testo vlijemo v namaščen      pekač      in pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj Celzija  P
dobimo biskvitno testo. Vlijemo ga v namaščen      pekač.     V že ogreti pečici ga pečemo deset do petnajst  P
vmešamo. Biskvitno testo nato vlijemo v namaščen      pekač      in v pečici pečemo 10 do 15 minut pri 220 stopinjah  P
časa gnetemo. Testo razporedimo na pomaščen      pekač.     Posujemo ga s polovico sira in na vse skupaj  P
Krompir olupimo in zrežemo na tanke ploščice. V      pekač      damo folijo, jo prelijemo z dvema žlicama olja  P
Priprava: Olupljene repe položimo v      pekač      (navaden, glinen), zalijemo z slanim kropom  P
napolnimo z napol kuhano kašo ter jih zložimo v      pekač      ter še malce popečemo.Smojke postrežemo zabeljene  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA