nova beseda iz Slovenije
sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna, manjši por, | oljčno | olje, kis in limono. Hobotnico damo v mrzlo | P |
pomečkamo s prsti. Dodamo še hobotnico, poper, | oljčno | olje, malo kisa in limonin sok ter malo tekočine | P |
pol kilograma krompirja, šopek mlade čebule, | oljčno | olje in začimbe. Hobotnico damo v mrzlo slano | P |
Marinirani Potrebujemo 4 srednje velike jajčevce, | oljčno | olje, sol, poper, česen in balzamični kis. | P |
olju Potrebujemo sveže, čvrste jajčevce, kis, | oljčno | olje in začimbe. Jajčevce olupimo in jih po | P |
dosolimo, če je potrebno, prilijemo olje (Primorci | oljčno, | Štajerci bučno) in dobro premešamo.Pri paradižnikovi | P |
znanje, ki se prenaša iz roda v rod: pokušali smo | oljčno | olje, delano po starih receptih, dobrote morja | P |
zdravilno. Vsebuje dvakrat več vitamina E kot | oljčno | olje in je torej precej močnejši antioksidant | P |
tudi ne ve, da v Sloveniji sploh pridelujemo | oljčno | olje, se je visokega obiska spominjala Butulova | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |