nova beseda iz Slovenije
kruh poročevalskega poklica, pogosto ovsen in z | zapečeno | skorjo, tudi zategadelj se je nisem lotil z | A |
kosmiči sira posutih vampov, izbral si je najbolj | zapečeno | žemljo in začel zadovoljno jesti. Iznenada | A |
ROM BIOS avtorsko zaščiten. Vrstice s kodo, | zapečeno | v samo bralni pomnilnik so bile zaščitene z | A |
manjkati tudi dve žlici ruma!); vse skupaj je lepo | zapečeno | in osveženo s kuhanim sadjem.Prava prekmurska | D |
Nadrealistično garderobo, »sešito« iz testa za kruh in | zapečeno | do zlatorjave popolnosti, je ustvaril kralj | D |
dolgodlaki lovski pes ptičar, 28. slano in trdo | zapečeno | pecivo, 30. odjemnik toka pri tramvaju ali trolejbusu | D |
mesojedce. Povsod se dobijo somse, v listnato testo | zapečeno | meso; mantiji, nekakšni tortelini z mesom, pa | D |
račka videti kakor tista prava - s hrustljavo | zapečeno | kožico, v resnici pa je narejena iz prekajenega | D |
psevdonim), v nekem trenutku zazdelo, da bi na CD | zapečeno | glasbeno kompilacijo Borghesije prodal za deset | D |
psevdonim), v nekem trenutku zazdelo, da bi na CD | zapečeno | glasbeno kompilacijo Borghesije prodal za deset | D |
priljubljene jedi pa so brik, to je posebno | zapečeno | testo, polnjeno z jajcem, tunino ali špinačo | D |
obaro, pečenke, pražen krompir s skorjico in | zapečeno | čebulo, na zaseko in žolco, postrežejo pa tudi | D |
na posebnem ražnju, s katerega ga, ko postane | zapečeno | in hrustljavo, režejo v tankih rezinah.V Turčiji | D |
Kakšno občino hočete? Belo, črno, s semeni, malo | zapečeno, | bolj zapečeno, s srpom, s kljukastim križem | D |
Belo, črno, s semeni, malo zapečeno, bolj | zapečeno, | s srpom, s kljukastim križem, soljeno, močno | D |
razkosavanja prašiča, so skrbno očistili hrustljavo | zapečeno | kožo. Ob pečeni krvi je bila hrustljavo zapečena | D |
temnejše barve. Najboljše je, če je srednje | zapečeno. | Tako pride okus najbolje do izraza. | D |
toploto od spodaj in zgoraj in dobil enakomerno | zapečeno | skorjo. Vlahi so uporabljali pri svojem kuhanju | G |
drobnimi okrasnimi elementi, pa tudi čudovito " | zapečeno | " glazuro.Cena zamorčka je precej visoka, odvisna | G |
pik so se te trajno »zapekle« in prikazovale | zapečeno | sliko tudi takrat, ko bi moralo biti na zaslonu | P |
jo preizkusili še z nekoliko bolj »kaotično« | zapečeno | ploščo (velikosti 640 MB, 1388 datotek, od tega | P |
težave v praksi. Geslo za overjanje je fiksno, » | zapečeno« | v vmesnik, kar ni najbolj pametno.To pomeni | P |
podrobno zapisano v programski opremi ali globoko | zapečeno | v logiki integriranih vezij v našem računalniku | P |
odločite uživati kuhano zelenjavo, temeljito | zapečeno | meso in sadje, ki ga pred uživanjem olupite | P |
Ko zapiska, iz nje samo še vzamemo slastno | zapečeno | pico ali karkoli smo pač že dali vanjo.Umetna | P |
očistiti kar same, in sicer tako, da vso na stenah | zapečeno | maščobo dobesedno upepelijo.Ko vklopimo pirolitično | P |
celo kokoš, marinirano, hrustljavo po ptujsko | zapečeno« | in po polovični ceni Šest podjetij želi kupiti | P |
so po nekaj minutah razmeroma mehka in dobijo | zapečeno | barvo.Predenem jih na topel krožnik, potem pa | P |
ogljikovi hidrati (bela moka, riž itd.), močno | zapečeno | pa dimljeno meso...Zato velja zmernost. | P |
izpraznitve črevesja, kadar je blato kepasto ali | zapečeno. | Glavne vzroke za nastanek zaprtja gre iskati | P |
harmonije. Meso je bilo vrhunsko, mehko in lepo | zapečeno, | omaka polna in jasna, z dodatkom posušenega | P |
Vonj prezrelega ananasa in melon se meša z | zapečeno | karamelo, ingverjem, limonsko travo in rumenim | P |
završi v bližini mojih ušes, ko zagriznem v sveže | zapečeno | "zapiekanko", topli sendvič izpod žara s sirom | P |
najljubšega ‐ kilogramsko belo štruco, ravno prav | zapečeno, | hrustljavo, opojno dišečo.Polovica je zadostuje | P |
spremstvu imajo več (kot drugje): škampi so z | zapečeno | parmezanovo kremo, jelenove marinirane rezine | P |
slovitih rezin. »Blejska kremšnita ima zlato | zapečeno | testeno podlogo, narejeno z maslom in ne z margarino | P |
pečici na 175 stopinj Celzija, da je zlato rjavo | zapečeno. | Pustimo, da se ohladi. | P |
domačim kruhom in posebnimi ocvirki s hrustljavo | zapečeno | kožo. Čez vse se kajpak prileže še požirek domačega | P |
cvrejo na masti in tako dobijo lepo rumenkasto | zapečeno | skorjo.K žgancem se prilega rdeča pesa ali rdeče | P |
vročem maslu, dodamo zmleto meso, in ko je dobro | zapečeno, | še paradižnikov pire, cimet, prepražene bučne | P |
je še za silo uporabno, seveda prekuhano ali | zapečeno, | če se dviguje od dna ali celo plava, pa je dobro | P |
fiziki). Še njegov nasvet za tiste, ki imajo radi | zapečeno | hrano: po nadzorovanem kuhanju v vodi je treba | P |
opeklin na koži in preverjanju, ali je rdeče meso | zapečeno. | A ima tudi prednosti: izsledki raziskav kažejo | P |
smetano na koncu, seveda vse skupaj hrustljavo | zapečeno! | Kako ne bi imela veščine, če pa imam doma same | P |
datljevo kremo, makom in oreščki, ki je bilo nežno | zapečeno | in kot da ni dovolj sladkega, je bila na krožniku | P |
prihodnje leto bodo spekli desetmilijonto Zlato | zapečeno | listnato testo, premazano z vaniljevo kremo | P |
popecite čim bolj pisano papriko. Spet želimo | zapečeno | skorjo in sočno, skoraj surovo sredico.Postavite | P |
potanca. To je ajdova pogača s hrustljavo | zapečeno | skorjo, ki jo je gospodinja spekla samo enkrat | P |
posodo ter obračamo kose. Ko je meso dobro | zapečeno | in prepojeno z začimbnimi okusi, površina pa | P |
želeli. Nato postrv na vročem olju hrustljavo | zapečeno | na obeh straneh.Ko je pečena, ji dodamo nekaj | P |
20 minut pri 180‐200 stopinjah C, da je lepo | zapečeno. | MLINČEVKA: | P |
Pečemo pri 180 stopinjah C, dokler ni lepo | zapečeno. | Postrežemo takoj, zraven prija zelena solata | P |
papir in grah ali fižol. Če testo ni dovolj | zapečeno, | ga pečemo še 10 minut. Nadev: Gladko razmešamo | P |
- Zakaj ne drži, da mora biti meso močno | zapečeno, | da ne vsebuje za zdravje nevarnih snovi? | P |
povzročijo rakava obolenja. Bolj ko je meso temno | zapečeno, | slabše je.Še več teh snovi nastane pri peki | P |
Ljudje zmotno mislijo, da mora biti meso zelo | zapečeno, | da je varno, kar ni res.Meso je varno za zdravje | P |
zložiš v posodice. Nekateri imajo radi bolj | zapečeno, | temnejšo smetano, drugi svetlejšo, ki jo manj | P |
aspekte “konca sveta” ‐ splete v pikantno, dobro | zapečeno | zgodbo, ob kateri bodo obnemeli celo tisti, | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |