nova beseda iz Slovenije

Vikend - Priloga Dela, leto 2007, poved v sobesedilu:

Ko smo se odločili, da bo ratatouille tista jed, ki jo bo Remy pripravil na koncu strogemu kritiku, smo vedeli, da moramo ohraniti prvotni naslov, ki pa smo mu dodali še fonetični zapis. Kar se mene tiče, me ne moti tudi, če ljudje rečejo, da gredo gledat podganji film.« John Lasseter razloži, da so med pripravami na film prosili Thomasa Kellerja, enega najboljših ameriških kuharjev in šefa restavracije French Laundry, da jed, ki sicer ni videti kaj prida, naredi bolj privlačno: »Domislil se je, da bi zelenjavo zelo na tanko narezal, jo položil v pekač in jed na koncu res elegantno postregel. Ratatouille je takrat postregel tudi v svoji restavraciji in od tedaj je vedno na jedilnem listu.«



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA