nova beseda iz Slovenije

pekač (58-157)


pripetljaju s predvajalnikom sem ugotovil, da domači      pekač      cedejev že kaže znake staranja.In sem torej  P
lažje vtakniti računalnik (podobno kakor kruh v      pekač)     .V osnovni izvedbi ima računalnik tudi omrežno  P
spomnite, da smo ne tako dolgo nazaj za spodoben      pekač      CDR morali odriniti tudi 60.000 tolarjev in  P
tolarjev in več; danes za ta denar dobimo že      pekač      DVD (ki je seveda hkrati tudi pekač CDR)!Kot  P
dobimo že pekač DVD (ki je seveda hkrati tudi      pekač      CDR)!Kot je bilo pričakovati, so se cene najprej  P
programa za zapisovanje na CD, čeprav je vgrajen      pekač.     Uporabnik bo za zapisovanje moral uporabiti v  P
GHz, hiter 80 GB disk in 512 MB pomnilnika,      pekač      DVD ter hitra 3D grafična kartica nVidia GeForce  P
računalnika. Vendar morajo v časih, ko si spodoben      pekač      lahko omislimo že za okroglih deset tisočakov  P
en firewire, bralnik pomnilniških kartic in      pekač      DVD.Pogrešali smo le izhod za tv.   P
splača upoštevati razne akcije ipd. Disk, DVD      pekač      in ohišje lahko za prvo silo obdržite staro  P
lahko v programih za Okna uporabljamo vgrajeni      pekač      za CDje oziroma DVDje. Končajmo še pri eni  P
tipkovnici. Na levi strani prenosnika imamo      pekač      DVD, na desni pa režo za PCMCIA, bralnik pomnilniških  P
pomeni DualLayer, to pa pomeni, da zna DVD »     pekač«      zapisovati tudi dvoslojne, 8,5 GB DVDje.   P
ali ostane še kaj za ploščo, procesor, disk in      pekač?      Če h grafični prištejem še A64 + pekač + disk  P
in pekač? Če h grafični prištejem še A64 +      pekač      + disk, koliko W potrebujem? Gašper   P
TDKjevo ploščo BD-RE zapisali v 46 minutah.      Pekač      na steroidih O t. i. DVDjih z modrim laserjem  P
od katerega nam je uspelo dobiti v roke prvi      pekač      DVD.To je bil model Pioneer DVR S-201.  P
Pečico segrejete na 180 C. V majhen      pekač      položite malce masla, por in pomarančne lupinice  P
Pečico segrejete na 180 C. V      pekač      nalijete vročo vodo, na sredino položite model  P
minut. Nato korenje odcedite in ga preložite v      pekač.     Dodate rozine, med, limonin sok, tabasco in ingver  P
vode, da dobimo gosto zmes. Primerno velik      pekač      namažemo z maslom, vanj naložimo zmes, jo poravnamo  P
žličke ... Za testo, s katerim prekrijemo      pekač      s premerom približno 22 cm (od 8 do 9 palcev  P
4 do 6 nageljnovih žbic, testo za pito za      pekač,      širok 22 cm. Priprava   P
Dobro zmešate. V okrogel      pekač      položite testo.Premažete ga z orehovo kremo  P
približno 0,5 cm) in jih razporedite po površini.      Pekač      položite v pečico, segreto na 180 C.Ko testo  P
Pečico segrejete na 180 C. V okrogel      pekač      položite testo in ga najprej premažete z mandljevo  P
jabolčnem nadevu in nežno premešate. Okrogel      pekač      namažete, obložite s polovico testa in prekrijete  P
Beluše, fižol, čebulo in rdečo papriko stresete v      pekač.     Prelijete z žlico olja, solite in poprate.   P
Pečico segrejete na 180 C.      Pekač      prekrijete s papirjem za pečenje in po njem  P
porabite takoj. Z maslom namažete okrogel      pekač.     Na mizi, ki jo rahlo potresete z moko, zvaljate  P
premešate, če je treba, še solite in poprate. V      pekač      položite testo in po njem razporedite kuhano  P
ter potresete s sezamovimi semeni. Preložite v      pekač.     Testo naj počiva še nekaj časa (dokler spet ne  P
gladke mase. Pečico segrejete na 180 C in      pekač      premažete z maslom.Iz hladilnika vzamete testo  P
Priprava      Pekač      s premerom približno 22 centimetrov dobro namastite  P
sestavine mokre. Z žlico prenesete polovico testa v      pekač.     Po njem razporedite sadje, vendar pustite 2 centimetr  P
Hlebčka testa razvaljate na velikost pekača.      Pekač      namastite in dno obložite s prvim kosom testa  P
Priprava Namastite okrogel      pekač      in ga obložite s papirjem za peko.V posodi stepete  P
Sneg previdno dodate testu. Testo prelijete v      pekač.     Postavite ga v pečico, segreto na 180 C.   P
nadaljujte s pečenjem še vsaj 20 minut. Ko vzamete      pekač      iz pečice, ga pokrijete s papirjem za peko in  P
njo nadevamo paprike in jih položimo v omaščen      pekač;      v njem morejo stati pokončno. Paprike damo v  P
lupino vred. Samo skrbno ga operemo, naložimo v      pekač      in pri 200 C pečemo dobre pol ure.Nato ga damo  P
olja. Premešate kar z roko in pretresete na      pekač.     Pečete približno pol ure oziroma toliko časa  P
približno 3 milimetre, ob robovih pa še enkrat več.      Pekač      namastite z maslom in vanj zložite kroge.Med  P
vsaj na 200 ?C. Kakije prerežete, položite v      pekač,      prelijete z medom in položite v pečico.Pečete  P
primešamo še kaki. Testo prelijemo v namaščen      pekač      in ga pri 180 ?C pečemo približno 40 minut.  P
Narežete na majhne koščke. Testo daste v namaščen      pekač      (za neapeljsko pico je najprimernejši okrogel  P
palačinkah in jih zvijete. Z maslom premažete      pekač,      zložite palačinke eno zraven druge, popečete  P
za citruse, opekač, fritezo, električni žar,      pekač      za kruh ... Nekatere resnično potrebujemo.   P
dogajanja v naši "Micki" (tako smo poimenovali      pekač)     , vem, da ima ta kruh, čeprav ga je pripravil  P
premerom 2 centimetra, ki jih položite na zamaščen      pekač.      Na pekaču jih rahlo sploščite in pečete kot  P
Pustite, da se ohladijo. Medtem      pekač      za torto obložite s peki papirjem.Pokrijete  P
Testo na več mestih prebodete z vilicami.      Pekač      položite v pečico, segreto na 200 ?C in pečete  P
približno 2 centimetra, in jih položite na zamaščen      pekač.     Na pekaču jih rahlo sploščite.  P
porekla, ker ga jemo z lupino vred, naložimo v      pekač      in spečemo brez maščobe.Nato krompirje razpolovimo  P
proti zgornjemu. Vsakega sproti položimo na      pekač,      pomaščen z maslom.Po vrhu zavitkov razporedimo  P
razporedimo tanke rezine masla, nato pa damo      pekač      v pečico, ogreto na 200 oC.Pečemo dobrih 30  P
bolj ulijemo kot pa stresemo v primerno velik      pekač.     Tega smo pred tem pomastili z maslom ali nanj  P
testo zmešamo s čimbolj vročo vodo ali sirotko.      Pekač      položimo v pečico, ogreto na 180 oC, in pečemo  P
3. Paradižnike zložite v      pekač.      4.  P
ker način ne zahteva skoraj nobenega nadzora,      pekač      priporoča tudi gospodinjam.Pekač iz aluminijeve  P
nadzora, pekač priporoča tudi gospodinjam.      Pekač      iz aluminijeve zlitine in s trdno črno oblogo  P
Mojca iz Bele krajine Električni      pekač      Gospe Bredi, ki bi rada imela star električni  P
Gospe Bredi, ki bi rada imela star električni      pekač,      sporočam, da ga imam. Če ga še ni dobila in  P
in premazali z nadevom) položimo v pomaščen      pekač,      z zgornje strani na več mestih prebodemo in  P
štedilnika vam svetujem, da testo, ki ga daste v      pekač      oziroma model, dobro namažete z maščobo (olje  P
Lopatica za mešanje testa Imam      pekač      kruha Elta, izgubila pa sem lopatico za mešanje  P
štedilnikov. Ko je potica narejena, jo damo v      pekač      in v mrzlo pečico.Nato vklopimo pečico na temperatur  P
odstopi. Zato bralki predlagam, naj samo zamenja      pekač      in vse bo v redu. Rezka iz Šentjerneja   P
Pečico vključimo na 250 stopinj C. Okrogel      pekač      namažemo z oljem, pripravimo zmes iz 1/2 kg  P
jajc, malo mleka, olja in soli. V pomaščen      pekač      damo list vlečenega testa (lahko je kupljeno  P
pečenem bureku, da se zgornja skorjica zmehča.      Pekač      potisnemo v pečico še za 5 minut.Recept je preizkuše  P
Recept je preizkušen in odličen.      Pekač      naj bo dovolj visok, da se tekočina ne preliva  P
sončnična, lanena, sezam ...) in 4 dl donata. Damo v      pekač      (najbolje kvadratnega, višjega ‐ najboljši je  P
dodajte pirino moko) in ga dajte v pomaščen      pekač.     Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija.   P
plast testa pomočimo v skutno maso, nalagamo v      pekač,      damo v ogreto pečico in na 180 stopinjah pečemo  P
velika, in jo s pomočjo polivinila obrnemo na      pekač,      obložen s papirjem za peko.Z večjo slamico naredimo  P
njihovi prodajni uspešnici že leta klasičen      pekač      z oznako 105 in džezva. Na vprašanje, zakaj  P
pripravljenega odojka položite s kožo navzdol v      pekač,      dolijte slab liter vode in pridajte veliko vejico  P
ne dovolj. Zdaj je končno prišel v prodajo »     pekač«      s tehnologijo blu-ray, primeren za vgradnjo  P
margarino in orehe (lešnike/mandeljne). Damo v      pekač      in pečemo 10 minut na 170~C. Prva krema: Gladko  P
in vaniljev sladkor. Po 20 minutah vzamemo      pekač      iz pečice, prelijemo pecivo še z drugo kremo  P
Dodamo kuhani masi, dobro premešamo in zlijemo v      pekač,      obložen s pečenim listnatim testom.Ko se masa  P
tako laske. Tako »oblečene« storže položimo v      pekač      in spečemo pri 210 Celzija v 15 minutah.Ponudimo  P
nekoliko debelejše. Položimo ga v model oziroma      pekač.     Ne da bi ga obložili, ga spečemo pri 180 stopinjah  P
Potresemo še z naribanim sirom in origanom.      Pekač      damo spet v pečico in pico pečemo še pet do  P
Preskusimo slanost in zmes po potrebi dosolimo. Nato      pekač      ali drugo ognjevarno posodo namastimo z žličko  P
sojini omaki, potem pa z oljem namastimo manjši      pekač      in na sredino položimo kos (ali dva) mariniranega  P
česna, iglicami rožmarina ali listi žajblja). V      pekač      vlijemo še zelenjavno juho in ga postavimo v  P
vsakega prerežemo na pol. Zložimo ga v plitev      pekač      s prerezano ploskvijo navzgor.V smetano najprej  P
z njo premažemo zgornje ploskve krompirja.      Pekač      postavimo v pečico in temperaturo naravnamo  P
in nasekljane datlje. 4 Nalijemo v namaščen      pekač.     Koleščke banane potresemo po vrhu in potisnemo  P
Pokapljamo še z malo olivnega olja. 6      Pekač      postavimo pod žar, kjer naj se peče dobrih deset  P
Pečeni hrbet vzamemo iz pekača. V      pekač      dolijemo preostalo marinado, zavremo, dodamo  P
drobno narežemo. Segrejemo pečico in pogrejemo      pekač,      ga naoljimo in nanj naložimo beluše in česen  P
poskušamo osušiti z dodajanjem moke. Model oziroma      pekač      pomokamo (lahko pa ga prej tudi namastimo),  P
štruco ali hlebec ter namastimo in pomokamo      pekač.     Kruh položimo vanj in ga po zgornji površini  P
namažemo s stepenim jajcem in tesno zavijemo.      Pekač      naoljimo (ali obložimo s peki papirjem) in fileje  P
presejemo na biskvitno maso in rahlo mešamo.      Pekač      obložimo s peki papirjem in nanj poravnamo biskvitno  P
sesekljanim česnom ter pokapamo z limoninim sokom.      Pekač      naoljimo z olivnim oljem in zelenjavo pečemo  P
nazadnje še parmezan ter moko s pecilnim praškom.      Pekač      namažemo z oljem in vanj enakomerno porazdelimo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 58 158 258 358 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA