nova beseda iz Slovenije

ohladi (401-500)


in pecite v pečici 45 minut. Pustite, da se      ohladi,      nato previdno odstranite model.Če nima odstranljiveg  P
prekrit s tanko plastjo soli. Pustimo, da se      ohladi,      in ga z lupino narežemo na velike kose.Česen  P
Začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se      ohladi.     Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.   P
in pustimo, da se kvinoja do konca napne in      ohladi.     Medtem operemo bučke in jih nalistamo na čim  P
odstavimo in pustimo, da se do konca napne in      ohladi.     Ko je ohlajena, dobro operemo sadje, ga osušimo  P
pol ure, lahko pa tudi dlje, da se popolnoma      ohladi.     Pripravo lahko poenostavimo in kupimo testo za  P
sedmo zjutraj. Grozdje se kar tam tudi spreša,      ohladi      in potem prepelje v osrednjo klet kot mošt.  P
nič kaj drugače kot v kratkih hlačah, če pa se      ohladi,      samo stisnemo hlačnice, potegnemo nogavice nekaj  P
kakšnem obcestnem bifeju. Človek se lahko pri tem      ohladi      in potem je nadaljevanje vožnje lahko zelo neprijetno  P
obremenjujejo okolje. Začetno navdušenje pa se      ohladi      ob misli, da hrano, medtem ko je tretjina Zemljanov  P
v resnici ni dolgo mrtvo. Še preden se dobro      ohladi,      ga že naselijo živali, ki jih najdemo le tu  P
deluje slabše in nas hud veter lahko tako hitro      ohladi,      da se lahko brez tuje strokovne pomoči zgodi  P
proizvaja. Podhladitev se pojavi, kadar se telo      ohladi      pod normalnih 36,4 stopinje Celzija.Prenizka  P
glejte, jutri je vrsta na vas! Ko se žerjavica      ohladi,      sorodniki zberejo pepel in ga vržejo v reko  P
Če ti je vroče, te pogreje. Če te zebe, te      ohladi.     Če si preveč vznemirjen, te pomiri.   P
padavin pri padanju skozi vzgornik izhlapi in      ohladi      ozračje ter povzroči zdolnik, to je tok hladnega  P
smučko postavimo na zunanjo temperaturo. Maža se      ohladi      in po nekaj minutah je smučka pripravljena za  P
obroč okoli Bleda. Za nagrado telo se v jezeru      ohladi,      a v želodcu se kremšnita smeji. Izkoristi avgust  P
plastika pa se prilagodi obliki noge. Ko se čevelj      ohladi,      notranji čevelj s posebnim grelcem segrejejo  P
opera S prvim mrakom, ko se zrak nekoliko      ohladi,      se mesto razživi.Oznojeni vozniki taksijev in  P
polijemo tik pred spustom na čelado, kar nas dobro      ohladi.     Na kolesu zelo dobro deluje tudi hlajenje z vetrom  P
pojemo ali popijemo kaj mrzlega, se želodec tako      ohladi,      da potrebuje več ur, preden se ponovno segreje  P
postanejo maščevalni in kuhajo zamero, ki se ne      ohladi      tako hitro. Zelo pomembno je, da se raki nauče  P
banane zmečkamo v pire ter počakamo, da se zmes      ohladi.      Skodelico kuhanega, odcejenega črnega fižola  P
zvrnemo na mrežo in počakamo, da se popolnoma      ohladi.      Instant kavo zmešamo z vročo vodo in ji dodamo  P
Olupimo krompir in ga skuhamo. Ko se meso      ohladi,      ga zmeljemo in popražimo skupaj z lovorovim  P
Prelijemo ga v cedilo in pustimo, da se odcedi in      ohladi.      Šalotki olupimo in sesekljamo.  P
razmer in ga postavil na okensko polico, da se      ohladi.     Medtem je v možnar natresel baziliko, peteršilj  P
vročine in pustimo, da se med občasnim mešanjem      ohladi      do mlačnega.Moko, pecilni prašek in sol presejemo  P
odvijte, počakajte nekaj minut, da se malce      ohladi,      šele na to se ga lotite z nožem. - Namesto  P
sladkorja. Pustite, da se tekočina nekoliko      ohladi,      nato pa vanjo za en dan namočite bezgove cvetove  P
problema. Ko se po dveh ali treh dneh njena glava      ohladi,      se o težavi zlahka pogovori.Ne odzvati se na  P
pustimo stati deset minut, da se prepoji in      ohladi      na temperaturo, ki ne bo prevroča za naše roke  P
NADEV Medtem ko čakamo, da se moka      ohladi,      pripravimo nadev.Tofu zmečkamo z vilico na drobce  P
dvema žlicama žitnega sladu ter pustimo, da se      ohladi,      nato dodamo jogurtovo kulturo.Paličico pustimo  P
kokosovega olja. Malce počakajte, da se zmes      ohladi,      a je še vedno tekoča in topla, potem vanjo kanete  P
sladkor in ga dobro vmešamo. Ko se nastala zmes      ohladi,      iz nje oblikujemo kroglice ‐ za eno zaleže približno  P
Staljeno steklo je lahko oblikovati, a se hitro      ohladi      ter postane trdo in krhko. Je posebna snov  P
konča, ko se pri enem ali obeh partnerjih ta      ohladi      in se odtujita.Včasih pa je treba razmerje prekiniti  P
tudi je. A ker nič ni večno, se tudi ljubezen      ohladi.     Strasti ugasnejo, sanjska zaljubljenca komaj  P
ljubezen, ki je vsem na očeh, se rada hitro      ohladi.     Britney Spears in Justin Timberlake, Jennifer  P
spola ‒ Skrbijo tudi, da se nam pozimi glava ne      ohladi      preveč Anatomsko gledano se las deli na korenino  P
pri vodovodnih vodah, ko se topla voda v ceveh      ohladi      na približno 40 stopinj Celzija: legionele,  P
Kuhan pršut bo še sočnejši, če pustimo, da se      ohladi      v juhi, v kateri se je kuhal,« pravijo v Mipu  P
iz pekača, pokrita s prtičem naj se najprej      ohladi.      Marjanova prva potica, ki jo je spekel Pri  P
maslo in v njem med ter sladkor. Pustimo, naj se      ohladi      do mlačnega.Vse sestavine zmešamo z dvema tretjinama  P
polovico vročega olja, pokrijemo in pustimo, da se      ohladi.      S polentarjem ali kuhalnico jo močno tolčemo  P
mehkejši. Odcedimo in pustimo, da se nekoliko      ohladi.     Ne spiramo.   P
četrt litra vode in pustimo, da se prevretek      ohladi.     Zmešamo sok dveh limon in med.  P
ledeno mrzlo vodo ter stepamo, dokler se zmes ne      ohladi!     Dodamo malce limonovega soka in damo kremo v  P
strdi, predvsem pa za to, da se nadev dobro      ohladi,      kar vam bo pomagalo v nadaljevanju.Na vrsti  P
kot hladilnika, da se panada strdi in ribica      ohladi.     Tako bodo v stiku z oljem najprej zakrknile drobtine  P
oziroma mešanico vode in mleka. Takoj, ko se malo      ohladi,      jo pregnetemo z žlico olja in eno pestjo bele  P
popijejo in se povežejo. Ko se nadev nekoliko      ohladi,      dodamo med, cimet in vaniljev sladkor.Zdaj začnemo  P
na srečo tako hitro, kot je izbruhnil, tudi      ohladi.     Kritike, tudi če je utemeljena in dobronamerna  P
potem pa obrnite model in pustite pašteto, da se      ohladi.     Postrezite enakomerne rezine in postrezite z  P
in postavimo v hladilnik, da se kompot dobro      ohladi.      Po dolgem razpolovimo vaniljin strok, izstrgamo  P
dneh. Preden ga zavijete, počakajte, da se      ohladi,      svetuje. Če ga ne pojeste takoj, ga po štirih  P
pet minut, precedimo in spet pokrijemo, da se      ohladi      do primerne temperature za uživanje. Če je rastlina  P
se telo lažje bodisi enakomerno ogreje bodisi      ohladi,      kakor je pač potrebno. Šiacu aktivira tudi  P
limone. Maso znova segrejete in pustite, da se      ohladi.      Pecilni prašek presejete z moko in ji dodate  P
pečete še 10 minut pri 175 stopinjah. Ko se      ohladi,      ga razrežete na pravokotnike ali rombe. AJDOVI  P
izhlapi vlaga iz nje, če ga deneš na rane, jih      ohladi      in pospeši celjenje.Druge njive je prerastla  P
170 stopinj. Postrežejo, ko se kruh dodobra      ohladi.      Antonov rov v Plajberku, vhod v Terro mistico  P
Pašteto preložite v nizko posodo in pustite, da se      ohladi.     Tekne s polnozrnatim kruhom, tudi krekerji.   P
stresemo v neprodušno posodo in počakamo, da se      ohladi.      Kuhanemu in ohlajenemu dodamo suhe marelice  P
odstavi z ognja, jo precedi in pusti, da se malo      ohladi      in ji doda še malo medu.Dovolj je, če dva- do  P
postrezite. Lahko pa počakate, da se solata      ohladi.      Nina Stojaković   P
drobtine in origano, premešajte in pustite, da se      ohladi.     Nato v majhno posodo nadrobite feto in jo stresite  P
slane vode. Ko je mehak, ga pustite, da se      ohladi      pri sobni temperaturi, ne dajajte ga v hladilnik  P
da se povsem posuši. Ko se hrustljava zmes      ohladi,      jo nalomimo na manjše kose in jih zmeljemo v  P
kupljeno mleko še enkrat zavrete, počakate, da se      ohladi      na 4C, nato pa vanj dodate oziroma ‐ strokovno  P
notranje rane po udarcih ali padcu, prisad. To      ohladi      vročino in prepreči prisad, pospeši ozdravljenje  P
nam lahko pozneje, ko se prvotna zaljubljenost      ohladi,      povzroča skrbi. Poglejmo primer.  P
prihodnosti, kajti še najbolj vroča strast se sčasoma      ohladi.      Patrick zna ustvariti romantično razpoloženje  P
otroka prijetnejše, kakor da se v poletni vročini      ohladi      v osvežujoči vodi?Da bi bilo najmlajšim tudi  P
in kraja. Raje je čakala, da se zalezovalec      ohladi      in umiri.Pomoč je začela iskati v veri, redno  P
kropa ga predenemo v ledeno mrzlo vodo, da se      ohladi.     Nato ga dobro odcedimo.   P
da nastane želatinasta masa. Malo preden se      ohladi,      vanjo vmešamo žlico medu.Masko nato namažemo  P
prvem odgovoru ustavi plaz mojih vprašanj in      ohladi      novinarski žar, s katerim sem začela najin pogovor  P
pokritem loncu od 45 do 60 minut. Juha naj se      ohladi.     Medtem očistimo por.  P
tekočino prek sadja v skledi. Pustimo, da se      ohladi.      Jajci razžvrkljamo z mlekom, s ščepcem soli  P
se zdrob napne. Odstavimo in pustimo, da se      ohladi.     Odcedimo višnje.  P
folijo in postavimo za 3 ure v hladilnik, da se      ohladi.     Medtem pripravimo sadje in ga osladimo s preostankom  P
šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se      ohladi.     V skledi penasto umešamo jajca in 75 g sladkorja  P
Vzamemo iz pečice. Ko se pogača nekoliko      ohladi,      jo vzamemo iz modela in preložimo na krožnik  P
limoninimi lupinami in vodko. Pustimo, da se vsebina      ohladi,      nato kozarec zapremo. Postavimo ga na hladno  P
smo ga obložili s kuhinjsko folijo PVC. Ko se      ohladi      in nekoliko strdi, iz njega z izsekovalcem izsekamo  P
Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se zmes      ohladi      do mlačnega. Mlačno rumenjakovo mešanico vmešamo  P
se na omaki ne naredi kožica. Pustimo, da se      ohladi.     Pečico segrejemo na 180 stopinj.  P
Dodamo rozine. Pustimo, da se zmes      ohladi.      Skuto dobro odcedimo.  P
mešamo, da se marcipan razpusti. Pustimo, da se      ohladi.      Testo razvaljamo na pekaču v enakomerno plast  P
ohlajeno spodnjo ploščo maslenega testa. Ko se to      ohladi,      pustimo približno eno uro stati v hladilniku  P
na krožnik, solimo, popramo in pustimo, da se      ohladi.     Paradižnik narežemo na rezine in solimo.  P
maslom in v modelu pustimo še toliko časa, da se      ohladi.     Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo  P
da lepo zakrkne. Precedimo in pustimo, da se      ohladi.     Nato vse pretlačimo.   P
koreninice, znova zavremo in pustimo, da se      ohladi.     Koreninice lahko uporabimo trikrat.   P
jo prelijemo v manjšo kozico. Ko se nekoliko      ohladi,      ji primešamo kislo smetano.Kozico postavimo  P
med mešanjem prepražimo por. Odstavimo, da se      ohladi.     V visoko posodo damo jajca in mleko.  P
vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo      ohladi,      nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA