nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2003, poved v sobesedilu:



Nadomeščanje zastarele tehnologije in iskanje novosti, s katerimi bi se še bolj približali potrebam in željam porabnikov prehranskih izdelkov, so ne glede na recesijo ali pa prav zaradi nje velik izziv proizvajalcem hrane in njihovim opremljevalcem. Večja osveščenost in različne afere, ki so zamajale zaupanje potrošnikov v varno hrano, njihove naraščajoče zahteve po transparentnosti nadzora, kakovosti in varnosti v proizvodnji hrane, so prisilile industrijo k izpopolnjevanju sistema nadzora kritičnih točk kontrole kakovosti HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Tako je postalo tudi ključno, kakšni so stroji (iz kakšnega materiala, kakšen je sistem vzdrževanja ipd.) in vsa druga oprema, s katero rokujejo proizvajalci hrane od vhoda surovine v proizvodni proces do izdelka, ki ga pošiljajo na prodajne police.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA