nova beseda iz Slovenije

ohladi (301-400)


hišo pripravi, kar pomeni, da jo ogreje oziroma      ohladi      na želeno temperaturo. Lastnik je dobil sporočil  P
palici najprej izdelajo kroglico. Ko se ta malo      ohladi,      lahko nanjo v peči znova zajamejo maso.To pri  P
temperaturi, s čimer zagotovijo kakovost. Ko se      ohladi,      nanj nanesejo glazuro, nato pa vse skupaj še  P
da bi se ohladili. Mrzel zrak stanovanje res      ohladi,      a njegova relativna vlažnost pri segrevanju  P
hladnega zraka v vrt, zagotavljajo, da se prostor      ohladi      manj, kot bi se, če takšnih senčil ne bi bilo  P
s čimer zagotovijo večjo vpojnost. Ko se ta      ohladi,      nanj nanesejo glazuro in spet žgejo, tokrat  P
ta okna je značilno, da se notranja šipa zelo      ohladi,      ob neugodni kombinaciji temperature in vlažnosti  P
se poleti hitreje pregreje in pozimi hitreje      ohladi.     Vendar lahko to odpravimo z različnimi ukrepi  P
povpraševanje po njem skokovito naraste, brž ko se      ohladi.     Pretežno ga torej razumemo kot sezonsko pijačo  P
v konvektorsko enoto. V prenosniku se zrak      ohladi      s prej pripravljeno hladno mešanico in tak vstopa  P
prenosa toplote v napravi. Tako se podtalnica      ohladi      na primer na sedem stopinj Celzija, hladivo  P
ustvarjene temperature v prostorih. Hiša se ne      ohladi      in ne pregreje hitro. Je vaša hiša pasivna  P
metrov zemeljskega kolektorja. Zrak se v njem      ohladi      na približno 15 stopinj Celzija, potem pa se  P
ponoči pa se ob padcu temperature pod ničlo hitro      ohladi.     Zaradi izmeničnega dnevnega segrevanja in nočnega  P
in brisačo ovijte okoli glave, da se počasi      ohladi.     Vodo lahko uporabite večkrat.   P
fige v žepu in si je kupila čas, da se primer      ohladi?      Nenavadno je tudi, da skupina Orco ni protestirala  P
najbolj vroča juha ne poje, dokler se pač ne      ohladi.     Za primer lahko navedem konec oktobra in začetek  P
vlagateljev se lahko zaradi morebitne krize      ohladi.      Pri tem nam je lahko v pomoč izkušnja s Telekomom  P
od točke a do točke b, ali pa (hladilnik), da      ohladi      pijačo.Kupuje stvari, ki mu nekaj »pomenijo  P
lahko v času slovenskega predsedovanja tudi      ohladi,      za uvod k morebitnim prihodnjim nesporazumom  P
tekočo hladno vodo, kar razredči kemične snovi in      ohladi      poškodovano tkivo ter zmanjša okvaro tkiva.  P
ogljem. Počakajte, da povsem pogori in se      ohladi.     Ta pepel (malo ga ostane od kilograma oglja)  P
topla, ki prihaja iz telesa navzdol, pa se tam      ohladi.     Gre za zvijačo matere narave, da se kar najbolj  P
vročo predevamo v mešalnik, da se med mešanjem      ohladi,      nato pa ji dodamo mascarpone in pire iz pasijonke  P
ter rožmarina in timijana. File naj se malo      ohladi      kar v maščobi.Mrzle koščke solim, popram in  P
da bo meso ostalo zelo rožnato. Ko se malo      ohladi,      ji izrežite droben file, da se ga bo držala  P
uporabljali morsko vodo, ki se ob ogrevanju plina      ohladi      za kakih pet stopinj Celzija.Poleg tega bi se  P
bodo svoje železo kovali, dokler se povsem ne      ohladi.     Izjemni uspeh predhodnih delov Žage je producente  P
naročilu naslednjega vina vprašal, ali naj ga malce      ohladi.     Očitno so gostje njega navadili na določene   P
namene Specite 500 kilogramov testa, ko se      ohladi,      ga premažite s 300 kilogrami vaniljeve kreme  P
temperature in sončno vreme pozimi. »Navadno se marca      ohladi,      če je februar topel.Še pregovor pravi, da če  P
da v tebi kipi jeza, odidi iz prostora in se      ohladi,      ne pa da sprostiš napetost z udarcem.Udarec  P
kakršna ga še vedno dokaj pogosto preplavi, hitro      ohladi.     Poleg tega je galantnež, kakršnih v sodobni civilizac  P
beljake. Gospodinje navadno čakajo, da se malo      ohladi,      a če sneg damo v ohlajeno kremo, se škrob ne  P
obložen s pečenim listnatim testom. Ko se masa      ohladi,      jo premažemo s stepeno smetano, na vrh položimo  P
enkrat na dan temeljito prezračimo, naj se tudi      ohladi,      medtem je bolnik morda na kavču, naslanjaču  P
tudi večkrat na dan. »Tuš še zlasti prijetno      ohladi,      če se ne obrišemo, ampak pustimo, da se koža  P
ploščo izklopimo in počakamo, da se riž nekoliko      ohladi      in povsem omehča.V smetani razmešamo kari in  P
Premešamo in odstavimo. Šele ko se nekoliko      ohladi,      vmešamo sladko ali kislo smetano.Nato jo razmešamo  P
Testo zlato rumeno zapečemo. Pustimo, da se      ohladi.     Dimljenega lososa drobno sesekljamo ali zmešamo  P
popečenih filejih in pustimo nekaj časa, da se dobro      ohladi.     Špinačo operemo in liste dobro osušimo.   P
vročem olju na hitro opečemo in pustimo, da se      ohladi.      Na peki papir najprej namažemo suho sadje, premažemo  P
pustimo še nekaj časa v peki papirju, da se      ohladi.     Svinjsko ribico v ovoju iz suhega sadja ponudimo  P
v alufolijo in damo v hladilnik, da se dobro      ohladi.      Nadevane palačinke po mornarsko   P
dokler ne dobi rahlo rjavkaste barve. Ko se      ohladi,      jo zmeljemo v mlinčku in pripravimo, kot pripravljamo  P
Kuhan kostanj pretlačimo in pustimo, da se dobro      ohladi.      Ohlajenemu primešamo dve jajci, solimo in popramo  P
jetrca. Poberemo jih iz ponve in pustimo, da se      ohladi.     Jabolka olupimo in narežemo na kocke.   P
Primešamo jo masi. Počakamo, da se malo      ohladi.     Medtem stepemo sladko smetano in ji primešamo  P
Kremo vlijemo v kozarčke. Pustimo, da se čisto      ohladi,      in okrasimo s stepeno sladko smetano. Skutna  P
biskvit takoj položimo v model in pustimo, da se      ohladi.     Za kremo zmešamo puding z malo hladnega mleka  P
model, obložen z biskvitom. Počakamo, da se      ohladi      in strdi.Ohlajeno strnjenko narežemo in ponudimo  P
ji primešamo želatino. Stepamo, dokler se ne      ohladi.     Ohlajeni masi primešamo stepeno sladko smetano  P
Dodamo še rum. Počakamo, da se skoraj      ohladi.     Sladko smetano stepemo, ji primešamo nad soparo  P
pečici na 175 stopinj Celzija. Pustimo, da se      ohladi,      in z modelčki izrežemo razne oblike figuric  P
da je zlato rjavo zapečeno. Pustimo, da se      ohladi.     Čokolado nalomimo v skledo in postavimo na lonec  P
mešamo, da se raztopi. Počakamo, da se malo      ohladi.     Dodamo ji na sladkorju popražene grobo mlete  P
poduši, stresemo v skledo in pustimo, da se      ohladi.     Ohlajeno drobno premeljemo večkrat.   P
vode skuhamo sladkorni sirup in pustimo, da se      ohladi.     Nad soparo raztopimo čokolado.  P
stopinj Celzija približno pol ure. Počakamo, da se      ohladi.     Na ohlajeno krhko testo vlijemo čokoladno kremo  P
Pustimo, da se v pokriti posodi še nekoliko      ohladi,      potem pa jo zabelimo z oljem in ponudimo s kivijem  P
raztopi. Zlijemo v skledo, počakamo, da se malo      ohladi,      dodamo rumenjake, žlico ruma, vaniljev sladkor  P
odstavimo in stepamo še deset minut, da se      ohladi.     Sladko smetano stepemo, ji primešamo sladkor  P
premešamo in postavimo v hladilnik, da se dobro      ohladi.      Postrežemo lahko s pistacijevo kremo in nanjo  P
Nato jo razžvrkljamo in počakamo, da se malce      ohladi.     Dodamo ji na sladkorju popražene grobo mlete  P
let segreje in nato 20.000 let pozneje spet      ohladi.     Pravilnost je opazna že vsaj 750.000 let in zdaj  P
urejene v cikličnem gibanju. Kajti če se odnos      ohladi,      ni slabo, to pomeni le, da se je treba zbrati  P
približno desetih minutah, ko se kaša nekoliko      ohladi,      jo razdelimo na krožnike ali v skledice in vsako  P
Glavo pokrijete z ogreto brisačo. Ko se brisača      ohladi,      jo nadomestite s toplo.Postopek ponovite enkrat  P
razrežemo, naj počiva vsaj pol ure, da se nekoliko      ohladi      in postane voljan.Ponudimo s čajem ali belo  P
jih zmešamo v gladko kašo. Ko se ta nekoliko      ohladi,      vmešamo še limonin sok.Tako pripravljeno sadno  P
s cimetovim sladkorjem. Čips pustimo, da se      ohladi.     Za palčke: Drobno nasekljamo čokolado in jo stopimo  P
sladkor stopi. Odstavimo in pustimo, da se      ohladi.     Kumare naložimo v skledo in prelijemo s hladnim  P
pacasta. Premešamo s kuhalnico in pustimo, da se      ohladi.     Posebej damo v skodelico malo mlačne vode, dodamo  P
Premešamo in pustimo, da vzhaja. Ko se      ohladi,      dodamo belo moko, sol, olje in pregnetemo.Pustimo  P
Kruh stresemo iz modela in počakamo, da se      ohladi.     Namesto bučnih semen in pistacij lahko uporabimo  P
kuhan. Kuhanega odcedimo in pustimo, da se      ohladi.     Rdečo in zeleno papriko narežemo na kocke.  P
zvrnemo na tortni krožnik in pustimo, da se      ohladi.     Stepemo rumenjake.  P
ohranijo obliko. Odstavimo in počakamo, da se      ohladi.     V hladilnik damo šest visokih kozarcev, da se  P
mase, nato skledo odstavimo in počakamo, da se      ohladi.     S stepalko penasto stepemo maskarpone in sladkor  P
zdrob, dodamo maslo, premešamo in pustimo, da se      ohladi.     Ohlajeni masi primešamo še pretlačeno skuto in  P
Nato ga zvrnemo na desko in počakamo, da se      ohladi.     Po želji lahko hladnega oblijemo z raztopljeno  P
poprom, baziliko in origanom. Počakamo, da se      ohladi,      in primešamo še nariban sir.Ko so dagnje pripravljen  P
Potem jo vzamemo iz pečice, pustimo, da se      ohladi,      nato pa jo olupimo oziroma filiramo.Fileje položimo  P
Precedimo skozi gosto sito, pustimo, da se      ohladi,      in napolnimo sterilne steklenice.Trikrat na  P
fileje zlatovščice. Pustimo, da se do konca      ohladi.     Rukolo operemo, jo osušimo in na hitro ocvremo  P
mešali. Nato ga stresemo v skledo, da se nekoliko      ohladi.     Začinimo ga s sojino omako, oljem in ingverjem  P
dosegljivo. Hudo je pozneje, če se ljubezen      ohladi      in si nekdanja partnerja kot prej sedita vse  P
drugič, ker je pozitivna lenoba potreba, ki      ohladi      pregrete možgane, pomiri živce in nas uravnoteži  P
in ga pustimo, da se v njej do konca napne in      ohladi.     Bučke in korenček operemo, obrežemo oziroma ostrgamo  P
še drobno sesekljan peteršilj. Pustimo, da se      ohladi.     Šunko narežemo na tanke rezance.  P
Malo jo sladkamo. Pustimo, da se      ohladi.     Vaniljev strok podolžno prerežemo.  P
še konjak in ohlajeno kavo. Pustimo, da se      ohladi.     Posebej stepemo sladko smetano in jo primešamo  P
in jo pustimo stati pet minut, da se nekoliko      ohladi.     Takrat iz porcelanastega čajnika izlijemo toplo  P
narežemo in pustimo, da se osuši (izpari voda) in      ohladi.     Medtem operemo kumaro in papriko in ju narežemo  P
Nato ga stresemo iz modela in počakamo, da se      ohladi.     Grobo nasekljamo temno kuverturo in jo stopimo  P
po ingverju in limetinem soku, pustimo, da se      ohladi,      potem odstranimo ingver in v čaj prilijemo javorjev  P
Riž počasi kuhamo do mehkega. Ko se      ohladi,      ga stresemo v skledo.Vmešamo jogurt, cimet in  P
kockami, ter stepamo od 2 do 3 minute, da se šodo      ohladi.     Preden postrežemo, naj deset minut počiva.   P
zmerni vročini še pet minut. Ko se nekoliko      ohladi,      dodamo limonin sok in kislo smetano.Koromač  P
pečice, snemite oboda modela. Pustite, da se      ohladi,      in postavite v hladilnik. Postrezite dobro ohlajeno  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA