nova beseda iz Slovenije

mocarele (86)


namaze, ves program skute ter poltrdega sira in      mocarele.      M. Š. OMV Istrabenz širi poslovanje v BiH  D
trikotnega sendviča v slinasta usta in so kosci      mocarele      in paradižnika popadali na tla na obleko, malomarno  D
je dal postaviti obrat za proizvodnjo bivolje      mocarele      v Aversanu. Za to četverico sta po naložbah  D
lepo gladko. En del je razdelila na kupčke      mocarele      za takojšnjo uporabo.Drugi del je z ljubeznijo  D
približno trikrat. Zaradi bruceloze pomanjkanje      mocarele?      V Neaplju so komaj razvozili smeti, pa so  D
menda že vpliva na prodajo znamenitega sira      mocarele,      mehkih, sočno-kiselkastih kroglic iz bivoljega  D
Mišo Renko Preplah zaradi      mocarele      Dioksin v "bivoličjem" mleku   D
Rim - Čeprav Italijani prisegajo, da brez      mocarele      ni življenja, bo morala Italija Evropi in svetu  D
drugače. Japonska in Koreja sta prepovedali uvoz      mocarele,      potem so dvignili glas še v Bruslju in opozorili  D
pomagajo pridelati več kot trideset tisoč ton      mocarele.     Manj kot polovico je pojedo Italijani sami, vse  D
so opravili preiskavo pri 132 pridelovalcih      mocarele,      dioksin pa da so odkrili samo pri devetih, vendar  D
je z vseh vetrov: solata caprese iz bivolje      mocarele,      tamarila, navadne rukole in praženih pinjol  D
Kaj bo vzel dedek? Dve kroglici      mocarele.     Torej ne bosta pekla torte.   G
sol in poper 125 g      mocarele      2 žlički rdečih poprovih zrn   P
tanek curek. Vsakemu dam v juho kolut, dva      mocarele      in jo malo popopram. Slastna je tudi tale jed  P
testeninah. Glavnina jedi so kombinacije testenin,      mocarele,      zelenjave, artičok in rib.Meso je le občasen  P
kruha ‐ sardele so primešali kar v testo. Pa      mocarele,      posebnega sira iz mleka vodnih bivolov, ki jih  P
predvsem pa elegantno omehčali žličniki iz      mocarele      in domačega mladega kozjega sira. Simčič, sivi  P
litrov paradižnikove omake in 350 kilogramov      mocarele.      Italijani so za užitke   P
nami odprte s smetano polnjene prave bivolje      mocarele.     Drugi del (pre)velikega kosa pa so pridali k  P
doživela posebno preobrazbo: namesto omenjene      mocarele      smo na krožnik dobili neki fabrikat, ki ga v  P
niso imeli nobene povezave z majcenim kosom      mocarele,      izdatno namočene v balzamični kis.Nekaj nam  P
krožnik je lepo presenetil. Nežna krema iz bivolje      mocarele      je bila osnova, na katero so položili koščke  P
jedem. Lunete (polnjene testenine s skuto iz      mocarele)      s špinačo in panceto (ni cene) so nas pustile  P
kefirja, nemastne kisle smetane, ricotte in      mocarele.      Zelenjava je ključnega pomena za vaš krvni tip  P
Potrebujemo: kilogramski kos rumene buče, 200 g      mocarele,      šopek peteršilja, 3 žlice limoninega soka, morsko  P
potresemo s celimi peteršiljevimi listki in koščki      mocarele.      Sadna krema s skuto   P
mocarelo Potrebujemo: kg fižola v zrnju, 250 g      mocarele,      žlico hladno iztisnjenega sezamovega ali osatnega  P
paradižnikom Potrebujemo : 2 večja jajčevca, 20 dag      mocarele,      sol, poper, baziliko, česen, 2 večja paradižnika  P
na desko in na sredino vsakega položimo nekaj      mocarele      in paradižnika.Začinimo z baziliko, drobno sesekljan  P
30 dag peresnikov, 45 dag paradižnika, 30 dag      mocarele      (male kroglice), 4 žlice olivnega olja, žlico  P
poleg tega: 250 g testenin za lazanjo, 250 g      mocarele,      100 g sveže naribanega parmezana ali trdega  P
riža (kuhanega 15 minut v slanem kropu), 400 g      mocarele,      150 g rdeče čebule, 100 g mladega boba; za bazilikin  P
oblikujemo posteljico iz riža. Nanjo položimo rezino      mocarele      in čez čebulne obročke.Okoli naložimo bob in  P
čebule, 8 majhnih jurčkov, 4 prekajene rezine      mocarele      po 100 g, lovorov list, vršiček rožmarina, sol  P
maščobe z obeh strani hitro popečemo rezine      mocarele      in jih umaknemo z ognja, še preden se začnejo  P
Na krožnik damo plast čebule, nanjo rezino      mocarele,      čez pa po dva jurčka z zelišči. Pokapljamo z  P
Potrebujemo (za štiri) : 4 artičoke, 3 hlebčke      mocarele      po 100 g, 4 paradižnike, 3 sesekljane liste  P
česen, različno pernato solato, 4 kroglice      mocarele.      Priprava : Paradižnik operemo in drobno seseklja  P
Uvodnik Obraz kot kos      mocarele?      Menda nas vsak dan »napade« približno petsto  P
ličila na obrazu so bila debela kot zajeten kos      mocarele.     Zahodno kulturo so obtožili, da namenja zunanjemu  P
4 mesnate paradižnike, velik mango, kroglico      mocarele      (125 g), sok pol pomaranče, 3 žlice belega vinskega  P
plasteh kot strešnike rezine paradižnika, manga in      mocarele.     Pokapljamo s prelivom in okrasimo z listki bazilike  P
štiri): 100 g zelene solate, 200 g radiča, 50 g      mocarele      ali tofuja, 300 g puranjega fileja, paradižnik  P
rukole, rdečo čebulo, 200 g majhnih kroglic      mocarele,      šopek bazilike, strok česna, žlico pinjol, 40  P
damo v veliko skledo in zmešamo. Kroglice      mocarele      odcedimo in rahlo primešamo solati.Za pesto  P
izpari. Nato čeznje položimo narezane rezine      mocarele.      Ponev pokrijemo in pečemo toliko časa, da se  P
uporabimo res dobro olivno olje, namesto navadne      mocarele      lahko damo bivoljo, in ne skoparimo s svežo  P
je nadel krepak pesto, paradižnik in rezino      mocarele.      Natakar je sicer ponujal argentinski kombo z  P
biftek na ratatuju, pesto, paradižnik in rezina      mocarele      smetanasta čokoladna pena z malinami   P
s pridihom poletja Zavitek špagetov, 20 dag      mocarele,      2 žlici masla, 2 žlici oljčnega olja, 30 črnih  P
paradižnika. Z rezinami paprike, paradižnika in      mocarele      (lahko tudi ovčjega ali kozjega sira), ter s  P
popečemo pod žarom v pečici. Nanje naložimo rezine      mocarele,      začinimo s soljo in poprom ter pod žarom do  P
okrasimo s svežimi listi bazilike. Namesto      mocarele      lahko vzamemo mlete orehe ali pinjole, jih zmešamo  P
Povrhu potrosimo krompir, ga obložimo z rezinami      mocarele      in pečemo 15 do 20 minut v pečici, dokler se  P
MLEKO NA POTENCO ŽE 30 GRAMOV SIRA      MOCARELE      POTEŠI PETINO VSAKODNEVNIH POTREB PO KALCIJU  P
njihovo krhkost. Že na primer 30 gramov sira      mocarele      zadovolji kar petino vsakodnevnih potreb po  P
uležanega rostbifa in zloženko iz melancan,      mocarele      in sveže bazilike Aljoša Jakončič se je zavedal  P
popekel, zraven pa ponudil zloženko iz melancan,      mocarele      in sveže bazilike ter znano grško kumarično  P
sesekljanega origana, sol, poper, 40 g pršuta, 80 g      mocarele,      nariban parmezan. Zrezke popečemo na obeh strane  P
avokado, trije mesnati paradižniki, trideset dag      mocarele,      par žlic čim boljšega oljčnega olja, sol, po  P
soka, tri žlice oljčnega olja, 125 gramov sira      mocarele,      dva posušena paradižnika, sol in poper.Namesto  P
posušena paradižnika, sol in poper. Namesto      mocarele      lahko uporabite tudi feta sir.V tem primeru  P
prileže solata iz mlade špinače, vodne kreše,      mocarele      in paradižnika TOFU S SOLATO   P
špinače, 125 gramov vodne kreše, 125 gramov      mocarele,      225 gramov češnjevcev, dveh žlic balzamičnega  P
24 plastenk negazirane vode, krožnik narezane      mocarele      z balzamičnim kisom, okrašen s češnjevcem in  P
piščančjega fileja + 40 g čebule + 200 g sira      mocarele      + ščep soli + žlica sončničnega olja za praženje  P
nekaj minut. To posujemo s polovično količino      mocarele,      ki jo naribamo ali narežemo na lističe.Vrh tega  P
vrhu pa še enkrat plast bučk in drugo polovico      mocarele.     Vse skupaj zalijemo z mešanico iz kisle smetane  P
Vsak kos v obliki srca okrasimo še s srčkom iz      mocarele,      ki ga izrežemo z nožem ali izsekovalcem za pecivo  P
mlete krušne drobtinice, ter sredico: koščke      mocarele      ali drugega mehkejšega sira. Sledi kiparski  P
naredimo še vdolbinico in vanjo položimo košček      mocarele.     Zajamemo še drugo žlico riža in sir pokrijemo  P
Sestavine: 120 g dimljenega tofuja * 125 g      mocarele      * 1 paradižnik * 15 listov rukole * 4 kosi polnozrnatega  P
paradižniki, vloženimi v olje, in z rezinami      mocarele.     V tem primeru kruhkov ne namažemo z gorčico,  P
40 g pinjol (ali sončničnih semen) * 250 g      mocarele      * 400 g paradižnikov * 6 vloženih artičokinih  P
paradižnike, 2 papriki, veliko čebulo, 10 dag      mocarele,      2 para hrenovk, 15 lističev bazilike, olje in  P
drobnih paradižnikov, kozarček črnih oliv, 15 dag      mocarele,      konzervo tunine (15 ‐ 20 dag). Najprej pristavimo  P
poper * 6 paradižnikov (sorte pelati) * 375 g      mocarele.      Priprava: Zmešamo moko, naribani parmezan  P
jajci. Na vrh naložimo rezine paradižnika in      mocarele.      Pogači pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah  P
paradižnike, 2 papriki, veliko čebulo, 10 dag      mocarele,      2 para hrenovk, 15 lističev bazilike, olje in  P
Mocarelin sendvič (SLIKA: Dieta prigrizek) 30 g      mocarele      in 1 majhen paradižnik (60 g) narežemo na rezine  P
stebli rukole, 3 rezinami salame ter rezinami      mocarele      in paradižnika.Pokrijemo z drugo polovico opečenca  P
skuto. Večerja: solata iz krompirja in      mocarele      1 porcija vsebuje 300 kalorij   P
krompirja + 2 paradižnika (češnjevec) + 40 g      mocarele      + 1 žlička vinskega kisa (belega) + sol  P
bo spet plast bešamelne omake, sledijo rezine      mocarele,      vse skupaj pa potresemo s parmezanom.Pečemo  P
Predjed -Sestavine: 100 g      mocarele      + 150 g dimljenega sira + 1 čebula + 1 večja  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA