nova beseda iz Slovenije
vse nepravo. Z izjemo | šampinjonov. | Šampinjone še gojijo v | A |
načrt, in sicer gojenje | šampinjonov | na veliko, ni bil izvedljiv | D |
iz jurčkov, mavrahov in | šampinjonov | v košarici pa s koščkoma | D |
narežemo pol kilograma | šampinjonov. | Olupimo pol kilograma čebule | D |
dan znamenitih pariških | šampinjonov. | Še danes jih gojijo v kamnolomi | D |
v Evropo pet tisoč ton | šampinjonov. | V lanskih prvih treh četrtletj | D |
Poljski pridelovalci | šampinjonov | so prepričani, da so do | D |
podzemnih hodnikov gojišča | šampinjonov | Madiran v Pirenejih, ne | D |
povečal izvoz paradižnika, | šampinjonov, | mlečnih izdelkov in drugih | D |
kloštru delal v gojilnici | šampinjonov, | še kasneje se je zaposlil | D |
vodnik omeni gojenje | šampinjonov | v osemdesetih letih: na | D |
so možnosti za gojenje | šampinjonov | na Luni?« mi je vljudno | D |
klimatskih razmer za gojenje | šampinjonov | na Luni odločno odgovoril | D |
so možnosti za gojenje | šampinjonov | na Luni šestinšestdesetodstotne | D |
Muri, pozneje pa gojišče | šampinjonov, | so sami prvič preuredili | D |
) 10 srednje velikih | šampinjonov | malce čebule | P |
vira ergotioneina. Poleg | šampinjonov | vsebujejo večjo količino | P |
in s čebulo, - 100 g | šampinjonov, | kuhanih v paradižnikovi | P |
popoldne zniževali ceno | šampinjonov, | pa čeprav jim je rok potekel | P |
neumornim dodajanem kislih | šampinjonov | in kumaric na meso, ki | P |
Potrebujemo : 20 dag svežih | šampinjonov, | 20 dag pora, olivno olje | P |
kostanj velikih nalistanih | šampinjonov, | žlico sesekljanega svežega | P |
lista, 250 g očiščenih | šampinjonov | (če so preveliki, jih | P |
dag riža, 10 dag svežih | šampinjonov, | 10 dag rdeče leče, sojino | P |
čebulo, majhen por, 25 dag | šampinjonov, | peteršilj, timijan, sol | P |
Potrebujete 300 gramov | šampinjonov, | 150 gramov nastrganega | P |
, pet srednje velikih | šampinjonov, | petnajst do dvajset dag | P |
stroke česna, 300 gramov | šampinjonov, | četrt žličke timijana | P |
čebulo, pol kilograma | šampinjonov, | 2 dl kisle smetane, 2 | P |
potrebujete 12 svežih | šampinjonov, | štiri šalotke, štiri žlice | P |
potrebujete četrt kilograma | šampinjonov, | večji por, olje, poper | P |
postrežete. Pa še to: okus | šampinjonov | se dobro ujame s palačinkami | P |
decilitra mleka, 200 gramov | šampinjonov, | 60 gramov trapista, peteršilj | P |
opreme nekdanjih gojiteljev | šampinjonov. | »V zgodovinski čas, ko | P |
jurčkov, 20 dag svežih | šampinjonov, | 1 dcl sladke smetane, | P |
osebe Sestavine: 80 dag | šampinjonov | + 10 dag gorgonzole + | P |
za 4 zrezke) + 30 dag | šampinjonov | + 1 čebula + 1 strok česna | P |
peteršilja, zavitek zamrznjenih | šampinjonov, | pol lončka kisle smetane | P |
graha, pest zamrznjenih | šampinjonov, | pest zamrznjenega pora | P |
kurkumo. Kakšnih 250 gramov | šampinjonov | (to je za vso družino | P |
fižola, 2 korenčka, pest | šampinjonov, | olje in začimbe. Čebulo | P |
paprike, čebule in nekaj | šampinjonov. | Zraven lahko pojemo tri | P |
gnjati, 2 žlici vloženih | šampinjonov, | 4 žlice naribanega sira | P |
potrebujemo čebulo, 40 dag | šampinjonov, | žlico sesekljanega peteršilja | P |
velike krompirje, 30 dag | šampinjonov, | 3 mlade čebule, olje in | P |
veliki čebuli, 60 dag | šampinjonov, | kozarček suhega belega | P |
manjšo čebulo, 15 dag | šampinjonov, | 2 dcl mleka, staro žemljo | P |
slanine, jurčka (ali pest | šampinjonov) | , dcl suhega belega vina | P |
belih rezancev + 20 dag | šampinjonov | + 8 dag delikatesnega | P |
puranjega fileja + 20 dag | šampinjonov | + 30 dag paprike + 4 male | P |
15 dag lisičk + 15 dag | šampinjonov | + 2 stroka česna + 1 vejica | P |
tri stebla pora, 25 dag | šampinjonov, | olje in začimbe. Por | P |
čebulo, zavitek zamrznjenih | šampinjonov, | pol lončka kisle smetane | P |
minut Sestavine: 100 g | šampinjonov | (ali drugih svežih gob | P |
družino. Namesto gojenih | šampinjonov | lahko uporabimo sveže | P |
200 g sira feta * 250 g | šampinjonov | * sol * poper * po 1 žličko | P |
brezokusnih konzerviranih | šampinjonov | na štirih letnih časih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |