nova beseda iz Slovenije
namaze, ves program skute ter poltrdega sira in | mocarele. | M. Š. OMV Istrabenz širi poslovanje v BiH | D |
trikotnega sendviča v slinasta usta in so kosci | mocarele | in paradižnika popadali na tla na obleko, malomarno | D |
je dal postaviti obrat za proizvodnjo bivolje | mocarele | v Aversanu. Za to četverico sta po naložbah | D |
lepo gladko. En del je razdelila na kupčke | mocarele | za takojšnjo uporabo.Drugi del je z ljubeznijo | D |
približno trikrat. Zaradi bruceloze pomanjkanje | mocarele? | V Neaplju so komaj razvozili smeti, pa so | D |
menda že vpliva na prodajo znamenitega sira | mocarele, | mehkih, sočno-kiselkastih kroglic iz bivoljega | D |
Mišo Renko Preplah zaradi | mocarele | Dioksin v "bivoličjem" mleku | D |
Rim - Čeprav Italijani prisegajo, da brez | mocarele | ni življenja, bo morala Italija Evropi in svetu | D |
drugače. Japonska in Koreja sta prepovedali uvoz | mocarele, | potem so dvignili glas še v Bruslju in opozorili | D |
pomagajo pridelati več kot trideset tisoč ton | mocarele. | Manj kot polovico je pojedo Italijani sami, vse | D |
so opravili preiskavo pri 132 pridelovalcih | mocarele, | dioksin pa da so odkrili samo pri devetih, vendar | D |
je z vseh vetrov: solata caprese iz bivolje | mocarele, | tamarila, navadne rukole in praženih pinjol | D |
Kaj bo vzel dedek? Dve kroglici | mocarele. | Torej ne bosta pekla torte. | G |
sol in poper 125 g | mocarele | 2 žlički rdečih poprovih zrn | P |
tanek curek. Vsakemu dam v juho kolut, dva | mocarele | in jo malo popopram. Slastna je tudi tale jed | P |
testeninah. Glavnina jedi so kombinacije testenin, | mocarele, | zelenjave, artičok in rib.Meso je le občasen | P |
kruha ‐ sardele so primešali kar v testo. Pa | mocarele, | posebnega sira iz mleka vodnih bivolov, ki jih | P |
predvsem pa elegantno omehčali žličniki iz | mocarele | in domačega mladega kozjega sira. Simčič, sivi | P |
litrov paradižnikove omake in 350 kilogramov | mocarele. | Italijani so za užitke | P |
nami odprte s smetano polnjene prave bivolje | mocarele. | Drugi del (pre)velikega kosa pa so pridali k | P |
doživela posebno preobrazbo: namesto omenjene | mocarele | smo na krožnik dobili neki fabrikat, ki ga v | P |
niso imeli nobene povezave z majcenim kosom | mocarele, | izdatno namočene v balzamični kis.Nekaj nam | P |
krožnik je lepo presenetil. Nežna krema iz bivolje | mocarele | je bila osnova, na katero so položili koščke | P |
jedem. Lunete (polnjene testenine s skuto iz | mocarele) | s špinačo in panceto (ni cene) so nas pustile | P |
kefirja, nemastne kisle smetane, ricotte in | mocarele. | Zelenjava je ključnega pomena za vaš krvni tip | P |
Potrebujemo: kilogramski kos rumene buče, 200 g | mocarele, | šopek peteršilja, 3 žlice limoninega soka, morsko | P |
potresemo s celimi peteršiljevimi listki in koščki | mocarele. | Sadna krema s skuto | P |
mocarelo Potrebujemo: kg fižola v zrnju, 250 g | mocarele, | žlico hladno iztisnjenega sezamovega ali osatnega | P |
paradižnikom Potrebujemo : 2 večja jajčevca, 20 dag | mocarele, | sol, poper, baziliko, česen, 2 večja paradižnika | P |
na desko in na sredino vsakega položimo nekaj | mocarele | in paradižnika.Začinimo z baziliko, drobno sesekljan | P |
30 dag peresnikov, 45 dag paradižnika, 30 dag | mocarele | (male kroglice), 4 žlice olivnega olja, žlico | P |
poleg tega: 250 g testenin za lazanjo, 250 g | mocarele, | 100 g sveže naribanega parmezana ali trdega | P |
riža (kuhanega 15 minut v slanem kropu), 400 g | mocarele, | 150 g rdeče čebule, 100 g mladega boba; za bazilikin | P |
oblikujemo posteljico iz riža. Nanjo položimo rezino | mocarele | in čez čebulne obročke.Okoli naložimo bob in | P |
čebule, 8 majhnih jurčkov, 4 prekajene rezine | mocarele | po 100 g, lovorov list, vršiček rožmarina, sol | P |
maščobe z obeh strani hitro popečemo rezine | mocarele | in jih umaknemo z ognja, še preden se začnejo | P |
Na krožnik damo plast čebule, nanjo rezino | mocarele, | čez pa po dva jurčka z zelišči. Pokapljamo z | P |
Potrebujemo (za štiri) : 4 artičoke, 3 hlebčke | mocarele | po 100 g, 4 paradižnike, 3 sesekljane liste | P |
česen, različno pernato solato, 4 kroglice | mocarele. | Priprava : Paradižnik operemo in drobno seseklja | P |
Uvodnik Obraz kot kos | mocarele? | Menda nas vsak dan »napade« približno petsto | P |
ličila na obrazu so bila debela kot zajeten kos | mocarele. | Zahodno kulturo so obtožili, da namenja zunanjemu | P |
4 mesnate paradižnike, velik mango, kroglico | mocarele | (125 g), sok pol pomaranče, 3 žlice belega vinskega | P |
plasteh kot strešnike rezine paradižnika, manga in | mocarele. | Pokapljamo s prelivom in okrasimo z listki bazilike | P |
štiri): 100 g zelene solate, 200 g radiča, 50 g | mocarele | ali tofuja, 300 g puranjega fileja, paradižnik | P |
rukole, rdečo čebulo, 200 g majhnih kroglic | mocarele, | šopek bazilike, strok česna, žlico pinjol, 40 | P |
damo v veliko skledo in zmešamo. Kroglice | mocarele | odcedimo in rahlo primešamo solati.Za pesto | P |
izpari. Nato čeznje položimo narezane rezine | mocarele. | Ponev pokrijemo in pečemo toliko časa, da se | P |
uporabimo res dobro olivno olje, namesto navadne | mocarele | lahko damo bivoljo, in ne skoparimo s svežo | P |
je nadel krepak pesto, paradižnik in rezino | mocarele. | Natakar je sicer ponujal argentinski kombo z | P |
biftek na ratatuju, pesto, paradižnik in rezina | mocarele | smetanasta čokoladna pena z malinami | P |
s pridihom poletja Zavitek špagetov, 20 dag | mocarele, | 2 žlici masla, 2 žlici oljčnega olja, 30 črnih | P |
paradižnika. Z rezinami paprike, paradižnika in | mocarele | (lahko tudi ovčjega ali kozjega sira), ter s | P |
popečemo pod žarom v pečici. Nanje naložimo rezine | mocarele, | začinimo s soljo in poprom ter pod žarom do | P |
okrasimo s svežimi listi bazilike. Namesto | mocarele | lahko vzamemo mlete orehe ali pinjole, jih zmešamo | P |
Povrhu potrosimo krompir, ga obložimo z rezinami | mocarele | in pečemo 15 do 20 minut v pečici, dokler se | P |
MLEKO NA POTENCO ŽE 30 GRAMOV SIRA | MOCARELE | POTEŠI PETINO VSAKODNEVNIH POTREB PO KALCIJU | P |
njihovo krhkost. Že na primer 30 gramov sira | mocarele | zadovolji kar petino vsakodnevnih potreb po | P |
uležanega rostbifa in zloženko iz melancan, | mocarele | in sveže bazilike Aljoša Jakončič se je zavedal | P |
popekel, zraven pa ponudil zloženko iz melancan, | mocarele | in sveže bazilike ter znano grško kumarično | P |
sesekljanega origana, sol, poper, 40 g pršuta, 80 g | mocarele, | nariban parmezan. Zrezke popečemo na obeh strane | P |
avokado, trije mesnati paradižniki, trideset dag | mocarele, | par žlic čim boljšega oljčnega olja, sol, po | P |
soka, tri žlice oljčnega olja, 125 gramov sira | mocarele, | dva posušena paradižnika, sol in poper.Namesto | P |
posušena paradižnika, sol in poper. Namesto | mocarele | lahko uporabite tudi feta sir.V tem primeru | P |
prileže solata iz mlade špinače, vodne kreše, | mocarele | in paradižnika TOFU S SOLATO | P |
špinače, 125 gramov vodne kreše, 125 gramov | mocarele, | 225 gramov češnjevcev, dveh žlic balzamičnega | P |
24 plastenk negazirane vode, krožnik narezane | mocarele | z balzamičnim kisom, okrašen s češnjevcem in | P |
piščančjega fileja + 40 g čebule + 200 g sira | mocarele | + ščep soli + žlica sončničnega olja za praženje | P |
nekaj minut. To posujemo s polovično količino | mocarele, | ki jo naribamo ali narežemo na lističe.Vrh tega | P |
vrhu pa še enkrat plast bučk in drugo polovico | mocarele. | Vse skupaj zalijemo z mešanico iz kisle smetane | P |
Vsak kos v obliki srca okrasimo še s srčkom iz | mocarele, | ki ga izrežemo z nožem ali izsekovalcem za pecivo | P |
mlete krušne drobtinice, ter sredico: koščke | mocarele | ali drugega mehkejšega sira. Sledi kiparski | P |
naredimo še vdolbinico in vanjo položimo košček | mocarele. | Zajamemo še drugo žlico riža in sir pokrijemo | P |
Sestavine: 120 g dimljenega tofuja * 125 g | mocarele | * 1 paradižnik * 15 listov rukole * 4 kosi polnozrnatega | P |
paradižniki, vloženimi v olje, in z rezinami | mocarele. | V tem primeru kruhkov ne namažemo z gorčico, | P |
40 g pinjol (ali sončničnih semen) * 250 g | mocarele | * 400 g paradižnikov * 6 vloženih artičokinih | P |
paradižnike, 2 papriki, veliko čebulo, 10 dag | mocarele, | 2 para hrenovk, 15 lističev bazilike, olje in | P |
drobnih paradižnikov, kozarček črnih oliv, 15 dag | mocarele, | konzervo tunine (15 ‐ 20 dag). Najprej pristavimo | P |
poper * 6 paradižnikov (sorte pelati) * 375 g | mocarele. | Priprava: Zmešamo moko, naribani parmezan | P |
jajci. Na vrh naložimo rezine paradižnika in | mocarele. | Pogači pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah | P |
paradižnike, 2 papriki, veliko čebulo, 10 dag | mocarele, | 2 para hrenovk, 15 lističev bazilike, olje in | P |
Mocarelin sendvič (SLIKA: Dieta prigrizek) 30 g | mocarele | in 1 majhen paradižnik (60 g) narežemo na rezine | P |
stebli rukole, 3 rezinami salame ter rezinami | mocarele | in paradižnika.Pokrijemo z drugo polovico opečenca | P |
skuto. Večerja: solata iz krompirja in | mocarele | 1 porcija vsebuje 300 kalorij | P |
krompirja + 2 paradižnika (češnjevec) + 40 g | mocarele | + 1 žlička vinskega kisa (belega) + sol | P |
bo spet plast bešamelne omake, sledijo rezine | mocarele, | vse skupaj pa potresemo s parmezanom.Pečemo | P |
Predjed -Sestavine: 100 g | mocarele | + 150 g dimljenega sira + 1 čebula + 1 večja | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |