nova beseda iz Slovenije
pripetljaju s predvajalnikom sem ugotovil, da domači | pekač | cedejev že kaže znake staranja.In sem torej | P |
lažje vtakniti računalnik (podobno kakor kruh v | pekač) | .V osnovni izvedbi ima računalnik tudi omrežno | P |
spomnite, da smo ne tako dolgo nazaj za spodoben | pekač | CDR morali odriniti tudi 60.000 tolarjev in | P |
tolarjev in več; danes za ta denar dobimo že | pekač | DVD (ki je seveda hkrati tudi pekač CDR)!Kot | P |
dobimo že pekač DVD (ki je seveda hkrati tudi | pekač | CDR)!Kot je bilo pričakovati, so se cene najprej | P |
programa za zapisovanje na CD, čeprav je vgrajen | pekač. | Uporabnik bo za zapisovanje moral uporabiti v | P |
GHz, hiter 80 GB disk in 512 MB pomnilnika, | pekač | DVD ter hitra 3D grafična kartica nVidia GeForce | P |
računalnika. Vendar morajo v časih, ko si spodoben | pekač | lahko omislimo že za okroglih deset tisočakov | P |
en firewire, bralnik pomnilniških kartic in | pekač | DVD.Pogrešali smo le izhod za tv. | P |
splača upoštevati razne akcije ipd. Disk, DVD | pekač | in ohišje lahko za prvo silo obdržite staro | P |
lahko v programih za Okna uporabljamo vgrajeni | pekač | za CDje oziroma DVDje. Končajmo še pri eni | P |
tipkovnici. Na levi strani prenosnika imamo | pekač | DVD, na desni pa režo za PCMCIA, bralnik pomnilniških | P |
pomeni DualLayer, to pa pomeni, da zna DVD » | pekač« | zapisovati tudi dvoslojne, 8,5 GB DVDje. | P |
ali ostane še kaj za ploščo, procesor, disk in | pekač? | Če h grafični prištejem še A64 + pekač + disk | P |
in pekač? Če h grafični prištejem še A64 + | pekač | + disk, koliko W potrebujem? Gašper | P |
TDKjevo ploščo BD-RE zapisali v 46 minutah. | Pekač | na steroidih O t. i. DVDjih z modrim laserjem | P |
od katerega nam je uspelo dobiti v roke prvi | pekač | DVD.To je bil model Pioneer DVR S-201. | P |
Pečico segrejete na 180 C. V majhen | pekač | položite malce masla, por in pomarančne lupinice | P |
Pečico segrejete na 180 C. V | pekač | nalijete vročo vodo, na sredino položite model | P |
minut. Nato korenje odcedite in ga preložite v | pekač. | Dodate rozine, med, limonin sok, tabasco in ingver | P |
vode, da dobimo gosto zmes. Primerno velik | pekač | namažemo z maslom, vanj naložimo zmes, jo poravnamo | P |
žličke ... Za testo, s katerim prekrijemo | pekač | s premerom približno 22 cm (od 8 do 9 palcev | P |
4 do 6 nageljnovih žbic, testo za pito za | pekač, | širok 22 cm. Priprava | P |
Dobro zmešate. V okrogel | pekač | položite testo.Premažete ga z orehovo kremo | P |
približno 0,5 cm) in jih razporedite po površini. | Pekač | položite v pečico, segreto na 180 C.Ko testo | P |
Pečico segrejete na 180 C. V okrogel | pekač | položite testo in ga najprej premažete z mandljevo | P |
jabolčnem nadevu in nežno premešate. Okrogel | pekač | namažete, obložite s polovico testa in prekrijete | P |
Beluše, fižol, čebulo in rdečo papriko stresete v | pekač. | Prelijete z žlico olja, solite in poprate. | P |
Pečico segrejete na 180 C. | Pekač | prekrijete s papirjem za pečenje in po njem | P |
porabite takoj. Z maslom namažete okrogel | pekač. | Na mizi, ki jo rahlo potresete z moko, zvaljate | P |
premešate, če je treba, še solite in poprate. V | pekač | položite testo in po njem razporedite kuhano | P |
ter potresete s sezamovimi semeni. Preložite v | pekač. | Testo naj počiva še nekaj časa (dokler spet ne | P |
gladke mase. Pečico segrejete na 180 C in | pekač | premažete z maslom.Iz hladilnika vzamete testo | P |
Priprava | Pekač | s premerom približno 22 centimetrov dobro namastite | P |
sestavine mokre. Z žlico prenesete polovico testa v | pekač. | Po njem razporedite sadje, vendar pustite 2 centimetr | P |
Hlebčka testa razvaljate na velikost pekača. | Pekač | namastite in dno obložite s prvim kosom testa | P |
Priprava Namastite okrogel | pekač | in ga obložite s papirjem za peko.V posodi stepete | P |
Sneg previdno dodate testu. Testo prelijete v | pekač. | Postavite ga v pečico, segreto na 180 C. | P |
nadaljujte s pečenjem še vsaj 20 minut. Ko vzamete | pekač | iz pečice, ga pokrijete s papirjem za peko in | P |
njo nadevamo paprike in jih položimo v omaščen | pekač; | v njem morejo stati pokončno. Paprike damo v | P |
lupino vred. Samo skrbno ga operemo, naložimo v | pekač | in pri 200 C pečemo dobre pol ure.Nato ga damo | P |
olja. Premešate kar z roko in pretresete na | pekač. | Pečete približno pol ure oziroma toliko časa | P |
približno 3 milimetre, ob robovih pa še enkrat več. | Pekač | namastite z maslom in vanj zložite kroge.Med | P |
vsaj na 200 ?C. Kakije prerežete, položite v | pekač, | prelijete z medom in položite v pečico.Pečete | P |
primešamo še kaki. Testo prelijemo v namaščen | pekač | in ga pri 180 ?C pečemo približno 40 minut. | P |
Narežete na majhne koščke. Testo daste v namaščen | pekač | (za neapeljsko pico je najprimernejši okrogel | P |
palačinkah in jih zvijete. Z maslom premažete | pekač, | zložite palačinke eno zraven druge, popečete | P |
za citruse, opekač, fritezo, električni žar, | pekač | za kruh ... Nekatere resnično potrebujemo. | P |
dogajanja v naši "Micki" (tako smo poimenovali | pekač) | , vem, da ima ta kruh, čeprav ga je pripravil | P |
premerom 2 centimetra, ki jih položite na zamaščen | pekač. | Na pekaču jih rahlo sploščite in pečete kot | P |
Pustite, da se ohladijo. Medtem | pekač | za torto obložite s peki papirjem.Pokrijete | P |
Testo na več mestih prebodete z vilicami. | Pekač | položite v pečico, segreto na 200 ?C in pečete | P |
približno 2 centimetra, in jih položite na zamaščen | pekač. | Na pekaču jih rahlo sploščite. | P |
porekla, ker ga jemo z lupino vred, naložimo v | pekač | in spečemo brez maščobe.Nato krompirje razpolovimo | P |
proti zgornjemu. Vsakega sproti položimo na | pekač, | pomaščen z maslom.Po vrhu zavitkov razporedimo | P |
razporedimo tanke rezine masla, nato pa damo | pekač | v pečico, ogreto na 200 oC.Pečemo dobrih 30 | P |
bolj ulijemo kot pa stresemo v primerno velik | pekač. | Tega smo pred tem pomastili z maslom ali nanj | P |
testo zmešamo s čimbolj vročo vodo ali sirotko. | Pekač | položimo v pečico, ogreto na 180 oC, in pečemo | P |
3. Paradižnike zložite v | pekač. | 4. | P |
ker način ne zahteva skoraj nobenega nadzora, | pekač | priporoča tudi gospodinjam.Pekač iz aluminijeve | P |
nadzora, pekač priporoča tudi gospodinjam. | Pekač | iz aluminijeve zlitine in s trdno črno oblogo | P |
Mojca iz Bele krajine Električni | pekač | Gospe Bredi, ki bi rada imela star električni | P |
Gospe Bredi, ki bi rada imela star električni | pekač, | sporočam, da ga imam. Če ga še ni dobila in | P |
in premazali z nadevom) položimo v pomaščen | pekač, | z zgornje strani na več mestih prebodemo in | P |
štedilnika vam svetujem, da testo, ki ga daste v | pekač | oziroma model, dobro namažete z maščobo (olje | P |
Lopatica za mešanje testa Imam | pekač | kruha Elta, izgubila pa sem lopatico za mešanje | P |
štedilnikov. Ko je potica narejena, jo damo v | pekač | in v mrzlo pečico.Nato vklopimo pečico na temperatur | P |
odstopi. Zato bralki predlagam, naj samo zamenja | pekač | in vse bo v redu. Rezka iz Šentjerneja | P |
Pečico vključimo na 250 stopinj C. Okrogel | pekač | namažemo z oljem, pripravimo zmes iz 1/2 kg | P |
jajc, malo mleka, olja in soli. V pomaščen | pekač | damo list vlečenega testa (lahko je kupljeno | P |
pečenem bureku, da se zgornja skorjica zmehča. | Pekač | potisnemo v pečico še za 5 minut.Recept je preizkuše | P |
Recept je preizkušen in odličen. | Pekač | naj bo dovolj visok, da se tekočina ne preliva | P |
sončnična, lanena, sezam ...) in 4 dl donata. Damo v | pekač | (najbolje kvadratnega, višjega ‐ najboljši je | P |
dodajte pirino moko) in ga dajte v pomaščen | pekač. | Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. | P |
plast testa pomočimo v skutno maso, nalagamo v | pekač, | damo v ogreto pečico in na 180 stopinjah pečemo | P |
velika, in jo s pomočjo polivinila obrnemo na | pekač, | obložen s papirjem za peko.Z večjo slamico naredimo | P |
njihovi prodajni uspešnici že leta klasičen | pekač | z oznako 105 in džezva. Na vprašanje, zakaj | P |
pripravljenega odojka položite s kožo navzdol v | pekač, | dolijte slab liter vode in pridajte veliko vejico | P |
ne dovolj. Zdaj je končno prišel v prodajo » | pekač« | s tehnologijo blu-ray, primeren za vgradnjo | P |
margarino in orehe (lešnike/mandeljne). Damo v | pekač | in pečemo 10 minut na 170~C. Prva krema: Gladko | P |
in vaniljev sladkor. Po 20 minutah vzamemo | pekač | iz pečice, prelijemo pecivo še z drugo kremo | P |
Dodamo kuhani masi, dobro premešamo in zlijemo v | pekač, | obložen s pečenim listnatim testom.Ko se masa | P |
tako laske. Tako »oblečene« storže položimo v | pekač | in spečemo pri 210 Celzija v 15 minutah.Ponudimo | P |
nekoliko debelejše. Položimo ga v model oziroma | pekač. | Ne da bi ga obložili, ga spečemo pri 180 stopinjah | P |
Potresemo še z naribanim sirom in origanom. | Pekač | damo spet v pečico in pico pečemo še pet do | P |
Preskusimo slanost in zmes po potrebi dosolimo. Nato | pekač | ali drugo ognjevarno posodo namastimo z žličko | P |
sojini omaki, potem pa z oljem namastimo manjši | pekač | in na sredino položimo kos (ali dva) mariniranega | P |
česna, iglicami rožmarina ali listi žajblja). V | pekač | vlijemo še zelenjavno juho in ga postavimo v | P |
vsakega prerežemo na pol. Zložimo ga v plitev | pekač | s prerezano ploskvijo navzgor.V smetano najprej | P |
z njo premažemo zgornje ploskve krompirja. | Pekač | postavimo v pečico in temperaturo naravnamo | P |
in nasekljane datlje. 4 Nalijemo v namaščen | pekač. | Koleščke banane potresemo po vrhu in potisnemo | P |
Pokapljamo še z malo olivnega olja. 6 | Pekač | postavimo pod žar, kjer naj se peče dobrih deset | P |
Pečeni hrbet vzamemo iz pekača. V | pekač | dolijemo preostalo marinado, zavremo, dodamo | P |
drobno narežemo. Segrejemo pečico in pogrejemo | pekač, | ga naoljimo in nanj naložimo beluše in česen | P |
poskušamo osušiti z dodajanjem moke. Model oziroma | pekač | pomokamo (lahko pa ga prej tudi namastimo), | P |
štruco ali hlebec ter namastimo in pomokamo | pekač. | Kruh položimo vanj in ga po zgornji površini | P |
namažemo s stepenim jajcem in tesno zavijemo. | Pekač | naoljimo (ali obložimo s peki papirjem) in fileje | P |
presejemo na biskvitno maso in rahlo mešamo. | Pekač | obložimo s peki papirjem in nanj poravnamo biskvitno | P |
sesekljanim česnom ter pokapamo z limoninim sokom. | Pekač | naoljimo z olivnim oljem in zelenjavo pečemo | P |
nazadnje še parmezan ter moko s pecilnim praškom. | Pekač | namažemo z oljem in vanj enakomerno porazdelimo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |