nova beseda iz Slovenije

pekač (358-457)


šunko. Dobro premešamo, poravnamo v namaščen      pekač      in pečemo v pečici, dokler se na površini ne  P
popramo in dušimo dobrih deset minut. V namaščen      pekač      zložimo plast krompirja, prekrijemo s plastjo  P
dolgem ju razpolovimo, solimo in damo v namaščen      pekač      ter prilijemo vino.Med peko v pečici ribjih  P
Olupljene čebule in olupljene stroke česna damo v      pekač,      prilijemo osminko litra vina in damo v vročo  P
popra in sesekljanega rožmarina. Položimo jo v      pekač.     Pečemo pri 225 stopinjah 45 do 55 minut in med  P
f lahko malo sladkorja f Maslo za      pekač      Iz sestavin za kvašeno testo zgnetemo srednje  P
položimo v pomaščen okrogel lončeni model ali v      pekač.     Nadevamo ga s skutnim nadevom, prelijemo s smetanovim  P
kuhanja kašo odcedimo in jo nalagamo v namaščen      pekač:      plast kaše, plast zelenjave in potresemo s sirom  P
in zvijemo. Potico položimo v dobro namazan      pekač      in pustimo, da vzhaja približno pol ure. Pečemo  P
neškropljene) * pol žličke mletega cimeta * maslo za      pekač      in za oblogo * sladkor v prahu za posipanje  P
mešalnikom 2 minuti, da dobimo gladko testo.      Pekač      obložimo s papirjem za peko.Papir po želji nekoliko  P
Papir po želji nekoliko namastimo. Na      pekač      nanesemo enakomerno plast testa.Na testo porazdelimo  P
Donavski valovi s češnjami Za 1      pekač      Priprava: 1 ura in pol   P
Priprava: Pečico ogrejemo na 175 stopinj.      Pekač      prekrijemo s papirjem za peko.Penasto umešamo  P
enakomerno testo. Polovico testa naložimo na      pekač.     Drugi polovici testa primešamo kakav.   P
prtom. S prtom tudi preložimo zavitek v pomaščen      pekač.     Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek  P
prtom tudi preložimo zavitek v pomaščen pekač.      Pekač      postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek  P
bolj mehko zamesimo in ga z zajemalko vlivamo v      pekač.     «Kdor ima ajdo rad, ga ajdnek, ki ga za zdaj  P
žlico nadevamo tanko plast testa v pomaščen      pekač.     Na debelo posujemo z orehi, pokapamo s segretim  P
nadaljujemo s preostalim testom. Rolice polagamo na      pekač      drugo poleg druge in jih premažemo z oljem ter  P
kropu, nato odcedimo in stresemo v namaščen      pekač.     Na dveh žlicah olja malo popražimo moko (ne sme  P
jih s špinačnim nadevom in na tesno zložimo v      pekač.     Vse to lahko naredimo že prejšnji dan, nato pa  P
potresemo s sesekljanim svežim origanom. V manjši      pekač      izmenično zlagamo bučke, jih obložimo s paradižnikom  P
tega: sladkor v prahu za posipanje * maščoba za      pekač      ali za 12 papirnatih modelčkov. Priprava:  P
ventilacijsko pečico na 180 stopinj). Namastimo      pekač      z 12 vdolbinami za kolačke.V skledo presejemo  P
nato pa še borovnice. Zmes damo v pripravljeni      pekač.      Pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki 25  P
, napolnimo s testom, postavimo na običajen      pekač      in pečemo v pečici. Kadar želimo uporabiti  P
plitvo široko kovinsko posodo (na primer manjši      pekač)      in postavimo v zamrzovalnik.Ko začne zmes ob  P
in napolnimo bučke. Zložimo jih v pomaščen      pekač      in pečemo pri 200 stopinjah, dokler se ne naredi  P
Dodamo limonin sok in malo ruma za okus. V      pekač,      ki smo ga namazali z maslom, vlijemo testo in  P
palačinke, jih zvijemo in zložimo v naoljen      pekač.     Zmešamo pol lončka kisle smetane, jajce in tri  P
jo zavijemo v mrežico in položimo v pomaščen      pekač.     Na začetku pečemo v pečici pri temperaturi 170  P
Pečico ogrejemo na 225 stopinj.      Pekač      namastimo s preostalim oljem.V mesno omako zamešamo  P
pa pomešamo peresnike in mesno omako). Damo v      pekač.     Prelijemo s preostalo omako.  P
mešalnikom. Bučkine cvetove nadevamo, položimo v      pekač,      potresemo z nastrganim parmezanom in gratiniramo  P
s tem namažemo ribo. Položimo v nepregoren      pekač      in pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20  P
pripravljeno zmes za testo. Testo vlijemo v namaščen      pekač      in pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj Celzija  P
dobimo biskvitno testo. Vlijemo ga v namaščen      pekač.     V že ogreti pečici ga pečemo deset do petnajst  P
vmešamo. Biskvitno testo nato vlijemo v namaščen      pekač      in v pečici pečemo 10 do 15 minut pri 220 stopinjah  P
časa gnetemo. Testo razporedimo na pomaščen      pekač.     Posujemo ga s polovico sira in na vse skupaj  P
Krompir olupimo in zrežemo na tanke ploščice. V      pekač      damo folijo, jo prelijemo z dvema žlicama olja  P
Priprava: Olupljene repe položimo v      pekač      (navaden, glinen), zalijemo z slanim kropom  P
napolnimo z napol kuhano kašo ter jih zložimo v      pekač      ter še malce popečemo.Smojke postrežemo zabeljene  P
lovorov list in 5 minut kuhamo na šibkem ognju.      Pekač      obložimo s papirjem za peko, nanj položimo opečenca  P
Pečico ogrejemo na 225 stopinj.      Pekač      obložimo s papirjem za peko.Na papir zložimo  P
S tem premazom premažemo pečenko. Damo jo v      pekač.     Pekač pokrijemo s pokrovom.   P
Damo jo v pekač.      Pekač      pokrijemo s pokrovom.Pečenko pečemo v pečici  P
največkrat v jesensko-zimskem času. Za 1      pekač      jedi potrebujemo: 1,2 kg junčjih pljuč   P
smetano. Vse skupaj premešamo in damo v pomaščen      pekač.     Mežerle pečemo v pečici pol ure.   P
pa jih na malo olja zlato rumeno popečemo. V      pekač      zlagamo plast jajčevcev, na tanko zrezan paradižnik  P
majarona ter kuhamo pet minut. Jajčevce zložimo v      pekač,      prekrijemo z rezinami paradižnika, prelijemo  P
1 cm debelo v obliki kroga. Testo položimo v      pekač,      potresen z moko, in ga premažemo s segretimi  P
njih porazdelimo figov nadev, zvijemo in damo v      pekač,      obložen z naoljenim papirjem za peko.Zvitke  P
Slivova pita iz kvašenega testa Za 1      pekač      Priprava: 40 minut   P
50 g listasto narezanih mandljev * maslo za      pekač.      Priprava: V skledo presejemo moko, dodamo  P
prekrivajo kakor strešniki. Z maslom namastimo      pekač.     Pečico ogrejemo na 180 do 200 stopinj.  P
Vzhajano testo razvaljamo, z njim obložimo      pekač.     Ob robovih pekača povlečemo testo kvišku, da  P
Maslo pristavimo in stopimo.      Pekač      namažemo z maslom, nato pa vanj položimo plast  P
narežemo na trikotnike ali kvadrate, potem pa      pekač      za 40 minut potisnemo v pečico, segreto na 200  P
g krompirja * sol * 1 žlica masla * maslo za      pekač      * 1 jajce * 1 rumenjak * za 2 noževi konici  P
premaz: 1 rumenjak * 1 žlica mleka. Priprava:      Pekač      namastimo z maslom.Krompir olupimo, umijemo  P
zvezdastim nastavkom za brizganje. Na namaščen      pekač      nabrizgamo kupčke, lahko pa tudi venčke ali  P
Z zaobljeno stranjo navzgor jo položimo na      pekač      in lupino rahlo naoljimo.Pečemo od 8 do 10 minut  P
in ga ne preveč na tesno zložimo v namaščen      pekač.      Preden ga damo v pečico, ogreto na 230 stopinj  P
Krompir olupimo in zrežemo na tanke ploščice. V      pekač      damo folijo, jo prelijemo z dvema žlicama olja  P
žlice stopljenega masla. Priprava: Namastimo      pekač      ali pa ga obložimo s papirjem za peko. Zmešamo  P
delovni površini v pravokotnik. Z njim obložimo      pekač.     Na testo naložimo z žlico kupčke skutnega nadeva  P
vode. Kuhamo pet minut, nato zlijemo omako v      pekač,      po njem pa porazdelimo jajčevce, tako da je  P
žlička mletega cimeta * Poleg tega: maščoba za      pekač      * 150 g goste kisle smetane (creme fraiche)  P
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Namastimo      pekač      ali ga obložimo s papirjem za peko. Na pomokani  P
se na stikih bolje sprime. Hruške postavimo v      pekač.     V vroči pečici in na srednji rešetki jih pečemo  P
jabolka pokrijemo s pokrovi in jih zložimo na      pekač,      ki smo ga namazali z oljem.V pečici jih pečemo  P
kg težka buča (na primer hokaido) * olje za      pekač      * 100 g masla * mleta sladka paprika * sol   P
jih s papirnato brisačo in zložimo na naoljen      pekač.      Pečico segrejemo na 250 stopinj.  P
Bučne rezine pokapljamo s stopljenim maslom.      Pekač      damo na rešetko v spodnjem delu pečice in pečemo  P
nato obrnemo in ponovno pokapljamo z maslom,      pekač      pa prestavimo na rešetko v zgornjem delu pečice  P
Piščanca položimo s prsno stranjo navzdol v      pekač.     Dodamo lovorov list ter olupljeni in na krhlje  P
ogreti pečici 75 minut. Postopoma prilivamo v      pekač      ogreto juho, ko povre, dolijemo novo.Po 50 minutah  P
obrnemo, da se zapeče tudi z druge strani.      Pekač      vzamemo iz pečice.Piščanca preložimo na krožnik  P
na hitro prestavimo testo. - Podolgovat      pekač,      ki ga uporabimo le za pripomoček ali model,  P
oljem. Testo zvijemo v tanke rolice in jih v      pekač      položimo eno zraven druge, jih po vrhu premažemo  P
Gos položimo s prsno stranjo navzdol v velik      pekač.     V pekač nalijemo pol litra vrele vode in ga pokrijemo  P
položimo s prsno stranjo navzdol v velik pekač. V      pekač      nalijemo pol litra vrele vode in ga pokrijemo  P
preložimo na rešetko, pod rešetko pa podstavimo      pekač      s sokom.Gos pečemo naprej in jo med peko polivamo  P
Prilijemo malo vode in podušimo. V      pekač      damo najprej podvarek, nanj pa naložimo prepolovljeno  P
speče), lahko pa tudi posamične kose perutnine.      Pekač      postavimo v vročo pečico.Med pečenjem po potrebi  P
solimo in popramo. Sestavine porazdelimo v      pekač.     Pečemo v pečici pri 200 stopinjah 45 minut.   P
orešček, 40 g edamca (30 % maščobe), maščoba za      pekač.      Priprava: Brstični ohrovt očistite, umijte  P
hitro polijte z mrzlo vodo. Namastite majhen      pekač,      premešajte brstični ohrovt in meso ter dajte  P
premešajte brstični ohrovt in meso ter dajte v      pekač.     Začinite s soljo, poprom in muškatom.   P
Zamesimo v gladko, precej mehko in rahlo zmes.      Pekač      prekrijemo s papirjem za peko.Iz zmesi oblikujemo  P
6 do 8 cm), ker se med pečenjem razlezejo.      Pekač      damo v ogreto pečico.Piškotke pečemo natanko  P
nadrobljenim sirom. Najprej damo v pečico en      pekač      in pečemo pici 13 minut. Nato spečemo še pici  P
teh nato oblikujemo rogljičke. Položimo jih na      pekač,      ki smo ga namazali z margarino.Rogljičke pečemo  P
ročno oblikujemo kroglice in jih polagamo na      pekač.     Z ročajem lesene kuhalnice vanje v sredini naredimo  P
teh oblikujemo rogljičke in jih položimo na      pekač.     Pečemo jih v pečici 12 minut pri 180 stopinjah  P
margarino in na koncu moko. Testo naložimo na      pekač,      ki smo ga prej obložili s papirjem za peko,  P
vrečko za brizganje piškotov in z njo na pomaščen      pekač      nabrizgamo piškote poljubnih oblik.Pečemo jih  P
paradižnik in postavimo v poseben vertikalni      pekač,      kjer se mesni zapredek enakomerno obrača in  P
nekako takole: pečico smo segreli na 200 C,      pekač      za muffine smo namastili z maslom in ga napolnili  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 58 158 258 358



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA