nova beseda iz Slovenije

HACCP (160)


pridobilo certifikat za sistem      HACCP      (Hazard Analysis and Critical  D
surovin. Pridobljeni certifikat      HACCP      in jamstvo, da pridelujejo gensko  D
izjemno pomembna. Certifikat      HACCP      so v podjetju, ki se je pri nas  D
sistema kontrolnih točk po sistemu      Haccp.     V Celjskih mesninah zagotavljajo  D
predvsem s pridobitvijo standarda      HACCP.     Ta nas je postavil na raven, da  D
še uvajanje novih standardov (     HACCP)      in tehnologij.Ne pogovarjamo se  D
izpolnjevati kot imetniki certifikata      HACCP.     Za pridobitev tega mednarodnega  D
že imajo mednarodni certifikat      HACCP      (Hazard Analysis Critical Control  D
je Kolinska prejela certifikat      HACCP,      so instantne otroške hrane iz  D
odprta vrata na mednarodne trge.      HACCP      je preventivni sistem zagotavljanja  D
Osnova za pridobitev standarda      HACCP      je bil standard ISO 9001, ki ga  D
je po pridobitvi certifikata      HACCP      napovedal še večje ambicije na  D
pridobivanju certifikata varne hrane      HACCP.     Slovesnosti ob podelitvi certifikata  D
opremljena po mednarodnih standardih      HACCP.     Gre za natančen, računalniški nadzor  D
hrano prejel certifikat sistema      HACCP,      ki jamči za zdravju neškodljiva  D
uveljavljal sestavine sistema      HACCP      (Hazard Analysis and Critical  D
opravili že lansko jesen. Sistem      HACCP      je ajdovski proizvajalec otroške  D
kakovost. Certificirani sistem      HACCP      za proizvodnjo otroške hrane bo  D
mednarodni certifikat varne hrane      HACCP.      Kolinska še vedno večino izdelkov  D
Pridobila je tudi certifikat      HACCP      za proizvodni program instantne  D
prilagojena zahtevnemu standardu      HACCP,      brez katerega bi bil temu podjetju  D
končanem postopku preverjanja      HACCP      opravljen pregled potrdil, da  D
proizvodnje in prometa s standardom      HACCP      (Hazard Analysis Critical Control  D
zdravje človeka. Čeprav je bil      HACCP      že pred dvema letoma določen z  D
ker zakon zahteva uvedbo sistema      HACCP      do konca letošnjega leta, ni pa  D
predstavitvi priročnika z naslovom »     HACCP      iz teorije v prakso« v založbi  D
Marinka Česen, vodja projekta      HACCP      in soavtorica priročnika, je država  D
zdaj znanih podatkih, so sistem      HACCP      med prvimi pri nas uspešno vpeljali  D
ljubljanskem Žitu-Šumiju (ker je bil      HACCP      tudi pogoj za izvoz bonbonov in  D
ponujajo v izdelavo uvajanje sistemov      HACCP,      problem pa je, ker njihovega znanja  D
podjetjih, ki bodo morala imeti sistem      HACCP      pa niti ne vedo natančno, kaj  D
vodilnih v podjetjih, »da načrt      HACCP      ne pomeni samo neko strokovno  D
v proizvodnji, pravi. Sistem      HACCP      izvajajo vsi zaposleni, od direktorja  D
izdelkov, temu pa dodajajo še sistem      HACCP.     Tako uvajanje preventivnega sistematičn  D
dvojni strošek. Dober sistem      HACCP      pa lahko nadomesti veliko analiz  D
pokazale, da je z uvedbo sistema      HACCP      manj težav v podjetjih, ki so  D
Ob poudarjanju pomena sistema      HACCP      pa je treba poudariti, da v resnici  D
tveganja. Zato se je pojavil      HACCP      z izkušnjami iz vojske, kjer se  D
zagotovo pomenil tudi višjo raven      HACCP.     Zato, pravi Potočnikova, se bo  D
Zato, pravi Potočnikova, se bo      HACCP      na nižji ravni razlikoval od višjega  D
nižji ravni razlikoval od višjega      HACCP      v naših podjetjih zagotovo tako  D
dokazila, jamstvo o primerno uvedenem      HACCP.      Marjeta Šoštarič   D
Marjeta Šoštarič Sistem      HACCP      so uradno vključili v evropsko  D
živili predpisala uvedbo sistema      HACCP      za zagotavljanje varnosti živil  D
prvi v državi dobil certifikat      HACCP      za vse svoje proizvodne programe  D
prvi v Sloveniji dobil certifikat      HACCP      za celoten proizvodni program  D
pripravlja na uvedbo novih standardov      HACCP.     V celoti so obnovili centralno  D
je Delamaris prejel certifikat      HACCP      (ki potrjuje, da izpolnjujejo  D
certifikata ISO 14001 in standarda      HACCP.      Novost v širitvi Etola na tuje  D
bo temeljil na načelih sistema      HACCP.     A to določilo bo v Sloveniji začelo  D
obvezovali, pa vendar so sistem      HACCP      uvedli že pred več kot letom dni  D
vključuje sistem varnosti živil      HACCP,      sistem varnosti in zdravja pri  D
da lahko obrati opravijo sistem      HACCP      (kontrola kritičnih točk proizvodnje  D
ki jo je izdelala skupina za      HACCP.      Po njej naj bi z dodajanjem omenjenega  D
proces predelave mleka s sistemom      HACCP.     »Čeprav nas preverjajo tako veterinarsk  D
sistem kontrole kritičnih točk      HACCP      razvijamo v skladu z dogajanjem  D
ga dajo v prodajo. Po sistemu      HACCP      (sistem nadziranja kritičnih točk  D
Smernice dobre higienske prakse /      HACCP      za gostinstvo.HACCP (Hazard Analysis  D
prakse / HACCP za gostinstvo.      HACCP      (Hazard Analysis and Critical  D
naredila stroka in praksa. Uvajanje      HACCP      je (od letošnjega 1. januarja  D
ker ni bila v skladu s standardi      HACCP.     Ker gre za prenovo zmogljivosti  D
kritičnih točk v proizvodnji (     HACCP)     . Ni jim torej jasno, zakaj državi  D
zbiranje odpadkov in standarde      HACCP      v kuhinji Hotelov Palace, v Hotelih  D
kritičnih točk kontrole kakovosti      HACCP      (Hazard Analysis Critical Control  D
pogoje za predelavo jajc po sistemu      HACCP.     Začeli bodo gradbena dela za objekt  D
zagotovitve ustreznih standardov (     HACCP)      v kuhinji hotela Maestozo.Obnovili  D
standard ISO 9001 in uvedla sistem      HACCP.      V smernicah razvoja do leta  D
standardu ISO 9001 in načelih      HACCP      (kritičnih kontrolnih točkah)  D
Tehnologi so oni, ki delajo      HACCP      (standard zdravstvene ustreznosti  D
proizvodnjo se nič ne razumejo.      HACCP      je spet ena iznajdba, s katero  D
marsikatera slovenska tovarna.      HACCP      v EU ni obvezen, pri nas pa je  D
k nam malo morje izdelkov brez      HACCP.      Ampak HACCP so zahtevali od  D
morje izdelkov brez HACCP. Ampak      HACCP      so zahtevali od nas in od držav  D
Prav je, da gremo v EU, tudi      HACCP      imam in ne bi želel biti več brez  D
lahko vozijo k nam blago brez      HACCP.     Zadnji primer je bil tisti z ajdo  D
kontrole kritičnih točk proizvodnje      HACCP,      s katerim naj bi nosilec živilske  D
bi morali z izvajanjem sistema      HACCP,      ki pomeni notranji nadzor za zagotavljanje  D
in opremljeno je po standardih      HACCP      in drugih standardih.Njegova oprema  D
omenjenih več netočnih trditev kot: .      HACCP      v Evropi ni obvezen, medtem ko  D
vstop v EU ni zahtevala uvedbe      HACCP,      pač pa je bila to zahteva Slovenije  D
mora biti vzpostavljen na osnovah      HACCP      sistema. Sistem HACCP (Hazard  D
osnovah HACCP sistema. Sistem      HACCP      (Hazard Analysis and Critical  D
nadzora na osnovi principov sistema      HACCP      je bila uvedena v državah Evropske  D
nazadnje meseca julija letos v okviru      HACCP      Peer Review misije, katere rezultat  D
notranjega nadzora na osnovah sistema      HACCP      bi moral nosilec dejavnosti z  D
sistema, postavljenega po načelih      HACCP.     Proizvajalec si mora zagotoviti  D
preverjanju delovanja sistema      HACCP      (Hazard Analysis and Critical  D
prišli preverjat delovanje sistema      HACCP,      se je Slovenija dobro odrezala  D
rib, ki je izpolnjeval standard      HACCP      za nadzor kakovosti predelanih  D
načrtovanje in izvajanje ISO,      HACCP      in ISO 14001 ...Med njegovimi  D
2000 in sistemu varnosti živil      HACCP.     V kolektivu so zahtevno nalogo  D
standardih kakovosti ISO 9001:2000 in      HACCP.     V Tovarni močnih krmil bodo letos  D
v skladu z zahtevami standarda      HACCP      sanirali tla v polnilnici, šestim  D
kritičnih točk v proizvodnji (     HACCP)      naprej.»Italijani pač dodatno  D
nenazadnje namenjen tudi sistem      HACCP      (obvladovanje nadzora na kritičnih  D
težava. Pomanjkljivosti po načelih      HACCP      (npr. nadzor nad temperaturo pasterizacije  D
da lahko zaradi neupoštevanja      HACCP      pride do porasta mikroorganizmov  D
najpomembnejših nadzornih točkah (sistem      HACCP)      v proizvodnji surovih in jedilnih  D
Bernardin (kuhinja po standardih      HACCP      in za 2000 obrokov), za kar so  D
drugim predpisana uvedba standardov      HACCP      za vse proizvajalce hrane (kmetom  D

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

1 101 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA