nova beseda iz Slovenije

koromač (51)


utapljajo v vodenem maslu. Pod kamnom se trè      koromač      in raztaplja v negibni žegi sladkobni vonj.  A
družabni prostor, 24. zdravilna začimbna rastlina,      koromač,      25. priprava za kajenje, 26. srebrno bela kovina  D
organizacije istospolno usmerjenih na obisku      Koromač      za SLS Ljubljana -  D
člani družbe in ne drugorazredni državljani, za      koromač      pa so se odločili, ker so v času inkvizicije  D
Je pa darilo povezano z ognjem in dimom.      Koromač      so v srednjem veku uporabljali pri zažigu homoseksualcev  D
monogamna zveza z zaobljubo spolne zvestobe.      Koromač      za Janeza Podobnika Mitja Blažič in Viki Kern  D
Podobniku predala pleteno košaro, v kateri je bil      koromač.     Zakaj koromač?  D
pleteno košaro, v kateri je bil koromač. Zakaj      koromač?     »Koromač je rastlina,« razlaga mag. Tatjana Greif  D
Zakaj koromač? »     Koromač      je rastlina,« razlaga mag. Tatjana Greif, »ki  D
grmade, ko so zažigali homoseksualce.« Ker ima      koromač      lep vonj, je omilil smrad po zažganem človeškem  D
nočeh je vzpon nanj najlepši, takrat cveti divji      koromač      in zrak je poln njegovega sladkobnega vonja  D
mandarine, grenivke, paprika, brokoli, krompir,      koromač,      peteršilj, kislo zelje, torej živila, bogata  D
Secondi      Koromač.     Koromač je povsod, pravim.  D
Koromač.      Koromač      je povsod, pravim.V košarah v recepciji, na  D
tašča. Najprej na malo oljčnega olja porjavimo      koromač      in česen, veliko česna, pravzaprav ...« Rogersova  D
je zelo vznemirljivo. Gobe so, artičoke so,      koromač,      jesenska in zimska zelenjava.Vse to se lepo  D
katero so vmešali suhi grah, čičeriko, fižol,      koromač,      krompir, korenje ter veliko česna.Seveda so  D
kivi, špinačo, radič, buče in bučke, solato,      koromač      in korenje.Solate in zelenjava naj bi bile po  D
trte refoška, na vrtu posadili lovor, šetraj,      koromač,      rožmarin, šparglje in s tem - kot je povedala  D
olja (bučke, paprika, šampinjoni, paradižnik,      koromač,      cvetača, brokoli).Zraven pojemo 150 g solate  P
rastlina. Pri nas je znan tudi pod imenoma koprc,      koromač      ali "fenikelj" in je kulinarična značilnost  P
se iz minute v minuto razvija (med, akacija,      koromač,      limonina trava, zažgana karamela).V ustih je  P
in začimb. Za skok med zvezde poskrbi svež      koromač,      nežno pikanten in hrustljav.Odličen velik grisin  P
lepo ulegel na ne preveč ekstrakten in nasilen      koromač      (ki je včasih zelo agresiven).Ampak z destruktivno  P
Ribo je kuhar Gorazd Jarc položil na popečen      koromač,      ki jo je navzlic svoji ostrini in pikantnosti  P
drugačne oblike. Poglejmo na primer korenje in      koromač.     Lahko sta velika, neugledna kosa zelenjave kot  P
slastni mehkobi se je harmonija pikantnih arom (     koromač)      in sladke pregrešnosti (škampovi repki) kar  P
prijetno začinjena in že sama zelo okusna.      Koromač      je navzlic svoji moči ribi še pustil izraziti  P
nekaj zrni popra. Nato očistimo in narežemo še      koromač,      korenček in česen ter vse stresemo v juho.Kuhamo  P
in zelje, čebulo in česen, črno redkev, hren,      koromač      in bučo. Odpornost organizma krepi tudi uživanje  P
ali v zrnu), sok večje limone, papriko, manjši      koromač,      5 žlic hladno iztisnjenega olja, poper, sol  P
takoj splaknemo pod hladno vodo. Papriko in      koromač      očistimo in narežemo, pomelove krhlje olupimo  P
pomelove krhlje olupimo. Špagete, fižol, papriko,      koromač      in pomelove krhlje stresemo v skledo in pripravimo  P
*****      Koromač      Najbolj zaleže v presni obliki   P
treba odrekati naravnim vitaminom in mineralom.      Koromač      je kot zdravilo uporabljal že Hipokrat.Ni čudno  P
Nato dolijemo pol litra zelenjavne juhe in      koromač      kuhamo pri zmerni vročini še pet minut.Ko se  P
ohladi, dodamo limonin sok in kislo smetano.      Koromač      v omaki lahko ponudimo tako topel kot hladen  P
gorčico temeljito razmešamo. S prelivom prelijemo      koromač      in banano, dobro premešamo in solato za slabo  P
Brancinu odstranimo luske in ga filiramo.      Koromač      operemo, odstranimo umazanijo in liste ter ga  P
kolobarje. Na olivnem olju najprej popražimo      koromač,      dodamo artičoke in na koncu še klobaso.Vse skupaj  P
veliko svežega sadja in zelenjave. Črni ribez,      koromač,      paprika in zelje imajo veliko vitamina C, motovilec  P
koriander, kumina (rimska oziroma indijska) in      koromač.     V njih so eterična olja, ki ne izboljšajo le  P
solni žar od začetka. Meta, melisa, rožmarin,      koromač,      tropotec, peteršilj, kopriva, timijan, majaron  P
zelenjave, na primer zeleno, por, čebulo ali      koromač,      popražimo na olju in solimo, da se nekoliko  P
to je omleto iz jajc, ki ji dodamo nasekljan      koromač,      meliso ali cvetje akacije, ječmenko, to je jed  P
Sestavine: 1 rdeča paprika * 200 g očiščene buče * 1      koromač      (200 g ) * 5 do 6 vejic steblaste zelene * 200  P
narežemo: bučo in papriko narežemo na kockice,      koromač      na pramene, zelenina stebla na rezinice. Špinači  P
zrezki, da ga je komaj najti, je res škoda.      Koromač      je razkuhan do neprepoznavnosti, o okusu ni  P
z mnenjem omenjenih tovarišev. Kaj ima s tem      koromač,      sprašujete.Ah, nič, v obdobju inkvizicije, organizac  P
primerjati z ostudnim barbarizmom islama, so      koromač      metali na grmade, na katerih so se pri živem  P
stranka od nevladnih organizacij prislužila      koromač      in nazadnje le popustila ter privolila v osnutek  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA