nova beseda iz Slovenije
vrenju uporablja le avtohtone | kvasovke, | končni alkoholni izdelek pa zori | D |
jih zdaj večina: uporabljal je | kvasovke, | filtriral ...Nato pa je vse to | D |
v svojih celicah tudi ljudje. | Kvasovke | so se od organizmov, iz katerih | D |
v Lundu, Švedska) z naslovom: | Kvasovke | in vino V predavanju se bo prof | D |
Pakistana, Maroka in Francije. Bl. R. | Kvasovke | in vino Zemono - | D |
dr. Jureta Piskurja z naslovom | Kvasovke | in vino.Predavanje bo jutri, 7 | D |
fakultete v bazi teh ledenikov našli | kvasovke, | zelo podobne tistim, ki živijo | D |
pomembno za industrijo, ki potrebuje | kvasovke, | ki morajo biti tolerantne na sol | D |
Leuvna želimo naš prenos gena na | kvasovke | zaščititi tudi z mednarodnim patentom | D |
zajedalci, pri študijah interaktoma | kvasovke, | kot tudi pri razvoju programske | D |
Szostakova skupina je identificirala | kvasovke | z mutacijami, ki so pripeljale | D |
denimo penicillium, aspergillus, | kvasovke. | Vendar so bile njihove vrednosti | D |
membranske dvohibridne tehnologije | kvasovke | (MYTH) Predavanje bo v četrtek | D |
mikroorganizma; 1997 - določen genom | kvasovke | kot prvega evkariota poznan celoten | D |
skupini organizmov. Večino časa se | kvasovke | razmnožujejo z brstenjem, občasno | D |
se prenaša na podoben način. | Kvasovke | PSI namreč delajo protein Sup35 | D |
KVASOVKA 1 Mikroskopska slika | kvasovke. | KVASOVKA 2 | D |
KVASOVKA 2 Brstenje | kvasovke. | KVASOVKA 3 | D |
genomov in evkariontski genom | kvasovke | Saccharomices cerevisiae.Kmalu | D |
evkariontski obliki. Sekveniran genom | kvasovke | še ni dovolj za razvozlanje tako | D |
ovojnico. Fermentacijo povzročajo | kvasovke | in če ta ni popolna, ima kava | D |
predstavljajo vse(!) gene glive | kvasovke. | S pomočjo takega čipa lahko zelo | D |
sekvencirani genom je bil genom | kvasovke | S. cerevisiae, ki šteje »le« 12 | D |
široki praksi. Zelo uspešno je | kvasovke | selekcionirala tudi za pridelavo | D |
za pridelavo penečih se vin. Te | kvasovke | so pokazale ob izrednih fizioloških | D |
vedno v kategoriji dražjih vin. | Kvasovke | v steklenicah povzročajo vrenje | D |
več dni, so se v kruh naselile | kvasovke | in tako so čisto po naključju | G |
filtriranja, ker filtri uničijo | kvasovke | in bakterije, nič merjenja sladkorja | G |
imenovalec, to je množenje ene | kvasovke, | ki je naša lastna.Vsi jo imamo | G |
proti pretiranemu razmnoževanju te | kvasovke | na eni strani in umirjanju žlez | G |
preveč na vročem? Pomorijo se | kvasovke. | Kvas mora imeti približno telesno | G |
proizvodnjo encimov uporabljajo | kvasovke, | plesni in bakterije.Nekatere od | G |
imate v telesu preveč te glive | kvasovke. | Kandido hranijo sladkorčki, pa | G |
klonirano. Sam kruh proizvajajo glive | kvasovke | oziroma ga vzhajajo, ki se z brstenjem | G |
v črevesju; pogosto je preveč | kvasovke | Candida albicans), črevesna vnetja | P |
sicer razumljivi, vendar odveč. | Kvasovke | in bakterije prav iz njega s pomočjo | P |
uporabljajo gensko spremenjene | kvasovke, | ki procese pospešijo tudi za tisočkrat | P |
na nohtih rok pa so to običajno | kvasovke. | Za te okužbe nismo vsi enako dovzetni | P |
nohtih rok običajno povzročajo | kvasovke; | pri teh je proces napredovanja | P |
gre za okužbe, ki jih povzročijo | kvasovke. | Zdravljenje je sprva vedno sistemsko | P |
prebavnem sistemu prevladujejo | kvasovke | in da primanjkuje mlečnokislinskih | P |
nohtih rok pa so to največkrat | kvasovke. | Za tovrstne okužbe nismo vsi enako | P |
počasi. Običajno jo povzročijo | kvasovke; | pri teh je proces napredovanja | P |
prebavne procese. V njem so tudi | kvasovke, | vendar nimajo odločilnega pomena | P |
tudi sami, če vztrajno hranimo | kvasovke | (rade imajo sladkor, rafinirane | P |
rafinirane ogljikove hidrate in druge | kvasovke) | in stradamo mlečnokislinske bakterije | P |
mlečnokislinskih okrepitev. Tako | kvasovke | zlahka prevzamejo oblast. Kakšne | P |
ga lahko naredijo razbohotene | kvasovke | na drugih delih telesa. Kandida | P |
se vsem živilom, ki vsebujejo | kvasovke: | sem sodijo vsa peciva s kvasom | P |
več vrst laktobacilov, a tudi | kvasovke, | ki znajo fermentirati laktozo | P |
fermentirati laktozo. Običajne | kvasovke, | ki sicer navdušeno predelujejo | P |
na nohtih rok pa so to običajno | kvasovke. | Za tovrstne okužbe nismo vsi enako | P |
nohtov rok večkrat povzročajo tudi | kvasovke; | pri teh je proces napredovanja | P |
hrane. Če v telesu prevladujejo | kvasovke, | nastajajo procesi vrenja in gnitja | P |
odpravijo patogene bakterije, omejijo | kvasovke | in vzpostavijo ustrezno črevesno | P |
ali v naši sluznici prevladujejo | kvasovke. | Zjutraj na tešče pljunemo v kozarec | P |
da v naši sluznici prevladujejo | kvasovke. | Zdrava slina bo ostala kompaktna | P |
povzročajo različne glive, tudi | kvasovke. | Tovrstna okužba je pogostejša pri | P |
na nohtih rok pa so to običajno | kvasovke. | Za te okužbe nismo vsi enako dovzetni | P |
treba vsem živilom, ki vsebujejo | kvasovke: | pivski kvas v obliki prehranskega | P |
Uničuje patogene bakterije in | kvasovke | (med njimi tudi nadležno Candido | P |
bakterij. Njihovo mesto zavzamejo | kvasovke, | med katerimi je najbolj problematična | P |
črevesne flore in preprečili, da bi | kvasovke | dobile preveč prostora. Naravne | P |
na nohtih rok, ki jo povzročajo | kvasovke, | se začne na obnohtju in se od | P |
stopinjah). Gre za to, da uničimo | kvasovke, | saj pri tej temperaturi še ne | P |
mikroorganizmih ali celicah (bakterijske, | kvasovke, | sesalčje celične kulture) in s | P |
izdelali želeni protein, bakterije, | kvasovke | ali sesalčje celice gojijo v bioreaktorjih | P |
dodajo arome in posebne glivice | kvasovke | (od njih so odvisni drobni mehurčki | P |
začne teči že zaradi teže, naravne | kvasovke, | ki se držijo sadeža, se pri toploti | P |
steklenica obrnjena na glavo. Odmrle | kvasovke | se tako naberejo pod plutovinastim | P |
nanjo lahko nacepijo glive (zlasti | kvasovke) | , ki povzročajo srbenje.Z napačno | P |
zdravnikom opravite še bris kože na | kvasovke. | Do obiska pri njem lahko težave | P |
Še vedno se razpravlja o vlogi | kvasovke | Malassezie oz.Pityrosporum, ki | P |
drugi strani zmanjšamo količino | kvasovke | z imidazolimi.Selenov disulfid | P |
bakterij. Njihovo mesto zavzamejo | kvasovke, | med katerimi je zelo pogosta Candida | P |
katero koli sestavino cepiva ( | kvasovke) | , oz. oseb, ki so pokazale preobčutljivostno | P |
zbistren, mu dodamo selekcionirane | kvasovke. | Število kvasovk vrste Saccharomyces | P |
dodatkom vrelnega nastavka v mošt. | Kvasovke | rodu Saccharomyces so neobčutljive | P |
moštih sestavljajo večinoma odmrle | kvasovke. | Z odstranitvijo mikroorganizmov | P |
grozdni sladkor in razmnožene | kvasovke. | Zdaj imamo za sekundarno vrenje | P |
več let. Med zorenjem izločijo | kvasovke | v vino različne snovi, ki oplemenitijo | P |
popolnoma zbistri, je treba usedlino ( | kvasovke) | odstraniti iz steklenice.Vrat | P |
morajo držati pritisk, dodajo | kvasovke | in sladkor.Po dveh dneh se začne | P |
že naravno vsebuje sladkor in | kvasovke, | obenem pa z dodajanjem desetih | P |
se v steklenice doda sladkor in | kvasovke, | te odmrejo in se začne avtoliza | P |
v stiku z njimi. Ko v kleteh | kvasovke | odstranijo, je napredka v steklenici | P |
staranje brez kvasovk. Pri puru so | kvasovke | vse do konca, vse do trenutka | P |
stopnjo penečih vin. Logično je, da | kvasovke | pojedo prav ves sladkor, ki je | P |
saj smo mi tisti, ki odstranimo | kvasovke | in ne dodajamo ne sladkorja ne | P |
učinkovito sredstvo proti malariji. | Kvasovke | so naredile zelo malo dragocene | P |
tablet so pravzaprav posušene glive | kvasovke | Saccharomyces cerevisiae ‐ Zaradi | P |
je v redu. V navadnem kvasu so | kvasovke, | ki so rastle na sladkorni pesi | P |
temperature, uporabljam avtohtone | kvasovke. | Fermentacija s selekcioniranimi | P |
zmes, podobno masi za palačinke. | Kvasovke | naj pet minut zganjajo kemijo | P |
majhna pivovarna, saj vsebuje | kvasovke, | ki pod vplivom toplote spremenijo | P |
resničnega stanja, ki ga razbohotene | kvasovke | lahko povzročijo tudi kje drugje | P |
prebavo. V črevesju najdemo tudi | kvasovke, | ki sicer nimajo odločilnega pomena | P |
fermentov, mlečne kisline in glive | kvasovke. | Mag. Kukman pravi, da je zelo dragoceno | P |
fermentacije. Pri tem se sproščajo | kvasovke, | nastaja ocetna kislina in številni | P |
sodelovanja ne bomo zmogli, bomo kot | kvasovke | v steklenici šampanjca.Po kratkem | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |