nova beseda iz Slovenije
in pecite v pečici 45 minut. Pustite, da se | ohladi, | nato previdno odstranite model.Če nima odstranljiveg | P |
prekrit s tanko plastjo soli. Pustimo, da se | ohladi, | in ga z lupino narežemo na velike kose.Česen | P |
Začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se | ohladi. | Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. | P |
in pustimo, da se kvinoja do konca napne in | ohladi. | Medtem operemo bučke in jih nalistamo na čim | P |
odstavimo in pustimo, da se do konca napne in | ohladi. | Ko je ohlajena, dobro operemo sadje, ga osušimo | P |
pol ure, lahko pa tudi dlje, da se popolnoma | ohladi. | Pripravo lahko poenostavimo in kupimo testo za | P |
sedmo zjutraj. Grozdje se kar tam tudi spreša, | ohladi | in potem prepelje v osrednjo klet kot mošt. | P |
nič kaj drugače kot v kratkih hlačah, če pa se | ohladi, | samo stisnemo hlačnice, potegnemo nogavice nekaj | P |
kakšnem obcestnem bifeju. Človek se lahko pri tem | ohladi | in potem je nadaljevanje vožnje lahko zelo neprijetno | P |
obremenjujejo okolje. Začetno navdušenje pa se | ohladi | ob misli, da hrano, medtem ko je tretjina Zemljanov | P |
v resnici ni dolgo mrtvo. Še preden se dobro | ohladi, | ga že naselijo živali, ki jih najdemo le tu | P |
deluje slabše in nas hud veter lahko tako hitro | ohladi, | da se lahko brez tuje strokovne pomoči zgodi | P |
proizvaja. Podhladitev se pojavi, kadar se telo | ohladi | pod normalnih 36,4 stopinje Celzija.Prenizka | P |
glejte, jutri je vrsta na vas! Ko se žerjavica | ohladi, | sorodniki zberejo pepel in ga vržejo v reko | P |
Če ti je vroče, te pogreje. Če te zebe, te | ohladi. | Če si preveč vznemirjen, te pomiri. | P |
padavin pri padanju skozi vzgornik izhlapi in | ohladi | ozračje ter povzroči zdolnik, to je tok hladnega | P |
smučko postavimo na zunanjo temperaturo. Maža se | ohladi | in po nekaj minutah je smučka pripravljena za | P |
obroč okoli Bleda. Za nagrado telo se v jezeru | ohladi, | a v želodcu se kremšnita smeji. Izkoristi avgust | P |
plastika pa se prilagodi obliki noge. Ko se čevelj | ohladi, | notranji čevelj s posebnim grelcem segrejejo | P |
opera S prvim mrakom, ko se zrak nekoliko | ohladi, | se mesto razživi.Oznojeni vozniki taksijev in | P |
polijemo tik pred spustom na čelado, kar nas dobro | ohladi. | Na kolesu zelo dobro deluje tudi hlajenje z vetrom | P |
pojemo ali popijemo kaj mrzlega, se želodec tako | ohladi, | da potrebuje več ur, preden se ponovno segreje | P |
postanejo maščevalni in kuhajo zamero, ki se ne | ohladi | tako hitro. Zelo pomembno je, da se raki nauče | P |
banane zmečkamo v pire ter počakamo, da se zmes | ohladi. | Skodelico kuhanega, odcejenega črnega fižola | P |
zvrnemo na mrežo in počakamo, da se popolnoma | ohladi. | Instant kavo zmešamo z vročo vodo in ji dodamo | P |
Olupimo krompir in ga skuhamo. Ko se meso | ohladi, | ga zmeljemo in popražimo skupaj z lovorovim | P |
Prelijemo ga v cedilo in pustimo, da se odcedi in | ohladi. | Šalotki olupimo in sesekljamo. | P |
razmer in ga postavil na okensko polico, da se | ohladi. | Medtem je v možnar natresel baziliko, peteršilj | P |
vročine in pustimo, da se med občasnim mešanjem | ohladi | do mlačnega.Moko, pecilni prašek in sol presejemo | P |
odvijte, počakajte nekaj minut, da se malce | ohladi, | šele na to se ga lotite z nožem. - Namesto | P |
sladkorja. Pustite, da se tekočina nekoliko | ohladi, | nato pa vanjo za en dan namočite bezgove cvetove | P |
problema. Ko se po dveh ali treh dneh njena glava | ohladi, | se o težavi zlahka pogovori.Ne odzvati se na | P |
pustimo stati deset minut, da se prepoji in | ohladi | na temperaturo, ki ne bo prevroča za naše roke | P |
NADEV Medtem ko čakamo, da se moka | ohladi, | pripravimo nadev.Tofu zmečkamo z vilico na drobce | P |
dvema žlicama žitnega sladu ter pustimo, da se | ohladi, | nato dodamo jogurtovo kulturo.Paličico pustimo | P |
kokosovega olja. Malce počakajte, da se zmes | ohladi, | a je še vedno tekoča in topla, potem vanjo kanete | P |
sladkor in ga dobro vmešamo. Ko se nastala zmes | ohladi, | iz nje oblikujemo kroglice ‐ za eno zaleže približno | P |
Staljeno steklo je lahko oblikovati, a se hitro | ohladi | ter postane trdo in krhko. Je posebna snov | P |
konča, ko se pri enem ali obeh partnerjih ta | ohladi | in se odtujita.Včasih pa je treba razmerje prekiniti | P |
tudi je. A ker nič ni večno, se tudi ljubezen | ohladi. | Strasti ugasnejo, sanjska zaljubljenca komaj | P |
ljubezen, ki je vsem na očeh, se rada hitro | ohladi. | Britney Spears in Justin Timberlake, Jennifer | P |
spola ‒ Skrbijo tudi, da se nam pozimi glava ne | ohladi | preveč Anatomsko gledano se las deli na korenino | P |
pri vodovodnih vodah, ko se topla voda v ceveh | ohladi | na približno 40 stopinj Celzija: legionele, | P |
Kuhan pršut bo še sočnejši, če pustimo, da se | ohladi | v juhi, v kateri se je kuhal,« pravijo v Mipu | P |
iz pekača, pokrita s prtičem naj se najprej | ohladi. | Marjanova prva potica, ki jo je spekel Pri | P |
maslo in v njem med ter sladkor. Pustimo, naj se | ohladi | do mlačnega.Vse sestavine zmešamo z dvema tretjinama | P |
polovico vročega olja, pokrijemo in pustimo, da se | ohladi. | S polentarjem ali kuhalnico jo močno tolčemo | P |
mehkejši. Odcedimo in pustimo, da se nekoliko | ohladi. | Ne spiramo. | P |
četrt litra vode in pustimo, da se prevretek | ohladi. | Zmešamo sok dveh limon in med. | P |
ledeno mrzlo vodo ter stepamo, dokler se zmes ne | ohladi! | Dodamo malce limonovega soka in damo kremo v | P |
strdi, predvsem pa za to, da se nadev dobro | ohladi, | kar vam bo pomagalo v nadaljevanju.Na vrsti | P |
kot hladilnika, da se panada strdi in ribica | ohladi. | Tako bodo v stiku z oljem najprej zakrknile drobtine | P |
oziroma mešanico vode in mleka. Takoj, ko se malo | ohladi, | jo pregnetemo z žlico olja in eno pestjo bele | P |
popijejo in se povežejo. Ko se nadev nekoliko | ohladi, | dodamo med, cimet in vaniljev sladkor.Zdaj začnemo | P |
na srečo tako hitro, kot je izbruhnil, tudi | ohladi. | Kritike, tudi če je utemeljena in dobronamerna | P |
potem pa obrnite model in pustite pašteto, da se | ohladi. | Postrezite enakomerne rezine in postrezite z | P |
in postavimo v hladilnik, da se kompot dobro | ohladi. | Po dolgem razpolovimo vaniljin strok, izstrgamo | P |
dneh. Preden ga zavijete, počakajte, da se | ohladi, | svetuje. Če ga ne pojeste takoj, ga po štirih | P |
pet minut, precedimo in spet pokrijemo, da se | ohladi | do primerne temperature za uživanje. Če je rastlina | P |
se telo lažje bodisi enakomerno ogreje bodisi | ohladi, | kakor je pač potrebno. Šiacu aktivira tudi | P |
limone. Maso znova segrejete in pustite, da se | ohladi. | Pecilni prašek presejete z moko in ji dodate | P |
pečete še 10 minut pri 175 stopinjah. Ko se | ohladi, | ga razrežete na pravokotnike ali rombe. AJDOVI | P |
izhlapi vlaga iz nje, če ga deneš na rane, jih | ohladi | in pospeši celjenje.Druge njive je prerastla | P |
170 stopinj. Postrežejo, ko se kruh dodobra | ohladi. | Antonov rov v Plajberku, vhod v Terro mistico | P |
Pašteto preložite v nizko posodo in pustite, da se | ohladi. | Tekne s polnozrnatim kruhom, tudi krekerji. | P |
stresemo v neprodušno posodo in počakamo, da se | ohladi. | Kuhanemu in ohlajenemu dodamo suhe marelice | P |
odstavi z ognja, jo precedi in pusti, da se malo | ohladi | in ji doda še malo medu.Dovolj je, če dva- do | P |
postrezite. Lahko pa počakate, da se solata | ohladi. | Nina Stojaković | P |
drobtine in origano, premešajte in pustite, da se | ohladi. | Nato v majhno posodo nadrobite feto in jo stresite | P |
slane vode. Ko je mehak, ga pustite, da se | ohladi | pri sobni temperaturi, ne dajajte ga v hladilnik | P |
da se povsem posuši. Ko se hrustljava zmes | ohladi, | jo nalomimo na manjše kose in jih zmeljemo v | P |
kupljeno mleko še enkrat zavrete, počakate, da se | ohladi | na 4C, nato pa vanj dodate oziroma ‐ strokovno | P |
notranje rane po udarcih ali padcu, prisad. To | ohladi | vročino in prepreči prisad, pospeši ozdravljenje | P |
nam lahko pozneje, ko se prvotna zaljubljenost | ohladi, | povzroča skrbi. Poglejmo primer. | P |
prihodnosti, kajti še najbolj vroča strast se sčasoma | ohladi. | Patrick zna ustvariti romantično razpoloženje | P |
otroka prijetnejše, kakor da se v poletni vročini | ohladi | v osvežujoči vodi?Da bi bilo najmlajšim tudi | P |
in kraja. Raje je čakala, da se zalezovalec | ohladi | in umiri.Pomoč je začela iskati v veri, redno | P |
kropa ga predenemo v ledeno mrzlo vodo, da se | ohladi. | Nato ga dobro odcedimo. | P |
da nastane želatinasta masa. Malo preden se | ohladi, | vanjo vmešamo žlico medu.Masko nato namažemo | P |
prvem odgovoru ustavi plaz mojih vprašanj in | ohladi | novinarski žar, s katerim sem začela najin pogovor | P |
pokritem loncu od 45 do 60 minut. Juha naj se | ohladi. | Medtem očistimo por. | P |
tekočino prek sadja v skledi. Pustimo, da se | ohladi. | Jajci razžvrkljamo z mlekom, s ščepcem soli | P |
se zdrob napne. Odstavimo in pustimo, da se | ohladi. | Odcedimo višnje. | P |
folijo in postavimo za 3 ure v hladilnik, da se | ohladi. | Medtem pripravimo sadje in ga osladimo s preostankom | P |
šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se | ohladi. | V skledi penasto umešamo jajca in 75 g sladkorja | P |
Vzamemo iz pečice. Ko se pogača nekoliko | ohladi, | jo vzamemo iz modela in preložimo na krožnik | P |
limoninimi lupinami in vodko. Pustimo, da se vsebina | ohladi, | nato kozarec zapremo. Postavimo ga na hladno | P |
smo ga obložili s kuhinjsko folijo PVC. Ko se | ohladi | in nekoliko strdi, iz njega z izsekovalcem izsekamo | P |
Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se zmes | ohladi | do mlačnega. Mlačno rumenjakovo mešanico vmešamo | P |
se na omaki ne naredi kožica. Pustimo, da se | ohladi. | Pečico segrejemo na 180 stopinj. | P |
Dodamo rozine. Pustimo, da se zmes | ohladi. | Skuto dobro odcedimo. | P |
mešamo, da se marcipan razpusti. Pustimo, da se | ohladi. | Testo razvaljamo na pekaču v enakomerno plast | P |
ohlajeno spodnjo ploščo maslenega testa. Ko se to | ohladi, | pustimo približno eno uro stati v hladilniku | P |
na krožnik, solimo, popramo in pustimo, da se | ohladi. | Paradižnik narežemo na rezine in solimo. | P |
maslom in v modelu pustimo še toliko časa, da se | ohladi. | Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo | P |
da lepo zakrkne. Precedimo in pustimo, da se | ohladi. | Nato vse pretlačimo. | P |
koreninice, znova zavremo in pustimo, da se | ohladi. | Koreninice lahko uporabimo trikrat. | P |
jo prelijemo v manjšo kozico. Ko se nekoliko | ohladi, | ji primešamo kislo smetano.Kozico postavimo | P |
med mešanjem prepražimo por. Odstavimo, da se | ohladi. | V visoko posodo damo jajca in mleko. | P |
vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo | ohladi, | nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |