nova beseda iz Slovenije

KIS (301-400)


naravnost. Ponudba: jabolčni      kis,      suho sadje, jagenjčki, kozlički  P
sezonsko sadje in zelenjava,      kis,      moka in zrnje (pira, pšenica,  P
Posebnost: jagnjeta, zelenjava, sadje,      kis      in moka. Možnost nakupa: ob petkih  P
jabolčni sok, jabolčnik, jabolčni      kis,      žganje), sezonska zelenjava.   P
sezonska zelenjava. Posebnost:      kis,      jabolčnik, sokovi, leseni izdelki  P
izdelki, soja, fižol, jabolčni      kis,      humus, sojini izdelki. Posebnost  P
trgatev, chardonay - izbori), sadje,      kis,      meso (Pohorje beef), vinotoč.  P
Ponudba: sadje, izdelki iz sadja (     kis,      sok, vino, krhlji, marmelade)  P
za ozimnico), sadni sok, mošt,      kis,      žganje (slivovka ...), krompir  P
vloženo zelenjavo, domač jabolčni      kis      z zelišči, žganje, mošt, sadjevec  P
Posebnost: jagnjeta, domači sadni      kis,      žganje, zgodnje slive in orehi  P
slive, češnje, orehi), jabolčni      kis,      mleko Možnost nakupa: na domu  P
sadjevec, slivovka, jabolčni      kis,      jabolka, grozdje. Posebnost: sadje  P
vinska trta, govedoreja, žganje,      kis,      več vrst vina. Možnost nakupa  P
pridelano vino, žganje, jabolčni      kis,      sok, zelenjava, sadje, zelenjava  P
jabolka (bobovec), jabolčni sok,      kis.      Posebnost: ovčji sir.   P
jabolčni sok, zeliščni kisi, bezgov      kis,      marmelade (jabolčna, aronijeva  P
Ponudba: jabolčni sok, jabolčni      kis,      sadjevec, koruzna moka, jagenjčki  P
Posebnost: jabolčni sok in      kis,      suhomesni izdelki. Možnost nakupa  P
žganje, medica, jabolčnik, jabolčni      kis,      hruškov sok, hruškov kis. Možnost  P
jabolčni kis, hruškov sok, hruškov      kis.      Možnost nakupa: na kmetiji.   P
grozdni in drugi sokovi, vinski      kis,      sezonska sveža zelenjava, zgodnje  P
tanke lističe vložijo v rižev      kis;      dodajo mu sol in sladkor.)V drugih  P
količine, ki jo dodajajo hrani.      Kis      pomaga pri hujšanju Po mnenju  P
mnenju švicarskih raziskovalcev      kis      zmanjšuje izločanje inzulina po  P
za prodajo, predelajo v sok in      kis,      ki ga tudi ne ostane prav nič  P
grgranje pri prehladu. JABOLČNI      KIS,      TABLETE Lastnosti: naravno dopolnilo  P
posušeni obliki in predelano v sok,      kis,      marmelado in žganje ali liker  P
razstrupljanje telesa je domač jabolčni      kis.     Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom  P
razširjenih venah in čirih. Jabolčni      kis,      zmešan z vodo in olivnim oljem  P
razmerju 1 : 1 dodate jabolčni      kis.      Vse telo razen glave zavijete  P
jo lahko spremenimo v sirotkin      kis.      Pisni viri se strinjajo, da je  P
vsa peciva s kvasom, alkohol,      kis,      vse, kar je vloženo v kisu, gobice  P
solatnim prelivom, ki vsebujejo tak      kis      (vinski, jabolčni in rižev kis  P
kis (vinski, jabolčni in rižev      kis      so brez glutena). Pozorni bodite  P
v nekaj tednih spremni v močan      kis.     Uporabljamo ga kot druge vrste  P
korenje, repa, zelje, jabolka,      kis,      jabolčnik, hruškovo žganje, orehov  P
drnuljevec), jabolčni in vinski      kis,      sveže in suho sadje, različne  P
Ponudba: jagnjetina, jabolčni      kis,      možnost uporabe prijetnega prostora  P
jabolčni in grozdni sok, jabolčni      kis,      sadni polnovredni kruh, različne  P
jabolčnik, jabolčni sok, jabolčni      kis,      suho sadje, hruškovo žganje),  P
potopimo v razredčen jabolčni      kis.     Pasto nanesemo na obraz z rokavico  P
vodi prilijemo razredčen naravni      kis      ali razredčen limonin sok v razmerju  P
česen, čili, močne začimbe, močan      kis      in podobno.S svojo aromo se izkaže  P
vsa peciva s kvasom, alkohol,      kis      (in vse, kar je vloženo v kisu  P
oblikah: sok je za zdravo življenje,      kis      za zdravo hrano, vino za zdrav  P
želatina, guarana, kečap, majoneza,      kis      (vse vrste), worchestrska omaka  P
zelena solata, peteršilj, limona,      kis,      gorčica, rastlinske začimbe in  P
gvarana, kečap, poper vseh vrst,      kis      vseh vrst, hren, b) začimbe,  P
sladkor vseh vrst, tamari, vanilja,      kis      vseh vrst, "worshestrska" omaka  P
majaron, drobnjak, kakav, žajbelj,      kis,      lešnike, marelice, mandlje, maline  P
Dodajte jabolka, kostanj in medeni      kis      (ta bo po mnenju tete Helene zmanjšal  P
Dodatki k prehrani ‐ tretji okus      Kis      kot eliksir Francoska beseda  P
eliksir Francoska beseda za      kis      je sestavljenka iz dveh besed  P
Kot vsa velika odkritja so tudi      kis      odkrili po naključju. Legenda  P
sredozemskih državah prevladuje vinski      kis,      v Veliki Britaniji ječmenov kis  P
kis, v Veliki Britaniji ječmenov      kis,      v Aziji rižev kis, pri nas in  P
Britaniji ječmenov kis, v Aziji rižev      kis,      pri nas in v Severni Ameriki pa  P
v Severni Ameriki pa jabolčni      kis.      V zgodovini so kisu pripisovali  P
kavo, vodni filtri ...). Vinski      kis      izdelujejo iz belega ali rdečega  P
vina, šerija in celo šampanjca,      kis      pa ohrani barvo in okus vina,  P
iz katerega je narejen. Vinski      kis      je najbolj razširjen v kuhinjah  P
sredozemskih držav. Destiliran      kis      izdelujejo iz alkohola, kar mu  P
precej razredčiti. Aromatiziran      kis      je vinski kis, ki mu dodajajo  P
razredčiti. Aromatiziran kis je vinski      kis,      ki mu dodajajo začimbe in zelišča  P
prodajali zelo priljubljen aromatični      kis      z okusom klinčkov in malin. Surov  P
klinčkov in malin. Surov, neobdelan      kis      vsebuje obilo encimov in mineralov  P
nosilci arome in okusa. Rižev      kis,      ki ga pridobivajo s fermentacijo  P
in alg, saj jih mehča. Rižev      kis      ima poleg manj znanega kisa umeboši  P
tudi v makrobiotiki. Balzamični      kis,      znan tudi pod izvirnim italijanskim  P
sladko kislega okusa, pri prehodu v      kis      pa dobi še rahlo suh in kisel  P
dvanajst let, izvirni balzamični      kis      pa etiketirajo z letnico proizvodnje  P
tradizionale vecchio (stari tradicionalni      kis)     , ki mora biti star vsaj dvanajst  P
in polnejšega okusa. Jabolčni      kis      je najbolj razširjen kis v Sloveniji  P
Jabolčni kis je najbolj razširjen      kis      v Sloveniji.Poleg dobrega okusa  P
izmenjavi snovi v organizmu. Jabolčni      kis      je znano orodje v boju proti odvečnim  P
nenehne utrujenosti. Jabolčni      kis      je zdravilen zaradi mineralnih  P
prožnosti telesnih tkiv, jabolčni      kis      vsebuje še karotin ter vitamine  P
Tili Kojić 1 Pripravite jabolčni      kis      Jabolka, po možnosti divja, temelj  P
hladnem in temnem mestu. Dober      kis      je zlato rumene barve in ima prijeten  P
dodatkov. Tudi sladkor, kvas, moka,      kis      ter celo kava in čokolada, vse  P
cele ali jih grobo narežemo.      Kis      ni potreben.Solata je še okusnejša  P
sol      kis      bučno ali oljčno olje   P
ingver v prahu      kis      bučno/oljčno olje   P
namočite vato ali krpico v jabolčni      kis,      položite na noht in ovijte vsak  P
enim delom pomočite najprej v      kis,      nato še v sol ter z njo zdrgnite  P
od novejših pa pšata, bistra,      KIS      mirna in KIS sora. V minimalnih  P
pa pšata, bistra, KIS mirna in      KIS      sora. V minimalnih količinah je  P
moka in mlevski izdelki, olja,      kis,      testenine, riž, izdelki sladkega  P
veliko mlačne vode in ji dodajte      kis.     Noge namakajte približno 30 minut  P
vsak večer namoči noge v Ašičev      kis.     Traja nekaj časa, da se bolezen  P
namočeno v rahlo razredčen jedilni      kis.     To naj ponovi čim večkrat.  P
kisla živila (solata, kisla juha,      kis,      itd.), so procesi raztapljanja  P
premerom do 5 cm lahko celo vložimo v      kis,      kakor kumarice.Večje lahko krajši  P
svežo belo brisačo namočimo v beli      kis      in poskušamo nežno očistiti razlito  P
uporaben tudi na steklenicah za olje,      kis      in podobno. Keramično skledo  P
da dober jabolčni ali vinski      kis      prelijemo po izbranih zeliščih  P
znebimo tako, da vanjo zlijemo      kis      ali limonin sok in pustimo delovati  P
vsega sproti, ga lahko vlagamo v      kis      ali slanico. Bolezni in škodljivci  P
velikosti, vloženimi v slanico ali      kis,      ob njih pa marmelade, konfiti  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 601 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA