nova beseda iz Slovenije
jeziku, ki jo je povzročil | kapsaicin, | pekoča snov iz paprike | D |
laboratorijskih poskusih je | kapsaicin | povzročil samouničenje | D |
začinjena hrana (npr. | kapsaicin | v pekoči papriki). Potenje | D |
ločimo od ptičev. Peče nas | kapsaicin, | izjemno močan in stabilen | D |
res, jogurt le razredči | kapsaicin | in ga odplavi naprej po | D |
ne bi spili. A čisti | kapsaicin, | prašek, ki ga dobijo iz | D |
nasadih paprike v Boliviji. | Kapsaicin | v pekočih paprikah nastaja | D |
raznosijo po okolici. » | Kapsaicin | ne preprečuje tovrstnega | D |
odkrili prepovedano snov | kapsaicin. | Zaradi škandala lahko norveška | D |
prepovedane snovi. Snov | kapsaicin | se sicer uporablja kot | D |
čili, vsebujejo alkaloid | kapsaicin, | ki je v laboratorijskih | D |
manjši odmerek inzulina. | Kapsaicin | deluje tudi kot antioksidant | D |
sklepih z izvlečki čilija ( | kapsaicin | namreč širi kapilare in | D |
bolečino. Podobno počne | kapsaicin, | ki je se veže na receptorje | D |
ptice neobčutljive na | kapsaicin, | poleg tega pa gredo semena | D |
Scovillova lestvica | Kapsaicin | je silno pekoča zadeva | D |
bombe uporabili. Čisti | kapsaicin, | ki je pri sobni temperaturi | D |
osebah) Fitokemikalija: | kapsaicin | Izvor v hrani: feferoni | P |
Teorija: | Kapsaicin, | pekoča sestavina čili | P |
aspirina. To zlasti velja za | kapsaicin | iz pekočih paprik in ingverja | P |
Čili v omakah in juhah: | kapsaicin | topi maščobe. 3. | P |
peteršilj) pa tudi flavonoide, | kapsaicin, | karotenoide, likopen in | P |
uvajajo? Histamin, kafein, | kapsaicin, | metilksantini in še nekatere | P |
odkrili prepovedano snov | kapsaicin. | Mednarodna konjeniška | P |
sledi nedovoljene snovi | kapsaicin | odkrili v krvi njegovega | P |
zlate olimpijske kolajne. | Kapsaicin | je sestavina, ki jo vsebujejo | P |
vsebuje pekočo sestavino | kapsaicin, | ki dviguje raven endorfinov | P |
11 najbolj zdravih | Kapsaicin, | L-karnitin, sulfidi ... | P |
napitkih za športnike. 4. | KAPSAICIN | IZBOLJŠUJE RAZPOLOŽENJE | P |
Kaj je? | Kapsaicin | daje nekaterim vrstam | P |
Raztopina z 0,8 odstotka | kapsaicina | po pekočem občutku spominja | D |
so merili koncentracijo | kapsaicina, | ki sproži kašelj.To je | D |
preučevali učinkovitost | kapsaicina. | To je snov, ki daje rdeči | D |
vbrizgali odmerek alkaloida | kapsaicina, | ki ga je sicer precej | D |
dodal, da bi miligram | kapsaicina | na dlani vsekakor naredil | D |
izračunali, da je strupena doza | kapsaicina, | ki bi odraslega človeka | D |
je alkoholni ekstrakt | kapsaicina | postopoma redčil s sladkorno | D |
obtok. Pekoče so zaradi | kapsaicina, | zdravilne snovi, ki spodbuja | P |
pustimo zaradi dragocenega | kapsaicina) | .V skuto vmešamo gorčico | P |
kajenski poper (zaradi | kapsaicina, | ki mu daje pekoč okus | P |
dobrodošel stranski učinek | kapsaicina | je, da učinkovito raztaplja | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |