nova beseda iz Slovenije
utapljajo v vodenem maslu. Pod kamnom se trè | koromač | in raztaplja v negibni žegi sladkobni vonj. | A |
družabni prostor, 24. zdravilna začimbna rastlina, | koromač, | 25. priprava za kajenje, 26. srebrno bela kovina | D |
organizacije istospolno usmerjenih na obisku | Koromač | za SLS Ljubljana - | D |
člani družbe in ne drugorazredni državljani, za | koromač | pa so se odločili, ker so v času inkvizicije | D |
Je pa darilo povezano z ognjem in dimom. | Koromač | so v srednjem veku uporabljali pri zažigu homoseksualcev | D |
monogamna zveza z zaobljubo spolne zvestobe. | Koromač | za Janeza Podobnika Mitja Blažič in Viki Kern | D |
Podobniku predala pleteno košaro, v kateri je bil | koromač. | Zakaj koromač? | D |
pleteno košaro, v kateri je bil koromač. Zakaj | koromač? | »Koromač je rastlina,« razlaga mag. Tatjana Greif | D |
Zakaj koromač? » | Koromač | je rastlina,« razlaga mag. Tatjana Greif, »ki | D |
grmade, ko so zažigali homoseksualce.« Ker ima | koromač | lep vonj, je omilil smrad po zažganem človeškem | D |
nočeh je vzpon nanj najlepši, takrat cveti divji | koromač | in zrak je poln njegovega sladkobnega vonja | D |
mandarine, grenivke, paprika, brokoli, krompir, | koromač, | peteršilj, kislo zelje, torej živila, bogata | D |
Secondi | Koromač. | Koromač je povsod, pravim. | D |
Koromač. | Koromač | je povsod, pravim.V košarah v recepciji, na | D |
tašča. Najprej na malo oljčnega olja porjavimo | koromač | in česen, veliko česna, pravzaprav ...« Rogersova | D |
je zelo vznemirljivo. Gobe so, artičoke so, | koromač, | jesenska in zimska zelenjava.Vse to se lepo | D |
katero so vmešali suhi grah, čičeriko, fižol, | koromač, | krompir, korenje ter veliko česna.Seveda so | D |
kivi, špinačo, radič, buče in bučke, solato, | koromač | in korenje.Solate in zelenjava naj bi bile po | D |
trte refoška, na vrtu posadili lovor, šetraj, | koromač, | rožmarin, šparglje in s tem - kot je povedala | D |
olja (bučke, paprika, šampinjoni, paradižnik, | koromač, | cvetača, brokoli).Zraven pojemo 150 g solate | P |
rastlina. Pri nas je znan tudi pod imenoma koprc, | koromač | ali "fenikelj" in je kulinarična značilnost | P |
se iz minute v minuto razvija (med, akacija, | koromač, | limonina trava, zažgana karamela).V ustih je | P |
in začimb. Za skok med zvezde poskrbi svež | koromač, | nežno pikanten in hrustljav.Odličen velik grisin | P |
lepo ulegel na ne preveč ekstrakten in nasilen | koromač | (ki je včasih zelo agresiven).Ampak z destruktivno | P |
Ribo je kuhar Gorazd Jarc položil na popečen | koromač, | ki jo je navzlic svoji ostrini in pikantnosti | P |
drugačne oblike. Poglejmo na primer korenje in | koromač. | Lahko sta velika, neugledna kosa zelenjave kot | P |
slastni mehkobi se je harmonija pikantnih arom ( | koromač) | in sladke pregrešnosti (škampovi repki) kar | P |
prijetno začinjena in že sama zelo okusna. | Koromač | je navzlic svoji moči ribi še pustil izraziti | P |
nekaj zrni popra. Nato očistimo in narežemo še | koromač, | korenček in česen ter vse stresemo v juho.Kuhamo | P |
in zelje, čebulo in česen, črno redkev, hren, | koromač | in bučo. Odpornost organizma krepi tudi uživanje | P |
ali v zrnu), sok večje limone, papriko, manjši | koromač, | 5 žlic hladno iztisnjenega olja, poper, sol | P |
takoj splaknemo pod hladno vodo. Papriko in | koromač | očistimo in narežemo, pomelove krhlje olupimo | P |
pomelove krhlje olupimo. Špagete, fižol, papriko, | koromač | in pomelove krhlje stresemo v skledo in pripravimo | P |
***** | Koromač | Najbolj zaleže v presni obliki | P |
treba odrekati naravnim vitaminom in mineralom. | Koromač | je kot zdravilo uporabljal že Hipokrat.Ni čudno | P |
Nato dolijemo pol litra zelenjavne juhe in | koromač | kuhamo pri zmerni vročini še pet minut.Ko se | P |
ohladi, dodamo limonin sok in kislo smetano. | Koromač | v omaki lahko ponudimo tako topel kot hladen | P |
gorčico temeljito razmešamo. S prelivom prelijemo | koromač | in banano, dobro premešamo in solato za slabo | P |
Brancinu odstranimo luske in ga filiramo. | Koromač | operemo, odstranimo umazanijo in liste ter ga | P |
kolobarje. Na olivnem olju najprej popražimo | koromač, | dodamo artičoke in na koncu še klobaso.Vse skupaj | P |
veliko svežega sadja in zelenjave. Črni ribez, | koromač, | paprika in zelje imajo veliko vitamina C, motovilec | P |
koriander, kumina (rimska oziroma indijska) in | koromač. | V njih so eterična olja, ki ne izboljšajo le | P |
solni žar od začetka. Meta, melisa, rožmarin, | koromač, | tropotec, peteršilj, kopriva, timijan, majaron | P |
zelenjave, na primer zeleno, por, čebulo ali | koromač, | popražimo na olju in solimo, da se nekoliko | P |
to je omleto iz jajc, ki ji dodamo nasekljan | koromač, | meliso ali cvetje akacije, ječmenko, to je jed | P |
Sestavine: 1 rdeča paprika * 200 g očiščene buče * 1 | koromač | (200 g ) * 5 do 6 vejic steblaste zelene * 200 | P |
narežemo: bučo in papriko narežemo na kockice, | koromač | na pramene, zelenina stebla na rezinice. Špinači | P |
zrezki, da ga je komaj najti, je res škoda. | Koromač | je razkuhan do neprepoznavnosti, o okusu ni | P |
z mnenjem omenjenih tovarišev. Kaj ima s tem | koromač, | sprašujete.Ah, nič, v obdobju inkvizicije, organizac | P |
primerjati z ostudnim barbarizmom islama, so | koromač | metali na grmade, na katerih so se pri živem | P |
stranka od nevladnih organizacij prislužila | koromač | in nazadnje le popustila ter privolila v osnutek | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |