nova beseda iz Slovenije

narezano (101-200)


4 dcl polnozrnatih drobtin 1 srednje veliko      narezano      čebulo 2 stroka olupljenega in stisnjenega  P
veliki ponvi segrejte olje, dodajte na kolobarje      narezano      čebulo in cel strok česna.Kuhajte toliko časa  P
robljenih ali nasekljanih sončničnih semen 1 drobno      narezano      rdečo papriko 4 drobno narezane mlade zelene  P
Potrebujete: 1      narezano      steblo zelene 1 srednje veliko bučko, narezano  P
narezano steblo zelene 1 srednje veliko bučko,      narezano      na rezine narezane zelene paprike   P
Potrebujete: 1      narezano      glavico brokolija 2 diagonalno narezani stebli  P
diagonalno narezani stebli zelene 1 na kolobarje      narezano      čebulo 1 dcl nasekljanega zelja   P
1. Segrejte oljčno olje in dodajte      narezano      zelenjavo.Zelenjavo počasi dušite, da se zmehča  P
- za oblogo: 1 na rezance      narezano      papriko 1 na kolobarje narezano čebulo   P
na rezance narezano papriko 1 na kolobarje      narezano      čebulo 2 dcl narezanih gob   P
paradižnikovo omako, nato pa pico obložite še z      narezano      zelenjavo.Posujte s svežo baziliko, soljo, poprom  P
postavila velik glinen lonec, vanj naložila meso,      narezano      zelenjavo, začimbe in sol ter vse zalila z vodo  P
kokošja jetrca. Na olju prepražite drobno      narezano      čebulo, ko nekoliko spremeni barvo, med mešanjem  P
zeliščnim kisom, je odlična. Lahko ji dodamo še      narezano      trdo kuhano jajce, ki pa mora biti ohlajeno  P
mošt za sadno vino hitreje sčistil. Nekateri so      narezano      kutino dodali tudi med zelje, ko so ga pripravljali  P
manj soli. Na teden dobijo tudi surovo meso,      narezano      koščke, najpogosteje govedino in divjačino.  P
vode zavrite zelenjavo, vendar samo s čebulo,      narezano      na kolute, in še toplo prelijte po mesu.Naj  P
med govedino in konjetino. Meso ni ustrezno      narezano      oziroma ne poznajo strokovnega reza, kot pravimo  P
pojesti, saj se hitro suši, poleg tega v predolgo      narezano,      zlasti pod prozorno folijo, vanjo hitro prodirajo  P
s pokuhano omako, vanjo pa vmešam na koščke      narezano      bivoljo mocarelo.Polijem s pestom, pokapljam  P
bazilike; premešajte in pridajte na primerne kocke      narezano      svinino.Ne sme več vreti, samo premešajte in  P
na njem popražimo slanino, dodamo na lističe      narezano      čebulo in takoj tudi na rezance narezano meso  P
lističe narezano čebulo in takoj tudi na rezance      narezano      meso.Dušimo nekaj časa, posolimo, popramo in  P
Nicolasu Chalonu du Bléju, tako poimenoval drobno      narezano      mešanico gobic, šalotke, zelišč in čebule, ki  P
nekaj popolnoma drugačnega od tistega, kar zgolj      narezano      iz kupljenih zalog ponuja večina slovenskih  P
Brinovčeva različica skoraj popolna, le meso je bilo      narezano      preveč debelo.Skoraj dvojna širina pa takšnemu  P
sicer zelo kakovostno meso je bilo že pred peko      narezano      na tanke rezine, zato bi kuhar moral zelo paziti  P
je čisto osvojil. Mojster je vrhunsko sveže      narezano      ribo zmerno začinil z limono in ravno prav sveže  P
mehko, sočno in na Janezovem krožniku je bilo      narezano      na centimeter debele rezine, ki so plavale v  P
‐ pravzaprav vse, kar najdem v hladilniku ‐      narezano      na trakove in dušim skupaj z mesom. Zelenjava  P
približno pol ure pri 210 C. Pečenko ponudimo      narezano      na rezine, prelito z omako iz pekača.K njej  P
kozico vlijemo za prst vode in vanjo stresemo      narezano      bučo.Potem ko zavre, jo počasi kuhajmo le toliko  P
skuhajte in ga na krožniku posujte z drobno      narezano      svežo rumeno ali rdečo papriko.Skratka, izogibajte  P
navadnega jogurta 1 olupljeno in na koleščke      narezano      banano za omako:   P
omako: 300 g srnjega drobnega mesa (se kupi že      narezano      za golaž), 40 g kraške pancete, 60 g čebule  P
ovenemo sesekljano čebulo, dodamo na rezance      narezano      kraško panceto in sesekljan česen.Ko česen zadiši  P
in sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo      narezano      srnje drobno meso, naribano korenje in drobno  P
srnje drobno meso, naribano korenje in drobno      narezano      stebelno zeleno, paradižnikovo mezgo, rožmarin  P
Ko paprika nekoliko potemni, dodamo na kocke      narezano      zelenjavo in sesekljan česen.Ko zelenjava oveni  P
olivnem olju zlato rumeno prepražimo na rezance      narezano      dimljeno slanino, dodamo hrbet, dolijemo 1/3  P
Priprava : Na maščobi prepražimo na kocke      narezano      papriko, sesekljan česen in piro ter zalijemo  P
pripravo bolj zdravih prigrizkov: tudi drobno      narezano      sadje ali polnozrnati kruh lahko grizljate počasi  P
skozi cedilo ali zdrobimo v mešalniku z mlekom,      narezano      in na vročem olju posteklenelo čebulo, ščepcem  P
stepeno sladko smetano. Kremi dodamo drobno      narezano      sadje.Vlijemo jo v model, obložen z biskvitom  P
skoraj do vrelišča in vanj vmešamo na manjše kose      narezano      gorgonzolo.Kozico nato odstavimo in počakamo  P
nato maskarpone in zmehčano, na drobne kocke      narezano      maslo.Dobro premešamo in dodamo še na drobno  P
oljem in vmešamo še kislo smetano in na koščke      narezano      mocarelo. Pikantna sojina solata   P
naredimo luknjo za nadev. V skledo damo drobno      narezano      rukolo, špinačo, kuhan grah, dodamo na olivnem  P
pekaču segrejemo, nanj stresemo najprej oprano in      narezano      jušno zelenjavo, postavimo malo v pečico, nato  P
hitro rahlo premešamo in dodamo še na rezance      narezano      rdečo papriko in cele ter grobo sesekljane orehe  P
skledi zalijemo z rdečim vinom. Dodamo čebulo,      narezano      na lističe, drobno sesekljan česen, lovorjev  P
korenček, zeleno in peteršiljevo korenino, vse      narezano      na kockice. Premešamo in pokrito pustimo čez  P
orešček. Priprava : Na olju prepražimo na rezance      narezano      čebulo, dodamo zelje, prilijemo belo vino in  P
plast zelja, nanjo naložimo na tanke rezine      narezano      polento in prekrijemo z mletim mesom. Ponovimo  P
prepražimo drobno sesekljan česen in prav tako še      narezano      zelenjavo.Zalijemo z belim vinom in malo vode  P
potresemo s pecilnim praškom, ji dodamo na kocke      narezano      margarino in malo kisle smetane, posolimo in  P
dodamo drobno sesekljan česen in na tanke rezance      narezano      hamburško slanino.Korenček in zeleno olupimo  P
majaron in malo šetraja ter na tanjše rezance      narezano      prekajeno šunko.Proti koncu kuhanja dodamo še  P
prepražimo, da se arome premešajo. Dodamo na kocke      narezano      breskev in mandlje.Premešamo in dodamo še kuskus  P
premešamo in počasi kuhamo deset minut. Dodamo še      narezano      svežo baziliko in drobno sesekljan feferon,  P
papriko, solimo in popramo. Dodamo še oprano in      narezano      stebelno zeleno, rumenjak, narezane zelene olive  P
sesekljano čebulo in česen. Dodamo na večje kocke      narezano      rdečo papriko, malo prepražimo in dodamo še  P
in popramo po okusu ter primešamo še drobno      narezano      svežo baziliko.Serviramo in po vrhu naribamo  P
segreti ponvici na suho prepražimo na drobne kocke      narezano      polnozrnato bombico.Juho nalijemo v krožnik  P
kolobarje narezan korenček, olupljeno in na rezance      narezano      gomoljasto zeleno, odcejen grah in na rezance  P
v ponvi na olju prepražimo na tanke rezance      narezano      slanino in jo dodamo kuhanim stročnicam.V isti  P
odcejene), olupljeno, očiščeno zeleno jabolko,      narezano      na kocke, sol in mlet črni poper; za nadev:  P
ali motovilca) na krožniku. Dodamo na krhlje      narezano      trdo kuhano jajce, na kolobarje narezano čebulo  P
krhlje narezano trdo kuhano jajce, na kolobarje      narezano      čebulo in na listke narezano rdečo redkvico  P
jajce, na kolobarje narezano čebulo in na listke      narezano      rdečo redkvico.Posolimo in prelijemo z izbranim  P
dodamo sesekljan česen, in ko zadiši, še korenje,      narezano      na kocke.Dušimo.   P
malo poprali. Po vrhu potresemo s preostalo      narezano      zelenjavo in naribano mocarelo.Pokapamo z olivnim  P
dag masla na hitro prepražimo na tanke rezance      narezano      slanino.Potem jo poberemo ven in v isti ponvi  P
postavimo na toplo. Na isti ponvi prepražimo      narezano      zelenjavo.Začinimo z baziliko, drobno sesekljanim  P
maslu na hitro opečemo še preostalo jabolko,      narezano      na krhlje.Meso damo na krožnik, ga prelijemo  P
kozico. Posebej na olju prepražimo na lističe      narezano      čebulo (za 1 kg mesa damo 50 dag čebule) le  P
na njem prepražimo žlico karija. Dodamo mu      narezano      korenje, sesekljano čebulo in č esen, olupljeno  P
korenje, sesekljano čebulo in č esen, olupljeno in      narezano      jabolko.Pokrito dušimo 15 minut.  P
njem rahlo prepražimo por in na tanke rezance      narezano      slanino.Ko je por prepražen, ga začinimo s soljo  P
Skuhamo jo iz jušne zelenjave. Dodamo riž in      narezano      blitvo.Kuhamo toliko časa, dokler riž ni skuhan  P
isti ponvi rahlo prepražimo na drobne kocke      narezano      papriko, korenček in por.Zalijemo z belim vinom  P
smetano. Priprava: Na olivnem olju posteklenimo      narezano      šalotko in česen.Naribamo krompir in špinačo  P
artičoke premešamo v skledi, solato potresemo z      narezano      mocarelo ali tofujem. Prelijemo s sladkim prelivom  P
Šunko narežemo na tanke rezance. Artičoke,      narezano      šunko in papriko stresemo v skledo.Začinimo  P
rahlo prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo      narezano      korenje in nekaj minut pražimo.Potresemo z moko  P
stopljeni slanini in olju dušimo čebulo, dodamo      narezano      zelje in zalijemo z vinom.Dodamo še lovorove  P
Nato jih damo v skodelice, dodamo na rezine      narezano      kuhano govedino in po želji še druge dodatke  P
olje, malo posolimo in popopramo. Prelijemo čez      narezano      rdečo peso in pustimo, da se marinira.Jabolka  P
nastrganega parmezana, sol, grobo mleti mešani poper.      Narezano      limonino lupino za okras (samo če je ekološko  P
opečemo na olju. Odstranimo meso in dodamo grobo      narezano      čebulo in korenje ter prepražimo.Dodamo meso  P
žlice pomarančnega in enako limoninega soka,      narezano      limonino lupino, 30 g masla, sol, poper, sladkor  P
kaši dodamo popraženo čebulo ter na rezance      narezano      slanino.Svinjsko ribico popečemo na vročem olju  P
olju skupaj z zeleno in korenjem. Dodajte vso      narezano      zelenjavo in po okusu solite.Olupite paradižnike  P
riž in posušene morske alge (nori). Vse je      narezano      na majhne kolobarčke.Suši maki si lahko pripravimo  P
moderno slaščico: testo je bilo pečeno na hitro, a      narezano      bolj na tanko, kot za rezance, jabolka so bila  P
bilo veselje, jesti pa še bolj. Četrtič, drobno      narezano      zelje s kosom slanine ali špeha; te jedi smo  P
dodamo vejice melise in mete ter na kolobarje      narezano      limono.Če ni pridelana brez škropiv, raje iztisnimo  P
pri tem ves čas mešati. Ovseni kaši dodamo      narezano      banano in indijske oreške ter prilijemo mleko  P
perutnine Na 1 dl olja popražite na obročke      narezano      čebulo in 2 fileta piščančjih prsi.Ko meso in  P
po okusu, olje. Meso kuhamo skupaj s čebulo,      narezano      na četrtinke, in dodamo česen in sol. Zelo drobno  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA