nova beseda iz Slovenije

mlete (21-120)


vrnili skoraj 12 milijonov kilogramov zamrznjene      mlete      govedine, saj je okuženo meso iz njegove tovarne  D
računalniška animacija in celo animacija soli ter      mlete      kave. Po besedah Joška Marušića, priznanega  D
jajc, 160-gramsko pločevinko tune, 100 gramov      mlete      kave, prav toliko čokolade, kalodont in 3,6  D
vina, liter vodke, liter viskija in 400 gramov      mlete      kave.Turistično društvo je oškodoval za okoli  D
vzdrževanje igrišč porabili kar 45 ton oranžne      mlete      opeke.Največ dela sta prostornikom povzročila  D
vse ekološko pridelano žito. Potem se je iz te      mlete      moke mesilo testo in potem oblikoval kruh in  G
počasi stresate še moko. Na koncu primešate      mlete      mandlje in gnetete toliko časa, da dobite gladko  P
2 žlici masla, kanček      mlete      suhe rdeče paprike, 1 strok česna,   P
1 žlico mletega koriandra, 1 čajno žličko      mlete      kurkume, 1/2 čajne žličke mletega kumina,   P
1/2 čajne žličke mletega kumina, 1/2 žlice      mlete      pekoče paprike, 2 žlici vinskega kisa,   P
čajne žličke mletega kumina, 1 čajno žličko      mlete      suhe mete. Lečo skuhate v slanem kropu.   P
mandljev preliv. V skledo stresete 50 g moke,      mlete      mandlje, sladkor v prahu in jajci.Stepate z  P
jedrc. Čebulo spražijo na olivnem olju, dodajo      mlete      mandlje, zalijejo s čisto zelenjavno juho, začinijo  P
200 g posušenega črnega kruha, 1 žlico      mlete      sladke paprike, 1 rdečo papriko (narezano na  P
uporabljajo tudi posušene, na režnje narezane ali      mlete      korenike. Japonci imajo posebne strgalnike,  P
tik preden jo postavimo na mizo. Posušene in      mlete      korenike niso alternativa svežemu soku, saj  P
zmlete polnozrnate moke, - 16 dag čimbolj drobno      mlete      rožičeve moke, - 6 žlic sladke smetane,   P
velja tudi za vsa druga živila) - 20 dag sveže      mlete      polnozrnate moke (kupljena v trgovini ni dobra  P
- 20 dag masla - 25 dag sveže      mlete      polnozrnate moke - 10 dag kokosove moke   P
Orehove ploščice:: - 22dag sveže      mlete      polnozrnate moke - 22 dag grobo mletih orehov  P
Rožičevo testo: - 74 dag sveže      mlete      polnozrnate moke - 16 dag rožičeve moke (čim  P
moke - 16 dag rožičeve moke (čim bolj drobno      mlete)      - 6 žlic sladke smetane   P
Za testo potrebujete: - 1,6 kg sveže      mlete      polnozrnate moke - 80 dag masla   P
v vosek ali olje dodamo prečiščene in v moko      mlete      zemeljske pigmente iz različnih kamnin, je še  P
redkokateri od pridelovalcev pa ve, da so tudi      mlete      bučne pogače, ki ostajajo po stiskanju bučnih  P
dag zmletih mandeljnov 10 dag naribane (ne      mlete!     ) čokolade 1 čajna žlička pecilnega praška   P
keksov albert, 200 g margarine, 1 dl mleka, grobo      mlete      lešnike, mandeljne ali orehe za prvo kremo  P
rastlinski pripravki, rastline za zeleni podor,      mlete      stročnice, mlete bučne pogače in ne nazadnje  P
rastline za zeleni podor, mlete stročnice,      mlete      bučne pogače in ne nazadnje tudi v trgovinah  P
gomolji, 200 g čebule, 2 stroka česna, 40 g      mlete      sladke paprike, olje za praženje, začimbe (lovorjev  P
naraste, rahlo primešamo še med moko primešane      mlete      mandlje.Biskvit namažemo na strjeno beljakovo  P
cmoki v lešnikovi panadi Potrebujemo : 20 dag      mlete      govedine, 20 dag mlete svinjine, 2 žlici olivnega  P
Potrebujemo : 20 dag mlete govedine, 20 dag      mlete      svinjine, 2 žlici olivnega olja, 6 dag čebule  P
dodamo sol in pivo. Na koncu primešamo še moko in      mlete      lešnike.Kroglice pomakamo v pivsko testo in  P
orehov in 0,5 dcl ruma. Priprava : Moki dodamo      mlete      orehe in pecilni prašek, v sredino naredimo  P
ohladi. Dodamo ji na sladkorju popražene grobo      mlete      orehe, sladkor in rum.Nato rahlo stepemo smetano  P
ohladi. Dodamo ji na sladkorju popražene grobo      mlete      lešnike, sladkor in 0,5 dcl ruma.Nato rahlo  P
štiri) : žlico olja, nalistano čebulo, 450 g      mlete      svinjine, 2 žlici navadne moke, 150 ml vročega  P
rozin, 1/4 žličke mletega cimeta, 1/4 žličke      mlete      kumine, sol in sveže zmlet črni poper; za okras  P
račje prsi (približno 300 g), 2 žlici grobo      mlete      soli, 400 g kuhanega krompirja, vejico rožmarina  P
za preliv: 300 g temne kuverture; maslo in      mlete      mandlje za model (pravokoten tortni model, dolžine  P
najbolj priljubljene med njimi, penne. Cmoki iz      mlete      teletine in makaroni Potrebujemo (za štiri  P
nasekljanega peteršilja, žlico nasekljane mete, 400 g      mlete      teletine, jajce, rumenjak, žlico olivnega olja  P
40 g naribanega parmezana, sol, poper, 500 g      mlete      govedine, 100 g krušnih drobtin in olivno olje  P
g čvrstega polnomastnega jogurta, 1/2 žličke      mlete      laške kumine4, 1/2 žličke sveže naribanega muškatnega  P
Štiri mase za osem masojedcev: Kilogram      mlete      jagnjetine ali teletine, pol kilograma govedine  P
malo bolje založeni trgovini. Podobne, fino      mlete,      prodaja tudi veriga DM.Drobni kosmiči namreč  P
zrezkov iz jagnječjega stegna napolnite s 5 dag      mlete      pancete, 1 ščepcem žajblja, 1 jajcem, soljo  P
precej drugače. Polpetek bo iz čiste, drobno      mlete      govedine. Mesar naj jo pred vašimi očmi namelje  P
Potrebujete osem sezamovih bombic, 1/2 kg drobno      mlete      govedine, dva stroka česna, čebulo, sol, poper  P
Paličico pustimo v mleku. Dodamo lahko tudi      mlete      lešnike, mandlje ali kokosovo moko.Sadje, tudi  P
oblikujemo kroglice. Masi lahko dodamo tudi      mlete      oreške. MEHIŠKA VROČA ČOKOLADA   P
listi bazilike. Namesto mocarele lahko vzamemo      mlete      orehe ali pinjole, jih zmešamo z nastrganim  P
margarine, kvas, žličko soli, sojino mleko, janež in      mlete      ali drobljene mandlje zamesimo v gosto testo  P
polnovredne moke, 60 g grobo mletega ovsa, 75 g grobo      mlete      pšenične moke, 100 g sladkorja, 1‐11/2 žličke  P
večja koleraba, srednje velika repa, sol in ščep      mlete      kumine, ocvirki. Pečen krompir s sirom ali  P
vinogradniških ali okusnejših polpet, kakršne so tiste iz      mlete      ovčetine ali jagnjetine s koščki pancete ali  P
polnomastne skute, 1 žlička sladke paprike, 1/2 žličke      mlete      kumine, 1 noževa konica kajenskega popra, 1  P
amerikanske burgerje Slab kilogram najboljše fino      mlete      govedine, dva paradižnika, štiri listi hrustljave  P
omenjali melancane, dušene v vinu in popru,      mlete      in pripravljene kot namaz ali ocvrte in začinjene  P
jetra, tri čebule, 1 nastrgan korenček in 10 dag      mlete      slanine ter zalijte z 1 dl proška. Ko se vse  P
pecilnim praškom in natronom vred, primešamo      mlete      lešnike in po žlicah dodajamo zmesi.Na koncu  P
jih pripravite po receptu, kakor bi sveže.      Mlete      suhe šitake in bete uporabljate kot začimbo  P
štiri cela jajca, 25 dekagramov masla, cimet,      mlete      klinčke, lupino limone in pomaranče ter veliko  P
Celzija. Zmes za palačinke zmešajte iz drobno      mlete      moke, enega jajca, malce mleka in ščepca soli  P
dobrote tudi poskusili: na primer klipiče iz sveže      mlete      pirine moke ali sok iz grozdja.Izdelki z njihove  P
vedno turška kava, ki se pripravlja s prevretjem      mlete      kave. Predvsem v gostinskih lokalih pogosto  P
rdeča paprika + 1 žlička sladkorja + 1 žlička      mlete      sladke paprike + 100 g kisle smetane Priprava  P
mlet poper + 2 do 3 ščepci kajenskega popra in      mlete      kumine + 1 kg krompirja + 150 g sira grojerja  P
paprika (majhna) + 3 do 4 žlice masla + 250 g      mlete      govedine + poper + mleta sladka paprika + 1  P
posušenega rožmarina in timijana + 1 žlička      mlete      sladke paprike. Priprava: V kozici segrejemo  P
Pripravite ga iz: - na grobo      mlete      soli; - nekaj žlic olivnega olja;   P
Priprava: V skledi pomešamo moko, pecilni prašek,      mlete      orehe in naribano limonino lupino.Dodamo rumenjake  P
pogled. f Namesto orehov lahko vzamemo tudi      mlete      mandlje ali lešnike. Limonov liker (limoncello  P
stepemo z mešalnikom. Nato narahlo primešamo      mlete      mandlje in moko. Pekač nato obložimo s papirjem  P
lahko naredite sami. Potrebujete pol skodelice      mlete      ovsene kaše, tretjino skodelice mletih sončničnih  P
paniranje, torej moko, stepena jajca in na drobno      mlete      krušne drobtinice, ter sredico: koščke mocarele  P
testo. Orehov nadev: v skledi gladko razmešamo      mlete      orehe, sladkor, jajci, kislo smetano, na drobno  P
Med mešanjem postopoma dodajamo rumenjake,      mlete      mandlje in staljeno (a ne prevročo) čokolado  P
5 cl olja ali masti 25 g      mlete      rdeče paprike 250 g svežega paradižnika   P
ali žajblja. Če pa zmečkanim jagodam dodamo      mlete      mandlje, dobimo tudi učinkovito sredstvo za  P
vtepemo 25 g sladkorja. V skledi pomešamo moko,      mlete      mandlje, jedilni škrob in pecilni prašek.Zmes  P
(za 4 osebe) 225 g      mlete      govedine ● 225 g mlete svinjine ●  P
osebe) 225 g mlete govedine ● 225 g      mlete      svinjine ● 50 g svežih krušnih drobtin  P
x25CF; črni poper v zrnu ● 1/2 žličke      mlete      kumine ● 3 vejice origana ● Paradižnikova  P
posebej, če primerjamo, da nas kilogram pri nas      mlete      ekološke moke stane približno en evro, navadno  P
presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi      mlete      mandlje.Stresemo na masleno zmes.   P
presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi      mlete      mandlje.Stresemo na masleno zmes.   P
lahko tudi narezano steblo zelene ali žličko      mlete      rdeče sladke ali pekoče paprike.Solimo in popramo  P
prepražimo narezane jurčke, jih začinimo z malo      mlete      kumine (ali sesekljano poprovo meto). Polento  P
Nasvet: Namesto mletega maka lahko vzamemo tudi      mlete      lešnike ali orehe. Krhka jabolčna torta  P
olja * pol žličke mletega cimeta * 1 žlička      mlete      sladke paprike * sol * poper. Priprava: Pečico  P
Priprava: 15 minut Sestavine: 40 g sveže      mlete      kave * 6 dl mleka * 3 banane * 2 vrečki vaniljinega  P
paličice * 4 žlice rjavega sladkorja * 6 žličk      mlete      kave * 2 koščka temne čokolade * 2 žlici kavnega  P
prepoznavne arome in polnega okusa. Je mešanica fino      mlete      brazilske kave Rio Minas in posebej izbranih  P
sladkor stepemo v trd sneg. Postopoma umešamo      mlete      orehe, kokosovo moko, rozine, kandirano sadje  P
filejev, sesekljanega peteršilja in česna, soli,      mlete      paprike, popra in stopljene želatine.Marinado  P
kilograma jagnječjega stegna, poldrugi kilogram      mlete      jagnjetine, jagnječjo mast, tri jušne žlice  P
zrezek nato razprostremo plast jagnječje masti in      mlete      jagnjetine, v katero smo tik pred pripravo vmešali  P
pekačih se v glavnem sukajo mesni zapredki iz      mlete      mešanice junetine, govedine, teletine in jagnjetine  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 21



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA