nova beseda iz Slovenije

pekač (158-257)


kisle smetane, jajc in moke. Jensko posodo ali      pekač      namažemo z maslom in vanj izmenično nalagamo  P
milimetrov debelo in ga previdno položimo v pomaščen      pekač      oziroma v različne oblike malih modelov.Spečemo  P
narežemo na rezine ter položimo v namaščen      pekač.     V skodelici pripravimo preliv iz enega jajca  P
skuhamo polento in jo ohladimo. V naoljen      pekač      naložimo najprej plast zelja, nanjo naložimo  P
in robove čvrsto stisnemo. Žepke zložimo na      pekač      za piškote, ki smo ga obložili s papirjem za  P
žličkama nadevamo na pomaščen in z moko potresen      pekač.     Prvih 15 minut pečemo pri 220 stopinj Celzija  P
spletemo tri kite enake velikosti. Na pomaščen      pekač      položimo najprej eno kito (oblikujemo jo v obliki  P
nadevom. Testo zvijemo in vložimo v dobro pomaščen      pekač.     Pustimo še malo vzhajati.   P
debeline 7 mm. S papirjem vred ga položimo na      pekač      in v zamrzovalnik za približno eno uro.Za preliv  P
Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija.      Pekač      s testom vzamemo iz zamrzovalnika, izrežemo  P
povaljamo v sladkorju v prahu in polagamo na      pekač,      pokrit s papirjem za peko.Pečemo na srednji  P
testa, jih oblikujemo v kroglice ter polagamo na      pekač,      pokrit s peki papirjem.V vsako kroglico naredimo  P
na hitro oplaknemo pod tekočo hladno vodo in      pekač      namastimo z maslom.Prvo plast testa razgrnemo  P
testa za drugi zavitek. Oba položimo v namaščen      pekač      in ju še enkrat premažemo z maslom.Pečemo ju  P
debele rezine ter ga zložimo na večji krožnik ali      pekač.     Postavimo ga tik pod zgornjo grelno spiralo in  P
razvaljamo centimeter debelo. Položimo ga na namaščen      pekač      in namažemo z marmelado.Nanjo potresemo prebrane  P
narežemo na debelejše rezine. Položimo jih v      pekač.     V skledici zmešamo skuto in kislo smetano.  P
premešamo s 1/2 dcl olivnega olja. Zelenjavo damo na      pekač      in obložimo z lovorjevim listom, svežimi vejicami  P
Poiščemo primerno veliko nepregorno posodo ali      pekač.     Pečico segrejemo na 180 stopinj in vse dodatke  P
koncu primešamo še kakav in čokoladne kapljice.      Pekač      obložimo s peki papirjem in nanj z žlico naložimo  P
skupaj zavijemo v zvitek. Položimo na pomaščen      pekač      in pustimo, da vzhaja.Pečico segrejemo na 180  P
azpolovimo ali narežemo na krhlje oziroma na koščke.      Pekač      obložimo s papirjem za peko in nanj enakomerno  P
sesekljanim peteršiljem, rožmarinom in baziliko.      Pekač      namastimo in kose piščanca spečemo v segreti  P
hladne vode. Žele prelijemo v plitvo skledo ali      pekač      in pustimo, da se čez noč strdi v hladilniku  P
dagnje pripravljene, jih napolnimo z nadevom.      Pekač      obložimo z alufolijo, da se ne prevrnejo, vanj  P
po sredini nadevamo z nadevom in zavijemo.      Pekač      namastimo z olivnim oljem in nanj zložimo zvitke  P
v malo olja, soli in popra. Položimo jih v      pekač      z glavo navzdol, tako da jih bomo lahko nadevali  P
Izrežemo razne oblike.      Pekač      obložimo s peki papirjem in nanj položimo piškote  P
olivnega olja. Priprava: Vzemite posodo (ali      pekač      ali rešetko za žar), v kateri boste pekli polovički  P
aluminijasto folijo v ognjevarno posodo (ali      pekač      ali rešetko za žar) in pecite 30 minut v pečici  P
nadev. Mošnjičke zložite na nizek teflonski      pekač      in rahlo premažite s preostalim maslom.Pecite  P
Paprike operemo, osušimo in cele tesno zložimo na      pekač.     Pečemo jih pri 180C, dokler kožica ne odstopi  P
svežo baziliko, malo olivnega olja in maščobo za      pekač.      Priprava: Zavremo vodo (pet skodelic), ki smo  P
operemo in narežemo na debelejše kolobarje. Na      pekač      položimo peki papir, na katerega drugega ob  P
model, dolžine 25 cm). Priprava: Pravokoten      pekač      namastimo, ga potresemo z mandlji in postavimo  P
Pečico segrejemo na 120 stopinj Celzija.      Pekač      obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo  P
pomarančni sok in jih drugega za drugim zlagamo v      pekač,      tako da prekrijemo dno.Polovico jagodnega maskarpone  P
Pecite 15 minut. Vzemite      pekač      iz pečice, rebrca obrnite in pecite še 15 minut  P
Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.      Pekač      ali model za pite namažemo z žličko olivnega  P
valjarjem zmeljemo v drobtine in z njimi potresemo      pekač.     Sveži sir, sladkor, skuto, kakav, moko, vaniljo  P
mešalniku in na koncu dodamo jajce. Maso zvrnemo v      pekač      in na 175 stopinjah Celzija pečemo 60 minut  P
segrejemo na 210 stopinj Celzija. Sladkor vsujemo v      pekač      za torte (najbolje v glinenega) in ga na vroči  P
stopljenega masla, 3 žlice drobtin, maščobo za      pekač,      rumenjak, 3 žlice mleka in 2 žlici sezamovih  P
pomočjo cunje tesno zvijemo in položimo v namaščen      pekač.     Mleko stepemo z rumenjakom, z njim namažemo zavitek  P
namažemo palačinke in jih polagamo v namaščen      pekač      tesno drugo ob drugo.Pečemo v segreti pečici  P
vročem olju, da porjavi, nato ga damo v kozico (     pekač)     , prilijemo malo juhe, dodamo zelišča in lahko  P
vročem olju in jo začinimo. Ribico položimo v      pekač      ter jo še 15 minut pečemo v pečici pri temperaturi  P
pa izkoščičimo in narežemo na drobne kose.      Pekač      pomastimo z maslom in nanj položimo prvo plast  P
olupimo in vse narežemo na rezine. Na namaščen      pekač      najprej naložimo krompir, nanj zelenjavo, potresemo  P
Dve tretjini krompirja položimo v namaščen      pekač      za narastke, po krompirju porazdelimo meso in  P
narežemo na tanke rezine. Položimo jih v namaščen      pekač,      posolimo, popopramo in potresemo z nasekljanim  P
pripravljeno, ko se sveti in se lepo loči od žlice.      Pekač      obložimo s peki papirjem in potresemo z žlico  P
sladkorja. Testo nadevamo v dresirno vrečko in na      pekač      nabrizgamo kupčke v velikosti žogic za namizni  P
Sneg primešamo masi s skuto in jo vlijemo v      pekač,      ki smo ga obložili s papirjem za peko.Pečemo  P
175 stopinjah Celzija 45 minut. Po 25 minutah      pekač      pokrijemo s papirjem.Pomarančo operemo, olupimo  P
prepražimo na maslu. Z maslom namastimo lončeni      pekač      in na dno razporedimo tretjino sira, ki smo  P
testo, ki ga lepo oblikovano želimo spraviti v      pekač,      a še vedno vztrajno vzhaja ... Jon in Marco ocenjujeta  P
vina, da postane testo čvrsto. Stresite ga v      pekač,      velik 30 x 45 cm, in enakomerno porazdelite  P
stoletij se je uveljavil tudi okrogel lončeni      pekač      s središčnim tulcem, ki je izdelavo privedel  P
drugega poleg drugega v namaščen štirioglat      pekač.     Tem poticam pogosto pravijo tudi štruklji.   P
ter oblačila. Okrašene piškote preložimo na      pekač      in jih pečemo 15 do 20 minut, da postanejo zlato  P
dele. Spletemo kito in jo zvijemo na pomaščen      pekač.     Če je prezahtevno, lahko še vedno preoblikujemo  P
vanilja, 60 g mletih orehov, maslo in drobtine za      pekač.     Za testo zmešamo moko, zdrob, sladkor, pecilni  P
Pečico vključimo na 180 stopinj. Manjši okrogel      pekač,      premera cca 22 cm, namažemo z maslom in posujemo  P
ovčjega sira ter soli in popra. Zavitke položite v      pekač,      ki ste ga obložili z namaščenim peki papirjem  P
šopek peteršilja. Mešanico položite na naoljen      pekač      in nanjo razporedite 1 kg očiščenih filetov  P
Sestavine se zato najprej pripravijo, stehtajo,      pekač      namasti z maslom ali ghijem (dobro namažemo  P
tako uporaben manjši, vendar nekoliko višji      pekač.      Narastek je najboljši zelo vroč.  P
sestavine rahlo navlažijo. Potrebujemo poseben      pekač      z vdolbinicami.Alternativa so papirnate posodice  P
posodice za peko, ki jih zložimo v običajen      pekač.     Nekateri recepti priporočajo celo, da v pekač  P
pekač. Nekateri recepti priporočajo celo, da v      pekač      vdolbinicami položimo še papirnate koške, kar  P
1 dcl vode, 25 dag bele moke, 3 dag masla za      pekač.      Dobro pregnetenemu maslu dodamo sladkor, spet  P
dodamo še malo moke, vse dobro pregnetemo, damo v      pekač,     * pomaščen z maslom, in pečemo 40 minut pri 180  P
drobtinami. Nato testo enakomerno razdelimo v      pekač.     Pečemo približno 1 uro, in ko je kruh pečen,  P
Krap s smetano in rižem Na      pekač      položite očiščenega, popopranega in posoljenega  P
lupinico. Z žlico oblikujemo kupčke na pomaščen      pekač      in spečemo. P. S.:  P
bolj rahlo zmešaš, potem pa godljo zliješ v      pekač,      da dobiš dva centimetra debelo plast. Ne razumem  P
Ne razumem pečenja. Piše, da      pekač      postaviš v tople kraje, na 190 stopinj. Tukaj  P
Zemlja je bila očitno res dodobra ohlajena.      Pekač      pustiš v toplih krajih kakih dvajset minut,  P
testo, ga namaže z nadevom, zvije in položi v      pekač.     Mimogrede mi Petrova življenjska sopotnica Matea  P
cm dolge trakove ter jih zložimo na namaščen      pekač,      ne da bi se dotikali.Pečico ogrejemo na 200  P
Pečena ovčetina Na naoljeni      pekač      položite 2 kilograma ovčjih beder, posutih s  P
sploh ni olupil. Postavil jih je v lončeni      pekač      za narastke, jih prelil z deviškim oljem in  P
za narastke, jih prelil z deviškim oljem in      pekač      potisnil v tople kraje.»Dobre pol ure, na 160  P
kar z rokami dobro premešamo in stresemo na      pekač.     Zadeva naj roma v tople kraje (pečico ogreto  P
marinirane meske. Odpremo pečico, ji odtujimo      pekač      in ga postavimo na ognjevarno površino.Hrustljavo  P
zelenjavo enakomerno posujemo s piščančki in      pekač      še za dobrih deset minut lansiramo v pečico  P
Sledi finale.      Pekač      spet vzamemo iz pečice, odložimo na pult in  P
narezanega česna. Meso položite na namaščen      pekač      skupaj s krompirjem in v vroči pečici dobro  P
sladkanimi borovnicami. Zlagamo jih v pomaščen      pekač      tako, da ga zapolnimo.Za preliv segrejemo mleko  P
enakomerno pečena. Lepo štručko postavimo v naoljen      pekač,      in sicer s šivom (ki največkrat ostane, ko zatiskamo  P
24 cm namažemo z maslom, najlaže s čopičem.      Pekač      še pomokamo, odvečno moko pa iztresemo.Čokolado  P
čokolado. Pol svetlega biskvitnega testa vlijemo v      pekač      in poravnamo.Čez naložimo čokoladno testo, nato  P
in solimo ter vse skupaj predenemo v pomaščen      pekač.     Na vrhu potresemo še z naribanim dimljenim sirom  P
mešanju postala kašasta. Z njo so napolnili      pekač,      ki so ga prej namazali z raztopljenim maslom  P
rdečim vincem. Čez čas jih je prestavila v      pekač      ter jih obložila z brusnicami in posula s finim  P
žličko vegete. Testo vlijemo v dobro namaščen      pekač,      ga lepo zravnamo, po vrhu pa zložimo piščančje  P
Zlijemo jo v skledo z moko in premešamo.      Pekač      z jamicami napolnimo in mafine potresemo s sezamovimi  P
lonec, v katerem se je kuhalo uho, na pečici pa      pekač      s kosom surovega mesa, v katero je bila zabodena  P
njim prekrijete prvega ter daste v namaščen      pekač.     Robove pritisnete z vilico.   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 58 158 258 358 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA