nova beseda iz Slovenije

zapečeno (58)


kruh poročevalskega poklica, pogosto ovsen in z      zapečeno      skorjo, tudi zategadelj se je nisem lotil z  A
kosmiči sira posutih vampov, izbral si je najbolj      zapečeno      žemljo in začel zadovoljno jesti. Iznenada  A
ROM BIOS avtorsko zaščiten. Vrstice s kodo,      zapečeno      v samo bralni pomnilnik so bile zaščitene z  A
manjkati tudi dve žlici ruma!); vse skupaj je lepo      zapečeno      in osveženo s kuhanim sadjem.Prava prekmurska  D
Nadrealistično garderobo, »sešito« iz testa za kruh in      zapečeno      do zlatorjave popolnosti, je ustvaril kralj  D
dolgodlaki lovski pes ptičar, 28. slano in trdo      zapečeno      pecivo, 30. odjemnik toka pri tramvaju ali trolejbusu  D
mesojedce. Povsod se dobijo somse, v listnato testo      zapečeno      meso; mantiji, nekakšni tortelini z mesom, pa  D
račka videti kakor tista prava - s hrustljavo      zapečeno      kožico, v resnici pa je narejena iz prekajenega  D
psevdonim), v nekem trenutku zazdelo, da bi na CD      zapečeno      glasbeno kompilacijo Borghesije prodal za deset  D
psevdonim), v nekem trenutku zazdelo, da bi na CD      zapečeno      glasbeno kompilacijo Borghesije prodal za deset  D
priljubljene jedi pa so brik, to je posebno      zapečeno      testo, polnjeno z jajcem, tunino ali špinačo  D
obaro, pečenke, pražen krompir s skorjico in      zapečeno      čebulo, na zaseko in žolco, postrežejo pa tudi  D
na posebnem ražnju, s katerega ga, ko postane      zapečeno      in hrustljavo, režejo v tankih rezinah.V Turčiji  D
Kakšno občino hočete? Belo, črno, s semeni, malo      zapečeno,      bolj zapečeno, s srpom, s kljukastim križem  D
Belo, črno, s semeni, malo zapečeno, bolj      zapečeno,      s srpom, s kljukastim križem, soljeno, močno  D
razkosavanja prašiča, so skrbno očistili hrustljavo      zapečeno      kožo. Ob pečeni krvi je bila hrustljavo zapečena  D
temnejše barve. Najboljše je, če je srednje      zapečeno.     Tako pride okus najbolje do izraza.   D
toploto od spodaj in zgoraj in dobil enakomerno      zapečeno      skorjo. Vlahi so uporabljali pri svojem kuhanju  G
drobnimi okrasnimi elementi, pa tudi čudovito "      zapečeno      " glazuro.Cena zamorčka je precej visoka, odvisna  G
pik so se te trajno »zapekle« in prikazovale      zapečeno      sliko tudi takrat, ko bi moralo biti na zaslonu  P
jo preizkusili še z nekoliko bolj »kaotično«      zapečeno      ploščo (velikosti 640 MB, 1388 datotek, od tega  P
težave v praksi. Geslo za overjanje je fiksno, »     zapečeno«      v vmesnik, kar ni najbolj pametno.To pomeni  P
podrobno zapisano v programski opremi ali globoko      zapečeno      v logiki integriranih vezij v našem računalniku  P
odločite uživati kuhano zelenjavo, temeljito      zapečeno      meso in sadje, ki ga pred uživanjem olupite  P
Ko zapiska, iz nje samo še vzamemo slastno      zapečeno      pico ali karkoli smo pač že dali vanjo.Umetna  P
očistiti kar same, in sicer tako, da vso na stenah      zapečeno      maščobo dobesedno upepelijo.Ko vklopimo pirolitično  P
celo kokoš, marinirano, hrustljavo po ptujsko      zapečeno«      in po polovični ceni Šest podjetij želi kupiti  P
so po nekaj minutah razmeroma mehka in dobijo      zapečeno      barvo.Predenem jih na topel krožnik, potem pa  P
ogljikovi hidrati (bela moka, riž itd.), močno      zapečeno      pa dimljeno meso...Zato velja zmernost.  P
izpraznitve črevesja, kadar je blato kepasto ali      zapečeno.     Glavne vzroke za nastanek zaprtja gre iskati  P
harmonije. Meso je bilo vrhunsko, mehko in lepo      zapečeno,      omaka polna in jasna, z dodatkom posušenega  P
Vonj prezrelega ananasa in melon se meša z      zapečeno      karamelo, ingverjem, limonsko travo in rumenim  P
završi v bližini mojih ušes, ko zagriznem v sveže      zapečeno      "zapiekanko", topli sendvič izpod žara s sirom  P
najljubšega ‐ kilogramsko belo štruco, ravno prav      zapečeno,      hrustljavo, opojno dišečo.Polovica je zadostuje  P
spremstvu imajo več (kot drugje): škampi so z      zapečeno      parmezanovo kremo, jelenove marinirane rezine  P
slovitih rezin. »Blejska kremšnita ima zlato      zapečeno      testeno podlogo, narejeno z maslom in ne z margarino  P
pečici na 175 stopinj Celzija, da je zlato rjavo      zapečeno.     Pustimo, da se ohladi.  P
domačim kruhom in posebnimi ocvirki s hrustljavo      zapečeno      kožo. Čez vse se kajpak prileže še požirek domačega  P
cvrejo na masti in tako dobijo lepo rumenkasto      zapečeno      skorjo.K žgancem se prilega rdeča pesa ali rdeče  P
vročem maslu, dodamo zmleto meso, in ko je dobro      zapečeno,      še paradižnikov pire, cimet, prepražene bučne  P
je še za silo uporabno, seveda prekuhano ali      zapečeno,      če se dviguje od dna ali celo plava, pa je dobro  P
fiziki). Še njegov nasvet za tiste, ki imajo radi      zapečeno      hrano: po nadzorovanem kuhanju v vodi je treba  P
opeklin na koži in preverjanju, ali je rdeče meso      zapečeno.     A ima tudi prednosti: izsledki raziskav kažejo  P
smetano na koncu, seveda vse skupaj hrustljavo      zapečeno!     Kako ne bi imela veščine, če pa imam doma same  P
datljevo kremo, makom in oreščki, ki je bilo nežno      zapečeno      in kot da ni dovolj sladkega, je bila na krožniku  P
prihodnje leto bodo spekli desetmilijonto Zlato      zapečeno      listnato testo, premazano z vaniljevo kremo  P
popecite čim bolj pisano papriko. Spet želimo      zapečeno      skorjo in sočno, skoraj surovo sredico.Postavite  P
potanca. To je ajdova pogača s hrustljavo      zapečeno      skorjo, ki jo je gospodinja spekla samo enkrat  P
posodo ter obračamo kose. Ko je meso dobro      zapečeno      in prepojeno z začimbnimi okusi, površina pa  P
želeli. Nato postrv na vročem olju hrustljavo      zapečeno      na obeh straneh.Ko je pečena, ji dodamo nekaj  P
20 minut pri 180‐200 stopinjah C, da je lepo      zapečeno.      MLINČEVKA:   P
Pečemo pri 180 stopinjah C, dokler ni lepo      zapečeno.     Postrežemo takoj, zraven prija zelena solata  P
papir in grah ali fižol. Če testo ni dovolj      zapečeno,      ga pečemo še 10 minut. Nadev: Gladko razmešamo  P
- Zakaj ne drži, da mora biti meso močno      zapečeno,      da ne vsebuje za zdravje nevarnih snovi?   P
povzročijo rakava obolenja. Bolj ko je meso temno      zapečeno,      slabše je.Še več teh snovi nastane pri peki  P
Ljudje zmotno mislijo, da mora biti meso zelo      zapečeno,      da je varno, kar ni res.Meso je varno za zdravje  P
zložiš v posodice. Nekateri imajo radi bolj      zapečeno,      temnejšo smetano, drugi svetlejšo, ki jo manj  P
aspekte “konca sveta” ‐ splete v pikantno, dobro      zapečeno      zgodbo, ob kateri bodo obnemeli celo tisti,  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA