nova beseda iz Slovenije

peteršilj (201-300)


Baker Streetu 10 znašle lupine pomaranče in kaj      peteršilj      dela na maslu. Ne odkrivajo se vse detektivke  P
preostalim mlekom vmešamo v riž, da postane kremast.      Peteršilj      operemo, grobo sesekljamo in potresemo po rižu  P
Premešamo in juho solimo.      Peteršilj      operemo in drobno sesekljamo.Hkrati s smetano  P
in zabelimo z oljem. Operemo in sesekljamo še      peteršilj      in ga potresemo po soji v zelenjavi, ko je ta  P
položimo na krožnike. Česen olupimo in pretlačimo,      peteršilj      pa operemo in sesekljamo. Oboje namažemo po  P
ječmenove kaše, 2 korenčka, manjši gomolj zelene,      peteršilj,      majhno čebulo, česen, sol, poper, 5 dag hamburške  P
Proti koncu kuhanja dodamo še drobno sesekljan      peteršilj.     Ko juho postrežemo, lahko po vrhu dodamo žlico  P
da kure tancajo jajca po tekočem traku, da je      peteršilj      neužiten in podobne nesmisle.Je hudo bizarno  P
postane mehak. Nato dodamo še sesekljan česen in      peteršilj.     Ponudimo kot predjed ali prilogo k mesni ali  P
Potrebujemo : 6 jajc, sveža zelišča (bazilika,      peteršilj,      drobnjak, majaron, timijan), olivno olje, 5  P
gorčice, limono, malo košarico mini paradižnika,      peteršilj,      sol, poper, timijan in belo vino. Priprava  P
odstavimo. Na koncu primešamo drobno sesekljan      peteršilj.     Serviramo še vroče in ponudimo s kislo smetano  P
operemo in narežemo na zelo tanke rezine.      Peteršilj      operemo in razrežemo, nato pa oboje stresemo  P
olje. Nato operemo in sesekljamo čemaž ali      peteršilj      ter krešo in ju vmešamo med kašo, tik preden  P
Potrebujemo: 12 dag gorgonzole, 5 dag sveže skute,      peteršilj,      portovec, drobnjak, 3 dag orehovih jedrc, sol  P
razdrobimo med prsti in jo primešamo skuti.      Peteršilj      operemo in ga grobo nasekljamo, primešamo skuti  P
dokler ne pripravimo nadeva. Za nadev oprhamo      peteršilj,      ga osušimo in odrežemo debela stebla.V loncu  P
V loncu zavremo vodo in jo solimo, dodamo      peteršilj      in ga pustimo vreti minuto do dve, dokler ne  P
da ne postaneta rjava. Nato damo v skledo      peteršilj,      skuto, polovico sira in jajce, začinimo s soljo  P
zelenjavne osnove, limono, 5 dag parmezana, drobnjak,      peteršilj,      sol in poper. Priprava : Šampinjone operemo  P
arašidovega olja, 3 žlice orehovega olja, 2 limoni,      peteršilj,      olivno olje in 3 stroke česna. Priprava : Jurčke  P
limonin sok, sol, poper in drobno sesekljan      peteršilj.     Na krožnik damo rukolo, po vrhu potresemo z opečenimi  P
4 koščke sira zdenka, majhno čebulo, česen,      peteršilj,      sol, poper, feferone in 4 polnozrnate štručke  P
Dobro premešamo.      Peteršilj      operemo, čebulo in česen olupimo in vse skupaj  P
fižola, por, bučko, olje, sol, poper, česen,      peteršilj,      svež rožmarin, baziliko, med, kari, limono,  P
Pokrito naj stoji 10 minut. Primešajte sesekljan      peteršilj      in dobro začinite po okusu.Ponudite okrašeno  P
ščepec pimenta, 4 jušne žlice pšeničnega zdroba,      peteršilj,      olje, jajce in 1 l vode. Priprava : Na malo  P
paradižnika, česen, olivno olje, sol, poper,      peteršilj,      belo vino, drobtine in majhno čebulo. Priprava  P
hitro prepražimo, dodamo drobno sesekljan česen,      peteršilj,      malo belega vina in malo drobtin.Primešamo paradižni  P
omako, sol, belo vino, poper, baziliko, origano,      peteršilj,      česen, 3 jajca, 5 dag gorgonzole, olivno olje  P
soljo in poprom. Na koncu primešamo sesekljan      peteršilj.     Omako zgostimo z gustinom, ki smo ga razmešali  P
školjke, stročnice in nekatera zelenjava, denimo      peteršilj,      artičoke, brokoli.Pravo hranilno vrednost nam  P
jušne zelenjave (koleraba, zelena, por, korenje,      peteršilj)     , poper, peteršilj, sol, kumino, timijan in česen  P
koleraba, zelena, por, korenje, peteršilj), poper,      peteršilj,      sol, kumino, timijan in česen. Priprava: Peterši  P
okusu. Kuhamo toliko časa, da se krompir in      peteršilj      zmehčata.Juho zmešamo s paličnim mešalnikom  P
postrežemo, ji primešamo še drobno sesekljan      peteršilj.     Po želji lahko dodamo tudi malo kisle smetane  P
stročjega fižola, jušno osnovo, sol, poper,      peteršilj,      kislo smetano, timijan, česen, 4 žlice moke  P
vsebujejo največ vitamina C (več ga vsebuje samo      peteršilj)      pa tudi flavonoide, kapsaicin, karotenoide,  P
limeto, dcl belega vina, sol, poper, česen,      peteršilj,      šopek jušne zelenjave, olivno olje, 4 šopke  P
seme, arašidi, janež, kumina, sezamovo seme,      peteršilj,      jabolka, ananas. Strokovnjaki ugotavljajo korist  P
stresemo v skledo, dodamo mladi grah in solimo.      Peteršilj      operemo, grobo sesekljamo in ga hkrati z oljem  P
narežemo na večje kose, prav tako paradižnik.      Peteršilj      operemo in grobo narežemo.Pripravljeno zelenjavo  P
radikalov. Najpomembnejši viri so južno sadje, svež      peteršilj,      paradižnik, paprika, koleraba, šipek, robidnice  P
šparglje, špinačo, navadni in brstični ohrovt,      peteršilj,      pomaranče, melone, mango, papajo.Učinkujejo  P
osušimo in narežemo na tanke rezine. Operemo      peteršilj      in ga drobno sesekljamo.Ko je krompir že skoraj  P
špinače, večji šopek mešanih zelišč (bazilika,      peteršilj,      drobnjak), 2 žlici dijonske gorčice. Priprava  P
sol, bučno olje, limonin sok, balzamični kis,      peteršilj      in baziliko. Priprava: Puranji file solimo  P
Stresemo v skledo in operemo ter sesekljamo še      peteršilj      ali čemaž.Dodamo k zelenjavi in jo začinimo  P
so kivi, limone, pomaranče, ter paradižnik,      peteršilj,      paprika itd. še vedno najzanesljivejši dobavitelji  P
majoneze, sol, poper, olivno olje, baziliko, česen,      peteršilj      in žličko gorčice. Priprava: Krompir operemo  P
odstavimo in ji primešamo še drobno sesekljan      peteršilj.     Pustimo, da se ohladi.  P
jušne zelenjave (koleraba, zelena, por, korenje,      peteršilj)     , sol, beli poper, timijan, olivno olje, 2 pomaranči  P
nalistamo na čim tanjše rezine. Operemo in narežemo      peteršilj.     Zelenjavo nato stresemo v skledo, pokapamo z  P
mesa med kuhano pšenico. Operemo in narežemo      peteršilj      in ga obilno potresemo po pšenici. Dišavna  P
ribez, črno grozdje, breskve, zelenjava, zlasti      peteršilj,      brokoli, blitva, paprika, paradižnik, rumene  P
250 g rumene buče, morsko sol. Priprava:      Peteršilj      dobro operemo in osušimo na kuhinjski krpi.  P
narežemo na kose. Paradižnik razrežemo na četrtine,      peteršilj      pa grobo nasekljamo.Zelenjavo stresemo v mešalnik  P
olupimo ter narežemo na kose. Zelje in opran      peteršilj      grobo sesekljamo, nato pa zelenjavo stresemo  P
peteršilja, morsko sol. Priprava: Blitvo in      peteršilj      dobro operemo, narežemo na večje kose in jih  P
ploščo izklopimo in vmešamo opran in narezan      peteršilj      in kurkumo ter pustimo posodo na izklopljeni  P
prahu, zravnano žličko zeliščne soli. Priprava:      Peteršilj      operemo, osušimo in fino nasekljamo.Takoj ga  P
manjšo čebulo, majhen por, 25 dag šampinjonov,      peteršilj,      timijan, sol, poper, 4 dcl suhega belega vina  P
žlici krušnih drobtin, sol in poper. Priprava:      Peteršilj      operemo in otresemo do suhega.Lističe osmukamo  P
Vse grobo sesekljamo.      Peteršilj,      česen, kapre, inčune in kis zmeljemo s paličnim  P
Šalotki dušimo v olivnem olju, dodamo meto in      peteršilj,      meso, jajce, jajčni rumenjak, nasekljano žemljo  P
posodi in na njem zlato rjavo opečemo beluše.      Peteršilj      operemo in z njim okrasimo juho. A. S. ***  P
oziroma dokler se omaka rahlo ne zgosti. Vmešamo      peteršilj      in z omako prelijemo škampe. *****   P
minut dušimo por in šunko. Odstavimo in dodamo      peteršilj,      sir, smetano in gorčico.Začinimo s soljo in  P
100 g brusnične marmelade, 2 limoni in svež      peteršilj.      Priprava: Jajca stepemo z metlico za stepanje  P
kaše, čebulo, 50 g pečene slanine, sol, poper,      peteršilj      in masleno kocko za zgoščevanje. Priprava:  P
Priprava: Čebuli olupimo.      Peteršilj      operemo in otresemo do suhega, potrgamo lističe  P
odcedimo in nabodemo na naoljena nabodala.      Peteršilj      operemo, otresemo do suhega in grobo nasekljamo  P
muškatni orešček, ki sprošča ter odpravlja zavore.      Peteršilj,      koprc, redkvice in beluši delujejo na mehur  P
pridružujejo ananas, janež, kokosov oreh, klinčki,      peteršilj,      slive, rožmarin, prvak pa je ginko.Izvleček  P
grobo sesekljana orehova jedrca in sesekljan      peteršilj.      Presna cvetača   P
na čim tanjše rezine. Operemo še čemaž ali      peteršilj      in ga grobo sesekljamo. Oboje stresemo v skledo  P
Odstavimo in blago začinimo s soljo in poprom.      Peteršilj      in drobnjak oziroma baziliko operemo, sesekljamo  P
čebulo in česen pražimo na olju. Dodamo timijan,      peteršilj      in majaron.Začinimo s soljo in poprom.   P
čemaž v olju, opran in sesekljan drobnjak in      peteršilj      ter sol in kari.S paličnim mešalnikom razmešamo  P
in le kanček pikantnosti bosta poskrbela svež      peteršilj      in sveže mleta poprova mešanica.Ko solatko postavite  P
žlici limonovega soka, sol, poprova mešanica,      peteršilj.      *****   P
Zeli so po vašem okusu.      Peteršilj      je vedno prisoten, sam še raje sekljam koriander  P
moke, skodelice masla, 2 granatni jabolki,      peteršilj.      Orehova omaka: 60 g orehovih jedrc, 60 g oluplje  P
popra, muškatni orešek, velik lovorov list,      peteršilj,      sol, kis, oljčno olje. Za belo juho   P
popra, 2 stroka česna, lovorov list, sesekljan      peteršilj.     (Če ribe tehtajo okrog četrt kilograma, je potrebno  P
potegnemo kozico s štedilnika, dodamo sesekljan      peteršilj      in limonov sok.Postrežemo z belo polento.   P
čebulo in česen. Dodamo ribjo osnovo, vino,      peteršilj      in feferona ter solimo.Ko zavre, znižamo temperaturo  P
sesekljanega koriandra (če ga nimate, vzemite      peteršilj)     , 1 skodelica sočne paprike, narezane na trakove  P
kose piščanca in dodamo sesekljan koriander ali      peteršilj,      čebulo in papriko ter prilijemo pivo.Pečemo  P
z artičoko Potrebujemo: artičoke, sesekljan      peteršilj      in česen, belo vino, sol, poper, limonov sok  P
limonovim sokom, da ne počrnijo. Na olju popražite      peteršilj      s česnom, dodajte odcejene artičoke in dušite  P
dag soli, 1 strt strok česna, poper, sesekljan      peteršilj.     Za omako: 2 dag olja, dag sladkorja, 6 dag  P
krožnike in pokapamo s paprikovo vinagreto.      Peteršilj      operemo in do suhega otresemo.Listke drobno  P
ohladi. Medtem je v možnar natresel baziliko,      peteršilj      in ohlajene koščke krompirja ter jih s pripadajočim  P
šalotki, tri do štiri pehtranove listke in svež      peteršilj,      vse drobno nasekljano zmešamo ‐ in zmaga.Če  P
drobno nasekljanega česna, ščepec popra, svež      peteršilj      in namesto soli, navkljub Gorenjcem, pet drobno  P
strok česna, ščepec popra, pet kaper, svež      peteršilj.      *****   P
lešnikovim maslom, na koncu dodamo mocarelo, olive in      peteršilj.     Zmešamo in nemudoma postrežemo.   P
česna, ščepec majarona, in če je mogoče, še svež      peteršilj.      Vse osnovne sestavine so zdaj na kupu.  P
žemlja, 1 dcl mleka, 3 stroki česna, majaron,      peteršilj,      sol, poper, hren. *****   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA